MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Man bija gadījums autobusā, kad grūtniece mani trīsstāvīgos vārdos nolamāja! Un nē, ne tādēļ, ka nelaidu viņu sēdēt, bet tādēļ, ka palaidu :-D
Riktīgi lamāja, tip, kas es pēc invalīda izskatos, ka vietu jādod?! :-D :-D :-D
21.01.2011 03:47 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
man patika, ka neilgi pirms ziemassvētkiem, viena tante man pateica "paklau, Tu nevari kājās pastāvēt? Man nav kur nolikt sudrabegles zariņus, negribu, lai aplauž" - viņa sēdēja man blakus :D
21.01.2011 03:50 |

Reitings 29
Šausmas, cik jūs visas esat nežēlīgas. Es saprotu, ka nepatīkami, ka cilvēks pukst un tā, bet, ja jau ar to tavu garo dienu tev ir bijis grūti, tad padomā kā ir cilvēkam, kas ir krietni gados vai arī māmiņai, kura visu to dienu pavadījusi cīnoties ar bērnu. Es tiešām gribētu redzēt, kā pašas rīkosieties, kad būsiet ar maziem bērniem un vecas. Un par to nežēlīgo - jāplāno taču ģimene, lai nav jābrauc ar sabiedrisko un lai nav jāiet ar ratiem pa grūti izbraucamām ielām, ziniet dzīve nav tik perfekta, lai visi cilvēki varētu staigāt ar bērniem pa lielceļiem, visām jaunajām māmiņām būtu automašīnas, vīrs pa rokai, kas nes smagumus un katrā mājā lifts, kas uzved uz pareizo stāvu.

Ko jūs teiktu, ja kāds nebūtu palaidis tavu vecmāmiņu ar sāpošajām kājām apsēsties autobusā, vai tavu pārgurušo māsu ar sīci rindā pa priekšu vai sabiedriskajā apsēsties.
21.01.2011 04:23 |

Reitings 566
Man vienreiz tramvajā bija tāds gadījums: Tas bija vasarā. Sēžu un redzu iekāpj sieviete (ap 30), apstājas blakus man. Man ar acs kaktiņu skatoties liekas, ka caur to plāno blūzīti takā būtu redzams apaļš, paliels vēders, nu izskatās, ka grūtniece. Es pieceļos un piedāvāju sēdvietu...šī tā greizi uz manīm paskatās un atsaka. Pēc pāris pieturām, kad atbrīvojās vairākas sēdvietas šī aiziet apsēžās. Un tad tikai es pamanīju, ka laikam tas "grūtnieces vēders" būs bijusi tikai pamatīga, uzēsta "riepa". Hāhaāā....un tad es varēju pasmieties par sevi. Tā lūk.
21.01.2011 11:52 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Džizaz, nu lūdzu shut uuuuup ar šitiem tekstiem- gribu redzēt, ko darīsiet, kad pašas būsiet... (e) (e)Tad arī redzēs! (e)
Ziniet, man ir pietiekami daudz pazīstamas jaunās mammas, kuras pašas visu var, viņām nevajag ne vietas troļikos, ne rindās līst!Citām tas ir vienkārši princips!
21.01.2011 12:07 |

Reitings 114
Reģ: 11.09.2010
te jau pat vairs neiet runa par māmiņām, veciem cilvēkiem utt., bet par cilvēku bezkaunību.
piekrītu, ka veciem cilvēkiem ir grūti. saprotu, ka citreiz nu vienkārši ir nepieciešams braukt sabiedriskajā ar ratiņiem, maziem bērniem.
bet nepiekrītu, ka būtu jāizrāda cieņa un jāpalaiž apsēsties vai rindā pa priekšu kāds, kurš to ar cieņu un pieklājību neprot paprasīt.
21.01.2011 12:47 |

Reitings 87
Reģ: 31.03.2009
nu tālsatiksmes autobusos es nekad nelaižu nevienu sēdēt ja nu vienīgais kādu radinieku, bet pilsētas autobusos gan bieži palaižu

un runājot par rindām veikalos es kā kuru reizi ja man pieklājīgi palūdz vai nevar palaist pa pariešu tad jā palaižu vai arī ja redzu ka aiz manis rindā iestājas māmiņa ar zīdainīti pati piedāvāju iet priekšā
bet nenormāli tracina tas vecenes kas panam veikalos tos iepirkumu ratiņus un tad tik brauc bez maz vai tev virsū, un arī pie kases rindā ja kāda tāda iestājas viņas ar tiem ratiem brauc virsū (laikam cer ka tā rinda tad ātrāk kustēsies uz priekšu :-D )
21.01.2011 15:38 |

10 gadi
Reitings 1063
Man ari bija atgadijums.. Iepirkusies Rimi ar diviem lieliem,smagiem maisiem,sagaidijusi savu transportu (45 min),ar draudzeni iekapjam pasa prieksa,dabujam vienigas vietinjas. :-) Pec paris pieturam,kad jau autobusa ir paris brivas vietas,apstajas blakus vecs onkulits.. es runadama gan pa telefonu,gan ar draudzeni,domaju,ka gan jau tas vecukinjs atradis sev kadu vietinju,pagriezos atpakalj,skatos ir vismaz tris brivas vietas.. nodomaju,ka vecais onkulits izradas no tiem pieklajigajiem pensionariem un nemaz negrib sedet vai driz kaps lauka :) aha katad :-/ beidzu runat pa telefonu,tas man kautko sak krieviski muldet,es smaidu un saku,piedodiet krieviski nesaprotu,ja gribat ko pateikt runajiet ludzu latviski :) draudzene man bik patulkoja,es vinjai saku kushh,lai runa latviski.. tad vinjs mani sak norakt,ka es tada un shitada,ka varu nepalaist vecus cilvekus sedet,ka es ar draudzeni to nozeloshot un tada gara.. tad vel nenomieirnas,ka es vnk sezhu un klausos (man macija nerunat preti veciem cilvekiem un cienit vinjus),sak man teikt,ka krievu valoda ir labaka par latviesu,ka gramatas krievu valoda sarakstitas vairak neka latviesu valoda un tada gara.. nu es neizturu un saku runat preti,vinjs sadusmojas vel vairak un saka,ka es to rugti nozhelosot.. auzmugure sezh cilveki un vnk sak smieties,viens krievu chalits sak vinjam brukt virsu,ka ar kadam tiesibam vinjs bruk mums virsu ar saviem parmetumiem,un budams krievs aizstaveja latviesu valodu.. :) ta nu vecais neapmieirnatais virs nakamaja pietura izkapa ara,vel ta atskatidamies uz mani.. :-( sajutos pavisam neomuligi.. atbraucot majas iededzu sveciti un domaju labas domas par vinju.. :)
sanaca diezgan gari :D
21.01.2011 16:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits