ievirziet manas domas pareizās sliedēs!

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009

Man ir radušies divi jautājumi un tā kā šeit apgrozās dažāda vecuma meitenes, tad varbūt ar saviem viedokļiem spēsiet ieviest kādu skaidrību manās domās.. :D

1. 10 klases meitene (tātad gadi 16, mācās, nestrādā) dzīvo kopā ar savu puisi (20 gadi, nestrādā, ienākumi - tie, ko dod vecāki - minimāli) pie saviem vecākiem. Manās smadzenēs tas kaut kā neiet kopā - laikam esmu veca un nesaprotu dzīvi, bet kāpēc meitenei ar čali šajā vecumā ir jādzīvo kopā vecāku mājā? Kāpēc nevar pagaidīt, kamēr pabeigs skolu un tad varbūt sākt dzīvot kopā atsevišķi? Vot ievirziet manas domas jauno domāšanā un paskaidrojiet man - kāpēc???

2. Kāpēc sievietes ļauj sevi vīrietim emocionāli novest līdz sabrukuma robežai, bet tajā pat laikā ar to visu vienkārši samierinās, nevis mēģina kaut ko mainīt savā dzīvē?! Mīlestība nebūs īstais vārds, jo nekas šajās attiecībās neliecina par mīlestību.. Un tomēr viņa vienkārši ļauj viņam kāpt viņai uz galvas un dirst (atvainojos) viņai dvēselē.. Kāpēc???

18.02.2011 14:24 |

Reitings 104
1. Laikam te der tikai "jo tā dara visas" un neviena tak negrib būt sliktāka par pārējām klases biedrenēm. Un domāju, ka , ja vecāki varētu nodrošināt, tad tak dzīvotu atsevišķi pašas savā "lielo meiteņu" pasaulītē, bet tā kā nevar - tad atliek tikai šāds variants.
2. Arī esmu par to un secinājusi, ka acīmredzot tās meitenes idealizē tos puišus vai arī dzīvo atmiņās par tām labajām reizēm, kas bijušas, kad ir mazliet palutinātas....vai arī ir naivas un cer, ka puisis vienā jaukā dienā mainīsies ...vispār sanāk, ka nesaprotu :D
18.02.2011 14:46 |

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010
Nezinu es 15 gados strādāju 6 dienas nedēļā + darbdienā skola, tolaik nebija laika domāt par kkādām attiecībām, jo fiziski tam nebija laika KAD!
17 gados uzradās pirmais nopietnais draugs, ar kuru joprojām esam kopā, bet par dzīvošanu kopā vēl tikai domu līmenī, jo, pirmāmkārtām, abiem vajadzīgs darbs un stabili ienākumi, lai to varētu realizēt! Nemaz negribētu, lai puisis dzīvo pie maniem vecākiem vai es pie viņa, lai arī viņa mājās esmu diezgan bieži, citreiz biežāk kā savējās, bet tā pastāvīgi dzīvot ar vecākiem negribētos, tā ir elle! Redzu to dzīvojot kopā ar vecvecākiem, piekrītu tam, ka divām paaudzēm zem viena jumta nav vietas! Tāpēc ar nepacietību gaidu, kad viss stabilizēsies un sāksies mūsu īstā kopdzīve :-)
18.02.2011 14:47 |

Reitings 2279
njā, nu skaidrs, ar to pirmo - no vecāku viedokļa laikam tas tiešām ir labākais variants - jo tā var paturēt acu priekšā un zina, kas ar ko un kā, nevis, ka tas viss notiek slepus aiz muguras.. Bet bļin - nu kāpēc 16 gados sekss un kopdzīve skaitās baigi kruta?!

Par to otro - tie apgalvojumi, ka viņa viņu idealizē - nē, tā nav, viņa apzinās, ka viņš dara viņai pāri, bet es vienkārši nevaru saprast, kāpēc viņa neko nedara, lai to apturētu! Attiecības nekad nav bijušas ideālas un jau no pirmajām attiecību dienām tur nav nekādas lutināšanas, ideālo dienu vai baigo mīlestības izpausmju, lai teiktu, ka viņa dzīvo no atmiņām par labajām dienām! Pēc viņas nostāstiem tās pat nav attiecības starp vīrieti un sievieti, bet gan divas mēbeles, kas vienkārši atrodas viens otram blakus, bet viens skapis visu laiku izgāž savas grāmatas uz zemē esošā plauktiņa...
18.02.2011 14:52 |

Reitings 224
1. Manuprāt, tajā vecumā gribās būt "krutam" un pieaugušam - pats visu māku un pats visu varu. Tas ir tāds jaunības maksimālisms, ka es visu zinu labāk par visiem un gribu ātrāk pamēģināt pieaugušo dzīvi. Un šajā vecumā vēl daudziem ir svarīgs citu viedoklis - ko padomās mani vienaudzī utt., tāpēc grib pēc iespējas vairāk izcelties un izrādīt sevi - kā nu kurš to māk.
2. Es domāju, ka galvenokārt tās ir bailes - vai nu palikt vienai, vai arī valda iekšējā nedrošība, ka es jau nu nevienu citu un labāku neatradīšu. Tāpēc domāju, ka galvenokārt tie ir kompleksi pašam par sevi, nepārliecinātība, tāpēc arī tiek pieļauta tāda izturēšanās.
18.02.2011 14:53 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Sunce,pasaki,ka pieaugušās sievietes, ne vecas, bet nu mūsu vecuma sievietes skaļi ierēc par šādām meitenēm, jo izskatās,ka tēlo pieaugušās.
18.02.2011 14:55 |

Reitings 165
Reģ: 12.08.2010
1. Arī nesaprotu. Visvairāk nesaprotu tos vecākus...
Bet esmu secinājusi, ka jaunajai paaudzei kaut kā ir po. Vajag krutot un zīmēties, bet neviens negrib saprast, ka vispirms ir kaut kas jāsasniedz, vispirms ir jāstrādā un jāmācās, lai kaut kur tiktu. Es domāju, ka tas ir pārmaiņu laika un trekno gadu mantojums. Viņi skatījās uz saviem senčiem, kuri "peldēja" pa dzīvi un tiem labi viss gāja un domā, ka arī viņiem ir iespēja "peldēt" i viss sakārtosies.

2. Zems pašvērtējums un bailes palikt vienai, bailes, ka citiem nebūs vajadzīga.
18.02.2011 14:56 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Un vēl ne vienmēr ir tā, ja ir puisis 16 gados tad meitene vairs nedomā par macībām. Tas ir kāds jauns stereotips? :-O
Es arī 16 gados sāku dzīvot kopā ar puisi un uz skolu gāju regulāri.
Esmu beigusi studijas un man interesē mana nākotne.
Dīvaini ir tie uzskati, ja ir puisis, tad nekas cits vairs neinteresē :-O
Man vienmēr mana dzīve (mērķi, sapņi, plāni) ir bijusi pirmajā vietā- gan 16, gan tagad 26 gados :-)
18.02.2011 14:57 |

Reitings 1058
Kāpēc 16 gados cilvēkam nevarētu būt tāda pati interese kā citai vecuma grupai? Kāpēc uzreiz jāpielīdzina kkāds krutums?

Jūs reāli runājiet kā omes!!!

Kas slikts, ka ir kkāds pastāvīgs draugs, pirmā ļubestība un tādi prieki? Labāk drāzties pa pasauli riņķī ar visiem pēc kārtas???

Nesaku, ka uzreiz jādzīvo kopā, bet tas, ka sekss skaitas kruts Jūs esiet atpalikušas, mūsdienu jaunatne ar to sāk nodarboties ātrāk!
18.02.2011 14:57 |

Reitings 254
Reģ: 31.05.2010
1. Nu es 12. klasē pie vīra izgāju, 17 gados sākām dzīvot kopīgi, toreiz tas likās pareizi, man bija problēmas ģimenē, draugs bija 10 gadus vecāks gudrs, labi situēts vīrietis, es pie viņa jutos droši, pasargāti. Man piemēram ģimenē nav bijis tēva, toreiz dzīvojām diezgan trūcīgi, bija neskaitāmi konflikti, tas arī man lika aiziet no mājām. :-)
Uzskatu, ka tas ir nenovērtējams devums manai patstāvībai un neatkarībai. Nenosodu tevis minēto meiteni, viņas dzīve, viņas problēmas.

18.02.2011 14:59 |

Reitings 78
1. Es nedomāju, ka izvēlās dzīvot kopā tāpēc, ka grib kādam kaut ko parādīt. Parasti vienkārši attiecības nonāk līdz tādai stadijai, ka nav jēgas dzīvot atsevišķi, tāpat viens pie otra gan jau regulāri paliek pa nakti utt.. Un ja visi tikai plānotu par to, ka jādzīvo kopā tikai tad, kad būs darbs, varēs īrēt savu dzīvokli, vai iegādāties, tagadējā LV situācijā, varbūt tad to varētu sākt darīt ap gadiem 30 :D
2. Gan jau pieķeršanās, bailes palikt vienai, vajadzība kādam būt vajadzībai, sievietēm ir arī tendence ticēt, ka gan jau viss kādreiz būs labi. Drosmes trūkums.
18.02.2011 15:05 |

Reitings 2279
:) nu jā, cik cilvēku, tik viedokļu! :D
Es nevienu nenosodu, jo katram sava dzīve! Es tikai gribu izprast, jo agri vai vēlu šīs problēmas var skart arī mani.. :D Vot tāpēc gribu izprast, lai saprastu, kā labāk un pareizāk rīkoties.. ;)
18.02.2011 15:10 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
1) ļoti labi atceros sevi tādā situācijā!
es ar savu nu jau vīru sāku dzīvot kopā 17gados, vienīgais es nedzīvoju par vecāku naudu, bija man darbiņš un viņš arī diezgan labi pelnija! toreiz mācījos vidusskolā..nebija nekādu baigo nākotnes plānu.. jā, interesēja tikai viņš!
tagad ir pagājuši 5gadi, strādāju samērā labā darbā! esam jau 3g. precējušies, viss ir superīgi! neko nenožēloju! (l)

2) tas gan man nav saprotams.. :-/
18.02.2011 15:11 |

Reitings 1720
2. Noteikti zems pašnovērtējums, neticība saviem spēkiem.
18.02.2011 15:13 |

Reitings 2224
Šausmas- 15 gados abortu uztaisīt un tad vel dzīvot tā itkā nekas nebūtu bijis :-O
18.02.2011 15:17 |

Reitings 2170
Nu man gan liekas, ka 15 gados labāk aborts, nekā bērns bērnam.
18.02.2011 15:20 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Luk ari iemesls neseksot 15 gados: nav prāta! nesaprot,kadas ir sekas, nemak izsargaties, nesaprot situacijas nopietnibu. Ne velti ir kaut kadi vecuma ierobežojumi laulībām, vēlēšanām utml.Nu ne velti!!!
18.02.2011 15:23 |

10 gadi
Reitings 5631
1. ar pusi sāku dzīvot kopā 9jā klasē tātad gadi 15?! (t) tagad to drīzāk uztveru kā palikšanu vienam pie otra pa nakti, jo dzīvojām te pie maniem te viņa vecākiem.( patiesībā tā ir joprojām, tikai draugs cits :-D ) draugam tad bija pāri 20un viņš strādāja un diezgan labi pelnīja. kad pabeidzu 9to klasi nolēmu mācīties skolā, kura atradās drauga pilsētiņā un tad loģiski, ka varēju pie drauga arī palikt. dzīvojām kopā ne krutuma dēļ, bet vnk vienā jaukā dienā viņš sāka pārnakšņot pie manis tad es pie viņa...un nebija tā, ka kādam lielītos redz man ir džeks un mēs dzīvojam kopā. :-)
uz tavu otro jautājumu man gan nav atbildes...
18.02.2011 15:24 |

Reitings 1058
Man gan šķiet, ka vnk vajag par to runāt! Tāpēc domātas mammas un visi citi tuvie cilvēki, lai jau savlaicīgi brīdinātu par sekām, par to kā no tā izvairīties, kāds ir drošākais veids!!!

Ne velti te ir meitenes forumā, kas 26 gadu vecumā joprojām nav bijušas pie ginekologa jo baidas vai tādas, kuras domā, ka pabučojoties būs tāvoklī, tas tāpēc, ka vnk neviens ar viņām par to nav runājis! Ja tu audz kā mežā, tad arī rodas šie pāragrie aborti un citas draņķības!
18.02.2011 15:30 |

Reitings 138
Es varētu uzdot pretēju jautājumu, kāpec vīrietis ļauj kāpt sievietei uz galvas. Man viens kolēģis - nu tik ļoti viņa žēl. Nesen abiem piedzimis bērns, bet sieva neko nedara. Vīrietis strādā, atnāk mājās rūpējas par bērnu, sievai taisa ēst, jo šī par slinku un visu dienu neko neēd, pa nakti ceļas auklēt mazo un sieviete vēl atļaujas uzbraukt, ka viņš par maz pelna. Nu pasakiet man kā tā var???? Pie tam zvana viņam 10 reizes dienā un visu laiku čīkst?! Nu common?
18.02.2011 15:42 |

Reitings 568
Reģ: 20.04.2009
Jēziņ, tiešām kaut kāda omīšu domāšana uzskatīt, ka 15 gados sāk dzīvot kopā krutuma pēc.. (t) :-D
18.02.2011 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits