Un tie saucas nabaga vecie pensionāri!

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010

sveikas, meitenes.

šis gan mani šodien šokēja, gribu padalīties ar jums dusmās. (e)

Biju staigājusi pa centru, eju cauri tunelim. Skatos- stāv viena veca večiņa, ap 70 gadiem, ar burciņu rokās- ubago, bet blakus kaut kādi divi bomži viņai plijas virsū un pa visu tuneli bļauj. Sadzirdu vēl- Dod naudu!

pastāvēju malā, skatījos, kā tur viss norisinās. Večiņa jau sāk čamdīties kabatās, tas vecis ( bezpajumtnieks) ik pa brīdim viņai pieiet tuvāk, un izskatījās,ka piedraud. Un vēl bļauj viņai virsū!

Piesteidzos klāt un uzsaucu- man policiju izsaukt?

Tas vecis normāli paskaidro, ka tā ir viņa mamma un slikti dzird. protams, tie varēja būt meli, bet šokēja pati tā ''večiņa-mamma.''

Vienkārši pa to laiku viņa man teica ''Pašla na***'', ''dura.'', un ko tik vēl ne. Pagriežos un aizeju, un vēl izdzirdu- ''stulbene.'' (e)

Vislaik žēloju vecus cilvēkus, bet nu šitāda veča ir vienkārši paradokss! Šitā pateikt! Protams, man varbūt nevajadzēja maisīties iekšā, bet nu pilnīgi riebās, ka stāv un bļauj viņai virsū. :-|

Un tā saucās- nabaga ubagotāji! Protams, ir tiešām ubagotāji, kuriem vajag to naudu, bet ar šitādu raksturu tik atrast!

un piemetināšu, ka pie origo un tunelī vislaik ceļos sēž viena sieviete ar plakātu, kurā teikts, ka viņu ar bērnu dzen ārā no mājām, un ka naudiņas nav. Pagāju garām tieši viņai, maizes kukulītis uz kājām. Uz plakāta mazā bilde. Noziedoju viņai. Palīdzat arī jūs, lūdzu, meitenes, viņai. tiešām katru dienu redzu viņu centrā un sarošas asaras. :-/ :%27-(

01.02.2011 01:39 |

Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Agrāk pie mana darba bieži izmisusi skraidīja kāda jauna meitene ar apsēju uz acs un raudāja, ka viņai slikti, lūdza naudu! Un cilvēki deva, es domāju pa dienu viņa normāli nopelnīja. Es jau ātri atkodu, ka viņa blefo. Vienreiz ar ex braucām trolejbusā un šī ar savu draugu (abi izskatījās pēc narkomāniem)vēsi izlaidušies krēslos, ne acs vairs sāp, ne apsējs nepieciešams. Pretīgi (t) Pēc tādiem gadījumiem es uz visiem skatos ar aizdomām, jau vairs nezinu, kam var ticēt, kam nē.
01.02.2011 02:23 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
kādas summas jūs parasti dodat?
01.02.2011 02:23 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Par dzīvniekiem-kādu gadu viņi uzdzīvoja arī uz manis. Jo man šķita,ka to naudiņu viņi viņiem dod. Tagad dodu vairs tikai suņuļiem pārtiku. Naudiņu nē.
01.02.2011 02:24 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Vienreiz pie veikala stāvēja onkulis ar poniju. Tas ponijs bija tik mīlīgs (l) es ziedoju 1 eiriķīti viņam.
Cilvēkus man nav žēl, bet dzīvniekus gan. Pašai ir kaķītis no ielas un ja man būtu tāda iespēja, es paņemtu visus klaiņojošos dzīvnieciņus pie sevis (l)
01.02.2011 02:28 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Japp, man arī nu jau 7 gadu ir kaķītis no ielas.
Vispār lielāko daļu savu dzīvnieku esmu paņēmusi no draugiem. Žurciņu, kāmīti, daudz zivju. Jo redz savulaik vai apstākļi, vai dzīvojot ar vecākiem vecāki neļāva turēt.
01.02.2011 02:33 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Lai, cik tas būtu skumīgi, ne visi grib tos ielas dzīvniekus (un visiem nav jāgrib), bet nu ar ko tik nav jāsastopas.
Man pirms pāris dienām atrkastīja paziņa no mana dzimtā pagasta. Gribot siāmas kaķīti no patversmes. Bet viņi-ģimene liela, naudas maz, bērni paši slikti apģērbti, ar sīvo draudzējas.
Jā, kaķīti jau varu viņiem saorganizēt (un, nē, viņiem nevajag ielas, bet šķirnes), bet,ko viņi tam dzīvnieciņam var dot? Prakstiski-gandrīz neko. Un esmu ļaunās lomā, jo saku,ka dzīvniekam vajadzēs regulāras potes, barību (sterilizētu, tātad speciālo). Nu neko, tas viņiem neesot pa prātam.
01.02.2011 02:39 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Luffe-atceros ,kad braucu uz Vaciju un redzeju Berline loti daudz bezpajumtnieku...visiem gribejas dot naudinu-ta sapeja sirds ,pilnigi nevareju izturet!!!Latvija toreiz tik daudz vel nebija!Mana tante mierigi teica,nesteidzies ar to naudinu-iedod maiziti,tad redzesi,ka vini reage!!!Es toreiz ta nobrinijos,jo tiesam vinai bija taisnba-dazi meta pakal maizi... :-O !Sapratu,ka tie bija narkomani utt
Vispar tiesam gruti pateikt ,kurs ir tiesam tas ,kam jadod ,un kuram aiz muguras narkomanu banda!!! :-(
Sapigs moments abos gadijumos!!! (s)
01.02.2011 02:42 |

Reitings 7
Reģ: 16.10.2010
Esat kaada pamaniijusi pie autoostas,kur 10 iet,seezh taads nodzeeries ap 50 gadiem viirietis,ar sapuvushu kaaju? Tas gan ir tik pretiigi,vinsh vinju speciali atkailina,domaadams ka naudu tad metiis,bet tak veemiens naak.. Dazhreiz gribas aatros vienkaarshi izsaukt,jo taa kaaja jau zila un caurumaina,puuust,jaampute.. a tas tik sezh un ubago prieksh pudeles. Cik nozheelojami..

Un ar tiem dzivniekiem,es arii vienmer kad esmu Riigaa,aiznesu kko edamu tiem sunishiem,jo tie cilveeki vienkarshi censhas iezhelinat,bet dzivniecinjam nekas netiek..
Vispaar shausmigi :(
01.02.2011 02:42 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Kad redzu gados jaunus ubagotājus, tad vienmēr dusmas uzdzen (e)
Nekad neesmu devusi un nedošu tādiem naudiņu. (e)
Es to labo sajūtu, kad esi palīdzējis kādam, dabūju, kad nopērku kādu dāvaniņu savai krustmātei, vai mazliet atbalstu ar naudiņu, (l) par cik tagad LV daudziem diezgan grūti iet. (t)
01.02.2011 02:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kenza Love-es aizdomajos par virieti ar to "sapuvuso kaju"-skaidrs ,ka vins pudelei prasa,bet cik talu cilvekam vispar janoiet...es iedomajos,vins tacu tapt mamminai piedzima,bija varbut normals bernins kadreiz-saprotu,ka cilveks aizgajis zuduma,bet cik sausmigi vispar,ka vel salidzinosi jauns ,un jau "zuduma"!!?
Es tiesam domaju,ja butu loti ,loti bagata,ziedotu daudz naudas kadam ,kas varetu Latvija kaut ko mainit?!!!Izklausas tuksi vardi,bet zinu,ka es to daritu!!! |-)
Valsti paradas vairak un vairak cilveku,kuri ir izmisusi-nodzeras,jo neredz jegu dzivot!!!Zel,loti zel!!! (t)
01.02.2011 03:08 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Man arī ir šausmīgi žēl to dzīvnieciņu, kurus bomži tur, lai iežēlinātu! (e)
Par naudas prasīšanu "autobusa biļetei" - tā nosmējāmies ar draugu vienreiz! :D Kad dzīvojām vēl netālu no Dominas, Čaka/Pērnavas ielu stūrī, braucam iekšā pagalmā, tur netālu kkāda sieviete (var teikt, meitene) stāv. Noparkojamies, kāpjam laukā, šī nāk klāt - prasa naudu autobusa biļetei uz Madonu, netiekot mājās! :D Draugs šai kko atbildēja, es jau nevarēju novaldīt smieklus, jo nu kur var iedomāties tādu gabalu no autoostas pajautāt naudu biļetei? Uzreiz labāk būtu pateikusi, ka pudelei vajag, varbūt kādus 40 santīmus lētākajam alum būtu iedevuši :D :D Gan jau ieraudzīja salīdzinoši glaunu mašīnu un metās virsū, domāja, ka mums naudu nav kur likt :D :D :D :D
01.02.2011 03:49 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Pirms 2 nedēļām ar draugu bijām autoostā - pienāsa solīda kundze ~ 60 gadus veca, prasīja naudu biļetei. Draugs teica, ka jāsteidzas un naudas nav, šī vēl tur spirinājās pretī - nekur jums nav jāsteidzas utt :D Ok, aizgāja. Pēc nedēļas stāvēju stacijā, šī atkal pienāk klāt un un atkal viņai nav naudas biļetei. Es teicu, ka vienreiz jau bija atnākusi, lai iet projām. Šī vēl uzbļāva man. Un vēl pēc pāris dienām atkal stacijā šī atkal nāk uz manu pusi, es uzreiz jau gāju projām. Bet nu fui!

Tad vēl viens atgadījums. Kad mācījos 12.klasē, katru dienu braukāju ar 4.tramvaju. Vienreiz ar klasesbiedreni braucām, iekāpa vīrietis spēka gados ar plakātu, ka vinam slims bērns un vajag kādu operāciju. (bāc, piemirsu kādu tieši). Viņš vēl apstaigāja visu tramvaju, katram zem deguna to plakātu pabāza, ļoti daudz cilvēki ziedoja. Tad manai klasesbiedrenei mamma bija mediķis, šī noskaidroja, ka LV tās konkrētās oprācijas bērniem ir bez maksas. (t) Ok, pēc pāris dienām atkal šis iekāpj tramvajā, pienāk pie manis, pabāž to plakātu zem deguna un es šim saku, ka LV šīs oprācijas bērniem ir bez maksas, lai iet prom. Šis uzreiz izkāpa no tramvaja. Pēc pāris dienām atkal brauc :-D Toreiz bija sastrēgumi un sastrēgumos iekāpa kontrole. Šis vispirms centās izmukt no tramvaja, nesanāca, tad vajadzēja maksāt sodu par braukšanu bez biļetes - šis izvilka no kabatas saujā naudu, tuur tik daudz bija :-O Cilvēki tak saziedojuši bija. Mierīgi samaksāja, gāja projām. (t)

Vispār nekad nedotu naudu cilvēkiem spēka gados. Arī to sievieti ar bērnu esmu pamanījusi, jo viņu nevar nepamanīt, bet nekad nedotu viņai, jo nu...ai labi neizplūdīšu, kāpēc, tāpat jūs domājat citādāk.
01.02.2011 06:21 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Nu jā, piekrītu, ka nekad nevar zināt, kādam mērķim nauda tiek izlietota.. Tāpēc arī ļoti reti dodu kādam naudu, savukārt, ja paliek pāri kaut vai bulciņa vai vienalga kas tāds (no sērijas nopirku 3, apēdu 2) atdodu kādai tantiņai - ir, kas neņem (lielākā daļa), bet ir, kas arī paņem tomēr! Vismaz skaidrs, ka cilvēks tiešām ēdienam ubago, nevis pudelei..
01.02.2011 06:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ubagošana ir tāds pats biznes kā nelegālo cigarešu tirgošana, ir ubagotāji, ir tie, kas no viņiem iekasē procentus, piemēram, Krievijā šāds biznes ir uz varenas kājas, mums - līdzīgi, maizes kukulīši, bērniņu bildes, dzīvnieki - viss tas iežēlina, mēs dodam naudu. Bet patiesībā, a padomājiet, kādu veselību vajag, lai diendienā dirnētu aukstā, mitrā tunelī,a?
01.02.2011 10:25 |

Reitings 306
Reģ: 14.10.2010
Piekrītu Gemini,tā sieviete ar to plakātu un pamper paku ir īstākā zagle,es viņu esmu vērojusi,viņa kādu gadu un vairāk sēdeja ar vederu,kurš neaug lielāks un bērns ari nedzima,laikam tagad 13mēnešus iznēsā bērnus!
01.02.2011 11:28 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Neticu vispār tiem,kas ubago pie Origo un tajos tuneļos. Ar vājiem nerviem cilvēkiem varētu būt pagrūti pat tādam tunelim iziet cauri.Piemēram mana mamma vienreiz izgāja cauri tam tunelim un raudāja,cik daudz to nabaga cilvēku,un tā stāvēšana uz ceļiem. Man ir sirds,bet es neticu tiem ļaudīm..Labāk darbu iedodiet viņiem.Es šaubos,ka kāds ietu man dārzu ravēt,ja es viņiem samaksātu.
01.02.2011 13:04 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
es nekad neesmu metusi tiem, kas vienkarši uz celīšiem tup ar žēlabainu skatienu.. vēl trakāk ir bijis tā, ka tajā ZZ tunelī vecs tantuks aiz piedurknes rauj un vēl pakaļ skrien un lamājas, jo nedod. gribējās pilnīgi toreiz pagriezties un pateikt "ar tādu attieksmi vispār ne no viena neko nedabūsi"
svaukārt tiem, kas uz ielām spēlē vai dzied, gan pa reizei arī ko iemetu. Tikai ne tiem Origo tuneļa narkomāniem ar ģitāru. mani favorīti ir Vecrīgas kundzīte ar skanīgo balsi un vēl šad tad sametu tiem, kas stokmana tunelī stāv, nu tie, kam tā grupa - ģitārists, bundzinieks un uz maiņam saksafonists un dūdinieks. saksafonists kad ir, tad nemetu, dūdinieks man labāk patīk :D
01.02.2011 13:40 |

Reitings 118
Reģ: 29.01.2009
reiz gāju mājās gar TOP veikalu, kas ir pie centra ZARA. Eju un skatos, ka pie veikala stāv sieviete, nu kādi gadi 50 varbūt, tieva, gaišā mētelī. Kad biju gandrīz pie veikala, viņa man piegāja klāt un ar sabružātu celofāna maisiņu un skumjām acīm un balsī lūdza, vai nevaru viņai nopirkt kaut ko paēst, kādu maizīti. Man vnk sažņaudzās sirds, paņēmu to viņas maisiņu un aizgāju sapirkt veikalā. Tajā laikā pašai bija švaki ar naudiņām un biju plānojusi tajā nedēļā neko netērēt, jo pārtika jau kkāda mājās bija, bet nu nevarēju atteikt. Paņēmu pienu, zirņus, auzu pārslas, biezpienu, maizi un cepumus. Tad, kad atdevu maisiņu, viņa, pat neielūkojoties iekšā, bija tik tik ļoti pateicīga un visādu labus vārdus teica, ka man pilnīgi neērti palika. Tā nu viņa ar savu maisiņu aizgāja uz savām mājām, es ar asarām acīs - uz savām.
01.02.2011 15:13 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Es arī neticu tai ,kurai it kā ir bērns. Vienmēr domaju, kur tad "viņš" nez ir visu dienu, kamēr šī tur tup. Kaut kad biju ceļojumā un tad stāstīja, ka tur esot ļoti daudz sievietes, kuras ietin lelli un ubago. Tad man liekas, ka te ar tā dara.
01.02.2011 17:46 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
Es vienreiz sēdēju Hesītī Origo un ienāca viena jau redzēta tante, kas sēž tur uz trepēm ar kaut kādu puiku blakus un nopirka lielo sieraburgera komplektu, kolu un tamlīdzīgi... Kaut kā stulbi likās :-/
01.02.2011 18:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits