Makaronu vietā pilngraudu makaroni un tikai pusdienās, nevis vakariņās. Bez kartupeļiem ir arī citi dārzeņi, piemēram, kabači (ziemā cukīni), burkāni, kāposti - sanāk gardi sautējumi. Vēl no paprikas sanāk ideāli. (l) Salātiņi no gurķiem tomātiem, redīsiem - klāt krējuma vietā bezpiedevu jogurts (alpenrose - vienkārši ideāls, konsistence līdzīga krējumam, bet tauku, protams, daaudz mazāk). Brūnie rīsi (es ēdu arī baltos - piekāst!), griķi, miežu putraimi, grūbas, šķeltie zirņi, utt, utjp.
Vakariņām - vājpiena biezpiens, dārzeņu sautējumi, liesa gaļa, zivis!!! Man ļoti garšo biezpiens + bezpiedevu jogurts + reņģes. |-) Biežāk jāaizstaigā līdz CT, tur ļoti gardas zivis var nopirkt. Es pērku arī eļļā - un tad virtuves dvieļos eļļu nosusinu nost. Man pārāk garšo tās reņģes, siļķes, lai viņas neēstu.
A maize - pērc pilngraudu maizi, nevis parasto. Piemēram, Superneto diezgan lēta sanāk. (nu ok, man kā vienai varbūt liekas lēti - jo pietiek vairākām dienām). Variantu ir daudz, vajag tikai gribēt. (l)