Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

VESELĪGAS RECEPTES dārzeņi, augļi

 
Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Sveikas :-)

Padalieties ar savām veselīgo ēdienu receptēm (l)

1. Ko liekat dārzeņu sautējumā/zupā? Ierasts ka burkāni, kartupeļi, kāposts, gribētos pamēģināt arī ko citu

2. Augļu salāti - kādus augļus jaucat kopā?

3. Dārzeņu salāti - kādus taisiet visbiežāk? (neskaitot klasisko tomātu, gurķi, sīpollociņus)?

27.01.2011 02:17 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
es vāru zupu:

2 selerija kāti
2 sīpoli,
2 burkāni,
4 tomāti vai bundža konservēto
2 sarkanās paprikas
+lielopu buljons

tā ir tā "kāpostu zupa" kas ir kkādā tur dietā,bet es nelieku kāpostus :D


un par salātiem:

man garšo:

marinēti gurķīši, daudz paprika, 2 tomāti, svaigi vai vārīti burkāni + pētersīļi, un visu samaisa bez nekādām mērcēm.. ļoti gardi :)

vai arī

sarkanās pupiņas, paprika, marinēts gurķis, burkāni (l)
27.01.2011 02:27 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
1.Mēdzu sautējumam klāt pielikt puķkāpostu(parastais kāposts negaršo sautēts),zirnīšus,kukurūzu.

2.Netaisu tādus.

3.Burkānus ar ķiplokiem.Burkāni un kāposti(rīvēts viss)utt.
27.01.2011 02:30 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Vieni no labākajiem salātiem - rīvēts burkāns,rīvēts ābols un ķiploks, UN majonēze (jā,neveselīgi,bet garšīgi).
Pagājušajā gadā ne reizi neslimoju,jo šie salāti man bija ļoti bieži vakariņās.
27.01.2011 02:34 |
 
Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Paldies (l) Gribētos kādus salātiņus vai sautētus dārzeņus, ko varētu pasniegt kopā ar kādu filejiņu :-)
27.01.2011 04:09 |
 
Reitings 45
Reģ: 29.01.2009
Ne par dārzeņiem, ne augļiem, bet.. :)
Gribēju padalīties ar savu šīs dienas recepti, ja kāda nav mēģinājusi- garneles, krabju nūjiņas un heks, sautē katliņā un sanāk diiiiikti garšīgi (l)
27.01.2011 04:16 |
 
Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
No salātiem man garšo rutks kopā ar burkāniem un bišķiņ krējumu :)

Sautējumus dievinu (l) klāt lieku, kartupeli, burkānu, kāpostu, puķkāpostu, vasarā liku arī kabaci, dažreiz lieku arī zirnīšus :)

Zupa mana iecienītā- tomāts, kāposts, bišķiņ kartupelis, burkāns, paprika, sīpols un laikam viss bija...
27.01.2011 04:27 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Sveika!
kad agraak nebiju tik slinka un bija laiks gatavoju visaadus eedienus :-D
1.daarzenju zupu parasti gatavoju no svaigiem kaapostiem,burkaaniem,puķkāpostiem,brokoļiem,
sviesta pupiņām un kā garšvielas pielēju sojas mērci!
2.nekad taadus neesmu gatavojusi jo garsso vini tapat vien!
3.sariiveeti kaaposti,burkaani+citronskaabi apberu.
Tad veel kjiinas kaaposts,konserveta kukuruuza,svaigs gurkjis,svaigs tomaats,krabju nuujinjas+krejums,majoneeze.
Agraak pashai baigi garšoja vaajpiena biezpiens kopaa ar svaigu gurkji un krabju nuujinjaam (l)
27.01.2011 13:54 |
 
Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Pēdējā laikā vakaros vāru dārzenīšus - ziedkāposti, burkāni, brokoļi, briseles kāposti! Pasālu ar garšvielu maisījumu, ļoti veselīgi un maz kaloriju :-)

Es parasti augļu salātos lieku - kivi, ananāss, banāns, ābols, kad ir sezona - persiki, arbūzi, plūmes, zemenes, utt! Pārleju ar balto jogurtu, dažreiz uzberu vēl musli :-)

Dārzeņu salātiem parasti pievienoju vai nu vārītu vistas fileju, kādu zivi vai garneles vai arī sieru. Parasti salātlapas, gurķis, tomāts, konservēta kukurūza un šampinjoni, paprika, rīvēts burkāns. Apleju ar olīveļļu, balzamiko etiķi. Citreiz ar kādu diētisko mērcīti salātiem :-)
28.01.2011 03:04 |
 
Reitings 138
Reģ: 01.11.2010
sarīvēju burkānus , dažus uz smalkās, dažus uz rupjākas rīves, sarīvēju kāpostus, seleriju sagriežu visu apslaku ar citrona sulu, piepiparoju ar melnajiem maltajiem pipariem un vēl olīveļļu klāt, lai drusku pastāv, ņamm
29.01.2011 19:57 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Auglju salaatos visbiezaak lieku apelsiinu, bumbieri, aabolu, banaanu, citreiz arii kivi. Un tad visam pa virsu putukreejumu un sariiveetu sokolaadi.

No daarzenju salaatiem - man vislabaak garso salaatu maisiijums (nopeerkams pacinjaas, kur ieksaa dazaadi zaljie salaati) + tomaati + gurkji + mozarella siers + tuncis savaa sulaa + tuukstossalu meerce (tikai ne Spilvas, jo taa ir ljoti negarsiiga, importeeraas ir daudz labaakas).
29.01.2011 20:11 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
dārzeņu sautējumi man ļoti garšo.. lieku visdažādākos dārzeņus, kas tajā brīdī ir mājās!! dažkārt pielieku klāt sautētu lielopu gaļu vai ribiņas!
man garšo salātiņi, kur ir sarīvēti burkāni, rozīnes un apelsīns!! ļoti garšīgi! (l)
tieši par augļu salātiem, galvenās sastāvdaļas ir ābols, bumbiers, greipfrūts un banāns.. bet var variēt, likt visdažādākos augļus!! nekādas mērces pāri neleju, garšo tāpat, kad viņi "sasūcas" savā sulā!!
vēl ir garšīgi salāti, kur - svaigi kāposti, gurķis, tomāts, burkāns, selerija un čut olīveļļa vai citrona sula!
visbiežāk no salātiem sanāk taisīt vnk sarīvēts burkāns ar papriku un svaigu kāpostu - ar olīveļļu vai citrona sulu!
29.01.2011 20:34 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
iisteniibaa auglju salaatus tiesham pat nevajag jaukt ar meerceem jo tie paši sulīgi un sulu izdala...atliek tik mazliet uzgaidiit lai sula izdaliitos un apmaisiitt!
29.01.2011 22:50 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Zupām un sautējumiem dominē vairāk vai mazāk vieni un tie paši dārzeņi , tikai proporcijas atšķirās, bet var likt visu ko - pupiņas, zirņus, lēcas, kāpostus, puķkāpostus, brokoļus, bietes, seleriju, fenheli, burkānus, kartupeļus, puravus, cukini, baklažānus u.t.t
dārzeņu salātus, arī pēc noteiktām vēlmēm, patīk kā dārzeņi iet kopā ar augļiem, jo man noteikti ne visai garšo pliki augļu salāti, patīk miksēt iekšā dārzeņus, un tad piekombinēt klāt gan salātu lapas, gan noteiktas mērces un eļļas...un kādu siera gabaliņu....mmm
25.09.2012 12:20 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Lavīzes zupa ļoti garda, es agrāk taisīju, diētiska un garšīga.
Es parasti taisīju tā-
1. Seleriju kāti
2. Konservēti tomāti
3. Burkāns
4. Sīpols
5. Pievienoju gaļas kopējo garšvielu
6. Sarkano aso piparu

Otra zupa, kas ir garda, tikai klāt ir rīsi
1. Vista (atkaulo)
2. Burkāni
3. Sīpoli
4. Rīsi
5. Gaļas kopējā garšviela

Ja taisu kaut ko ar augļiem, tad diētiski ir
1. Lacto bezpiedevu jogurts
2. Un piegriežu banānu, apelsīnu, ābolu utt.

Salāti
Visbiežāk taisu klasiskus
1. Tomāts +gurķis +salātlapas vai ledussalāti+ pipari, olīveļļa,etiķis, soja vai tā Spilvas balzamiko mērce
25.09.2012 12:27 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
man ir daudz burkānu, kabaču. Ko jūs taisītu??


man garšo kabači+maltā gaļa+tomāti+paprika+tomātu mērce. un ar rīsiem vai griķiem kopā.
25.09.2012 12:29 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
no burkāniem es taisītu cepto burkānu biezzupu, bet kabačus es pildītu ar vistas fileju, smalki sagrieztos gabaliņos, kaut kā patīk baltā gaļa tieši šajā periodā. Vēl man vienkārši patīk kabaču un kartupeļu sacepums.
25.09.2012 12:32 |
 
Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Par zupu - lieku, ko vien var atrast mājās no dārzeņiem. Parasti puķkāposts, kartupelis, burkāns, sīpols, sviesta pupiņas, kukurūza, zirnīši (zaļie), briseles kāposti, selerija. To visu uzvāru, piemetu vistas buljonu un pašās beigās, kad pēdējās minūtes, tad pievienoju paciņu Dzintara kausētā klasiskā siera. Ļoti garšo tāda zupiņa.
Rudens/ziemas sezonā biežākie salāti ir ķiploks + rīvēts siers/bietes/burkāni. protams ar majonēzi, bet nu... :) Un vēl garšo salātiņi no konservētiem zirnīšiem, paprikas, svaiga gurķa, marinētiem šampinjoniem un nedaudz svaiga sīpola. Ar krējumu vai majonēzi taisu.
Augļu salātos lieku visu, kas garšo un pārleju ar dabīgo jogurtu. Tā kā māsas dēlam negaršo skābais jogurts, tad tajās reizēs pievienoju karotīti medu.
Un sautējums kā sautējums - lieku visus dārzeņus, kas garšo un sautēju. :D Bet sautējumam vnm pievienoju žāvētas ribiņas, lai būtu labāka garša un smarža. :)
25.09.2012 12:33 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
no mērcēm salātiem man patīk klāt Spilvas citronu mērce.
25.09.2012 12:37 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man topā krēmzupas.
Pamatā visās izmantoju ķirbi.
Mainās pārējās sastāvdaļas vai to proporcijas (kartupeļi, burkāni, kabači, sīpoli), saldais krējums vai kausētais siers un piedevas (garneles, siers, gaļiņas, grauzdiņi utt).

Katreiz cita garša un, šķiet, cita zupa.
25.09.2012 12:44 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man ir tikai četras zupas, ko gatavoju. Dārzeņu (vistas kājas, burkāns, kartupelis, kāposts, puķkāposts, briseles kāposts un zirnīši), sēņu (vistas kājas, kartupelis, burkāns, sarkanās pupiņas un sēnes), frikadeļu (frikadeles, kartupelis, burkāns, zaļie zirnīši) un tom kha - mana mīļākā (vistas fileja, kokosriekstu piens, Tom kha garšviela, šampinjoni, tomāti, jūras produktu kokteilis)

Augļu salātus negatavoju.

Tīri dārzeņu salātus negatavoju. Vienmēr klāt ir šķiņķis, tuncis vai siers.
25.09.2012 12:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!