Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kas ar mani...

10 gadi
Reitings 430
Reģ: 24.02.2011

Sveikas!

Iespējams, ka tūlīt izplūdīšu garā ūdens liešanā, par to atvainojos, bet jūtos drausmīgi.

Problēmas ir ar manu mammu (vai varbūt viņai ir taisnība, un problēma esmu es).

Mūsu attiecības nekad nav bijušas labas, un nevienam ģimenes loceklim ar mammu nav labas attiecības. Viņa ir ģimenes budžeta plānotāja (savāc naudu no tēta), kritiska, pedantiska, ārišķīga, kašķīga, visa ļaunā redzoša un visa labā neredzoša. Priekš pārdevējiem tirgū un kolēģiem, ārstiem, frizieriem viņa ir dāsna un latus (gan čajās, gan pateicībās) mētā pa labi un pa kreisi. Mājās viņa ir staigājoša mīnuss zīme it visā, nežēlo nevienu, bet sabiedrībā un ar saviem kolēģiem, protams, viņa ir pati saulīte - jūs pat nespējat iedomāties, kā cilvēks var pārvērsties!! Kolēģiem un svešiniekiem tiek visa viņas mīlestība, smaidi un cieņa. Mājās neviens cits viedoklis bez viņas nepastāv un, ja tiek izteikts, kašķis var sākties. Problēma ir arī tajā, ka viņai ir dzirdes problēmas, kuras mums ir jārespektē (ko mēs, protams, daram), bet ko viņa tomēr nekautrējas uzspiest arī mums - brīžos, kad vajadzētu mēģināt saklausīt, ko tieši viņai saka vīrs vai bērni, viņa izrauj pirmo vārdu no konteksta, kas, protams, atkal neiet kopā ar viņas "mājas sociālo iekārtu", sāk bombardēt ar pārmetumiem ne pa tēmu, un ticiet man - argumentēt nav iespējams. Tā ir tik bezpalīdzīga sajūta!!

Tēti ar saviem ultimātiem viņa ir novedusi līdz alkoholam, mani - pēdējo bērnu, kas ar viņu dzīvo - līdz bezgala dziļai neapmierinātībai ar sevi, kompleksiem, depresiju, bezmērķību utt.

Es nekad tā īsti neesmu mīlēta. Nekad neesmu bijusi pasargāta no konfliktiem starp mammu un tēti par naudu vai ko citu. Vienmēr, kad mammai esmu paprasījusi 2Ls skolas ekskursijai vai klases fondam (tas vēl vidusskolas laikā), pār mani atkal birst pārmetumu jūra. Kompleksi man ir milzīgi, jo mamma nekad nav kautrējusies izteikt piezīmes par manu problemātisko sejas ādu, par svaru (nezinu, vai 65kg uz 180cm ir resna, bet viņa skaita katru manu kumosu un piezīmes ir tiešām ļaunas), tajā pat laikā dermatologam vai kopšanas līdzekļiem, vai dejošanai, kas tad to svaru nodzītu, naudu nedodot. Varbūt neskatoties pat uz pumpām pilnīgs kroksis neesmu, toties kā cilvēks jūtu, ka galīgi neesmu skaista. Ja agrāk vismaz sabiedrībā mācēju uzlikt mākslīgo smaidu, ka viss ir lieliski, tad tagad pat tā nav. Citu sabiedrībā baidos izteikties, esmu nepārliecināta, neesmu forša un harizmātiska netik, esmu ļoti paškritiska un gribu sevi redzēt perfektu, kā mamma vienmēr mācījusi, bet nevaru, jo tas ir neiespējami. Jūtos pilnīgi lieka šajā pasaulē, savos 19 man nekad nav bijušas attiecības ar puisi, kas vēl vairāk pastiprina piektā riteņa sajūtu.

Un tomēr neskatoties uz šo visu, mamma maksā par studijām lielu naudu! Arī iedod naudu mēnešbiļetei un 3Ls tel. sarunām, es dzīvoju siltumā, zem jumta, varu nomazgāties, paēst (ēdu minimāli un ne zivis, ne gaļu nelietoju) uz vecāku rēķina.

Par to paldies! Tiešām. Bet saprotiet, ka emocionāli esmu pilnībā sagrauta.

Pirms sāku studēt, zināju, ja mamma maksātu par skolu, tad dzīves man nebūtu. Ilgi domāju, ko darīt, bet uz ārzemēm man aizliedza braukt. Un tā tas arī tagad ir. Nekas cits bez skolas un mājām man vairs neeksistē, jo nekāda iztikas nauda vai kaut vai pusdienu nauda skolā, no kuras ko varētu atlicināt, man netiek dota, draugi (cik nu man tie vispār ir) attālinās, jo visur vajag naudu (un nesakiet, ka tā nav), bet man tās nav, pasākumus, kalnus, slidošanas apmeklēt nevaru, nekur izpausties nevaru, jo dejošanai, ko es no sirds gribētu, un jūtu, ka tas man varētu atdot dzīvesprieku, naudu man nekad nedabūt.

Mammai pirms studijām lūdzu, lai viņa galvo par studiju kredītu, jo tad gan viņai būtu tas studiju maksas smagums no pleciem nost, gan pār mani katru dienu nebirtu pārmetumi, gan tad varbūt viņa atlicinātu man kādu kapeiku. Bet to viņa atteicās darīt. Arī studējošā kredītu viņa atteicās galvot, kas man dotu milzīgu atspaidu.

Jūs teiksiet, lai eju strādāt. Es Labprāt to darītu! Pa vasarām jau piestrādāju, tad nopriku sev kaut kādas drēbes, minimālu kosmētiku un, ja sanāca, pirku produktus mājām. Bet studiju laikā to ir praktiski neiespējami izdarīt, jo tik elastīgu vakanču skaits ir smieklīgs uz strādātgribētāju skaitu un liels mīnuss - es neprotu krievu valodu. Un tā ir vajadzīga! Bet ne ar krievu mācību grāmatām, kur nu vēl ar kursiem man neviens nepalīdzēs.

Vismaz mājās es esmu tā, kas gatavo, tīra, slauka, mazgā, sūc un berž. Mammai tas nav jādara.

Saprotiet? Man nav kur atsperties, man nav vispār nekāda atbalsta ne no vienas puses.. Brālim un māsai vismaz manā vecumā bija omīte, kura tiešām atbalstīja cik varēja gan materiāli, gan emocionāli. Bet viņas vairs nav. Es nespaprotu, ko lai dara. Un šodien man pateica, lai taisos strādāt, bet kā man to savienot ar studijām, kurās mācību apjoms ir liels, mājasdarbiem un miegu, man nepateica.

Ir bērni, kuriem varbūt ir viens maizes kukulis uz nedēļu, bet viņiem vismaz ir mīlošas mātes, kas ieaudzina kaut kādu pašcieņu... Manis pēc es varētu pārtikt no putraimu putras visu cauru gadu, bet man vismaz būtu māte, kas mani mīl, tad man pat tos draugus nevajadzētu, ar kuriem, lai uzturētu attiecības, tomēr vajag naudu.

Jums to būs ļooooti grūti saprast, teiksiet, ka esmu nepateicīga egoiste... Man arī tā liktos, ja es būtu jūsu vietā. :-( Bet ir sajūta, ka jau esmu 5 metrus zem zemes un tik pat labi varēja mani nevis piedzemdēt, bet uztaisīt abortu. Visiem būtu bijis labāk - arī viņai.

Lai nu kā - pie pārmetumiem esmu pieradusi, un ņemšu pretim visu, kas jums sakāms :)

24.02.2011 12:47 |

Reitings 289
Reģ: 15.09.2010
Atraksti man uz [email protected], man ir Tev šādas tādas idejas ;-)
24.02.2011 12:51 |

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Ak vai....bet izskatās, ka tu no tā necenties izmukt?
Pirmkārt, ja man būtu sliktas attiecības ar ģimeni, tad 19. gadu vecumā man neviens neko nevarētu aizliegt, es pagrieztos un sen jau būtu ārzemēs, nu labi, vienkāršākais variants, atrast pilnas slodzes darbu un pamest studijas,sapelnīt naudiņu, dzīvot atsevišķi, iepazīties ar jauniem cilvēkiem.

Mīļā, ja tu šitā turpināsi, tu attapsies pēc 10 gadiem turpat, ar netīriem matiem, kā kājsauķis mātei, jo redz viņa samaksāja par tavu izglītību....un nedod dievs, ka pēc studijām Tu neatradīsi darbu, varu iedomāties, ko tad viņa teiks.

Es tavā vietā atrastu darbu, pamestu skolu un sāktu jaunu dzīvi. Turies un neļauj sevi tā kontrolēt ;-) Tev ir jau 19!!!
24.02.2011 12:57 |

10 gadi
Reitings 430
b&v - Paldies. :) tev taisnība, nu jau vairs necenšos izmukt. Tas viss ir tā sakrājies, ka man ir 0 spēka un pārliecības, ka kaut kur tikšu. Visa pozitīvā spītība zudusi. Agrāk, kad vēl bija omīte, viss bija savādāk.
Par studiju pamešanu nebiju iedomājusies :-) No vienas puses tā būtu izeja, bet no otras neviens man darbu negarantē.. Un mācos es pa lielam to, ko gribu. Drīzāk varētu pabeigt šo mācību gadu un nākošgad pāriet vakara grupā, būtu lielākas iespējas. Bet tik un tā šis gads jāpabeidz, kam man nu jau sāk aptrūkties spara.

Piparnīca - nosūtīju. :)
24.02.2011 13:14 |

Reitings 168
Reģ: 29.01.2009
Iesaku mācīt privātstundas, jo nav bieži jabūt, ja nemāci kādiem 5iem cilvēkiem un dabūsi sev kādu naudiņu :-)
24.02.2011 13:16 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
es tevi ļoti labi saprotu, man ir ļot līdzīga situācija ar māti :( tikai es dzīvoju jau sen savu dzīvi un ar māti man kontakts nu jau pazudis ir pavisam, vairs neszvanamies un netiekamies, stāsts man arī ļoti garš un bēdīgs, bet es nolēmu pirmo reizi mūžā vairs nespert PIRMĀ soli, jo man apnika, tagad es vairs neliekos ne zinis. Vienīgais, kas mūs vēl kaut kas vieno ir mana māsa sīkā, kurai ir 9 gadi un kura pagaidām vēl no dzīves neko nejēdz un nesaprot, kāpēc mums ar māti kontakts zudis, ar māsu arī reti sazvanamies, jo iespējams, ka mātes iespaidā viņa uzskata, ka mani arī jāignorē, tad nu es šad tad viņai uzzvanu.
Man no mātes puses arī mīlestības nav bijis, bet zini, varbūt tā ir pat labāk, jo mīlestību tagad es vērtēju ļoti augstu, novērtēju cilvēkus un man ir neizmērāma mīlestības pret manu omi ar opi, jo viņi ir tie, kas mani audzināja. ehh....man arī ir ko teikt un brīžiem gribas izkratīt sirdi un izbļaut pa visu pasauli visu, kas iekšā.
24.02.2011 13:18 |

Reitings 418
Tev ir nepareizsz teemas nosaukums,pareizaak buutu-Kas ar manu mammu...?
Tev iesaku peec iespeejas aatraak censties nostaaties pashai uz savaam kaajaam,lai nebuutu liidzatkariibas no tavas depresiju un kompleksu paarnjemtaas maates! ;-)
24.02.2011 13:19 |

10 gadi
Reitings 430
Odinsh - Ja es kādā jomā būtu tik profesionāla, to noteikti darītu. :-)

Ljika - tik žēl, ka kādam vēl ir tā. Dažreiz, laikam, vajag to visu izpaust kaut sev pašam uz papīra vai tik atklāti, kā es tagad. Jo paliek drusku vieglāk.
Prieks, ka esi uz pekām un Tev viss notiek :-)
24.02.2011 13:26 |

10 gadi
Reitings 6257
Reģ: 01.04.2009
Izklausās traki, bet ko par to saka Tavs tētis? Viņš nevar Tev kaut kā palīdzēt?
24.02.2011 13:30 |

10 gadi
Reitings 430
*Ανδιγονι*, sasmīdināji :D It kā tā ir, bet saprotu, ka pati neesmu svētā. Negribas 100% vainu novelt uz viņu. Varbūt agrāk biju burvīgs bērns, bet šobrīd arī es brīžiem nespēju valdīt muti un viņai ko neatcirst pretī, un tos konfliktus tikai vairo.
Patstāvība ir labākais, kas varētu notikt. Paldies par ieteikumiem. :)
24.02.2011 13:31 |

10 gadi
Reitings 430
es saku tā - tētis ir zem mammas tupeles pilnībā. Viņš ir foršs, bet ir problēmas ar alkoholu. Un tici vai nē, bet tiek kontrolēts katrs viņa lats, un ja viņam ir kāda haltūra, viņam taču pašam kaut kā "jāatiet", ko es saprotu, bet, diemžēl, to viņš dara ar alkohola palīdzību. Un pret alkoholu man ar mammas palīdzību ir iedzīts tāds pretīgums, ka nespēju tēta izdarības paciest.
24.02.2011 13:36 |

10 gadi
Reitings 6257
Reģ: 01.04.2009
Vai viņš nevar, piemēram, sastāstīt, ka viņam algu apgrieza un kādu latiņu paslepus iedot Tev? Sorry, es vnk nesaprotu, kā mamma var kontrolēt to tik ļoti, ka jāatdot viņai pilnībā VISA nauda.
24.02.2011 13:38 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
Tu zini, jā, iespējams vajag mājās paņemt baltu papīra lapu un visu uzrakstīt, kas sakrājies, tikai, ja godīgi es esmu to visu jau izdarījusi, tikai es to visu uzrakstīju savai mātei caur e-pastu, līdz ar ko mūsu "lieliskās" attiecības arī pavisam izbeidzās! vot tā! bet zini, vismaz viņa zin, ko es domāju un ko jūtu.
tā kā novēlu Tev arī turēties un meklēt izeju šajā situācijā, jo man arī bija ilgstoši šāda situācija kā Tev, bet tici man, būs arī uz tavas ielas svētki ;)
24.02.2011 13:44 |

10 gadi
Reitings 430
Viņa zina, cik ir līgumā rakstīts. Un "uz vārda" nekad nevienam netic. Slīpēts budžeta plānotājs :-P
Patiesībā man pat negribētos nekādu naudu, ja vien tētis savus papildienākumus iztērētu normālākā izklaides veidā par trulu piedzeršanos. Tad vismaz viens strīdu objekts atkristu, un viss būtu jau labāk.
24.02.2011 13:46 |

Reitings 1592
njāā, es arī ieteiktu viņai vnk pateikt visu, kā jūties. rezultātu iespējams nebūs, taču buusi vismaz pateikusi.
un pēc iespējas ātrāk domāt, kā kļūt neatkarīgai, lai nav pilnīgi nekas viņai jājautā. sākumā buus grūti, taču, ja cīnīsies par sevi, tad tev arī viss izdoties. galvenais ir sākums. :)
24.02.2011 13:52 |

10 gadi
Reitings 430
Ljika - drosmīgi to reizi par visām reizēm pateikt konkrēti "sejā" (nu ne sejā, bet vismaz caur e-pastu)! Vienmēr ir cerība, ka cilvēks kādu dienu sapratīs arī savas kļūdas. Domāju, kad viņa paliks viena, tad būs gana laika pārdomāt to visu... Tad sāks Tevi novērtēt.
Par tiem svētkiem uz ielas - (l) paldies, es uz to tā ceru. Man vajag kaut kādu atspērienu, un tad jau gan jau...
24.02.2011 13:53 |

10 gadi
Reitings 430
Signorina - teikt mutiski nav jēgas viņas dzirdes problēmu dēļ. 100 reizes mēģināts, bet veselības problēmām bonusā nāk tas, ka viņai nav empātijas spēju vispār nekādu. Un rakstiski... To spēšu varbūt, kad būšu pati par sevi.
Viņa vienkārši nespēj iedomāties un saprast, kā cits jūtas. Es pat sāku apsvērt, ka viņā pašā slēpjas kaut kāda bērnības trauma vai pat kaut kāda slimība, kas citu emocijas un sajūtas vienkārši liedz uztvert. (t)
24.02.2011 13:59 |

Reitings 285
Reģ: 25.04.2010
Boots, man liekas, ka Tu esi riktīgi forša meitene, galvu augšā :) pavasaris jau nāk
24.02.2011 14:12 |

10 gadi
Reitings 430
b&v, jūs visas tiešām protat uzmundrināt. Man tas ļoti daudz nozīmē. Liekas, ka pat saule sāka spīdēt spožāk. (l) Paldies
24.02.2011 14:36 |

Reitings 114
Reģ: 11.09.2010
es atkal par vainīgu nosaukšu tēti.
kādam bezmugurkaulniekam jābūt, lai sievietei ļautu sevi tā... morāli drāzt un sabojāt ģimenes dzīvi?
24.02.2011 17:44 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Vainīgā meklēšana šajā situācijā neko nedos.Bērni nevar pārmainīt savus vecākus,ne arī atrisināt viņu problēmas. Viegli jau no malas to pateikt,tomēr arī man šķiet,ka prātīgākais risinājums ir meklēt iespējas kļūt neatkarīgākai un patstāvīgākai.
24.02.2011 18:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!