ģimene

Reitings 392
Reģ: 29.01.2009

Skatos galeriju draugos un hops pārsteigums 2 kursa biedri aprecējušies,un pirms kāda mēnēša abiem piedzima bērniņš. Tāds prieks mani pārņēma. (l) Kāzas vienkāršas,nelielas. :-D Kāpēc es to rakstu?Jo aizdomājos par to,ka laikam piekrītīšu tam,ka tāda īsta ģimene ir tad,kad aprecas. Zinu pārus,kuri ir kopā un ir bērniņš,bet ziniet man tas kaut kā neliekas tik dziļi un vienojoši. Neapšaubu,ka ir mīlestība utt. Bet laulības un bērns tas man liekas ir vērtīgi,nopietni. Jo reizums es kaut kā nenoticu,mūsdienu jauniešiem,kas tā dzīvo kopā un ir bērns.Man laikam joprojām tā laulībam ir būtiska. Un zinu,ka uz tiem cilvēkiem,kas precējušies skatos savādāk,kad vēlāk piesakas bērniņš!Jūsu domas par ģimeni bez juridiska spēka un par tiem,kas oficiāli precējušies?!

25.01.2011 20:03 |

Reitings 81
Reģ: 10.02.2010
Apprecējāmies, laikam būtu precīzāk teikt, salaulājāmies, tad, kad bijām 1,5 gadu kopā. Taču pazīstam viens otru jau gadus 4-5 :-)
Es nevarētu teikt, ka mūsu tuvāko draugu attieksme būtu mainījusies pret mani vai pret vīru pēc kāzām, taču sveši cilvēki, kad vīrs vai es viņu iepazīstinu, uzreiz uzlūko, nu tā, nopietnāk. Kā jau te minēja, ja draudzene- tad ne pirmā, ne pēdējā, taču sieva vai vīrs... Tas ir pavisam savādāk. Un arī mēs paši esam kļuvuši, kā lai pasaka, tuvāki, nopietnāki. Viss ir tā nostabilizējies. Arī nebūs jāsatraucas par kaut kādām ātrām precībām, ja bērniņš pieteiksies. (l)
25.01.2011 23:39 |

Reitings 126
Reģ: 24.09.2009
deizī,
tātad neesi atradusi īsto!
Lai gan uz pasaules ir dažādi cilvēki un ir jāpieņem, ka vieni apprecās, citi savukārt laimīgi dzīvo neprecējušies.
Bet sabiedrībā lielākoties nopietnāks un prātīgāks iespaids rodās par precētu pāri!

Es arī esmu par to, ka vispirms laulības un tad tikai tad bērniņš!
:)
25.01.2011 23:53 |

Reitings 46
Reģ: 23.01.2011
Es uzkatu, ka aprecēšanās ir tāda zināma cieņas izrādīšana vienam pret otru. Nedomāju, ka tas kaut kā savišķi mainītu attiecības, bet principā tā manā uztverē tiešām ir tāda kā cieņas izrādīšana - kaut vai pret sievietes tēvu, ģimeni - pierādījums, ka cilvēki ne tikai dzīvo kopā, bet arī skatās uz savu kopdzīvi ar nākotnes redzējumu. Un, kā reiz runāju ar vienu vīrieti - viņš ar savu draudzeni bija nodzīvojuši kopā 9 gadus, viņiem jau pirms kāzām bija divas meitiņas, tikai pēc kāzām viņš tā līdz galam esot sapratis, ko viņam nozīmē viņa sieva (iepriekš viņš šo pašu sievieti bija krāpis, mēdza aizrauties ar ballēšanos utt). Un, lai cik pārsteidzoši tas būtu - viņu atiecības patiesi manījās pēc kāzām, viņš sāka savu sievu ņemt līdzi uz kopīgiem tusiņiem, arī pati sieva kļuva aktīvāka un pašpārliecinātāka. Viņš teica, ka tikai pēc kāzām esot sapratis, ka viņam patiešām ir ģimene. Bet katram jau protams ir savadāk. Mans ex arī mani ļoti gribēja aprecēt, bet pieļauju, ka viņam šķita, ka, tad, ja būšu apgredzenota, tad nekur nevarēšu pamukt...
26.01.2011 00:07 |

Reitings 2336
Pašlaik man nav nopietnu attiecību, tas gan. Ar savu iepriekšējo vīrieti biju gatava precēties, tā bija tiešām liela mīlestība. Bet tagad nesaprotu, kā gan tādas muļķības varēja ienākt prātā. Un šeit atbildēs atkal atklājas, cik ļoti mūs satrauc sabiedrības viedoklis. Un bieži vien laulātie, kuri viens otru izsmēluši, dzīvo kopā un nešķiras, lai savu nevainojamās laulības reputāciju nesabojātu sabiedrības acīs. Nebūtu tā "sabiedrība"- sen jau katrs uz savu pusi būtu un dzīvotu laimīgi :-)
26.01.2011 00:16 |

Reitings 8407
1. ''pārim - jauns posms dzīvē '' - jauns ir tikai sievas un vīra statuss, pārējais palieks viss pa vecam, it īpaši tad, kad 10 gadus jau kopā nodzīvots, tad jau ir kopīgi ienākumi un sadzīve, pat bērni!
2. ''sabiedrībā - precēti cilvēki rada nopietnāku iespaidu'' - nopietnu iespaidu rada cilvēks pats, nevis tas, ka viņš ir precēts. Tad sanāk, ka neprecētie ir norakstīti. Muļķības. Cilvēks pats visu sasniedz saviem spēkiem, un tas, ka apprecas neko nemaina.
3. ''juridiskās pārmaiņas '' - tam piekrītu.

26.01.2011 00:24 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Deizi-man kaut kas loti patik tava domu gajiena-varbut tiesi tas,ka tas ko domas citi, tevi kaut ka neuztrauc!!! (l) (l)
Es esmu par to ,ka noteikti vienreiz muza vajag to sajutu :-) -sieva...!Tacu garantija ,ka nekad ,nekas nemainisies- nav!!! |-)
26.01.2011 01:17 |

Reitings 12651
man vairāk gribētos mazo nekā kāzas, tā kā neesmu no tiem, kas uzskata, ka, ja ir stāvoklī, uzreiz jāskrien precēties...vai arī obligāti tas jādara un tad tikai jādomā par bērniem.

Iespējams, tas manu vecāku dēļ, jo viņi bija kopā kādus gadus 16 varētu būt, iespējams pat vairāk, bet tā arī neapprecējās...viens ar otru :-D Un viņiem nebūt nebija slikti kopā, tāpēc nejūtu nepieciešamību obligāti precēties.
26.01.2011 04:14 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
ņam nam, tik mīļi skan "mazo".
Tev tā piestāvētu būt mammai..
26.01.2011 04:16 |

Reitings 12651
Jā, un manās acīs nav pilnīgi nekāda nozīme tam ir vai nav precējušies, nedomāju, ka neprecējušies būtu kaut kādā veidā sliktāki.

Un tikpat muļķīgi ir domāt kaut kādus iemeslus, kādēļ it kā baidās precēties. Es nebaidos, vienkārši negribu..pagaidām! Un tāpat arī "kāja man nav slīdējusi" un neslīdēs ne vienkārši, esot kopā, ne arī tad, kad būšu kādreiz precēta.

Un ja jau ar piemēriem - es zinu neprecējušos pārus, kas izskatās pat mīļāk (teiksim tā) par dažiem labiem precētajiem, kuri izskatās tā, it kā drīz viss pajuks un ir bijuši spiesti precēties. :-P
26.01.2011 04:20 |

Reitings 12651
Gemin, paldies! (l)
26.01.2011 04:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
nam ,nam-es atcerejos tavu ieprieksejo bildi-ar to smaidu!!!Es pilnigi tevi iedomajos, ka mamminu!!! (l) (l)
26.01.2011 12:58 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
es nealkstu appreceeties, taapat ir labi un esam 6 gadus kopaa. kaut arii maneejais par to itin biezi runaa, jo kaadreiz es buushu vinja sieva, gribot, lai piederu tikai vinjam un lai vinsh ir drosh, ka esmu vinja sieviete :)
26.01.2011 13:08 |

Reitings 3022
Nu es šogad jūlijā kļūšu sieva :)
No vienas puses tas ir nopietnāk, ja saka - mana sieva, nevis draudzene. Bet ir kkādas situācijas, kad labāk izklausās "draudzene" :-D
Man arī pareizākas šķiet vispirms apprecēties un tad bērnus, nevis kā jau te minēja - dabū bērnu un tad fiksi precas.
Un jā - pierītu domai, ka vīrs un sieva ir kaut kā tā "līdz galam" ģimene. Kaut bez bērniem, bet tā jau ir ģimene.
26.01.2011 14:03 |

Reitings 1720
Šī tēma man uzdzen dusmas! Nesen jau līdzīga diskusija bija, bet nu atkārtošos. Cilvēks, kuru mīlu, ar kuru dzīvoju kopā, ar kuru plānoju nodzīvot kopā vēl ilgus gadus, kādu dienu arī kopīgus bērnus IR MANA ĢIMENE! Vienalga, ir gredzens pirkstā vai nav! Jā, es gribētu vispirms apprecēties, tad tikai bērnus, bet ja arī gadītos tagad palikt stāvoklī, nekādā gadījumā neskrietu uzreiz laulāties!
Mēs esam ģimene un neviens man neieskaidros pretējo!
26.01.2011 14:09 |

Reitings 2170
Manuprāt, ģimenes galvenā pazīme ir nevis juridisks statuss, bet attieksme un sajūtas. Nav noslēpums, ka pilna pasaule ar cilvēku kopām ( atļaušos to nosaukt tā ), kas jurisiki skaitās ģimene, bet reāli viens otru neieredz, nemīl, neciena un dzīvo kā ellē. Un tāpat nevar noliegt, ka ir pilna pasaule ar cilvēkiem, kas juridiski ģimene neskaitās, bet dzīvo saticīgi, mīloši, ciena viens otru jūtas kā ģimene. Turklāt, laulība nav nekāds drošības garants vai stabilitāte. Pilns ar laulātiem pāriem, kuros viens vai abi šļūkā pa kreisi, viens vai abi ir nelaimīgi, kuros ir emocionālā un fiziskā vardarbība. Mūsdienās laulības apliecība nevienu vairs ne no kā neattur. Tāpēc tā it kā stabilitāte varētu būt tikai saistībā ar mantiskajām lietām.
Mans vīrietis ir teicis, ka esmu viņa ģimene un viņš nenoliedzami ir mana ģimene. Man nav nepieciešams valsts izsniegts papīrīts, lai es tā justos. Jā, kāzas tas ir skaisti un es to noteikti vēlos. Bet to es vairāk uztveru kā loģisku attiecību turpinājumu un veidu, ka viens otram parāda, ka nevienu citu vairs nevēlas. Vismaz uz to brīdi.
26.01.2011 14:32 |

Reitings 1655
Reģ: 27.08.2010
Magdalēna visu tā smuki salika pa plauktiņiem, pilnīgi piekrītu!

Man nav attiecību, bet ģimeni vēlos un noteikti zinu, ka, kad satikšo savas dzīves vīrieti, es vēlēšos gan kāzas, gan bērnus.
26.01.2011 15:26 |

Reitings 3022
Pēc pēdējiem komentāriem iznāk, ka ja puisis mani bildināja, man vajadzēja teikt NĒ, jo mūsdienās neviens vairs neprecas?
26.01.2011 15:31 |

Reitings 392
man laulības institūcijas ir svarīga,nekā prosta kopā dzīvošana! :-D
26.01.2011 15:34 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Protams, ka ir jāsakā "jā".
Tici man, dažas te pat netiks līdz kāzām (sevi ieskaitu :-D), jo veči tā arī neapprecēs. Vai arī tas notiks tad,kad pieteiksies bērns.
Atbildīgs vīrietis sper soli negaidot tos entos gadus, nu mums tādu jau ir maz.
26.01.2011 15:35 |

Reitings 1720
Santa- man liekas, tu neizlasīji kārtīgi! Visu pēdējo komentāru rakstītājas minēja, ka gribēs apprecēties! Un vispār, vai nav vienalga, ko domā citi?!
26.01.2011 15:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits