Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

indiešu saldais

 
Reitings 46
Reģ: 27.08.2010

Hey! Jādodas uz ballīti indiešu stilā. Gribējās uztaisīt kādu saldo, kādas kūciņas, keksiņus, kaut kādas uzkodiņas, ko aizvest ciemā? Vai varat ko ieteikt? Neko īpaši sarežģītu, bet nu ar tādu indiešu noskaņu gribējās ;-) :-P Paldies.

11.02.2011 22:16 |
 
Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Mango lassi (jogurta dzēriens)
Vajadzēs:
1 l jogurta bez piedevām vai kefīra, 200 ml konservētu mango mīkstumu (droši var aizstāt ar banāniem),
8 ēd.k. cukura
Sastāvdaļas sablenderē. Pieliek ledu. Var dekorēt ar rožu sīrupu.
11.02.2011 22:26 |
 
Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
Ja vēl Tev tas aktuāli, varu kaut ko paskatīties no grāmatas, bet cik zinu, indiešu ēdienā ir daudz viņiem raksturīgu garšvielu, produktu. Tad Tev speciāli būs jāiet uz indiešu veikaliņu pēc konkrētajām sastāvdaļām. No vienkāršajiem man garšo manna ar karamelizētu cukuru, bet tas vairāk tā kā brokastīm vai pie ķīseļa.
Pie LU juristu fakultātes ir atvēries indiešu bistro. Varbūt līdzi ņemamo nopērc tur? Bet kā jau teicu, ja vajag ,varu kādu recepti iemest arī te.
11.02.2011 23:08 |
 
Reitings 46
Reģ: 27.08.2010
Paldies :-) bet nu necenties ar recepšu meklēšanu, šķiet, ka paņemšu kādu mūsmāju recepti, bišku pa savam pārveidošu, noformēšu "pa indiski" :-D
11.02.2011 23:16 |
 
Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
Atradu vienu vieglo, bet tas ir tāds kā kokčiks.
1/4- 1/2 tējkarotes kurkuma
1/3 tasīte ūdens
225. g. piena vai aizstājēja
1 ēdamkarote nekarsētas mandeļu eļļas
medus saldumam
Vāra ūdeni 8 min. Ja ūdens pārāk iztvaiko, jāpielej vēl. Pielej pienu un mandeļu eļļu. Kad uzvārījies, noņem no uguns un pievieno medu. Sanāks 1-1,5 tasītes.

Es vēl varu ieteikt nopirkt tofu un iztvaicēt, pieliec kanēli, riekstus,rozīnes, saldinātājus un sablenē. Sanāks tāda kā kāruma iekšiņa. Tofu ir diezgan bezgaršīgs, tāpēc es parasti lieku pavairāk garšvielu. Nu un tad vari sapildīt saldajos groziņos. Tādas kā bulciņas vai keksiņi ,manuprāt, viņiem nav.

11.02.2011 23:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!