MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
sunce, man kaut kā nav sanācis nelaipnību pretī saņemt. Parasti kaut kā sasmaidamies vēl ar to cilvēku un abiem prieks. :-) Bet njā, situācijas mēdz būt dažādas un tās ir jāizvērtē.
Un pofig vai nāks kaut kas atpakaļ, vai nē, jo galvenais ir rīkoties saskaņā ar sevi un saviem principiem un tas liek justies labi!
20.01.2011 13:18 |

Reitings 76
Reģ: 19.01.2010
sunce!
Uzskatu, ka neesmu no tām histēriskajām māminjam un nebiju arī tāda grūtniece!! uz darbu gandriz katru dienu braucu stāvus no iljguciema lidz pat lidostai!! Varbut tapec ka manu vederu ipashi neviens nevareja pamanit vai ka,vienmer bija pilns autobuss kad iegaju ieksha!! bija dienas kad jutu ka nogjibshu, bet es turejos un staveju!! Par pedejo komenteto es teikshu taa....uzskatu, ka jaludz pieklajugi un pirmkart virieshus!!!!Un kur es izradiju necienju?ka vajadzeja budama grutniece...piecelties un stavet?vsp besi kad vecishi brauka ar transportu tad kad jabrauc no darba (e)
20.01.2011 13:26 |

Reitings 76
Protams es neesmu tā nepieklājīgā kas tagad kad braucu ar sab.transporu bez bērna(paris reizes tik braucu ar)palaizhu vecos cilvekus!
20.01.2011 13:28 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Ai, ko te kasīties - cilvēki ir dažādi - jaunie veci, stāvoklī, ar bērniem, bez, un katram arī savs raksturs, principi utt. :D
20.01.2011 13:31 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
beychik - nu redzi, šajā diskusijā tiek noliktas grūtnieces, jaunās māmiņas un babuļas, kuras uzskata, ka viņām ir tiesības sēdēt tikai tāpēc, ka viņām ir "īpašais statuss".. :D Pēc tā komentāra sanāca tā, ka Tu uzskatīji, ka tev ir tiesības sēdēt, jo esi grūtniece.. :D :D
P.S. Tikai necepies - es tomēr cenšos tam visam pieiet nedaudz ar humoru.. :D

kd - man gan ir gadījies visādi un es tagad izvērtēju, vai piedāvāt savu laipnību, vai tomēr nē! :D Zini, ir krieviski tāds teiciens: "если ты имеешь инициативу, то инициатива потом имеет тебя" (vajag iztulkot?).. :D :D Kā saka - labāk neuzrauties! :D
20.01.2011 13:32 |

Reitings 76
Bija ari tada situacija...pilns trolejbuss ar cilvekiem(parsvarā vīrieši), es ar draudzeni iegaju-shi ar ratinjiem es ar vederu-braucam uz slimnicu. Sedeja virieshi,staveja sievietes :-/ Uzskatu,ka pieklājīgam vīrietim vajadzētu palaist sievieti vēl ja stāvoklī, protams es nesēdētu tajā brīdī, bet stāvētu blakus draudzenei! Vnk no malas paskatoties un velies lai ir savādak..nevis sievietes stāv,virieshi sēž, bet otrādāk!! Un man būtu patīkami ja vīrietis piedāvātu vietu! Vai tad ne?
20.01.2011 13:38 |

Reitings 76
Tulkot nav vajadzības jo esmu krieviete :-)
20.01.2011 13:40 |

Reitings 2130
Troļļikos nebraukā vīrieši, bet urlas, kuriem bēda, ka nevar atļauties mašīnu :D joks, protams :0 Bet katrā jokā ir daļa..joka :)
20.01.2011 13:41 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Bet kā jūs domājiet par starp pilsētu autobusiem.
Cilvēks brauc no Rīgas un kaut vai Rēzekni, kādas 3 stundas ceļā, gaidījis autoostā 3 stundas, lai tiktu autobusā, kurā vēl bija sēdvietas. Un ieskrien iekšā grūtniece, siev ar bērnu vai pensionārs, nopērk it kā stāvvietu pie šofera - un lūdz tieši jums, vai nevar palaist ???????
ko jūs darītu???
20.01.2011 13:42 |

Reitings 4718
man ir bijuši vairāki gadījumi, kad vīrietis sēž un es vienkārši stāvu... un viņš pieceļās un piedāva man apsēsties.
Vai arī ja atbrīvojās vieta un ja viņš stāv tuvu tai vietai piedāvā man apsēsties.
Kā arī esmu redzējusi, ka citām sievietēm piedāva.
Vot tādus vīriešus tiešām es cienu un var nosaukt par īstu pieklājīgu vīrieti :-)
20.01.2011 13:43 |

Reitings 2130
pakaln, bija gadījies, ka palaidu :D

Bet reti :0 bet atceros, ka mani vīrietis palaida, kaut gan man bija stāvvieta :)
20.01.2011 13:43 |

Reitings 1080
Es arī domāju tāpat kā PinkCandy ;-)
20.01.2011 13:46 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Starppilsētu autobusos nekad nevienu nelaižu. Es arī maksāju tikpat par biļeti, esmu nopirkusi to iepriekš vai arī ierodos uz iekāpšanu ātrāk, stāvu ārā, lai nopirktu biļeti un dabūtu apsēsties. Nu sorry - arī māmiņai, pensionārei utt. ir visas iespējas iegādāties biļeti laicīgi.
20.01.2011 13:46 |

Reitings 2170
Par starppilsētu autobusiem - es esmu maita, bet nevienu nelaistu. Ne jau tāpat vien es parasti skrienu autoostā nopirkt biļeti, lai laicīgi ieņemtu vietu. Kad es reiz karstā vasaras dienā ar milzīgām paunām iekāpu autobusā un beigās vēl noģību, mani neviens nepalaida apsēsties, jo es nokavēju un biļeti nepaspēju nopirkt.
20.01.2011 13:48 |

Reitings 2279
Pakaln - droši vien izliktos rupja un nelaistu! :) JO - mūsdienās ir iespēja iegādāties biļeti iepriekš gan autoostā, gan internetā (vēl jo vairāk, ja brauc no Rīgas).. Tas viens! Un otrs - šoferis parasti brīdina, ka ir stāvvieta (starp citu, pēdējā laikā cik zinu, stāvvietas nepārdod), tātad - sieviete pērkot stāvvietas biļeti apzinās, ka būs jāstāv kājās, līdz ar to viņai tiek dota izvēles brīvība - braukt, nebraukt un viņai nav nekādu tiesību uzmākties cilvēkiem, lai tie palaistu viņu sēdēt.. :)

beychik - tas teiciens bija domāts ne Tev, bet kd.. ;)

Par vīriešiem - nedaudz jau pašas pie visa esam vainīgas - feminisms un sieviešu tiekšanās pēc vienlīdzīgām tiesībām ir panākušas to, ka vīrieši ir kļuvuši par "memļikiem"... Diemžēl tādu normālu vīriešu, kuri saprot pieklājības normas ir palicis pavisam maz! :) Bet no otras puses - ja jūsu pieklājīgais vīrietis aizbrauktu, piemēram, uz Zviedriju, viņš var arī norauties uz rupjiem vārdiem par to, ka atvērtu sievietei durvis, palaistu viņu pa priekšu vai autobusā sēdēt.. :D Zviedrietes ir riktīgākās feministes! :D :D :D :D
20.01.2011 13:49 |

Reitings 2130
Magdalēna, nju sorry OFIGETJ kādi mums cilvēki LV :( pilnīgi vēmiens nāk :(

Nju un cik es arī tādu gadījumu uzrakstīju, nju mums arī sabiedrība ja tā padomāt, labi ka NE VISI ir tādi morālie kropļi :) !!!
20.01.2011 13:50 |

Reitings 2130
Sunce, bet grūtnieci, mammu ar sīkiem un ĢĪBSTOŠO CILVĒKI zviedri palaistu ne tikai sēdēt :)
A vot veco cilvēku nē, jo ar to Tu parādi, ka viņš savos gados ir vājāks par Tevi, tātād nevienlīdzīgs sabiedrības loceklis ;)

Es paklupu vienreiz Stokholmā, pieskrēja 4 cilvēki uzreiz :)
20.01.2011 13:54 |

Reitings 202
es, kad biju stāvoklī, neviens ne reizi sabiedriskajā transportā nelaida apsesties, kaut vēders bija normāla lieluma. ar mazo bēbi gan deva sēdēt sabiedriskajā, palīdzēja atvērt durvis, nekur nekad bez rindas nelīdu, neprasīju, arī lidostā man bija jāstāv garajā rindā (tur gan biju pienākusi paprasījusi, vao ar zīdaiņiem ir kāda priekšrocība, man teica, ka nav, tad nu nekreņķēju, jo mani vīrietis palaida pa priekšu, kad šo dzirdēja). bet bija dusmas, kad man nedeva sēdēt kad grūtniece biju... jo nu bija smagi. nenormāli smagi. un nejau tāpēc, ka vēders liels, bet gan tāpēc, ka veselības problēmas, kas saasinājās... ehh...
20.01.2011 13:55 |

Reitings 796
Agrāk 6. tramvajā braukājās tāda čikse tiešām nu jau mūžsena, kas knapi staigāja un kanpi arī laikam redzēja. Viņai bija paradums kāpt vienmēr pa pirmajām tramvaja durvīm un viņa neskatoties vienmēr sēdās tājā vienvietīgajā vietā pie durvīm. Un tad bija pāris gadījumi, ka tur jau priekšā 70gadīga omīte un nekādā jēgā, ka tev viens babulis sēžās klēpī.... Brīžiem bija tā, ka gribējās piecelties un izsviest to babuli no tramvaja.. Tas, ka tu esi 90+gadīgs, knapi kusties un knapi redzi nedod tev tiesības šitik rupji uzvesties.. Pat tad ja tu esi mēms, tev Dievs ir devis rokas, lai tu kaut ar žestiem norādītu, ka vēlētos ieņemt tieši šo un nevienu citu vietu...
20.01.2011 13:56 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Man riebjas, kad kaut kādas vecenes pieprasa sev privilēģijas. Principiāli tādas nelaižu sēdēt savā vietā. Ja tik smalka kundze, ka nevar pastāvēt, lai brauc ar taksi vai mikriņu. Mana biļete maksā divreiz dārgāk nekā pensionāra- tad lai arī ar savu atlaidi stāv kājās vai iet uz sabiedriskā transporta priekšējo daļu, kur vietas atvēlētas visādiem nespējniekiem.
Es laižu sēdēt tikai divas kategorijas- acīmredzamas grūtnieces un acīmredzamus invalīdus. Mātes ar bērniem nekad nelaižu, jo besī, ka nosēdina uz krēsla divus vai trīs gadus vecus bērnus un pati turpina stāvēt kājās. Uzskatu, ka tik mazi bērni jāņem klēpī, jo nav ko lieki vietu transportā aizņemt. Vecenes ciest nevaru, jo neuzskatu, ka tas ir mans pienākums kādu laist- ja palaižu, tad tā ir pieklājība, īpaša laipnība nevis pašsaprotams pienākums! Jo galu galā, kad man ir smaga soma, augsti papēži, sāpoša mugura vai kas tml. tad mani neviens nelaiž apsēsties :D Un uz pensionāriem man vispār ir dusmas viena cita gadījuma dēļ- pēc tā es pensionārus kā sugu ciest nevaru.
20.01.2011 13:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)