darbs + krievu valoda

Reitings 84
Reģ: 27.05.2010

Sveikas dāmas! :-)

Šovasar domāju pārcelties uz galvaspilsētu, līdz ar to jāmeklē arī darbs. Bet mana problēma ir tāda, ka ar krievu valodu esmu uz "Jūs", pareizāk sakot, praktiski neko nevaru pateikt, jo arī skolā šī valoda man netika mācīta (biju izvēlējusies vācu, ko tagad varu d***ā iespraust :-D ).

Pagaidām ir doma vasarā strādāt par viesmīli vienā bārā līdz rudenim, tikai liekas, ka man tur neies viegli..

Tad man ir jautājums tām, kas jau strādā ko līdzīgu - vai tā krievu valoda ir daudz nepieciešama, vai pietiek tikai ar elementārākajām frāzēm? :-)

Vienkārši tagad sēžu un domāju, vai man speciāli tagad uz kādiem kursiem iet un kaut ko mācīties, vai arī pašmācības ceļā kaut kā..

14.02.2011 21:10 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Pilnīgi piekrītu, sevišķi pirmajai rindiņai!
15.02.2011 02:09 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Pati strādāju apkalpošanas sfērā un krievu valoda ir nepieciešama tik pat ļoti cik latviešu valoda. Vienreiz bija gadījums, kad mana kolēģe neko nevarēja pateikt krievu valodā un klients vienkārši atteicās no pirkuma un aizgāja prom.
Noteikti nevaru piekrist tādām kā PinkCandy, jo tas ir bizness. Klients maksā naudu, palielina uzņēmuma peļņu un viņam ir visas tiesības saņemt augsta līmeņa apkalpošanu. Šeit runa ir par privāto nevis valsts sektoru.
15.02.2011 03:48 |

Reitings 326
Reģ: 25.01.2011
ehh, es Tevi saprotu :D es saprast saprotu, ko man saka, bet ja k-kas krieviski arī jāatbild - labāk nemaz nevērt muti vaļā :D:D:D savādāk tā improvizācija ir ČAU :D
Agrāk stradāju apkalpošanas sfērā, lielākoties, kad klients jautāja krieviski, es atbildēju latviski, un dīvainā kārtā visi visu saprata :D
15.02.2011 10:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits