Tā, nu, atstāšu arī savas domas par šo tēmu... Pārskrēju viegli ar acīm komentāriem, bet neiedziļinājos citu teiktajā...
1. Atgrūž viennozīmīgi tās uzbāzīgās pārdevējas (ko jau vairums meiteņu bija minējušas), nepatīk, kad valda haoss un nekas nav pārskatāms... Nepatīk, ja patiešām uzlaikošanas kabīnes (piemēram, telpas ekonomijas nolūkos) ir pārāk mazas, nav kur nolikt somu, pakārt jaku utt... Noteikti nepieciešams lielāks spogulis ārpus kabīnes, kur var paskatīties arī kopumā no tālāka skata uz sevi jaunajā kostīmā.
2. Man interjerā noteikti piesaista savdabība, lai nav tā teikt - viss klasiski vienkārši... Piemēram, dažas idejas, varu pasviest - pie sienām, kur būs plaukti, pakaramie drēbēm, uzzīmēt (uz sienas) tādu kā atvērtu skapi, no kura it kā izņem drēbes :)
Vai atkal, ja tirgosies klasiska stila drēbes, tad absolūti kardināli pretēju interjeru iekārtot - kaut vai uz sienas uzzīmēt lauku ainavu ar siena zārdiem, govīm un vietām pa veikalu izlikt siena (salmu) - aizmirsu īsto vārdu, bet tos sapresētos kubus (ceru, ka saprati)...
Vai atkal uz tām pašām sienām uzzīmēt cilvēku siluetus, kuriem priekšā uzkārt drēbes, lai pirmajā brīdī izskatās, ka tās ir kā mugurā...
Ak, :) Ideju te var plūst pāri malām... Un tādu ir vēl... vēl... un vēl... :) Ak, kā man patīk visādas dizaina lietas... :)
3. Absolūti lieki būtu uzbāzties cilvēkiem ar veikala vēsturi, un visu citu minēto, jo, ja mani kaut kas interesētu, es pajautātu, a ja man, ienākot veikalā, sāk lasīt, kā sprediķi monotonu tekstu, es pagrieztos un izietu no veikala, nemaz neapskatījusi sortimentu... Un tās tējas, šampanieši arī ir absolūti lieki... Pilnīgi pietiktu ar kādu stilizētu konfekšu trauku kases zonā...
P.S. Pāris ieteikumi - pārdevējām apģērbus nevajadzētu identiskus (tā teikt darba forma), bet gan brīvā stilā, piemēram, noteikt - melnas bikses (svārki) un viegla, krāsaina augšiņa... Pircējus noturēt ar klientu kartēm, iespēju nākošajā reizē iegādāties preci jau ar atlaidi (bet ne visai smieklīgu, kas daudzviet ir 5%)...
Tiesa, arī man šķiet, ka būtu grūti noturēties tā teikt "virs ūdens" šajos laikos, bet, lai izdodas...
Tā, nu ceru, ka manis teiktais Tev kaut kā palīdzēs :)