ievirziet manas domas pareizās sliedēs!

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009

Man ir radušies divi jautājumi un tā kā šeit apgrozās dažāda vecuma meitenes, tad varbūt ar saviem viedokļiem spēsiet ieviest kādu skaidrību manās domās.. :D

1. 10 klases meitene (tātad gadi 16, mācās, nestrādā) dzīvo kopā ar savu puisi (20 gadi, nestrādā, ienākumi - tie, ko dod vecāki - minimāli) pie saviem vecākiem. Manās smadzenēs tas kaut kā neiet kopā - laikam esmu veca un nesaprotu dzīvi, bet kāpēc meitenei ar čali šajā vecumā ir jādzīvo kopā vecāku mājā? Kāpēc nevar pagaidīt, kamēr pabeigs skolu un tad varbūt sākt dzīvot kopā atsevišķi? Vot ievirziet manas domas jauno domāšanā un paskaidrojiet man - kāpēc???

2. Kāpēc sievietes ļauj sevi vīrietim emocionāli novest līdz sabrukuma robežai, bet tajā pat laikā ar to visu vienkārši samierinās, nevis mēģina kaut ko mainīt savā dzīvē?! Mīlestība nebūs īstais vārds, jo nekas šajās attiecībās neliecina par mīlestību.. Un tomēr viņa vienkārši ļauj viņam kāpt viņai uz galvas un dirst (atvainojos) viņai dvēselē.. Kāpēc???

18.02.2011 14:24 |

Reitings 5709
Par pirmo jautājumu - pazīstu pāri, kuriem ir bērns (viņai 20, viņam 22 laikam) un visi dzīvo pie vecākiem... par vecāku naudu. To es arī nesaprotu. (t)
Bet sākās tas tā, ka meitene palika pie puiša, sāka dzīvot pie viņa, palika stāvoklī, izlēma paturēt bērnu... un tad puisis palika bez darba. :-|
18.02.2011 22:42 |

Reitings 5709
Ā, vēl klasesbiedrene ar savu draugu arī dzīvoja pie vecākiem... un draugs bija stipri vecāks, cik atceros. (t)
18.02.2011 22:44 |

Reitings 36
Reģ: 06.12.2010
1. Tāpēc, ka grib justies pieaugušas. Prātiņa vēl nav, bet ai kā gribās pastilot draugu priekšā. :-D Kā zinu? Pēc draudzenes māsas izdarībām, jo vairs nevienu skolā nenošokēs ar pīpēšanu un dzerstiņiem, toties vērtība un krutums paceļās, ja malaļetka dzīvo kopā ar puisi :-D Protams, vienmēr ir izņēmumi, bet kopumā šis ir iemesls 90% gadījumu ;-)
2. Šito vnk nesaprotu. Nu kā sieviete var neapzināties savu vērtību, lai ļautu bojāt savu dzīvi..
18.02.2011 22:46 |

10 gadi
Reitings 1207
paldies,paldies meitenes,ka es kādreiz biju maļetka. es ar sāku dzīvot no 16,17 gadiem ar draugu,bet es strādāju un viņam tad bija 19.un dzīvoju tāpēc,ka bija iemesls.un kopā esam vel joprojām neatkarīgi no tā,cik jauna biju.
18.02.2011 22:53 |

Reitings 393
1.gribas abiem būt lieliem un būt kopā.mūsdienās bērni aug ātrāk un viņiem ātrāk gribas novecot,pieaugt.kaut gan nemaz neapjēdz kas tā ir par atbildību.

2.tieši tāpēc,ka mums lv ir maz sieviešu un ļoti lieli nepārliecības kompleksi.
19.02.2011 02:13 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Atbildot uz otro jautājumu - es uzskatu, ka problēma ir arī tajā, ka ļoti daudzas sievietes uzskata, ka viņu pienākums ir atbalstīt vīrieti līdz pēdējam. lai tur vai kas.Viņš var būt pēdējais plencis,bomzis un kauslis ciemā,bet tā sieviete dzīvos ar viņu kopā, jo izjutīs nevajadzīgu pienākuma un vainas apziņu - kā tad es tā viņu pametīšu, ko viņš bez manis darīs un kā dzīvos.
19.02.2011 02:20 |

10 gadi
Reitings 107
Reģ: 27.06.2010
sunce, tu domā, ka visos gadījumos ir tikai viens iemesls? nezinu, kā tās lietas notiek Rīgā, bet no man zināmas mazpilsētas situācijas viena nepilngadīga meitene agri sāka dzīvot kopā ar džeku, jo, pirmkārt, viņai pašas mājās bija visādas problēmas, otrkārt, GRIBĒJĀS REGULĀRU SEKSU, gan viņai, gan džekam :-D vai arī šo ir tik grūti saprast? :-) arī finansiālo pusi abas ģimenes prata nokārtot, manuprāt, nekas nosodāms tajā situācijā nebija. Starp citu, viņi joprojām ir kopā, abi izstudējuši, strādā, nodibinājuši ģimeni, ne viss vienmēr notiek pēc šablona un kaut kādiem stereotipiem :-)

Otrajam redzu tikai vienu skaidrojumu no "dabas" - sievietes ir vājais dzimums jau galvenokārt ar savu emocionalitāti, no kā izriet daudzi citi trūkumi.
19.02.2011 02:56 |

Reitings 104
Reģ: 16.11.2010
uz pirmo neatbildēšu, jo pati to nesaprotu
uz otro - tāpēc, ka jauniņa un neko no dzīves nesaprot vēl
19.02.2011 11:01 |

Reitings 104
Reģ: 16.11.2010
uz pirmo neatbildēšu, jo pati to nesaprotu
uz otro - tāpēc, ka jauniņa un neko no dzīves nesaprot vēl
19.02.2011 11:01 |

Reitings 93
Reģ: 25.06.2010
par 1.runājot - man ir zināms viens tāds gadījums, ka tik nav viens un tas pats pārītis :-D
pirmoreiz, kad uzzināju, ka viņi dzīvo kopā (nu, manā gadījumā) - bija bišķīt neticība, jo tomēr... man principā liekas, ka kopdzīve ir jāuzsāk tikai nopietnā attiecību posmā, viņi bija tikušies gadu (pietam arī šajā gadījumā fakts, ka meitene nav pilngadīga). pēc tam ir sanācis gan atklāti paklausīties tajā meitenē, kura ir kā traka attiecībā uz šo puisi un visu savu dzīvi noraksta viņam (caur paziņu paziņām uzzināju, ka viņa savu nākotnes plānu prezentācijā visur kā nr.1. likusi to puisi - kopdzīve, laulības, bērni), līdz ar to - nākotne viņai samērā vienaldzīga, gan ar puisi parunāties un puisim ir līdzīgi. tad nu galu galā es nonācu pie secinājuma, ka katrs dara, kā viņam labāk patīk. un, ja jau viņi tik dikti viens otru mīl ,tad lai arī dzīvo kopā. sabruka visi mani stereotipi un vairs to par kaut ko īpašu neuzskatu.

2. - ir daudz emocionāli vājas sievietes. bet iemesli var būt visdažādākie. naivums, bailes, bezspēks... gadās.
19.02.2011 12:50 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Lasiju komentārus un neticēju savām acīm,ko meitenes raksta . :-O

Pilnīgi sajutos kā pēdējā draņķe un kāda vēl tik ne :D

Par to pirmo. Kāds krutums,kāda zīmēšanās?:D Jūs vispār saprotat ko runājat vai tikai izdomājat pekstiņus?
Nē,nu es protams,pieļauju,ka kāda savos 16 gados bijs stulba kā zābaks un vienīgais ko darija bija zīmēšanās un kruto mētāšana,bet tapēc jau nevajag par visām citām spriest pēc sevis . (t)

Es nesaku,ka es 16 gaods biju baigi gudrā un vispār supersieviete,loģiski,ka jauna meitene vēl biju,bet nu zīmēšanās un krutums man vispār nebija prātā,un pat nekad nav tāds bijis.

Gluži 16 gados kopā gan nedzīvoju,bet satikšanās brīvdienās,dzīvojām pārdesmit km attālumā viens no otra. Viņam bija 18,dzīvoja ar vecākiem,lielā mājā. Un ar laiku tās satikšanās kļuva biežākas,ilgākas,tad jau nogales vispār pavadiju tur,jo ģimene bija fantastiska un viņa mamma man bija mammas vietā,jo manējā mani atstājā pie tēta dzīvot,un tētis jau nu neaizstāj mammu nekādīgi. Tētis man deva naudu,skolā bija stipendija-viss mums bija,viņš arī mācijās ,vecāki bija turīgi,līdz ar to mums nekas netrūka un arī netraucēja jo vietas bija daudz ;)
Un tad,protams,gribējās būt kopā pēc iespējas vairāk. Tad jau sāka vest mani pirmdienās uz skolu,nevis svētdienas vakarā mājās un tā pamazām,arvien vairāk un vairāk dienas paliku,tad jau nedēļu nodzīvoju tur,uz pāris dienām mājās..līdz palēnām jau attapos,ka tur dzīvoju,un ka visas manas lietas ir tur :) Kopā bijām 4 gadus un joprojām mums ir labas attiecības,tas bija skaists laiks,nevis pieauguso spēlēšana un zīmēšanās. 2 laimīgi cilvēki,kas vēlas viens otru blakus... ;)

19.02.2011 13:50 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
mhm, Rafaello, man bija līdzīgi, kad lasīju komentārus. Bet nu-noderēs nākotnei,ka šeit tomēr nav īstā vieta un esmu uzskatāma par briesmīgu krutotāju :-D
19.02.2011 13:59 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Nez kāpēc, lasot šo diskusijas tēmu, šķiet, ka autorei vienkārši skauž :D
Pastāstīšu savu redzējumu.

1. Nav svarīgi, vai cilvēks iemīlas 5 gados vai 60- tas vienmēr ir pa īstam! Mēs nedrīkstam smīkņāt ne par bērndārznieka mīlestību, ne pusaudža, ne pieauguša, ne pensionāra mīlestību. Sirds nekad nekļūst pieaugusi un nekad nenoveco. Ja Tev tagad kāda veca ome pateiktu, ka nav ko dzīvot kopā ar vīrieti, ka jāgaida 40 gadu vecums vai nez kāds ienākumu līmenis, vai tev tas neliktos sviests?! :D Kāpēc cilvēkam vispār kaut kas ir jāgaida, lai tikai atbilstu kaut kādiem mistiskiem standartiem? Tu taču nezini, cik ilgi tie divi cilvēki dzīvos- mirst taču arī pavisam jauni cilvēki un tas būtu briesmīgi, ja viņiem liegtu dzīvot tā, kā viņi vēlas. Un vispār- tas pat kaut kādā ziņā ir pozitīvi- cilvēks agrāk iemācās veidot attiecības, rēķināties ar otru, saprast, kā otrs jūtas un ko nozīmē ikdiena, rutīna. Vienīgais, ko es darītu, ja būtu šo jauniešu vecāku vietā- uzliktu nosacījumu- kopā dzīvot drīkst tik ilgi, kamēr sekmes ir kaut kādā konkrētā robežā (piem. ne zemāk par 7 ballēm). Un ar šādu nosacījumu, neko sliktu nesaskatu kopdzīvē. Un vēl 2 piemēri no dzīves- pazīstu divus pārus, kas līdzīgā vecumā uzsāka kopdzīvi. Bija big love un rezultāts ir tāds, ka abi pāri ir laimīgi precējušies jau diezgan daudz gadus, ir bērni. Tie, sunce, ir tikai tavi aizspriedumi- cik gados, kas ir jādara. Tie ne ar ko neatšķiras no omju viedokļa, ka sekss pirms kāzām ir grēks :D

2. Kā jau pati forumā redzēji, tad lielai daļai meiteņu ir finansiālas grūtības, reti kura no te esošajām var sevi par 100% nodrošināt (īrēt skaistu dzīvokli labā vietā, pirkt visu, ko gribas, utml.). Vīrieši, lielākoties, ir vajadzīgi pat ne tik daudz kā mīlas dēļ, bet vienkārši izdzīvošanai. Vīrieši to zin un tāpēc uzvedas kā cūkas. Diemžēl arī darba tirgus (jau vairākas diskusijās esmu par to rakstījusi) ir orientēts uz to, ka labāk apmaksātajos darbos ņem vīriešus, nevis sievietes un nereti pat vienā amatā strādājot, sievietes saņem divreiz mazāk nekā vīrietis. Tāpēc arī ļauj kāpt uz galvas. Ja katrai no mums būtu ik mēnesi 4 ciparu alga kontā, nedomāju, ka tik ļoti pie tiem večiem turētos.
19.02.2011 14:40 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Man laikam būs visīsākās atbildes.

1. Tā gan jau ir vienīgā iespēja, kā viņi varētu dzīvot kopā. nu man liekas lielākajai daļai no jums 16 gados gribējās dzīvot kopā ar draugus, negulēt vienai utt :)

2. es arī to nesaprotu.

19.02.2011 14:44 |

Reitings 2279
Ļoti atvainojos, ka atļaušos pacelt šo tēmu atkal, bet man tik ļoti gribējās dažām atbildēt uz jautājumiem:
1. JM - es patiešām nedomāju, ka tam ir tikai viens iemesls! Un lūk tieši tāpēc es arī šajā forumā vērsos ar šādu jautājumu, jo vēlējos saprast - KĀDI tad ir tie iemesli! Varbūt pat vairāk gribēju to dzirdēt no tām meitenēm, kuras savulaik savos 16 arī ir sākušas dzīvot kopā, bet nu lielākoties savās domās dalījās vērotājas no malas un tieši viņu viedokļu rezultātā 80 % atbilde bija krutums. Es taču nekur neteicu, ka tas ir VIENĪGAIS iemesls, utt. :)
2. Gemini - Rafaello - es labprāt dzirdētu jūsu viedokli sīkāk - kāpēc jūs sākāt 16 gados dzīvot ar draugu, jo saprotu, ka tas 80 % apgalvojums par krutumu ir tikai skats no malas.. Mani patiesībā vairāk interesē motivācija tieši no tām, kuras to ir reāli darījušas! ;) Un arī ar paskaidrojumu - kāpēc nebija iespējams pagaidīt, kad var sākt dzīvot kopā atsevišķi, nevis pie vecākiem.. :D
3. Lollipop - atļaušos Tevi aplauzt un pateikt - MAN NESKAUŽ! :D :D Mani interesē motivācija! Ir savi iemesli, kāpeč vēlos to zināt, bet tie nav ne tādēļ, lai kādam kaut ko norādītu vai teiktu, kurā vecumā kas ir jādara! :) Es pieņemu, ka ir dažādi dzīves modeļi un vēlreiz uzsveru - mani vienkārši interesē tie IEMESLI, KĀPĒC meitenes uzsāk kopdzīvi 16 gados ar draugu pie saviem vecākiem.. :D
Kas attiecas uz otro - pieņemu, ka vairumā variantu varbūt tiešām finanses ir noteicošais, lai sievietes ar zemu pašcieņu paciestu jebko no vīrieša puses, bet noteikti zinu, ka šis nav tas gadījums, jo vīrietis ir ar 0 ienākumiem mēnesī! ;) Bet nu kā jau teicu - acīmredzot man ir savādāka dzīves pieredze, savādāka pašapziņa, savādāka pasaules uztvere, tāpēc es arī nevaru saprast iemeslus, kāpēc sievietes tā rīkojas! :)
21.02.2011 15:02 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Sunce,ja tiešām ir papildus interese tad varu uzrakstit tev privāti, lai nesāktos manu iemeslu iztirzāšana ;)
21.02.2011 15:11 |

10 gadi
Reitings 1088
Reģ: 25.04.2010
Es neteikšu zīmēšanās.Es teikšu,ka elementārs egoisms.Skuķis pats neko nepelna,tagad nogrābis lielo mīlu un lai apmierinātu savas egoistiskās vēlmes uzstiepis šo uz vecāku kakla.Kas nekaiš dzīvot kopā un seksot,ja ēdiens nav pašai jāpērk un jātaisa,ne par ko nav jāmaksā.Ērti.
Mans uzskats: ja cilvēks ir gana pieaudzis,lai ar seksu nodarbotos un dzīvotu ar kādu kopā,tad normāls solis ir arī aiziet no vecākiem un sākt pašai pelnīt.Tā arī ir pieaugušo dzīves sastāvdaļa.Bet nē...šo pieaugušo dzīves pusi parasti šitādas grib ignorēt it kā tādas vispār nebūtu.
Protams,ir izņēmumi,kas sāk dzīvot ar džeku,atsevišķi no vecākiem(džekam savs dzīvoklis un darbs),pameklē vēl sev darbiņus vasarai.Tas ir citādāk.
21.02.2011 15:31 |

Reitings 1705
1. Acīmredzot, šai 16 gadus vecajai meitenei ir tāda pati vēlme dzīvot kopā ar mīļoto kā mums, vecākām meitenēm.

2. Tāpēc, ka neciena sevi un neapzinās, ka pati veido savu dzīvi - ar savām izvēlēm, rīcību utml.
21.02.2011 15:33 |

Reitings 40
Reģ: 20.02.2011
Neesmu meitene :-D , bet savu viedokli varu izteikt.

1. Var jau būt, ka tā ir lielā mīlestība, bet sekās kādas varētu būt šajā vecumā neviens īpaši neiedziļinās. Jautājums - vai tas puisis vismaz mācās? Lieta ir tāda, ka šī paaudze ir fiziski vairāk nobriedusi un ātrāk uzsāk attiecības, nekā tas bija agrāk, bet vai spēs tikt galā ar to ko sastrādās (cerēsim, ka nesastrādās), jo gan jau paļaujas uz vecākiem.

2.Uz šo jautājumu nezinu, ko teikt. Vai tas attiecas pie pirmā jautājuma? To, ka pie visām sieviešu nelaimēm vanīgs vīrietis nav jaunums. Visus nemetīšu pār vienu kārti. Katram ir savas labās un sliktās īpašības, ideālu vienkārši nav.
21.02.2011 15:42 |

Reitings 2279
rafaello - interesē gan! ;) Uzraksti privāti uz [email protected]. Priecāšos, ja padalīsies ar savām domām! ;)

Samsung - tas otrais jautājums nekādi nav sasaistāms ar pirmo! ;) Pie reizes piebildīšu - visās sieviešu nelaimēs nav vainojams vīrietis! Lielākoties sievietes pašas sevi noved līdz ārprātām.. Šajā gadījumā noteikti liela daļa vainas arī ir jāuzņemas sievietei, kas ir pieļāvusi to, ka pret viņu šādi izturas, tieši tāpēc jau gribēju zināt - kas tieši ir tie iemesli, kāpēc sieviete noved sevi līdz tam un pieļauj.. :) Vēl jo vairāk - ja vari to izskaidrot no vīrieša loģiskā viedokļa, būtu ļoti interesanti! ;)
21.02.2011 16:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits