ēst gatavošanas misēkļi...

Reitings 560
Reģ: 19.04.2009

Noteikti katrai no jums kādreiz ir gadījies kāds misēklis ēst gatavošanā? Varbūt kaut kas smieklīgs vai tāds, kas lika izplūst asarās, jo sabojāja svētku maltīti? Padalieties ar saviem stāstiem :)

Man bija tā - neatceros, cik gadi (laikam 15/16)... Mamma bija aizbraukusi ceļojumā, mājās bija tikai tētis un mēs (bērni). Domāju uztaisīt tētim pārsteigumu un sacept kaut kādus cepumus no tā, kas mājās bija. Beigās uztaisīju daudz par daudz rauga, ko visu pieliku klāt un pat neatceros, ko vēl pieliku, kad beigās mani cepumi bija akmens cieti. Tētis jau teica, ka garšīgi, bet redzēju izmisumu viņa acīs, kad bija jāēd, jo nevarēja pat nokost :-D :-D :-D

27.02.2011 17:30 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
ei tu nost kā es ņirdzu...
02.03.2011 03:35 |

Reitings 7743
Man arī ar olu kulteni ir gadījies, ka uzlieku gaļu uz pannas, pēc tam fiksi leju olas, jo likās, ka gaļa momentā ir gatava, bet olas ilgāk cepsies :-D Jā, vēl tagad atceros kā gaļu lasīju no olas laukā,jo viņa vēl bija galīgi jēla :-D

Pirmo reizi domāju taisīt mērci- normālos apstākļos pieliek 1,2 karotes miltu, bet es uz pannas kkādu pus kg miltu uzbēru :-D Lieki piebilst, ka vairāk par miltu čupu uz pannas man nekas nesanāca? :-D

Ar māsu taisījām krabju salātus. Uzminiet, ko nepielikām? Krabjus :-D Aiz slinkuma tā arī ēdām rīsus ar gurķi un majonēzi :-D

Vēl atceros, ka ar draudzeni izdomājām taisīt putraimu biezputru ar ceptu gaļu. Gaļu tad sacepām tā ok, bet putraimus pēc tam ilgi vēl ēdām, jo bija 2 pilni katli un vēl uz pannas čupa samesta, jo mēs vienā mazā katliņā gribējām izvārīt gandrīz visu lielo putraimu paku, bet viņi tikai brieda un brieda un pāri katlam jau sāka viss iet, mēs smēlām nost, metām pirmajā traukā, kurš bija pa rokai un tikai lējām pienu klāt :-D
21.07.2011 16:32 |

Reitings 359
Kad biju maza, gribēju sacept olas.
Sāku šiverēties pa virtuvi, situ olu uz pannas un woullā - veca/zaļa/smirdīga. Galu galā - neko neuzcepu, bet sēdēju pie poda un vēmu. 8-)
21.07.2011 17:00 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
līme, man bail no tavas profila bildes :D
21.07.2011 17:04 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es arī tā pa īstam esmu sākusi gatavot nesen, bet man tā lieta patīk, bet tādu īstu misēkļu nav bijis :-D

Skolā, mājturības stundā, neveiksmīgi sitot olu , tā iztecēja pa visu grīdu :-D Pēc tam bija jāvāc tā šmuce, bet uzskatu, ka mājturības stundās neko neiemāca, priekš lielās dzīves, maizītes katrs bērns prot.
21.07.2011 17:12 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Pavisam nesen gatavoju ēst uz elektriskās plītiņas, kur divi riņķi. Domādama, ka otrs ir izslēgts un nekarsē atliku uz tā pannas stikla vāku. Pēc mirkļa redzu, ka vāks sakarsis sarkans un plastmasas rokturis ir jau no karstuma staipīgs, rāvu nost, bet tad tas dabūjis no pacelšanas skābekli,aizdegās ar liesmu:D Rezultātā nometu vāku zemē un viss izšķīda pa zemi, vēl nesen no kaktiem izslaucīju sīkas stikla lauskas:D
21.07.2011 17:18 |

Reitings 359
dream-liquid, šajā bildē jau tāda salīdzinoši mierīga lelle, salīdzinot ar filmas "Childs play". :D
21.07.2011 17:23 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
ak, jā atcerējos gan vienu, tas bija pirms pāris gadiem, kad ar pavārmākslu biju uz Jūs.

Ar draudzeni nolēmām uzcept pelmeņus cepeškrāsnī,lieki piebilst, ka nekādas pieredzes pelmeņu cepšanā mums nebija, ieliekam un pļāpājam, par pelmeņiem galīgi aizmirsām, draudzene uz wc mierīgi aiziet un šī tik bazarē, kad pēkšņi jūtu tādu kā deguma smaku, pēkšņi atceros, ka kaut kas ir cepeškrāsnī, saucu draudzeni, šī fiksi izkrien ķer un grābj, bet, protams, pelmeņi nebija glābjami, bet tā pat ēdām, un nonācām pie secinājuma, ka nemaz tik traki nav :D
21.07.2011 17:26 |

10 gadi
Reitings 431
Reģ: 24.02.2011
regulāri notizlojos :D
Vakar pat mana virtuve izskatījās pēc slaktētavas - visi skapji, 3m attālumā esošais ledusskapis, visa es, galds, krēsli, katli, plīts... viss pludoja no "sarkanās vielas". :-D Tā es vārīju ķiršu zapti un tā es mēģināju pārvietot burkas :D
21.07.2011 17:32 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Hmm, man laikam nekad nav bijuši misēkļi.. Cik neinteresanti :D
Atceros epizodi, ka jau kko vārīju un biju tik maziņa, ka lai redzētu, vai uz gāzes plīts katliņā vārās ūdens, vajadzēja kāpt uz ķeblīša
21.07.2011 17:39 |

Reitings 7743
Varbūt vēl kāda grib padalīties? :-) :-D
23.07.2011 00:24 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Attiecību sākumā ēst vienmēr taisīja draugs, j oes vienkārši nemācēju(pirmo reizi mūžā kartupeļus mizoju, kad mācījos 1. kursā) :-D

Tā nuz izdomāju draugu pārsteigt un izcept kartupeļu pankūkas. recepte bija, visu biju pa gramiem sasvērusi :-D un sāku cepšanu. Pēc mirkļā kkas sāka nelabi smaržot. tad draugs pamanīja, ka esmu ieslēgusi elektriskajai plīti 2 riņķus. Vienu, uz kura stāv panaa, un arī to, kur biju nolikusi bļodu ar kartupeļu masu! :-D Nu tāds FAIL!

Par šito mani daudzi pavelk uz :-D zoba! :-D
23.07.2011 00:35 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
es vienkārši nesen kaut ko cepu,pieliecos un halātam piedurkne aizdegās(frotē labi deg :-D )
23.07.2011 00:36 |

Reitings 108
kad biju riktīgs sīcenis, domāju iepriecināt mutterīti - izvārīšu kakao ķīseli. diemžēl cietes bija par maz. noliku ārā dzesēties - varbūt tomēr sacietēs un būs normāls. protams, nesacietēja.
un tajā pašā vecumā vārīju medu... biju ēdusi ziedu medu (vai kko tādu), ļoti garšoja un arī bija mājās taisīts. domāju - kas tur grūts, uzvārīšu pati. saplūcu pienenes, norāvu galviņas un vārīju medu. protams, arī nekas nesanāca. tas arī viss. nekas nejēdzīgs ar ēdiena gatavošanu nav noticis.
23.07.2011 00:50 |

Reitings 767
Reģ: 12.05.2011
Pirms kādas nedēļas... Taisīju maltās gaļas mērci...
Apcepu gaļu, iedomājos, ka draugs vēl sutina to gaļu un jautāju, kad jālej klāt! Viņš saka ka jau par vēlu jo gaļa jau gatava :-D ok... uztaisu miltus ar ūdeni, leju klāt un maisu.. baigi biezēt sāk :-D gāžu klāt ūdeni, atkal pa plānu! :-D jaucu atkal miltus... dabūju ideālu! Ak šaize.. tak garšvielas jāliek klāt :-D
ok pievienoju... vārās... domāju drīz būs jau gatava.. ak jel tak krējums vēl jāliek :-D
bet beigās sanāca garšīgāka nekā draugam :-D
atvainojos ka tik gari :-)
23.07.2011 01:14 |

Reitings 7743
Es šonedēļ, taisot maltās gaļas mērci, atcerējos, ka miltus nepieliku, kad viss it kā jau bija gatavs un panna no plīts noņemta. Nu neko-liku atpakaļ uz plīts un jaucu klāt miltus :-D tāda nedaudz savādāka kā parasti sanāca, bet ēdama bija :-D
23.07.2011 01:53 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Es kad biju maza, gribēju uztaisīt saldējumu. Galvenā sastāvdaļa bija 20 olas. Tas bija kautkas šausmīgi smirdīgs,pretīgs,šķebija atceroties. Pat smaka bija nelaba un suns neēda. Fuj fuj fuj. Man liekas vismaz 2 gadus olas neēdu,jo traumu dabuju.
Kad sāku dzīvot ar draugu un nācās sākt gatavot, vienmēr,kad vāru zupas,man izskatās,ka būs par šķidru,tad es beru makaronus klāt-vienreiz,otreiz utt. Kad ir gatava un atzisusi,tā konsistence vienmēr ir ļoti bieza :-D Mēs tagad tādas zupas tik ēdam. Vienu reizi uzvāriju normālu, bet abiem likās dīvaini,ka tik šķidra :-D :-D :-D
23.07.2011 02:06 |

Reitings 668
Reģ: 17.06.2009
Es pirmo reizi, gulašu taisīju, nezināju, ka gaļas gabaliņi jāliek sautēties, bet liku visu cepties! Rezultātā sanāca sadeguši gaļas gabaliņi ar apdegušiem burkāniem un sīpoliem! Krējums un viss pārējais iztvaikoja un sadega, kamēr meiģināju dabūt gaļu mīkstu :D
23.07.2011 02:08 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Pie draudzenes biju ciemos un izdomājām, ka jātaisa saldējums+banāni+piens = kokteilis.
Viņai nebija ne blendera, ne nekā cita, tad taisīju burkā un visu cītīgi maisīju un nu, tik cītīgi samaisīju, ka burka sašķīda no manas maisīšanas.
Viss gardais kokteilis virtuvē pa zemi un izskatījās pēc vēmekļiem :D
Draudzenes draugs vēl nesaprata par ko mēs smejamies, palika dusmīgs ritīgi :D :D :D :D :D :D :D :D
23.07.2011 03:38 |

Reitings 443
Reģ: 07.02.2009
Ēst gatavoju reti un nesen, tā kā misekļi man gadās ļoooti bieži. :-D
Pagaišnedēļ pārvārīju makaronus, vispār ieēst nevarēja tos, tad kkad atkal vārīju olas, bet neizvārīju līdz galam utt. :-D
Vispār esmu ievērojusi, ka vārīt neko īpaši man nesanāk, varu tikai uz pannas kko cept, tad vēl ir kaut cik ēdams tas ēdiens. :-D
23.07.2011 13:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits