MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Lollipop, tiesa, vajadzētu dot ziņu, bet, citreiz ir tāda attieksme, ka es nesabojāju labāk sev dienu un pastāvu tās minūtes, brīžam paļaujos uz kasieru godprātību, jo ir kasieri, kas paaicina, ir, kas neliekas ne zinis (saprotams, ka viņi paši arī negrib dabūt žulti no pircējiem, jo daļa tautas tāda ir)!

Bet, laikam vairāk par to bērnu kases būšanu (jo saprotams, ja brīvs, tad kāpēc cilvēks nevar samaksāt pie tās kases), man riebjas, ka tiek ignorēta extra kase, un to ignorē gan pircēji, gan kasieri! (Man citreiz gribas iet pastrādāt tajā extra kasē un izmācīt visus :D :D :D)!

20.01.2011 15:05 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Par māmiņām - laikam neesmu sastapusies ar tādu māmiņu, kādas te tiek apspriestas, bet parasti ar foršām - atceros, ka vasarā (ārā nereāli karsts - nu šausmīgi) braucu ar tramvaju un iekāpa viena grūtniece ar diiikti lielu punci. Viss tramvajs pilns - es piecēlos, lai palaistu viņu apsēsties, jo viņa izskatījās dikti patīkama, bet nomocīta - un viņas vietā iesēdās viens puisis, kas bija stāvējis blakus. Mēs abas mutēm vaļā - no aizmugurējā sēdekļa viens vīrietis gados laipni palūdza jaunajam cilvēkam piecelties un atbrīvot vietu kādam, kam viņu vairāk vajag :) tas likās, tā, ļoti jauki :)

Parasti atbrīvoju vietu tiešām pensionāriem, kas knapi kust un var redzēt ka grūti (vīrieši parasti atsaka, lai arī izskatās, ka viņi tūliņ kritīs).

Visādas bubinātājas vnk ignorēju, sliktākajā gadījumā - sūtu nah.
20.01.2011 15:25 |

Reitings 748
Reģ: 25.02.2009
Vispār interesanti, bet man kaut kā mistiski šādi gadījumi ir bijuši tikai ar krievvalodīgajiem :D

Reiz pastā bija gara rinda, apmēram 20-30 min. gaidīju, beidzot pienāk mana kārta, te pēkšņi ienesās viena krievu vecene ap 65 un paziņo, ka viņa jūtās tik slikti, tik grūti un paziņoja, ka viņai vispār jāsteidzas, viņa esot jāpaņem pirmā. Kasiere saka, ka te rindas kārtība, bet tā vecene kaut ko vēl nobļāvās un nometa papīrus darbiniecei priekšā, darbiniece man atvainojās un sāka kārtot papīrus, beigās tai krievenei bija jānomaksā vairāki rēķini, jāsaņem 2 naudas sūtījumi no Īrijas, piedevām viņa 3!!!! reizes nepareizi aizpildīja kvīti, kā arī japaskatās smukākās pastmarkas un beigās tāpat nevienu nenopirka, ja es biju dusmīga, tad nevaru pat aprakstīt cik no dusmām sarkana bija darbinieces seja, kad vecene aizgāja, pēc tam gāju ārā no pasta un kāds brīnums - tā pati krievene priekšā un nesteidzīgi smejās un runājās ar vēl divām.(e)

Rimi ekspreskasē esmu tikusi nolamāta ar visiem krievu vārdiem no pusmūža pārīša, jo es redziet iedomājos, ka man būtu tiesības iet pirmajai ar vienu minerālūdeni, tajā pašā laikā viņiem bija pilni rati :D

Ak jā, un mana mīļā krievu tautības kaimiņiene, kurai ap 80 un kura kladzina, ka ir slima un vārga, lai mēs ar draugu uzvedamies klusāk, jo viņa ejot gulēt 7 vakarā utt. savās pensijas dienās vienkārši atgūst jaunību - vico apkārt palekdamās :D
20.01.2011 15:30 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Grūtnieces, mammas ar bērniņiem un veci cilvēki-šīs grupas tiešām vienmēr cenšos laist pa priekšu, dot apsēsties utt.
Kā tajā teicienā-izturies pret citiemtā,kā Tu gribētu,lai ziturēs citi pret Tevi. :-)

Bet nu ideāla neesmu, gadās,ka kādu nepamanu vai kā savādāk.
20.01.2011 17:51 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Pa tām kasēm Rimi, kur līdz 5 pirkumiem - vienreiz man arī dusmas bija, es pieeju pie tās kases ar 1 piena paku,man drīz bija jānāk autobusam, tapēc bija jāsteidzas, skatos man priekšā pāris a viņi tā vnk sakrāmējuši kādas 15 preces! Bet pa brīnumu, pārdevēja viņiem sāka aizrādīt, ka šī ir ātrā kase un pirkumi līdz 5 produktiem.. šie tādi apstulbst un sadala preci pa 2 reizēm (sanāca tā, ka viena bija 5 preces, otrā 6) un pārdevēja vng pateica, ka 6 preces neapkalpos. Tā nu šie salika savas mantas grozā un devas uz parasto kasi! :-D Un galvenais, ka abiem ne bērna, ne kādu citu iemeslu lai vini tur stāvētu, pat pajauni bija (ap 30 gadiem). Un pa sab.trans., jā, piekritīšu arī tam, ka acīmredzami slimus cilvēkus, kam grūti nostāvēt vai māti, kam rokās 5 maisi un vēl 2 sīči ir labi palaist. Bet šeit jau daudz spēlē pieklājības normas, kas šim attiecīgajam cilvēkam piemīt! Ja man rupji kaut ko mācītu vai pavelētu es iespējams nelaistu (skatoties kāds man būtu garastāvoklis) :-D Ir bijis arī tā, ka man kko uzstreso veca ome, bet es vng palaižu, jo tajā brīdi man nenāk ne prāta kaut ko atbildēt viņai, jo es saprotu, ka cilv. ir vecs, īgns, slims, nav naudas un vsp moš viņam dzīve tik grūta, ka viņaprāt, visi pie tā vainīgi :-D Ir bijušas arī situācijas, kad es pati esmu sausmigi pārgurusi, uz papēžiem ar smagu somu un 2 maisiem, papēžiem un sāpošu muguru, vederu vai vēl kko citu, tad es tiešām nelaižu.. Ja pienāk ome kas ļoti uzmācīgi sāk spiesties man virsū ar savām pekelēm, es vnk pagriežos pret logu un censos uz viņu neskatīties un sēžu tālāk :-D Un par tām vietām priekšā kur obligāti jāpalaiž slimie grūtn. utt, tur ir tikai tas vietas virs kurām uzlimites :-) Ā un vēl man palika viens gadījums prātā, kas nesen notika, es biju tik dusmīga, kaut arī tas nenotika ar mani! Braucu savā autobusā uz mājām, viena maza meitene stāveja tā kā durvīm priekšā turējās vnk.. Tagad pieceļas kkādi divi dzērāji - vecis ar veceni nu sejā rakstīts ka nodzērušiem konkrēti. Pieet tgd pie tām durvīm tas vecis tai meitenītei prasa - vihodžis šas? vinja tāda nē, grib iet malā a vecais paņem saķer viņu aiz pleca un vnk brutāli izgrūz no tās vieta ārā! Es vnk skatījos un tik nikna biju! Kādas tiesības kkādas vecam, smirdīgam dzērājam aizskart mazu bērnu un tāda veidā ''ātbrīvot'' sev ceļu ārā no durvīm! Labi, jā es nesaku ka tā meitene pareizi darīja ka bija nostajusies durvīm pretī bet ne jau tā vajadzeja rikoties.. Vsp tik daudz niknu, neapmierinatu, ļaunu cilv. apkārt ka man brīziem asaras acīs kāda ir tā mūsu pasaule...
20.01.2011 19:22 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nūūū...burkšķošās vecenes principa pēc nelaižu sēdēt.Ja vārās savā žultī,tad lai turpina.Vainīga nejūtos.
Ar prieku palaižu omītes,kas iekāpj transportā un nemaz nesāk diedelēt vietas.Tādām ar prieku piedāvāju sēdēt.Viņas vienmēr pasmaida,pasaka paldies.
Grūtnieces arī laižu vienmēr.Viņas gan,vismaz cik man bijusi darīšana,nediedelē.Iekāpj un viss.Bet besī tās,kurām jau ir sīkaļas un tad iekāpj transportā un sāk šefot tā it kā tas būtu viņas personīgais trolejbuss/tramvajs.Vnk besī tā kategorija,kas uzskata: ja man ir sīkaļa,tad es esmu nr.1 un visiem manā priekšā jāklanās,jāver durvis,jālaiž priekšā,jo man ir sīkaļa.
Žēl tikai,ka tādu dēļ jācieš normālām māmiņām.Normālām esmu palīdzējusi ratus izcelt no transporta un nesen pat izķeksēt ratus,kas uz ietves iesprūduši ar starp trepēm,kas ir pie mājas un sniega čupu.Tad sieviete vnk bija gribējusi pabraukt garām,bet izšķūrētais celiņš pārāk šaurs,iesprūda rati.
Man nav problēmu palaist pa priekšu vai palaist apsēsties normālus cilvēkus ar normālu attieksmi.Bubinātājas,histēriķes un pasaules nabas gan nekur nelaižu.Vienalga,lai purpina un ķērc cik grib.
20.01.2011 19:37 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Negaidīti daudz viedokļu :-) Bet vismaz sapratu ka neesmu vienīgā vispasaules rupekle :-D Protams, mēdzu palaist grūtnieces, vecus cilvēkus, bet ja man ir jāsteidzas pašai un zinu ka aizņemšu tikai pāris min, neuzskatu par pienākumu visiem izdancot :-D
Tā nu tas ir, sabiedriskā vietā visāda tauta salasās :-) Viena kategorija ko es ignorēju - tas ir ja pie manis vēršas krieviski - pincipa pēc ;-) vai ja paprasa palaist rindā kāda bomzenes paskata vecene ar izkrutušu zobu, netīriem matiem jo viņai tik viens pirkums utt :-D
Domāj uika gandrīz visi cilvēki izpalīdz citiem, bet tiem kam ir itkā priekšrocības jāsaprot ka ne vienmēr palaidīs jo varbūt arī cilvēkam bez bērna uz rokas kaut kas sāp, kā arī nevienam nav pienakuma laist tapēc ir neadekvāti lamāt un mācīt :-D

PS. atbildot uz vienu komentāru - rakstīju MĀMUĻAS ar mērķi nicinošāk izteikties, jo tā psihā kategorija vnk tracina :-D
20.01.2011 19:52 |

Reitings 148
Reģ: 10.12.2010
Neiecietīga un kašķīga ir mūsdienu sabiedrība. Diemžēl. Arī šajā diskusijā bija daži ļoooti neiecietīgi un naidīgi viedokļi. Arī diemžēl... Tā ka paštaisnumu pie malas - lai tiesā tas, kurš nekad nav dusmīgs, nekad nav īgns, nepieklājīgs, noguris, nekad ne ar vienu nav strīdējies un nekad nav kļūdījies. Kurš piesakās? :-)
20.01.2011 21:50 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Ja man mierīgā tonī palūgtu palaist-palaistu, bet ja šitā uzbrēktu, aizsūtītu uz beigām stāvēt, nav mana problēma, ka viņai kaut kas nepatīk.
Vēl kas man kaitina- mātes ar lielajiem ratiem autobusos, labi saprotu, nesēdēsi tak visu dienu mājās ar sīci, bet kāpēc vismaz nevar nopirkt mazākus ratus? Jo reiz bija situācija-pilns autobuss, vietas nav, bet divas māmiņas lepni izslējušās ar saviem lielajiem ratiem, kuros pat es varētu ielīst un pagulēt :D
20.01.2011 22:00 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Ja man normāli palūdz,es palaižu.Tāpēc,ka ja man vajag kādreiz kko,es arī palūdzu,nevis nīgri un kašķīgi brēcu uz cilvēkiem.
Piebāztos autobusos stāvu kājās.Vienkārši-lai vecenes aizrijas ar savām sēdvietām.Negribu,lai kāda burkšķe sabojā man visu dienu.Taču,ja es sēžu un redzu,ka ir transportā gandrīz blakus ir vēl citas brīvas vietas,tad sorry-nelaižu.Ir gadījies,kad vecenei vajag tieši to,kur sēžu es(tas nekas,ka tramvajā bez manis ir tikai vēl daži cilvēki un daudz brīvu sēdvietu).
Rati man netraucē,jo neesmu redzējusi nekādus supermazos bērnu ratus.Mani traucē tantiņu tirgus tašas.Ierāpjas viena ar 5 somām un sakrāmē piramīdu ejā,pat necenšoties savāk vienkopus.Vienkārši,izklājas ar savām somām pa 2 sēdvietām un eju.Tas tracina reāli.
Ak,jā-un bērns manās acīs nav arguments.
20.01.2011 22:10 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
pašai neviens vēl nav pukstējis virsū, bet jā pensionāri dažreiz mēdz nokaitināt. Vienriez iekāpa kkada večina es piecēlos, lai viņai būtu kur apsēsties, un viņa tur mēģināja apsēsties, bet nevarēja. nezinu kāpēc aizgāja kkur citur un sāka pukstēt lai palaiž. Tad dzirdēju kā vienam puisim brauc virsū lai palaiž, viņš teica ka izmežģīta kāja un arī nevar nostāvēt, izkāpjot ārā skatījos viņš tiešām kliboja un netēloja, bet tā večina pa visu sabiedrisko bļāva (e)
20.01.2011 22:12 |

Reitings 229
Pati šobrīd esmu grūtniecības 8. mēnesī, negaidu, lai mani visur laistu pa priekšu, bet nu mazliet saudzīgāku atieksmi gan. Braucot ar sabiedrisko transportu visas grūtniecības laikā esmu palaista apsēsties vien pāris reizes, tā kā pati esmu (nu biju) ļoti slaida meitene man to punci jau no 4. mēneša riktīgi varēja redzēt, bet es esmu arii izgrūztīta pa visu transportu, dzirdējusi arī tādus tekstus kā grūniecēm vispār esot jāsēž mājās utt. Domāju, ka mazliet saudzīgāku atieksmi tomēr esmu pelnījusi, bet lai pieprasītu lai mani kaut kur rindā laiž bez stāvēšanas gan ir absurds. tās omes arī man vienmēr ir besījušas arā, viņā vnm ir jābrauc tajā laikā kad transporti ir pārbāzti un pilni ar cilvēkiem, kuri ir pārguruši pēc darba, vai skolas somas ir tik smagas, ka nabaga bērnu velk pie zemes
20.01.2011 22:16 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
mellenuberns žēl, ka Tev tā ar visu lielo punci jābīdās ar visiem pārējiem pa autobusu un neviens nelaiž apsēsties.. Galvenais uzmani tad vēderu ar bērniņu lai neviens neuzgrūžas virsū! Un nezinu, es tā aizdomājos ja es būtu stāvoklī, es laikam pati nekad nevarētu iet uzbāzties cilvēkiem, lai viņi mani palaiž apsēsties.. Ja piedāvātu, jā, ietu. Bet manliekas, ka tā ir mana problēma ,ja es būtu stāvoklī, mana izvēle braukt ar sabiedrisko, arī, ja man nav citu iespēju (piem. mašinas vai iespēja nebraukt)- tā arī ir mana problēma! Citi, samaksājuši pa biļeti tā pat kā es, es nevaru arī uzminēt ,moš kadam ari kkas sāp utt.. Un pa to, ka visi mēs kašķigi utt. kā viena meitene te izteicās, jā, tā ir ka lielākā daļa, arī es dažreiz esmu tāda bet tas nenozīmē, ka es iešu visiem sab.trans. brēkt virsū lai mani laiž sēdēt utt.. Ne citi vainīgi pie manas problēmas!Ir kkāda cilvēcība un pieklājība. Un ja man nu tiešām ļoti ļoti vajag kkur ātrāk tikt vai kā, es pieeju pie cilvēka ar smaidu un mierīgi paskaidroju kapēc man vajag ātrāk un vai būtu iespējams sarunāt kko. un vienmēr sarunaju!
20.01.2011 22:23 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Bieži, kad redzu kā vīrieši lepni sēž un izliekas vienaldzīgi par to, ka blakus stāv grūtniece, nodomāju, cik mātes viņus slikti audzinājušas :D
Ja redzu grūtnieci vai vecu cilveku, kas knapi var nostāvēt, palaižu savā vietā. :)
20.01.2011 22:34 |

Reitings 148
Reģ: 10.12.2010
Es laikam tiku nepareizi saprasta - neaizstāvēju ne kašķīgus pensionārus, ne nekaunīgas māmiņas.Par to nav runa.Runāju par to, ka daļa sabiedrības ir liekulīga - no vienas puses šķendējas par trakām krievu pensionārēm un māmiņām ar raudošiem bērniem, bet no otras puses vecus cilvēkus nosauc par nespējniekiem, māmiņas tiek saukātas nicinošos vārdos utt. Iznāk tā - no vienas sabiedrības daļas mēs prasām iecietību, bet paši par to aizmirstam... Teikšu tā - neiecietība nav tikai šīs sabiedrības daļas problēma, tā ir VISAS sabiedrības problēma.
20.01.2011 22:44 |

Reitings 197
Ja ta padoma, nevienu neapmierinatu maminu Liepaja autobusa neesmu redzeejusi! Un ar kasem ar ta nav gadijies! Vieniga reize, kas likas divaini bija - sedeju autobusa prieksa, kur ir divas vietas, sedeju es viena pati, pienaca mamina ar zidainiti un pajautaja vai var mazo pabarot ar kruti, lai visi nelur virsu! Man nebija nekadu iebildumu, plika jau vinja tur negerbas nost! Bet nu ja vinja to butu darijusi kaut kur autobusam pa vidu, tad noteikti naktos sastapties ar daudzu omishu parmetumiem!Ta varbut nav lieta kuru darit autobusa, bet nu labak ta, neka kad zidainitis visu laiku raud jo nav paedis. Un runajot par omitem - Liepaja pie tirgus vienam autobusam ir pirma pietura, neviena vieta autobusa nav aiznemta, bet vecenes vnm lauzas ieksa ar varu it ka tas butu dzivibas un naves jautajums! (e)
20.01.2011 22:46 |

10 gadi
Reitings 26
ufffff....dazhi viedoklji man iisteniibaa taadas dusmas uzdzina (e) protams es neattaisnoju tos eksemplaarus kuri iedomaajas,ka gruutnieciiba,buushana par mammu ir slimiiba...
es arii esmu mamma,bet nevienam neuzbaazhos ar to,ka taada esmu...jaa ar sabiedrisko paarvietojos,jo diemzheel mashiinas nav(ne visi taadas var atljauties!!!),turklaat ko tad ieteiksiet,no pilseetas viena gala liidz otram staigaat kaajaam???rati..nu kaadi ir taadi ir,lieli,mazi...kaada starpiiba,vieta tiem tomeer sabiedriskajaa ir paredzeeta.
visvairaak man smiinu izraisa tie ljautinji,kuriem dazhkaart luudzu paliidziibu,piem.,ja rati jaaiecelj vai jaaizcelj no sabiedriskaa...reti kursh izraada iniciatiivu un piedaavaas paliidziigu roku :-( plus veel gadaas dzirdeet pa kaadam naidiigam teikumam...aarpraats,dazhiem pat ko taadu nedriikst paluugt!
un jaa,ko gan juus iesakat???SEEDEET AR BEERNU VISU LAIKU MAAJAAS???hmmmm...neesmu ar mieru audzinaat savu beernu kaa alaa...manupraat arii vinjsh ir pilnveertiigs sabiedriibas loceklis un arii vinjam ir jaaredz kas notiek apkaart:) varbuut vinjam arii jaaredz visas taas aprobezhotaas cacas,kuras dusmiigiem skatieniem pavada muus ik reizi,kad ierauga iekaapjot sabiedriskajaa vai nedod Dievs paarvietojoties pa veikalu...lai mans beerns maacaas,kaa nevajag dariit :-D
Noveelu Jums visaam kljusot par maaminjaam,NEKAD nebraukt ar sabiedrisko,NEKAD beernu nevest aaraa no maajas... :-D nu vismaz tad liela sabiedriibas dalja buus apmierinaata un laimiiga:D nee labaak vispaar nedzemdeejiet...visi buus apmierinaataaki :-/
21.01.2011 01:50 |

Reitings 403
Izlasīju visus komentārus, daži vnk pārsteidza ar savu negatīvismu pret māmiņām. Bet tie noteikti ir radušies no kāda konkrēta gadījuma. Pati neesmu sastapusi nevienu TĀDU māmiņu, laikam ir palaimējies.
Pati esmu dvīnīšu mamma.
Kad biju stāvoklī, transportā vietu nevienam neprasīju. Visbiežāk bija tā, ka konduktore kādam palūdz mani palaist mani apsēsties, tad arī labprāt apsēdos.
Ne kad biju grūtniece, ne esot ar bērniem neesmu prasījusi ne veikalā, ne kur citur laist mani pa priekšu.
Bija reize, kad kko vajadzēja pastā, speciāli paņēmu vienu zīdaini uz rokām un gāju pastā iekšā, otra mazā ar tēti palika mašīnā. Cilvēki bija diez gan daudz, pastniece, kad bija pabeigusi apkalpot patreizējo cilvēku, ieraudzījusi mani, paņēma mani kā nākamo. Citā reizē pasta darbiniece nepiedāvāja tādu iespēju, un es arī nevienam neprasīju, lai laistu mani pa priekšu, vnk izstāvēju rindu.
Iekāpjot sab. transportā ir tikai patīkami, ja man ar mazajām piedāvā apsēsties, bet pati neesmu prasījusi, lai kāds laistu, kur nu vēl pieprasījusi ko tādu. 2-3 gadīgs bērns jau var pats pastāvēt kājiņās un pieturēties, tik man viņas mazliet jāpietur.
Ar dvīņu ratiem ne reizi nebraucām ar sab., jo tas vnk nav reāli, tad labāk mazuļus rokās nest.
Pati braucot ar sab., pensionārus apsēsties palaižu reti. Māmiņas ar bērniem laikam neesmu laidusi sēdēt. Grūtniecēm vienmēr piedāvāju apsēsties.
21.01.2011 03:32 |

Reitings 712
ai es nelasiju visu diskusiju,gan jau tur labi atgadījumi :-D
Man arī vienreiz bankā bija rinda,bet tāda sēžamā. Ienāca bankā veca tantiņa,un sāka uz mani burkšķēt,cik e snepieklājīga,ka viņu nepalaižu,lai gan viņai aiz muguras bija brīvs krēsls,ne ar ko neatšķīrās no mana.. grrr
Bet man praktiski uzreiz bija kārta iet un tā nu izpaliku bez īpašām negācijām :-D
21.01.2011 03:44 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Principā, te runas iz sērijas "kad būsi māte, redzēsi!" ir liekas, jo katram cilvēkam ir savi ieskati un uztvere par normām, kas saglabājas arī pēc atvasīšu parādīšanās. Tāpat kā grūtniece, vecs cilvēks, arī jauns cilvēks, kas slikti jūtas ir predentents uz vietu sabiedriskajā transportā. Atslēgas vārds ir "pašsajūta". Ja vecs cilvēks, grūtniece vai jaunā māmiņa cenšas izmantot savu stāvokli pašlabuma gūšanai, tas rosina domāt, ka šis cilvēks ir nekaunīgs. Kaut vai jaunkundze, kas rakstīja, ka ņēmusi vienu bērnu līdzi, lai tiktu bez rindas. Nav visai glīti pret pārējiem cilvēkiem. Tieši tāpat ir ar vecu, žiperīgu tantiņu, kas izdzen no vietas pārgurušu studentus, kas knapi kājās turās. Šī ķēde darbojas arī otrādāk - ja redzi, ka iekāpj onkulītis, kuram ir acīmredzami grūti, bet tu, jusdamies labi, nepiedāvā savu vietu, esi tikpat nožēlojams kā jaunā māmiņa, kas savu sīko izmanto kā biļeti fiksākai apkalpošanai
21.01.2011 03:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits