Man biezpientorte ļoti atgādina bērnību - uz visiem svētkiem vienmēr bija mammas darinātā biezpientorte! (l)
Arī tagad uz svētkiem vai tad, kad sagribas kaut ko garšīgu, uztaisām to! :)
Precīzi proporcijas neatceros, bet manšķiet, ka bija 2 paciņas biezpiena, 1 saldais krējums, 2 paciņas selgas cepumu, želatīns un marmelāžu paciņa (pēc garšas var likt klāt arī valriekstus, bet mūsu ģimenē baigā cieņā tie nav!)
Marmelādi sagriež mazos kubiņos. Saputo saldu putukrējumu. Putukrējumu iejauc biezpienā. Ar rokas blenderi visu sablenderē viendabīgā masā, piejauc marmelādes (un riekstus, ja grib). Tad uzsilda želatīnu, un lēnām iemaisa mīklas masā.
Tad traukā kārto pa kārtām selgas cepumus-masa-selgas cepumi-masa. Virsējo kārtu var izgreznot pēc sirds patikas. Un liek uz vismaz pāris stundām ledusskapī, lai sastingst! Vislabāk ir taisīt iepriekšējā dienā (vai, ja vajag vakarā, tad no rīta!)
Lai labi garšo! :)