rūpēšanās par veselību

Reitings 167
Reģ: 30.01.2011

Labvakar meitenes :)

Gribēju Jums pajautāt kā Jūs ikdienā rūpējaties par savu veselību. Respektīvi- kādus vitamīnus dzerat, cik veselīgu pārtiku ēdat, cik ilgi guļat, sportojat, cik bieži alkohols un cigaretes. Nu aptuveni tā :) Man tiešām interesē cik daudz vai maz citi cilvēki ikdienā par sevi rūpējās.

20.02.2011 23:16 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Visas patiešām tik veselīgas, ka paliek kauns. :-D
Es tikai dzeru vitamīnus, brīvdienās guļu līdz 12iem, apmeklēju sporta klubu un tagad ziemā slēpoju. Nav man īpaši veselīgais dzīvesveids - ikdienā baigā skriešana un neatliek laika tam.
21.02.2011 00:57 |

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010
Pie ēdiena daudz nepiedomāju, zinu, ka trūkst vitamīni, citādāk jau ārsts dubultdevā neizrakstītu šprices veidā :-D Labi tas tā!

Bet būtu vairāk jāpiedomā pie augļiem kaut kādām sulām un tādā garā!

Cenšos gulēt iet laicīgi, samērā ar to laiku, kad agrāk gāju!

Uz nekādām zālēm neeju, jo nedrīkstu fizisku pārslodzi šobrīd, bet domāju apmeklēt baseinu šad tad. Ar nepacietību gaidu pavasari, kad varēs ar velosipēdu pabraukāties!

Alkaholu un cigaretes nu jau apmēram gandrīz gadu nelietoju!
21.02.2011 01:07 |

Reitings 485
Varētu vēl veselīgāk dzīvot - ekopārtika, dabīga kosmētika, krosiņš no rīta + rīta rosme, regulāras ēdienreizes, regulāras asins analīžu, redzes,zobu un siev.veselības pārbaudes. Hm, kas vēl? Nē alkoholam, samazināt saldumu patēriņu, mazāk sēdēt pie PC un skatīties TV, vairāk lasīt anekdotes un vairāk mīlēt sevi.
21.02.2011 01:09 |

10 gadi
Reitings 1660
Ekopārtika, hmm, vai majās audzēti un eļļā cepti kartupeļi ir eko pārtika? :-D Pēkšņi aizdomājos, cik neveselīga var būt ekopārtika... :-D
21.02.2011 01:17 |

Reitings 360
Reģ: 19.09.2010
Vitamīnus sintētiskos nedzeru... tāpēc katru dienu tos uzņemu dabīgi ar uzturu.
Neaizraujos lieki ar bezjēdzīgu zāļu dzeršanu .

Nedzeru kafiju.. bet tas tāpēc, ka negarš.

Izvairos no E621, tāpēc nelieku ēdienos vegetas.

Nepārcenošos ar taukvielām.. bet kad gribas uzcept picu, kūciņu.. tad nekautrējos :D

Pīpēšanu un solāriju atmetu.

Regulāri sportoju. Ar gulēšanu.. bēdīgāk.

21.02.2011 01:19 |

Reitings 425
Reģ: 10.09.2009
Neteikšu ka ēdu baigi veselīgi, bet Mc Donalds, Hesburger (nekad pat tur neesmu ēdusi) neapmeklēju, jo nav pa ceļam, kā arī liekas ļoti dārgi priekš kaut kā tik nevērtīga. Vitamīnus papildus nedzeru. Guļu ~­7h. Nesmēķēju, un alkoholu arī lietoju ļooti reti. Un tā nopietni arī nesportoju. Sad tad aizlaižu uz tuvējo mežu ar distancenēm, bet arī viss.
Bet es cenšos laboties, jo zinu, ka šāds neveselīgs dzīvesveids man pēc 10 gadiem sāks atspēlēties. Drīzumā uzsākšu dzert svaigi spiestas sulas, kā arī vasarā sanāks veselīgāk ēst, jo būs savs dārzs. Kad beigsies šie briesmīgie sali, no skolas mājup došos kājām. Jau veselu mūžību lietoju tikai dabīgo kosmētiku. Kā arī cenšos būt laimīga (tur man pilnīgi jātrenējas, lai kādu mazumiņu sasniegtu :-D ) .
21.02.2011 01:25 |

Reitings 485
Eļļa arī no ekoveikala? :-D Ja jau nav eļļas okeāns pannā, tad varbūt ir ok :-D
21.02.2011 01:31 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Cenšos ēst veselīgi, uzsvēršu, cenšos! :D
Dažas rezies gadā apmeklēju MCdonald, bet tas reti, pārs reizes. Alkoholu pa agrāk lietoju diezgan bieži, tagad kaut kā retāk sanāk, pa 2 mēnešiem, kādas varbūt 3x-4x sanāca. Smēķēšana arī tgd ļoti reti, 3cigaretes pa 2 mēnešiem kaut kur bija laikam.
Guļu vidēji 7-9 h , katru dienu lēkāju ar lecamauklu :D . Kaut gan tgd diezgan auksti, bet sāku iet uz tālākiem veikaliem, lai vairāk fiziskā slodzes būtu. Dzeru zivju eļļu un beta karotīnu. Eju uz solāriju, bet kādas 2 nedēļas jau nebiju, jo palielinājās dzimumzīmes.
Šausmas, salīdzinājumā ar jums sajutos neveselīga dzīvesveida piekritēja.
21.02.2011 02:11 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Pārsvarā visas raksta, ka nelieto alkoholu.
Bet, kad ejat ar draudzenēm/draugiem kaut kur... visi pasūta kādu kokteili - un ko jūs?
Vnk, kad mani uzaicina iet ballēties, tad viss sākās ar "iesildīšanos" ar alkoholu pirms ballītes.....

Labi, tagad izskatās, ka es dzeru kompānijas dēļ , nē tā nav. Nesāciet man morāli lasīt :D
21.02.2011 02:32 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mans variants ir tads-jutos loti labi ,ja esmu daudz nodarbinata! :-)
Esmu pilnigi izgulejusies ,ja gulu tikai kadas 5stundas,tas ir vienalga darbdiena ,vai brivdiena!Ja gulu vairak nejutos labi!
Edu loti regulari,varetu teikt loti vienkarsi,bet jutos loti labi,nenoslogojot organismu ar treknam ,saldam lietam!Tadas kukas vispar neinteresae-ja velos kaut ko garsigu -edu rupjmaiziti ar zavetiem augliem kopa!!! (l)
Tas loti atgadina man Latvijas auglu maiziti!Vinu dzeru vakarinu laika katru dienu,bet pusglazi un tikai balto.Nesmekeju!!!Eju uz aierobiku,braucam slepot !
Loti daudz laika patereju kaut ko partaisot,taisot ,gleznojot!Isi sakot ,diena vienmer par isu!!! (l)
21.02.2011 02:34 |

Reitings 16208
Gribeju piebilst ,ka ta gleznosana, visadu rokdarbu taisisana-adisana ,susana utt,pieder pie tadas ,ka terapijas ,kura es mediteju-ieeju pilnigi sava pasaule,kur jutos laikam vislabak!!! (l)
21.02.2011 02:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
''Bet, kad ejat ar draudzenēm/draugiem kaut kur... visi pasūta kādu kokteili - un ko jūs? ''

Es vnk nepasūtu kokteili.Tas nav tik neiespējami.Paņemu sulu vai ko tādu un miers.Man vienalga,ko apkārtējie pasūta.Manus ieradumus tas nemaina.
21.02.2011 02:42 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
* ēdu pārsvarā visu, bet sabalancēti. Pēdējā laikā vairāk patērēju dārzeņus un augļus, un izvairos no čipšiem.
Neēdu neko ļoti sintētisku(gumijas konfektes, limonādes). Man ir paveicies, jo ar svaru problēmas man nav, un man ikdienā vispār negribas daudz ēst.
* ūdeni dzeru ļooti daudz.
* ziemā nesportoju(reti paārdos pa kalnu, toties fiziskās kativitātes nodrošinu ar pastaigām, dejošanu klubos un draugs arī piepalīdz :-D Vasarā peldu un braucu ar ričuku.
*guļu pietiekami 7-12 h diennaktī.
* alkohola patēriņu vajadzētu samazināt :-D
* cīgas gadā 5-10 aiziet.

Kopumā domāju, ka par sevi rūpējos pietiekami.
21.02.2011 02:45 |

Reitings 16208
Ja es eju kaut kur ara ar viru-viesos ,tad savus ieradumus nemainu,dzeru tikai tiru mantu un maz,edu ari ta minimali un atkal ta ,ka esmu pieradusi,jo edot loti treknas,vai loti sasaldinatas lietas, vienmer sap galva velak,spiez kungi utt :-(
21.02.2011 02:48 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
multivitaminu kompleks
zivju ella
partika neveseliga
gulu apm7-10h. vsp atkariba no dazadiem faktoriem
sportoju vispar neesmu jau gadu
alko-2 reizes gada
cigretes nemaz
21.02.2011 02:51 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Rodas tāda sajūta, ka šeit sapulcējās veselīgā dzīvesveida piekritējas :D Nekādus vitamīnus nelietoju, guļu 4-5h diennaktī..brīvdienā gan sanāk kādas 12-14h |-) alkoholu lietoju bieži, bet nelielos daudzumos..ēdu visu,ko sirds kāro..bieži apmeklēju McDonald..smēķēju..nesportoju..vienīgi daudz staigāju ar kājām, jo naudas žēl sabiedriskajam :D Bet jūtos ļoti labi un par veselību nesūdzos..kaut gan šāds dzīvesveids jau ir 4 gadus :)
21.02.2011 03:24 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Ja man nebūtu svars, ko vēlos zaudēt un problemātiska sejas āda - es bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem baudītu neveselīgu dzīvesveidu. Es dievinu picas, burgerus utt. Bet apstākļi spiež :D Tā kā tām, kas te tagad sajūtas neērti par neveselīgumu - dzīvojam vienreiz! Vienalga.
21.02.2011 03:30 |

Reitings 16208
Man ir labs augums,laba sejas krasa un tomer es edu uzmanigi-tiesi tapec ,ka dzive isa,velos pec iespejas mazak apmeklet arstus :-P !!!Pareizi edot , teiksim veseligi dzivojot, var loti ieekonomet uz arstu rekina!!!Veseligi jau nenozime , negarsigi!!! |-)
21.02.2011 03:34 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
+Dzeru dažus vitamīnus. Labi ja reizi gadā iegriežos MC vai tamlīdzīgās ēstuvēs. Saldumu lietošanu esmu samazinājusi, vairāk sāku ēst augļus un dārzeņus. Nedzeru pirktās tējas un kafiju - tikai tīru ūdeni. Ikdienā nedzeru nekādus saldinātus, gāzētus, ķīmiskotus dzērienus. Nesmēķēju.

-Bieži neizguļos. Alkoholu dzeru kādas 2x mēnesī - nav daudz, bet tomēr par labu jau it kā nenāk. Šobrīd nenodrabojos ar fiziskajām aktivitātēm (vien tik cik simboliski retu reizi pavingroju mājās un eju ar kājām palielus gabalus). Arī šajā laikā izskatu lieku pirmajā vietā un atsakos no pakošanās (s) . Bieži ēdu samērā vienveidīgu pārtiku. Nav īpaši regulāru ēdienreižu. Neēdu gaļu, zivis (iespējams, ir vielas, ko tāpēc palaižu garām). Iekšējie pārdzīvojumi arī veselībai nenāk par labu.
21.02.2011 03:46 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Par to-''Veseligi jau nenozime , negarsigi!!'' Tas kā kuram.Es,piemēram,vnk nespēju ieēst daudzus no tiem ēdieniem,kas skaitās superrveselīgi.Man vnk uz augšu rauj tās kombinācijas.Man draudzene ir veselīgā fanāte.Vienreiz viņa man baroja tos savus veselīgos brīnumus.kko tik negaršīgu sen nebiju ēdusi.
Es ēdu vidēji.Burgeri negaršo(pagaršoju.Bija sajūta,ka ēdu savu dušas švammi).Ēdu dārzeņus,bet tajā pašā laikā neatsakos no gardiem frī vai makaronu porcijas. :)
Nesmēķēju.Jau gadu esmu atteikusies no alkohola un jūtos labi(nav sajūta,ka kkas trūktu).Šobrīd nesportoju,bet domāju,ka varētu pavasarī sākt skriet...
Vitamīnus nekādus mākslīgos nelietoju.
21.02.2011 03:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits