ēst gatavošanas misēkļi...

Reitings 560
Reģ: 19.04.2009

Noteikti katrai no jums kādreiz ir gadījies kāds misēklis ēst gatavošanā? Varbūt kaut kas smieklīgs vai tāds, kas lika izplūst asarās, jo sabojāja svētku maltīti? Padalieties ar saviem stāstiem :)

Man bija tā - neatceros, cik gadi (laikam 15/16)... Mamma bija aizbraukusi ceļojumā, mājās bija tikai tētis un mēs (bērni). Domāju uztaisīt tētim pārsteigumu un sacept kaut kādus cepumus no tā, kas mājās bija. Beigās uztaisīju daudz par daudz rauga, ko visu pieliku klāt un pat neatceros, ko vēl pieliku, kad beigās mani cepumi bija akmens cieti. Tētis jau teica, ka garšīgi, bet redzēju izmisumu viņa acīs, kad bija jāēd, jo nevarēja pat nokost :-D :-D :-D

27.02.2011 17:30 |

Reitings 443
Reģ: 07.02.2009
amazing., manai mammai manā bērnībā arī tā gadījās ar olām, uzlika vārīties, istabā aizskatījās seriālu un attapās tikai tad, kad dzirdēja dīvainas skaņas no virtuves. :-D

Ā, vēl esmu piededzinājusi arī popkornu, visa virtuve dūmos un dzīvokli vēl ilgi nevarēja izvēdināt no tā piedeguma smakas. :-D
23.07.2011 14:07 |

Reitings 283
Reģ: 16.09.2010
Nesen vāriju kartupeļus rosolam un aizmirsu par viņiem :-D iegāju vannā,paskatijos tv,pasēdēju netā un kad sagribējās padzerties,tad ejot uz virtuvi atcerējos par KARTUPEļIEM :-D virtuves durvis biju aiztaisijusi un tur pilns ar dūmiem,viss ūdens izvārijies,katlam dibens melns un kartupeļiem ari dupši melni :-D
23.07.2011 14:17 |

Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Es vispār normāli ēdienu nemāku uztaisītu:D No tādiem rēcīgākajiem laikam bija gadījums, kad es cepu pelmeņus. Blakus plītij nez kāpēc ir nolikts tāds plastmasas dēlītis (laikam, lai tauki no pannas nesprakšķ uz sienas). Es nezinu, kā, bet, kad paskatījos uz pelmeņiem, dēlītis bija uzkritis uz pannas un izkusis:D Bet pelmeņus es izglābu tomēr no plastmasas, kas bija pa pus pannas malu un plīti:D

Kad ar māsu bijām sīkas, izdomājām cept banānus uz pannas. Pēc pirmā kumosa nogaršošanas tie nonāca podā:D

Vienreiz draugs man palūdza ūdeni ar labi daudz citronskābes. Es sajaucu burciņas un sataisīju ūdeni ar vanilīnu. Es nezinu, kāpēc, bet draugs neko neteica, tikai beigās, kad viņš bija atstājis mazliet tikai, es pēc smaržas sapratu, ka tur citronskābe tuvumā nav bijusi! :D
23.07.2011 20:41 |

Reitings 1083
Reģ: 15.04.2011
haha, esmu nosmējusies līka! :D draugs vēl aizvien blakus ķiķina, haha :D
-kad biju sīka neeeenormāli patika līdzināties omai un kko šiverēt pa virtuvi, tā nu biju saskatijusies visus tos ēšanu raidijumus (kā jau liela daļa no jums! :D) , tad ķēros pie... auzu pārslu cepumu cepšanas. :D Tas tik bija amizanti. Pirmkārt jau mums bija īpatnēja tāda krāsns, uz gāzes. Sistēma tāda, ka aizdedzina sēkorciņu un tad fiksifiksi slēdz iekšā to gāzi un to sērkociņu bāz 1cm diametrā kkādā trubā un tad piešķiļas ar liesmu. :D Es jau sīka būdama kamēr iededzināju to plīti izniekoju visu sērkociņu paciņu un.. visi sērkociņi bija iekšā plītī, kuri sāka degt.. :D Pagaidiju līdz izdeg (nerunāsim jau par smaku.. :D) tas ugunskurs. Tad ķēros pie cepumiem. Mīklu kaut kā es tur uztaisiju, bet beigās gan cepumi izskatījās, gan garšoja pēc pastalām! :D Mamma bija nosmējusies un jau ar pirmo kumosu pateica, ka labas jau ir, bet labāk metīsim ko putniņiem paēst :D
23.07.2011 22:07 |

Reitings 651
Reģ: 20.06.2009
Nekāda dižā pavāre neesmu, bet šo to patīk pačinīt virtuvē! :d

Kojās vārīju makaronus,gribēju jau ņemt nost, kaut kas ienāca virtuvē, aizskatījos un aizdedzināju dvieli!
:D

Taisīju krabju salātus, uzvārīju rīsus un momentāni visas sastāvdaļas, ieskaitot krējumu, majonēzi, iepēru vārošos rīsos, man negaršoja... :D

Cepu kartupeļus un bagātīgi tos pārkaisiju ar cukuru nevis sāli!

Kad biju mazāka, māsīca iestāstija, ka superigi salāti sanāk sajaucot zivju konservus ar visu , kas sastopams ledusskapi, (viņai mājās tādus taisot :D rezultata biju novemusies noraudajusies(jo edu un vemu vislaik, jo man bernibā macija, ka edienu ara mest nedrikst! :D :D māsīca needa ,jo ari vēma :D pārrodas tētis un ierauga mūs tādas, protams izsvieda ārā to draņķi :D :D
Vēlāk māsīca atzinās, ka tādi salāti protams neeksistē pati izdomājusi :D

Mamma sacep kotletes, sākam ēst bet kaut kas nav riktigi - baigi garšo man(neesmu kotlešu fans) loģiski, tīrā gaļa , jo maize tad nav pielikta masai klāt :d

Man vienmēr ir ķibeles ar olām, it īpaši vārītām, jo vienkārši liekas, ka tās smird)par ēdienu tā protams nav smuki teikt - nokaunos ) bet vienkārši man tā ir :) :d
23.07.2011 23:22 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
par tām varītajām olām neesi vienīgā, man arī liekas, ka vārītas olas šausmīgi smird :-D :-D kādreiz tā nebija, vienkārši pirms kāda gada man tāda sajūta parādījās un vārītas olas ne par ko nevaru ieēst, phū.. neesmu vienīgā :-D
23.07.2011 23:32 |

Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
klincha kā es norēcos par tiem salātiem :D

atcerējos, ka pirms gada gatavoju vienu kūku. viņai apakšā jāliek biskvīts, nolēmu, ka lētāk ir uzcept, nekā nopirkt. mamma pastāstīja kā jācepj viņš. tad nu sakūlu atsevišķi olas baltumu un dzeltenumu un sajaucu kopā. ielēju pannā un ieliku cepeškrāsnī. gaidu, kad nu uzcelsies, bet nekā. izvilku ārā un nesapratu, kāpēc necepjas. aizgāju nopirkt biskvītu,tad pēc laika atcerējos, ka nepieliku miltus :D

tad vēl atceros, ka skolā mājturības stundā gribējām taisīt krabju salātus. neviena nebijām vārījušas rīsus, domājām,lai kārtīgi rīsu pietiktu, bērsim puspaciņu. beigās viņi tik ļoti sabrieda, ka sanāca viena liela bļoda ar rīsiem.
23.07.2011 23:57 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
īstenībā esmu bijusi baigi apzinīgā ēdienu gatavošanā, tādu izteiktu lielu misēkli tiešām neatceros. ja nu vienīgi mājturības stundā kopā ar savas klases meitenēm tā cepām, ka ieslēdzās sirēna visā skolā :-D :-D laikam pārāk piedūmojām :-D
24.07.2011 00:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits