MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
taurenīt - neizrauj visu no konteksta! :D :D Starp citu - nav zināms, kā reaģētu zviedru sieviete ar bērnu vai grūtniece uz to, ja viņu kāds gribētu palaist sēdēt! ;) Jo - ja viņa ir feministe... :D :D :D
Un es nerunāju par ģībstošiem cilvēkiem! Jebkuram cilvēkam vajadzētu palīdzēt, ja tam paliek slikti (it īpaši, ja redzams, ka ģībst, utt.).. Tas jau nenorāda uz peiklājību, bet gan uz cilvēcīgumu! Žēl, ka Tev, Magdalēna, nācās iekāpt necilvēcīgā autobusā.. :(
20.01.2011 13:58 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Nekad neaizmirsīšu,kā vienreiz starppilsētu autobusā viena tante diezgan rupjā veidā izdzina meiteni no vietas, un pēc kādas pusstundas tā meitene noģība, kājās stāvot!A tai buļai bija pilnīgi pie vienas vietas! (e)

Un pasakiet man vēl vienu lietu!Ja ir pustukšs transports, un es braucu ar lielu somu, kapēc tai tantei OBLIGĀTI vajag man apsēsties blakus un bļaut, lai es to somu aizvācu!? (e)Es tak nelieku somu blakus, ja nav nevienas brīvas vietas!
20.01.2011 13:59 |

10 gadi
Reitings 13520
Jap, man ar besī māmiņas un pensionāri, vēl nesen bija interesants gadījums par jauno tēti, kurš paņēma zīdaini uz Hariju Poteru. :D Paps pats nevarēja noskatīties filmu, jo sīkais raudāja, šis staigāja šurpu-turpu centās viņu nomierināt, pie filmas beigām mazais aizmiga. Neteiksim, ka tas bija labākais filmas seans manā mūžā! :D
Bet man vnk riebjas tas variants, kad bērns jāvazā VISUR līdzi!
20.01.2011 14:04 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
katte
Vecenēm ir vēl viens niķis- vismaz agrāk tas bija populāri. Pustukšs autobuss un viņa pienāk klāt kādam bērnam un saka- celies augšā, palaid mani apsēsties! :-D Tas nekas, ka autobusā pilna ar tukšām vietām, bet nē, vecenei sagribējās apsēsties tieši tur, kur kāds jau sēž. Tagad tas vairs nav manīts- laikam jaunā paaudze ir kļuvusi drosmīgāka tādas tantes pasūtīt di*st :D
20.01.2011 14:04 |

Reitings 2170
Nu izdzīvoju es arī bez apsēšanās, bet tas tikai tā - mans novērojums :D
Man vispār ir problēmas ar veselību, tāpēc vasarā "izslauku" katru otro autobusu :D Un visvairāk mani pārsteidz tas, ka tad, kad man paliek slikti un es sāku tuvoties grīdai, palīgā parasti steidzas tieši vecas tantiņas, nevis, piemēram, sēdošie veselīgie tēvaiņi.
20.01.2011 14:06 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
:-D
Vienreiz arī braucu no Alfas ar 6. tramvaju, iekāpj slāvu izcelsmes tante kažokā un nomālējusies kā egle!Pēkšņi sāk bļaut uz kontrolieres, vai viņai nav kauns, ka viņa vienīgā savos 60 gados stāv kājās? :-D Nu tāda maza nianse,ka tur bija vismaz 10 brīvas vietas, bet tantuks laikam bija sadomājies, ka tai kontrolierei viņa jāapsēdina!Viss beidzās ar to, ka mana draudzene sāka kliegt uz tās tantes!Bija ļoti aizraujošs brauciens :-D
20.01.2011 14:08 |

Reitings 953
Brazil
Ārzemēs ir pieņemts bērnus visur ņemt līdzi- tā tikai postpadomju valstīs bērnus tur mājās un tad 18 gadu vecumā izlaiž un sīkie nezin kur skriet, ko grābt, ko ķert :D Tikai ārzemēs vecāki rūpējas par to, lai viņu bērni apkārtējiem netraucē- ja niķojas, tad iziet no telpas ārā ar bērnu, utml., nevis kā mūsējie- sīkais mauro pa visu telpu, bet vecāks turpina sēdēt un kušināt :D
20.01.2011 14:08 |

Reitings 796
Diemžēl mūsu valstī tas ir īpaši izteiks - ir cilvēku grupas, kuri uzskata, ka citiem bez ierunām ir jādanco pēc viņu stabules. Izteikti tas ir cilvēkiem, kuriem dzīve nav viegla bijusi (piem., pensionāri) un viņi savu žulti izgāž uz tiem pašiem sabiedriskā transporta lietotājiem. Viņiem liekas, ka visa pasaule ir sazvērējusies pret viņiem. Protams, es nerunāju apr visiem, kuriem iet smagi...
Es arī bieži vien nelaižu zem deguna purpinātājus sēdēt, jo uzskatu, ka cilvēkam ir jāmāk pieklājīgi palūgt. Man nav problēmu palaist, ja es to varu. Jo tu nevari zināt, kas tam 20+ gadīgajam ir par iemelsu, kāpēc viņš momentā nelec kājās ieraugot vecu cilvēku, sievieti ar vēderu/mazu bērnu utt. Man tās ir bijušas sarautas ceļa saites.
Man nav arī saprotama pensionāru vēlme parasti uz tirgu doties jau 8 no rīta, kad darba ļaudis un skolēni dodas savos ikdienas darbos, kā arī man nav saprotams, kāpēc vecāki saviem bērniem neiemāca tik elementāru lietu, kā novākt no pleciem tās piebāztās mugursomas un paturēt tās rokās, kamēr tu atrodies sabiedriskajā transportā....
20.01.2011 14:10 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Sunce, es par to zviedriju neizrāvu no konteksta, ar to veco cilvēku palaiāsu sēdēt tā ir,... ka nevajadzētu viņu laist sēdzēt, jo parādi viņu enspēju, ja palūdz, tad cita lieta, to vairākas reizes gan dzīvēr redzēju, gan pa TV, gan runājot ar skandināviem, par to beŗnu palaišanu visur, tur ir ģiemenes un bērnu kults, tāpēc, nevīs tāpēc, ka zēl mammu, vai grūtnieci :) Bet viss ārzemēs kaut kā dabigāk notiek, bez konkrētiem uzbraucieniem :D
20.01.2011 14:13 |

Reitings 2279
Par bērnu ņemšanu līdzi - patiesībā te vecākiem būtu riktīgi jāizvērtē, vai pasākums ir atbilstošs bērna vecumam, vai viņam arī būs interese par notiekošo un to, cik ilga šī interese būs, kas notiks, kad interese pazudīs un ko darīs vecāki tajā brīdī.. Tāpēc ļoti labi saprotu apkārtējo neapmierinātību ar šiem gadījumiem, kad vecāki to visu nav izvērtējuši.. :)

runājot par sabiedrisko transportu, atcerējos vienu gadījumu. Braucu ar meitu (vecums ~ 3 - 4 mēneši) vilcienā no punkta A uz punktu B (aptuveni 100 km). 90 km man izdevās vis visādi mazo izklaidēt, lai viņa nesāktu niķoties, bet tieši pēdējās minūtēs tas nebija iespējams, jo viņa vienkārši sāka raudāt un nelīdzēja nekas! Saprotot, ka mazās raudāšana traucē apkārtējos, iekārtoju mazo ratos, savācu savu apģērbu un devos uz vagona priekštelpu (īsti nezinu to nosaukumu, bet slengā sauc par tamburu :D ) Protams, nolādētās durvis arī negribēja normāli atvērties un tur vēl bija tas nolādētais metāla slieksnis, kuram pārdabūt ratus pāri bija samērā sarežģīti (ņemot vērā, ka durvis visu laiku taisījās ciet, bloķējot ratu kustību uz priekšu..), piesteidzās konduktore pieturēt durvis un teica - ko jūs tik ātri, līdz gala stacijai taču vēl jābrauc kāds laiciņš. Atbildēju, ka mazā niķojas un piekliedz visu vagonu, negribu traucēt pārējiem. Un tad viņa man pateica tos vārdus, ko es itin bieži atceros - jūs par biļeti maksājāt tāpat kā viņi un jums ir tiesības braukt ar bērnu vagonā, kaut arī viņš niķojas! Ja kādam tas nepatīk vai traucē, lai viņš brauc ar taksometru! ;) :D :D
20.01.2011 14:20 |

Reitings 953
curly
Laikam pati neesi bijusi skolniece ar piebāztu somu sabiedriskajā transportā :D
Pirmkārt, noņemot no pleciem somu, to ir ļoti smagi turēt rokās- ja netici, nosver kāda parasta vidusmēra skolnieciņa somu- tik daudz grāmatas tiem nabaga bērniem katru dienu jāstaipa līdzi!!! Un kādas 40 min turēt rokās tos 7-10kg, proporcionāli pārrēķinot, tas būtu tas pats, kas 70kg smagam pieaugušajam 40 min turēt rokās kādus 25kg!!! :-O
Otrkārt, pārējiem sabiedriskā transporta pasažieriem ir niķis tās somas nospārdīt, jo viņi neskatās, ko tas sīkais tur rokās.
Treškārt, ja kādam nepatīk sīkie ar somām, tai skaitā- Tev, tad palaid to sīko apsēsties savā vietā- tad nebūs jākunkst par lielo somu.
20.01.2011 14:21 |

Reitings 2279
Lollipop - oo, cik labi pateici par tām skolnieciņu somām! Pilnībā piekrītu Tev! ;) Turklāt jāņem vēl vērā tas, ka tam skolnieciņam bez somas bieži vien vēl ir maisiņš ar sporta apgērbu vai kādām citām lietām, kuras viņš jau tā tur rokās! Un beigu beigās sanāk - ja jātur rokās soma + maisiņš - ar ko tad viņam pieturēties tajā sabiedriskajā pie staba? Ar zobiem, vai!? :D :D
20.01.2011 14:24 |

Reitings 953
sunce
Nu sabiedriskais transports un niķīgs bērns ir mazliet atšķirīga situācija nekā koncerts vai kāds pasākums. Cilvēkiem ar bērniem no tā punkta A uz punktu B kaut kā ir jātiek- bļauj bērns vai nebļauj. Bet no kino/teātra, kāda cita pasākuma ar brēcošu bērnu gan ir tikai normāli iziet ārā.
20.01.2011 14:25 |

Reitings 796
Jā, es jau piedzimu ar pabeigtu videnes izglītību :D:D
20.01.2011 14:26 |

Reitings 76
Reģ: 19.01.2010
Par to vilcienu...man butu neērti ja mazais sāktu bļaut, bet nejau es tagad mukšu un lekšu ārā :-D Lidmašīnās arī mazos mēdz ņemt un ja tie vel sāk raudāt..,bet es saprotu ka tas ir normāli ka mazais kadam vai pashai raud!
Par mazuļa ņemšanu uz kino to gan nesaprotu un neatbalstu!!!!!! Tas pirmkārt nav labi mazajam-tas troksnis,skaljums :-O . Vāks vnk (e) .Saprotu, ka bernu nav kur likt-man arī bija gadījumi kad gribējās tieshi uz kino, bet mazo nav kur likt-tad neko...izdomājam kur un kā savādāk!
20.01.2011 14:31 |

Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Labrīt! Baigi garā diskusija, tāpēc visus komentārus neizlasīju, jo gribās izteikties! :D :D :D

Pati esmu māmiņa ar mazu meitenīti, bet, nekad nepretendēju uz vietu! Ja autobusā kāds izrāda savu iniciatīvu (reti kad gan vairs braucu ar autobusu), tad laipni pasaku paldies un izmantoju, bet speciāli kāda virzienā raidīt iznīcinošus skatienus netaisos, jo man nekad nav sagādājis problēmas pastāvēt kājās esot grūtniecei, esot ar bērnu uz rokām!

Vienīgā vieta, kur uzskatu, ka man it kā būtu priekšrocība, ir Maxima kases un Rimi! :D Kaut gan arī tur es esmu par kautrīgu, lai līstu priekšā, draugs gan dažreiz parāda raksturiņu! Un dažreiz, kad pārdevēja pasauc, lai ejam uz priekšu un kāda vecena (tik tiešām vienīgās, kas bubina, arī ne visas gan) sāk kaut ko teikt, man pietiek nekaunības atcirst, lai izlasa, kas rakstīts pie kases! (e) Savukār reiz bija gadījums, kad bērnu kase bija tukša un viena veca tantiņa bija iestājusies, es aiz viņas stāvēju, kad viņa pagriezās un teica, ejiet pa priekšu, un toreiz es pateicu, lai tik maksā, jo man nebija žēl tādai pieklājībai atbildēt ar laipnību!

Tāpēc, uzskatu, ka nav nekāda priekšrocība! Tizlākais, ka reizēm māmiņa grib līst priekšā citām māmiņām! (e) (e) (e)

Eh, kur tā pasaule iet! :D :D :D Bet ir daudzas, ļoti daudzas foršas māmiņas (nu, piemēram, es!) :D
20.01.2011 14:41 |

Reitings 953
wiki
Nu pie bērnu kasēm man liekas, ka māmiņām vajag dot ziņu, ka viņas rindā parādījušās. Jo ja veikals pilns, pie visām kasēm garas rindas, būtu stulbi parastiem mirstīgajiem neizmantot bērnu kases. Pati pie tādām eju, bet ja uzrastos kāda māte rindā, bez ierunām palaistu.
20.01.2011 14:47 |

Reitings 853
ja laipni palūdz, tad palaižu gan sabiedriskajā transportā, gan rindā. ja kaut ko bubina un vēl pie tam krieviski, tad izliekos nedzirdam. ja bubina uzstājīgi, tad tā arī pasaku - nelaidīšu!
20.01.2011 14:48 |

Reitings 387
man nudien besī tās solārijā pārcepušās, matus pārtaisnojušās cacas 12 cm špiļķās, kas nelaiž vecus cilvēkus vai grūtnieces apsēsties, jo, lūk, pašas nevar tādos moku zābakos nostāvēt.
20.01.2011 15:00 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nebūs pa tēmu, bet, kad izlasīju par tām cacainajām, atcerējos labu blogojumu:
http://www.zurnalssanta.lv/blog/stars/o:354028/
20.01.2011 15:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)