Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sieviete, statusa lietas, nauda, sevis lutināšana, pārdomas.

 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Būs gari, GANDRĪZ PĀRRRAKSTĪŠU (PĀRTŪLKOŠU JUMS, UN SEV RAKSTU NO ŽURNĀLA :)) :)

Es tikko izlasīju "Lubļu" žurnālā rakstu par brendu lietām, un iemesliem, kāpēc cilvēks tik ļoti pēc tām alkst, relatīvi, cilvēks - sieviete :)

Kaut kā baigi brīnijos par dažām paziņam, kuras nevar atļauties pirkt dārgas šmotkas, kosmētiku, bet pamanās kaut badā sprāgt, bet nopirkt :)

Tātad, secinājumi, kopsavilkums no raksta.

1. Attaisnotjama ir tādu dārgo brendu pirkšana, kuri nes reālu labumu, tās īpašniecei (dārga kosmētika - kvalitātīvāk, dārgie apavi - ērtāki, pat uz papežiem ir Ok staigāt visu dienu utt.). bet ja cilvēks krāj naudu somai pa 10000, tas jau nav labi, nav labi.

2.Ja sieviete pērk tikai dažas dārgas lietas, bet pārējas ir pa 1 ls, tas izskatas smieklīgi, neadekvāti, ka arī šī sieviete kļūst par "poddelku", un vienalga nevar iekļauties augstākajās aprindās, jo viņai, ja viņa arī vienreiz nopērk kādu lupatu, neūs naudas "ieturēt" stilu un dzīvesveidu pastāvīgi.

3. Sievietes, kuras prasa dārgas mantas no vecākiem vai kāda cita, pat ļoti tuva cilvēka, jutas tizli, jo vienalga ir atkarīgas no viņa , no garastāvokļa un agrāk vai vēlāk jutīsies nederīgas vai pērkamas, jo ja pat tie cilvēki Tevi mīl, tad Tu vienalga kādu dienu dabūsi dāru mantu, bet citā, ja būs slikts garīgasi, tad nē. Šeit iet runa nevīs par dāvanām svētkos, kādiem pārsteigumiem, bet kad vecenes pieprasa mantas un kaprizē. secinājums, jāiemācās pelnīt pašai, lai uzturēt savu statusu neatkārībā no ārējiem apstākļiem. Arī bērns jāpieradina nopelnīt mantas, lai viņš neizaugtu kaprīzs patmīlis, kas pakārsies, ja dzīvē nedabūs Bently 18,. dzimšanas dienā. Doma, ka sievietei jāmaina attieksme - dabūšu, jo esmu sieviete (skaista, dārga0, bet tāpēc, ka esmu personība, pati gudra utt.

4. Attaisnojāmi tērēt daudz naudas, piemērām, apģerbam karjeras dēļ. Tur ir interesanta doma, ka ja vidējas pakāpes ofisa darbiniece ģerbjās kā šefene, tad tā sāk uztvert viņu kā vienlīdzīgu, ka no savām aprindām, bet nedrīksts ģerbties smukāk par priekšnieci, tad tai būs preteja reakcija (pēc kolēģēmkura strādā mūsu uzņēmuma mātes uzņēmumā - pārbaudīts 100%). vēl pieļauju (tas nebija rakstā;)), ka šito fišku izmānto mededžeri, kuri nākt piedāvāt savas preces un viņus māca, ka jāģerbjās tā, it kā Tu ar savasreces pārdošanu jau limonu esi nopelnījis :))

5. Pēdējais vērā ņemāmais raksta secinājums - ja vīriešiem uznāk dzīšanas pēc brendiem, paliek vēl trakāk, jo tas jau ir auto kredītā, tehnika utt.

Kāpēc es to visu rakstu, sākam par to runāt ar kolēģi, padomāju par sevi, sev tuvajām sievietēm utt.

Kāda Jūsu attieksme un komentāri šajā sakarā.

(pēdējas nedēļas laikā par šito tematu, vai ap to, kaut kā nejauši uzduros jau 4 rakstiem :)) Varbūt zīme, ka jāpadalās :)

Vienā rakstā bija, ka kad sieviete vēlta sev SPA par simtiem latu, tas paceļ viņas pašapziņu, tā, ka tiešām var ļoti daudz izdarīt. Otrajā, Delfos, ja nemaldos, rakstīts , ka sieviete, ejot ar dārga brenda iepakojumu (tur nekas pat iekšā nebija:)), ja jutas baigi pārliecinātas, skaistas utt.

Man tāds retorsiks jautājums, vai tiešām sieviete bez brendiem vairs nejūtas darga, skaista , kaut kam dērīga??!

16.03.2011 13:52 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Nekad neesmu bijusi tendēta uz brendiem, bet tāpēc jau nav tā, ka jūtos nekam nederīga, nabadzīga un neglīta. :-)
16.03.2011 13:57 |
 
Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Laba tēma. :) Jau paredzu, kuras noteikti atbildēs :-D

Ja runāju par sevi, tad brendus nepērku un nejūtos tāpēc neglītāka par brendotajām cacām. Ja manam augumam piestāv kleita, kas pirkta par 25 latiem, turklāt es tajā izksatos satriecoši, tad man un apkārtējiem ir pilnīgi vienalga, kas rakstīts uz birkas. Nepirkšu kleitu 1000 Ls vērtībā, tikai tāpēc, lai katru reizi (10 gadus no vietas) zīmētos ar savu vienīgo brendu. Turklāt tīri matemātiski, es par 1000 Ls varu nopirkt vidēji 40 jaukas, nebrendotas kleitiņas :)
16.03.2011 13:58 |
 
Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Es arī nepērku brendu drēbes. Un?
16.03.2011 14:00 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Par sevi;

Man šķiet, ka lai sajusties skaistai, sievietei tiešām ir visas tiesības kaut ko tērēt sev, katrai var būt kaut kāda vājība, kur pieļaujami brendi, an kvalitātes, gan labsajūtas dēļ. ja sieviete tiešām spēj lietot tikai dārgas preces finansiālajā ziņā, tas jau ir super. Bet tikko nāk prātā, ka ar krīzes iestāšanos, palielinājies zādzību skaits augstās klases kosmētikas veikalos, jo sievietes, kuras bija pieradušas pie dārgas kosmētikas, vairs nevarēja lietot kaut ko lētāku. ... Tur jau manuprāt sākās "perebors". man šķiet, ka vienalga cik Tev arī nebūtu naudas, brivības sajūtas sniedz apziņa, ka šodien es varu tērēt daudz, rīt iztikšu ar mazāku summu, ne tik pazīostamiem brendiem, nedomāšu par to, bet domāšu par to, lai nopelnītu naudu, lai ar laiciņu "pacelties" atkal. Es nesen dzirdēju stāstu par paziņu pažiņu, kura mēģināja padarīt sev galu, jo nevarēja sev nopirkt vairs kurpes par 200 ls, vēl reāls gadījums, ka vecene kļuva par prostitūtu, lai tik varētu pirkt dārgas drēbes kā agrāk... ja jau tādi 2 reālie stāsti, šrī šeit ļoti daudz bija, ka kāda krāj vienīgai kleitai, arī riekstkode, ja nemaldos.

Man ir tā, ka kad augu, mani lutināja, toreiz es varēju atļauties vairāk nekā tagad, bet tā bija manas mammas nauda (tad , lai man dod ja ne visu, bet daudz mammai bijabīstams biznesiņš, tad kad izaugu, viņa pati dzīvo pietecīgāk, toties apprecējās un ar vīru jau tas viss savadāk :)). Man 12 - 15 gados bija Chanel smaržas, dārgi, kvalitatīvie apavi. bet ne vairumā, bet , pasvītrojot, ka tā ir dārga manta, kura ir jāsaudzē (es tas smaržas pat nerādīju nevienam, učenes skolā tik pamanījušas :)).
16.03.2011 14:01 |
 
Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Es nevaru atļauties dārgas brendu drēbes, ne no viena tās nepieprasu un nejūtos apbēdināta, ja kādu mēnesi esmu spiesta neko nenopirkt. Esmu pieradusi, ka mani ienākumi uz doto brīdi ir tādi, kādi tie ir. Ja es, teiksim, visu algu nopirkšu vienā dārgā apģērba gabalā, es lieliski zinu, ka man nebūs, kam palūgt, lai atlikušo mēnesi maksā manus tēriņus. Tas disciplinē dzīvot ar galvu uz pleciem :-)

Bet, ja var atļauties, es tikai par! Kāpēc gan nē? ;-)
16.03.2011 14:06 |
 
Reitings 359
Reģ: 29.01.2009
Kvalitatīvām smaržām - jā.

Taču drēbes tikai brenda dēļ nepērku .

Piekrītu abalonei.
Arī kleitā, kas nav ar brenda zīmi - var izskatīties satriecoši .
Ir jāmāk pasniegt sevi un būt ar odziņu. :-)
16.03.2011 14:07 |
 
Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Mani fascinē tās, kuras koncentrējas tikai uz savu ārējo čaulu, tas nekas, ka figūra nav kārtībā. Galvenais, ka pēdējiem spēkiem, vīlēm teju, teju dilstot, kaut kas brendots uzstīvēts mugurā.
Latvijā cilvēkiem šajā ziņā vēl ir jāaug. Man liekas loģiski vispirms savest kārtībā savu iekšējo pasauli un augumu, tikai tad ķerties pie "iesaiņojuma"".
16.03.2011 14:09 |
 
10 gadi
Reitings 3276
Reģ: 29.01.2009
Kāpjot uz augšu (gan naudas, gan karjeras ziņā utt) cilvēks ļoti ātri pierod pie attiecīgā dzīvesveida un to, ko tas dod. Bet atteikties no tā ir stipri grūtāk.

Un nepiekritīšu, ka ja vīriešiem uznāk dzīšanās pēc brendiem, tad paliek vēl trakāk. Mūsdienās viena soma mēdz maksāt tikpat, cik labs auto.
16.03.2011 14:10 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
man mammai izdevās kaut kā manī vienlaicīgui ieaudzināt gan tieksmi kaut ko darīt, bet nekad nelekt pāri savai pakaļai. kaut gan brīžos, nāk vēlme tagad visu naudu iztērēt trjapkām, bet tas ir pēc strīdiem, kad jutos nesmuka, tizla, zinu no kā man tas ir, un tas atri pāriet.
Kaut gan lasīju, ka ja bērns redz brendus no bērnības, gatavs pēdējo naudu izdod brendiem, man otrādi, naudu žēl, man patīk dārgas smaržas, bet sev es atļaujos nopirkt labi ja pa gadu kādas (pārējos man dāvina mamma, zinot manu vajību TAUPIIT uz sevis :)), otrā pusīte. Vienīgais pati pērku šo to no Chanel, bet tas man ir kulta lieta, jo ļoti patīk man koko Chanel biogrāfija, viņa kā vēsturiskais personāžs, tāpēc tas man tā talismaniņi, bet arī nav tā, ka man viss ir no Chanel, Mildas tirdziņā nopirku Loreal lūpu krāsu "manā" tonī pa 2 latiem un prieks līdz ausīm, ka neiztērēju 6 Drogās. :))

Tagad man daudz citu tēriņu, bet kad bija tūkstoši kontā, uzdrošinājos aiziet uz dārgu gfrizētāvu un nopīrkt "ārpus plāna" pūderi, un tad vēl 2 dienas bija žēl naudas :)

dažas paziņas saka, ka es dzīvē tā neko nepanākšu, bet man žēl tērēt baigi daudz naudas, ja zinu, ka šī nauda var noderēt citiem mērķiem (laikām baigi par to domāju, tāpēc bijis, ka aizgāja tūkstoši bērēm, slimnicām, juristiem vienlaicīgi. laikām tad man arī parādījās ši fobija atlikt naudu...

Bet no otras puses gribās arī sevi palutināt...

ja šitais temats kaut kā baigi nevilktos pakaļ gan no mēdijiem , gan no sarunām darbā un ar paziņām, varbūt nerunātu arī cosmo, jo kādreiz jau laikām bijis kaut kas tāds :)
16.03.2011 14:10 |
 
Reitings 289
Reģ: 15.09.2010
Es neesmu brendu cilvēks. Esmu audzināta pieticīgāk, nekā tagad varu atļauties. Vienīgais, ko pērku dārgas smaržas, veļu un kaut ko no kosmētikas. Kaut kā arī laika gaitā ir radusies tāda pārliecība, ka es drēbes nevaru iet uz tirgu pirkt un lietotajos. Labāk pagaidīšu atlaides, un tad kaut ko skaistu un skaistu. :-)
Darbā ģērbjos atbilstoši etiķetei, taču dažkārt uz citu meiteņu fona liekos, nedaudz prasta. Lai arī manām drēbēm tiešām nav ne vainas, vienkārši par cik es gara audumā, un kad man garām noiet tāda smalka, eleganta un ļoti sievišķīga meitene/sieviete, es tiešām jūtos kā prasts skuķis :-D Un šo sūdīgo pašapziņu nespēs celt pat tas, ja man būtu mugurā nez kādi brendi.. :-/
16.03.2011 14:12 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Joselyn, es arī par to padomāju, bet tas ir tikai no žurnāla :)
16.03.2011 14:15 |
 
Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Piekrītu Blānšai par to, ka, ja ir līdzekļi - tad kāpēc gan neliegt sev to.
Kad man būs pieklājīga alga, es ļoti labprāt ģērbšos Maijas Silovas stilā. :-)
16.03.2011 14:16 |
 
Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Piekritīšu par smaržām,tās ir noturīgākas un atmaksājas.
Brendus nepērku,ja nu kādu retu reizi,kad kautkas ļoti iepatīkas tīri dēļ fasona un nav nesamērīgi dārgs.
Man galvenais,lai man poatīk un labi izskatās. Neesmu es biznesa lēdija,kurai katru dienu jāstaigā klasiski dārgi.

Man tas anv svarīgi,jo šobrīd tāpat nevarētu atļauties pilnīgi visu iegādāties brendos. Un izskatītos stulbi,ja puse būtu no lētajiem veikaliem un pa retam kāds brends pavīd.

Un pavisam stulbi man šķiet,kad meitenes,kuras nevar atļauties,tiešām ēd mēslus un taupa katru santīmu,bet nopērk vienu brenda kleitu vai da jeb ko citu. :D
16.03.2011 14:18 |
 
10 gadi
Reitings 3276
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, bet..lielos vilcienos, man liekas, ka nav nekas slikts nopirkt kādu dārgāku lietu, ja arī kādreiz tas maksā vairāk nekā parastās lietas, ko pērc. Bet nu visam ir robeža. Lai nav tā ka, nopērc jauno x5, bet degvielu lej pa 5 ls, jo vairāk nav.

Un jā---"vispirms savest kārtībā savu iekšējo pasauli un augumu, tikai tad ķerties pie "iesaiņojuma""-- tad jau sanāk, ka apaļākiem cilvēkiem nav tiesības staigāt skaistās, dārgās drēbēs??
16.03.2011 14:19 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nju domā arī ir, kad varēs atļauties par savu algu, bet tiešām ja paskatīties uz ielām, var redzēt meitenes ar pāris krutām šmotkām, un pārējais no lindexa labākajā gadījum;ā, jo ja viss būtu no tādiem veikaliem, būtu super un harmoniski, bet tā... nju uzreiz kaut kādas disproporcijas psiholoģiskās parādās :)

Bet personiski mani besī klājas "poddelkas", tie LV un guaueress somas 9es vienreiz redzēju brendu ar divām kļudām nosaukumā, rakstīju kuru tad, tagad neatceros :)
16.03.2011 14:19 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
high-flyer, tu perfekti pateici to, ko es gribēju teikt- par to augumu. Man reiz teica- brends ceļ pašapziņu. Vai pašapziņu vairāk neceltu skaists augums, vienalga kādās drēbēs ? jocīgi.
16.03.2011 14:21 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Joselyn, par tāmdārgām drēbēm un augumu - jā esmu drusciņ apaļīga (ka s mani redzējis Cosmo party, zin :)), man ir tā, ka lupatas brendos nepirktu, jo šķiet, ka mans augums brendien vēl ir pa prastu (īpaši man patīk arī apģerbā Chanel stils, bet tas iesākumā vispār bija tendēts uz tievajām sievetēm, kā pati Chanel :))
16.03.2011 14:23 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Man ir citas prioritātes. Tā brendu padarīšana liekas smieklīga. :D Pietam,ļoti daudzas brendīgās drēbes ir katastrofāli neglītas! Ja arī būtu daudz naudas,izlietotu to,kaut vai braucot ceļojumos,apskatot pasauli.Tas būtu tūkstoš reiz vērtīgāk! (l)
16.03.2011 14:24 |
 
Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Es jau zinu, ka tūlīt šeit degšu elles liesmās par savu viedokli, bet es uzskatu, ka resnums 90% gadījumu ir nolaidība pret sevi. Līdz ar to - nav ko blatot ar dārgām drēbēm, labāk būtu gājis ar sportu nodarboties.
16.03.2011 14:27 |
 
Reitings 2170
Reģ: 29.01.2009
Galvenais dzīvot tā, kā to atļauj līdzekļi. Neatbalstu lekšanu augstāk par savu pakaļu.

Nepiekrītu tam, ka cilvēkam visam jāģērbjas kā no Vogue izkāpušam. Laba gaume ir tam, kurš prot saskaņot brendīgo ar "parasto", nevis tam, kurš no galvas līdz kājām ielien gučī, dolčī utml. drēbēs un aksesuāros. Tas, protams, neattiecas uz sarkanā paklāja zvaigznēm, kurām statuss to "prasa".
16.03.2011 14:28 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits