ēst gatavošanas misēkļi...

Reitings 560
Reģ: 19.04.2009

Noteikti katrai no jums kādreiz ir gadījies kāds misēklis ēst gatavošanā? Varbūt kaut kas smieklīgs vai tāds, kas lika izplūst asarās, jo sabojāja svētku maltīti? Padalieties ar saviem stāstiem :)

Man bija tā - neatceros, cik gadi (laikam 15/16)... Mamma bija aizbraukusi ceļojumā, mājās bija tikai tētis un mēs (bērni). Domāju uztaisīt tētim pārsteigumu un sacept kaut kādus cepumus no tā, kas mājās bija. Beigās uztaisīju daudz par daudz rauga, ko visu pieliku klāt un pat neatceros, ko vēl pieliku, kad beigās mani cepumi bija akmens cieti. Tētis jau teica, ka garšīgi, bet redzēju izmisumu viņa acīs, kad bija jāēd, jo nevarēja pat nokost :-D :-D :-D

27.02.2011 17:30 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Jūs te visas var nosaukt par trakajām mājsaimniecēm :D

27.02.2011 19:17 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
nebija man, bet manam draugam. viņš ar džekiem bija makšķerēt aizbraucis uz vasarnīcu un nākošajā dienā nebijis ko ēst, tikai makaroni un kaut kāda tomātu konsistence un šie iedomājās taisīt mērci. nav varējuši izdomāt, kā panākt, lai tā mērce nav tik šķidra, kā jau mērcei jābūt, tāpēc pielika želatīnu un citronskābi (es nezinu kāpēc citronskābi). sarāva tādos recekļos to visu un pat vistas kaimiņsētā neēda :-D
27.02.2011 19:33 |

Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
es maziņa gribēju uztaisīt olu kulteni ar gaļiņu. tā nu sagriezu gaļu un uzliku cepties. ātri sakūlu olu un lēju iekšā, jo domāju, ka gaļa pārcepsies,bet ola ātri izcepās, bet gaļa nē. vilku gaļas gabalus ārā. vēl tagad brālis kaitina par to.
---
vienreiz ar bijušo sagribējām griķus ar maltās gaļas mērcīti. es uzņēmos sagatavot. apcepu gaļu, pielēju krējumiņu un aizmāršības pēc piebēru nevis tējkaroti, bet gan lielo karoti miltu. beigās sanāca, ka mērce jāgriež bija ar nazi :D bet bija par ko pārsmieties :D

un man bērnībā un vēl tagad šad tad patīk komentēt procesu, kad gatavoju :D
27.02.2011 20:03 |

Reitings 206
Reģ: 08.02.2010
Kad biju sīkāka, man nežēlīgi garšoja "tortes", ko taisīja uzvārot iebiezināto pienu un ieklājot starp vafeles plāksnēm.
Vienreiz vārīju iebiezināto pienu un pēkšņi tāds "bladāc", griestus ļooooti ilgi nevarēja atmazgāt. :D
vairs neesmu taisījusi, kaut arī zinu, kas pareizi jādara būtu. :D
27.02.2011 20:32 |

Reitings 308
Reģ: 01.07.2010
Es randiņā ar puisi viņa mājās gatavoju vakariņas. Viņš stāvēja virtuvē un runājās ar mani, kamēr es ar dvieli turēju katlu. Pēkšņi viņš sāka dīvaini skatīties uz manu roku un centās pievērst manu uzmanību, bet es tikai turpināju runāt. Tad beidzot pametu skatu uz dvieli, kas jau bija skaisti uzliesmojis :-D
27.02.2011 20:43 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
berniba cepu popkornu...rezultata pannai vaks aizdegas.

ari tagad cepumiem pa daudz klat bija nahco3+soda, kas sita cauri visu, debesmanna ta ar neesmu 2. reizi maginajusi pagatavot, jo nesanaca, sapsihojos un viss.
28.02.2011 01:34 |

Reitings 87
Reģ: 31.03.2009
mēs pie krustmātes vienreiz vakarā uzliekam vārīties rīsus, jo nākamajā dienā gribējām taisīt krabji salātus un tā arī par viņiem aizmirsām, tikai pēc kāda laika kad jau sāk smirdēt krustmātes meita saka ka kaimiņi laikam popkornu cep un ko mēs atbildam ka jā tā kkas smaržo
un par rīsiem atcerējāmies kad katliņā viss ūdens bija izvārījies un rīsi jau kārtīgi piecepušies pie katliņa dibena un riktīgi visa māja sāka smirdēt pēc piedeguša ēdiena :-D
01.03.2011 17:44 |

Reitings 485
Man jau kopš bērnības patīk eksperimentēt ar ēdienu. Vārīju kartupeļus cukurūdenī, liku dažādas garšvielas kopā... :-D bet ir arī daudz kas izdevies - kartupeļu čipši, cukurgailīši, cepts siers. (l)
01.03.2011 20:04 |

Reitings 1020
es vienreiz aizmirsu par olu vārīšanos un atjēdzos, kad virtuvē kkas sāka bumbot. izrādās, ka visas olas sasprāgušas griestos (s)
01.03.2011 20:13 |

Reitings 544
amazing. :D :D :D
01.03.2011 20:18 |

Reitings 2943
Vienreiz draugs gribēja vārītas olas, bet negribēja vārīt ūdenī, ielika mikrenē... nu jūs saprotat kas atgadijās. :-D :-D :-D

Es vienreiz vaniļas cukura vietā keksam pieliku 2 paciņas citronskābi. Mamma saka ka baigi pēc citrona smaržo, a es tikai nosaku ka laikam baigi aromātiskais citrons bijis ko tikko piespiedu arī mīklai klāt. Pēctam nevaram saprast kapēc mīkla neizceļas un mamma izdomāja pagaršot.... nu jā viss skaidrs, keksa nebūs, tas nekas ka ciemiņi jau izstabā sēž un gaida izslavēto keksu no jaunās maizes krāsns. :-D :-D

Man vienmēr kautkas atgadās ar mērci- tad pa biezu, tad tauki peld pa virsu un nesabiezē, tad gaļa sadeg vai visa mērce piedeg kamēr miltus grauzdēju. Nevienu reizi neesmu normālu uztaisījusi, tā ir mana vājā vieta virtuves mākslā. (s) :-D
01.03.2011 20:18 |

Reitings 544
Sev īsti neatceros nekādus baigos misēkļus, jo man vienmēr bija jātaisa māsai un šad tad pārējais ģimenei ēst bezmaz vai kopš bērnudārza laikiem, bet vienreiz ar klasesbiedreni taisījām kkādus kokteiļus no jebkā kas bija mājās - grūbas, griķi, milti un viss pārējais. :D Protams, pat nepagaršojām tās šausmas, bet priecājāmies tos taisot :D
01.03.2011 20:19 |

Reitings 187
Reģ: 19.07.2009
Par to olu vārīšanu...
kādreiz, kad vēl dzīvoju kojās, pie durvīm klauvēja kaimiņu čalis... šis jautā - Lūdzu, vari pateikt cik ilgi jāvāra olas?..
Es ar istabas biedrenēm vienā balsī atbildam - Kamēr uzpeld :-D...
šis neko, stulbi pasmaida, pasaka paldies un aiziet..... Mēs normāli nosmējušās!..... domājām jau, ka čalis saprot, ka mēs ākstāmies :-D
Bet nē - mēc apm. 20 min eju uz virtuvi mazgāt traukus... šis vēl sēž un gaida, kad olas būs uzvārījušās.... :-D... tās jau katliņā galīgi saplaisājušas :-D... :-D :-D
01.03.2011 20:21 |

Reitings 42
Labākās štelles sanāk manam tētim:

Nr.1 - vārīs zirņus, iepriecinās sievu, kas atgriežas no nedēļas ilgas prombūtnes. Bet zirņus izmērcēt neiedomājās. Mamma atbrauc un skatās, vienā katlā zirņi vārīti, 2vos katlos zirņi vārīti, 3 katlos zirņi vārīti...karoč' čalis sabēris pirmajā katlā daudz zirņus+ ūdens, ūdens izvārījās, zirņi pilns katls, bet vēl cieti, pārlika nākošajā katlā un tas pats, ņēma nākošo katlu...beigās kkā bija mīksti...
Nr.2 - agrāk bija tādas spirāles, ar ko varēja uzvārīt ūdeni, viņš ielika traukā, ieslēdza un aizmiga hokeju skatoties, kad pamodās, galdam bija izdedzis caurums...
Nr.3 - uzliek tējkannu un aizmieg pie tv...pamostas - tējkanna sadegusi... mamma lika nopirkt vietā jaunu, jo šī jau bija kāda 3 pa visiem kopdzīves gadiem..
01.03.2011 20:39 |

Reitings 84
Reģ: 26.05.2010
Sveikas!
Man nekadi nesanaak uzvarit makaronus,vai nu ir pa cietu,vai vienkarsi ara metami :-D Vienreiz izvarit makaronus,meerciiti utt.uzvaru udeni,ielieku makaronus,paskatos cik ilgi javaras (uz pacinas ir noraditas min :-D )varu,varu ,veel drusku laiks,jaiet paskatiities tv,atnaaku atpakal,nokashu ,a mani makaroni salipusi kopaaa,ka tadi glumi punkji ... :-D nu,goda vaards,pretiigs skats!dabuuju mizot kartupelus :-D
01.03.2011 20:42 |

Reitings 187
Reģ: 19.07.2009
fionchik - kad labu laiku pavārījies, pagaršo vienu, vai ir labs :-D
.... un, lai nesaliptu, vārot ūdenim pielej nedaudz eļļas ;-)
01.03.2011 20:45 |

Reitings 84
Reģ: 26.05.2010
es kad pagarsoju,bija pa cietu :-D apnuka gadiiit,un lai saiisinatu laiku,gaju paskatiities tv :-D laikam pa ilgu :-D bet nezinu,ko daru ne taaaa,man tie makaroni NESANAK..un tagad cenosos tadus netaisiit :-D
01.03.2011 20:59 |

Reitings 6324
Es esmu 2 tējkannas sadzedzinājusi tās, kuras uz plīts liek. :-D
Nu es aizmirsu, uz 2 stundām atstāju :-D
Tas gan nav misēklis, bet nu jā - uztaisīju rīsus ar olu, dārzeņiem. Atstāju pannu uz plīts, jauna plīts, virsma slīdīga un tie riņķi maziņi - atnāku atpakaļ - panna zemē, mani rīsi zemē, vakariņas šodein nebūs. Tad es vēl biju nereāli dusmīga, man liekas, ka pat raudāt sāku :-D
01.03.2011 21:26 |

Reitings 6324
Es esmu makaronu pro :-D bet drauga māsa vienmēr nu tik nereāli pārvāra, kā pļuru un kad es saku, ka neēdīšu - viņa saka, kas ir? Normāli uzvārīti :-D
Viņai ir tieksme visu pārvārīt. Viņas šķiet, ka vista ir izšmorējusies tikai tad, kad kauli ir nonākuši nost un pati vista sadalījusies mini gabaliņos.
Kotletes cep 30 min, nu come on, tur takš nav ko cept 30 minūtes, sanāk protams akmens cietas :-D Viņai garšo, citādi esot jēlas :-D
01.03.2011 21:29 |

Reitings 15
Reģ: 06.02.2009
Ar draudzeni izdomājām uztaisīt saldējuma kokteili salikām visus produktus vajadzīgos noliku uz grīdas trauku un sāku kult ar mikseri.Palaidu abas rokas vaļā un viss trauciņš ar kokteiļsaldējumu sāka griezties līdzi un izšļakstījās pa visām sienām, grīdu, logiem un mūsu pidžamām, par laimi nebija mājās vecāku, īpaši mammas kas būtu šokā par to kāda tobrīd izskatījās virtuve :D:D:D
02.03.2011 03:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits