Es te jau vairākas dienas domāju, cik vienas sūdzas, ka mēnešreizes kavējās, citas priecājās, ka to vispār nav. Zinu, ka ietekmē pareizs uzturs, svara kritumi, stress utt., bet es te sēdēju un domāju, ka man reiz kādos gados 13 bija pazudušas mēnešreizes un pusgadu, biju pamatīgi nobijusies, bet mammai toreiz neko neteicu, jo bija bail, nu nezinu kāpēc, maz gadu bija un biju dumja! Bet, protams, pēc tam atgriezās regulārs cikls un viss kārtībā. Tagad jau sen apmeklēju ginekologu regulāri, izsargājos un visādi citadi viss kārtībā.
Es vienkārši gribēju prasīt no kaut kāda veselības faktora puses, kas ir tas, kas ietekmē to mēnešreižu izzušanu? Manā gadījumā toreiz ēdu labi, pat biju mazliet kā pusaudzis apvēlusies, es tagad vienkārši tā aizdomājos, kāpēc tas tā notika? Protams, pie sevis priecājos, ka viss beidzās labi!
No tā visa secinu, ka ir ļoti svarīgi kādam uzticēties un nebaidīties no speciālista palīdzības, jo ir tik skumji lasīt, ka meitenes bieži vien neiet pie ārsta un pašas meklē alternatīvas, kas viņas izglābs, man tiešām skumji ir uz to noskatīties. Nezinu vai vecums jau tāds pienācis, vai kas cits, bet esmu sapratusi savā galviņā, cik sievietes veselība patiesi ir svarīga un cik svarīgi ir regulāri apmeklēt ārstu.
Ja kāda jautās, ko es ar šo visu gribēju pateikt vai vienkārši tukši pamuldet, tad gribu teikt, vienkārši uznāca pārdomas par veselību kā tādu!