MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Pakaln, tas jau "foršāk" pat nekā pālī ar ratiņiem uz salūtu :D
20.01.2011 12:19 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Jā, 18. novembrī arī tā jau pilni tramvaji, bet vēl māmiņas ar ratiem spiežas iekšā!Principā jau man tā bērna žēl!Nu kur vispār prāts ar zīdaini triekties uz salūtu, tuklāt vēl ar tramvaju dienā, kad tas ir bez maksas!?Nesen kincī biju, tur ģimene atnākusi uz filmu ar zīdaini!Tas nabag bērns nobrēca visu filmas laiku!Goda vārds, gribējās tiem vecākiem pāris mātes vārdus pateikt! (e)
20.01.2011 12:21 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
:D :D :D Kā man patika jūsu spilgtie citāti un pārpriedumi!!! :D :D
Man vienīgi žēl, ka sanāk kā vienmēr - vienas noteiktas daļas māmiņu dēļ dabū ciest arī citas māmiņas, kurām attieksme pret sabiedrību un tās pienākumiem attiecībā uz māmiņu ar bērniem ir pilnīgi savādāka.. :( Starp citu, jūs zinājāt, ka sabiedriskajā transportlīdzeklī pēc noteikumiem priekšējās vietas ir paredzētas invalīdiem un māmiņām ar bērniem līdz 7 gadu vecuma? Tajās vietās OBLIGĀTI ir jāpalaiž sēdēt māmiņas ar bērniem, grūtnieces un slimi cilvēki. UZ pārējām vietām šiem cilvēkiem gan ir tiesības pretendēt tikai tad, ja tajās sēdošie cilvēki izrāda šādu pieklājību! :)
Runājot par rindām - nē, māmiņām ar bērniem NAV nekādu priekšroku tikai tāpēc, ka viņām ir bērni! Ir lielveikalos atsevišķas rindas un tā arī ir vienīgā priekšrocība! Ja šādu atsevišķu rindu nav, tad tā māte ar bēnru var kaut no biksēm lekt ārā, bet viņu var nelaist pa priekšu.. :)
Vienīgā rinda, kurā, manuprāt būtu jāstrādā reālai pieklājībai un jāpalaiž māmiņa ar bērnu pa priekšu ir rinda tualetē mirklī, kad jūs dzirdat, ka bērns saka mātei - ak šausmas, kā man vajag uz tualeti (var būt arī citi vārdi), vai pēc sejas ir redzams, ka vēl mirklis un mazajam bikses būs pilnas.. Lūk šajos mirkļos es gan pati piedāvājos palaist mazos pa priekšu! :)
20.01.2011 12:32 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nevienu nepalaižu un nepalaidīšu, visi māk fukāties, nav liela māksla to bērnu ne dabūt, ne uztaisīt, lai stāv savā rindā, un ja man slikts garīgais, tad tādi ar var pa muti raut!
20.01.2011 12:44 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Nu man esagādā problēmas piecelt savu pēcpusi un palaist apsēsties mammu ar bērnu uz rokām vai vecu tanti, kas varbūt ir īgna un burkšķ.
Es tā jūtos labāk!
Un par tiem bērniem un mātēm runājot...nu redzēsim kā runāsiet, kad pašas būsiet grūtnieces un mātes vai vecas tantes! :-P
20.01.2011 12:47 |

Reitings 1479
Reģ: 07.08.2010
Nepatīk,ja saka-māmuļa, bet ne par to.
Šķiet, tas jau nav tāpēc,ka viņa ir māmiņa,bet gan tāpēc,ka viņai tāds raksturs un vēl jo vairāk apzinās savas priekšrocības, kad kļuvusi par māti.

Es gan nevienam neprasu,lai mani apkalpo pirmo, citreiz gan ignorē citas jaunās meičas,kas prasa siļķi kažokā, bet šīm vēl nedod, gaida,ko es izdomāšu-vispirms apkalpos mani,tad siļķi-kažokā-meitenes. :-D Es neesmu māte, bet šad un tad priekšrocības izbaudu. ;-)
20.01.2011 12:50 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
nu es gan pirms bērna meistarošanas apdomātu, vai man nevajadzēs skriet ar bērnu uz lielveikalu vai braukāt ar sabiedrisko transportu.

bet kad es būšu ome, tad es domāju jau visu varēs pasūtīt internetā, arī pārtikas produktus :p
20.01.2011 12:51 |

Reitings 76
Reģ: 19.01.2010
Nu,tas gan ar to situāciju pastā ir drausmīgi-histēriķe kaut kāda!! A ja tev bērns mājās gaida kamēr tu pārnāksi no pasta palaisdama visādas māmiņas? Tad jau jāpalaiž bez maz vai visi pensionāri-murgs kaut kāds!
Esmu arī māmiņa, bet nekad nelīdu rindā jo saprotu cik ilgi tas viss notiek! Un tapēc kad bija iespējas atstāju mazo mājās ar kādu lai nevilktu viņu iekšā!! Bet kad bijām ārā pastaigāties un pie viena nolēmu ieiet pastā...mazais smuki sēdēja ratiņos, bet es vai nu sutiju pakas(aizpildiju visus doc.vai nu iznjemu), bet NEKAD nelidu papriekshu kādam!!!!!!
20.01.2011 12:51 |

Reitings 4718
Es cienu gan māmiņas ar bērniem, gan grūtnieces, gan pensionārus.
Bet visam ir izņēmumi, ja man brutāli uzdirstu un pateiktu, lai es palaižu kā autores gadījumā - es nelaistu.
Ja man nekur nav jāsteidzas un man laipni palūdz - palaistu.
sabiedriskajā viennozīmīgi palaižu grūtnieces un tādus vecos cilvēkus, kuriem tiešām var redzēt, ka grūti nostāvet kājās vai arī nav spēka, lai noturētos (dažkārt tak tie šoferīši ļoti strauji bremzē). Kā arī māmiņas ar bērniem (bērns par lielu, lai noturētu rokas, bet par mazu lai pats ar savām rociņām noturētos).
Galvenais jau ir pieklājība un laipna palūgšana un tad jau daudz var sarunāt. :-)
20.01.2011 12:56 |

Reitings 76
Man vēl bija tāda situācija :-D ....grūtniece 3 mēn.rudens,silts metelis mugurā braucu autobusā...sēzhu kā jau sēzhu....tad pēkšņi viena dāma tieshi man pasaka lai palaižu vecu vecenīti(tieshi taa-pasaka nevis paludz)!! Es ar izbrinitam acim skatos...shi atkal-nu palaidiet tak,neredzat vecs cilveks es atbildu...a grutniecei jāstāv kājās vai ne? shī pabrauc ar skatienu uz manīm no galvas līdz kājām...nu,ja jus esat grutniece tad sezhat.....vispar normāli?lai vechiem nāk klāt pirmkārt!Varone bljin (e)
20.01.2011 12:58 |

Reitings 82
Reģ: 22.02.2009
tad kad būsiet pašas mātes, tad redzēsiet kā būs un par jums rakstīs šeit....

un ne jau visi ir tik prātīgi, ka domā par mazuļiem un auto un kauns par sabiedrisko, tad pārvietoties.,
20.01.2011 12:59 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Nu jā, tas gan fakts, ja tur brauc augumā, tad jau tāds spītiņš ieslēdzas. Bet es kaut kā pati piedāvājos palais pa priekušu...un vienalga tur māte vai tante, vai onkulis. Nu kaut vai stāvot Rimi rindā, redzu,ka aiz manis cilvēks ar vienu preci a man pilni rati, es piedāvāju,lai iet priekšā, jo man tas viss aizņems vairāk laika. Es nez...man jau liekas,ka vajag jau to laipnību biku vairāk mūsdienās praktizēt...a tā visi sabozušies, sabozušies. :-)
20.01.2011 13:00 |

Reitings 2279
beychik - nesapratu pēdējo komentāru! Savā ziņā Tu jau arī uzvedies, kā tā nekaunīgā grūtniece, kuras visi te noliek... :D :D
20.01.2011 13:01 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
e.w.e.l.i.n.a es nesaku par visiem, bet par sevi. mans princips ir "visu vai neko" :)

bet kopumā, lai kā man arī daudz kas nepatiktu, es pret cilvēkiem vienmēr esmu pārāk pieklājīga. pat tad kad nevajadzētu. stāvēju veikalā ar 3 pirkumiem, aiz manis vīrietis ap 50 ar šņabja pudeli un palūdza palaist pa priekšu, jo viņam tikai 1 pirkums, man veseli 3 :D nu ko - es arī palaidu :D bet vai vajadzēja?
20.01.2011 13:04 |

Reitings 76
Es pat braucot tramvajā būdama 9 mēnesī stāvēju kājas jo reāli negribēju sēdēt..stavu sev mierīgi tad stāvosham dzekam priekšā vieta atbrīvojās shis man piedāvā..es nē paldies es nevēlos sēdēt-šis izbrīnīti paskatās un stāv tālāk kājās! Tad pēc pāris pieturām ieskrien jauna meitene..piedāvā apsēsties..uz ko es atbildu-nē, paldies es pastāvēshu,shī arī izbrīnīti paskatās un vēlreiz pārprasa..tad apsēdās :-D :-D
20.01.2011 13:05 |

Reitings 1705
vienreiz redzēju, kā VĪRIETIS ap gadiem 30, kuram uz rokas bija mazulis, lika piecelties SIEVIETEi.
ja godīgi, man arī besī tie cilvēki. Tas, ka bērns uz rokām, nenozīmē, ka esi invalīds. Kāda starpība, nes super smagu somu vai bērnu...
20.01.2011 13:09 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nju secinājums, ka patiesībā tie, kuriem tiešām vajag vai nju paprasa pieklājīgi vai vispār - nē, un cilvēkiem pašiem vēlme palīdzēt. Bet ir cilv'weki, kuri brauc augumā uzreiz, pat ja viņiem nemaz nav slikti un šī palīdzība nav vajadzīga :) Braucu vinreiz ar vecu cilvēku kopā, un vajadzēja veseliem večiem lūgt, lai palaiž 92 gadus vec babušku! Viņi vēl sūta :) tagad kad mnav mašīnas un tikai ir iespēja un vajag aizvest kaut kur cienījamā vecuma cilvēku, pasūtu taksi :D

Es arī veikalā cilvēkus palaižu, bet bija arī negatīvie komenti, kad palaižu , tad vēl citi komentē: "Ko no sevis māti - Terēzu tēlo?"
20.01.2011 13:09 |

Reitings 2279
kd - vot par to laipnību es Tev piekritīšu! :D Labie darbi atmaksājas (vai vismaz kādreiz tā bija.. :D :D )!
Vienīgi tai laipnībai ir jābūt abpusējai, jo dikti ātri piegriežas, ka Tu esi laipns, bet Tevi ļaunprātīgi izmanto.. :D situācijas ir jāizvērtē!
20.01.2011 13:11 |

Reitings 82
Reģ: 22.02.2009
pakaln saprotu tevi
20.01.2011 13:11 |

Reitings 392
pareizi darīji,ka nelaidi! Pieņemts rindas priekšā laist ir slimnīcās pie ārstiem, tur arī palaižu un grūtnieces,jo zinu,ka grūti nostāvēt utt. Es šitajā gadījumā būtu brēkusi viņai pretī. :-D
Vispār pēdējā laikā sāk tracināt, ka sievietes kam ir bērns sāk uz to spēlēt, it kā viņām būtu priekšrocības,nekas tāds likumā nav teikts! Es vakara sacepos uz vienu kursa biedreni,kura atraksta,lai nosūtu vienu darbu kā paraugu,nevis palūdz.Vēl pēc laika, lai atsūtu eksmāmena atbildes!Uzrakstīju,lai pati meklē interenetā,un šī uzreiz,ka viņa nevarot,jo esot bērna nav laika, kad man būs sapratīšu! Nu tad nemācies,ja nevari savienot ar skolu un kāpēc mans pienākums būtu rūpēties par viņu,tikai tāpēc,ka viņai ir bērns WTF? un viņai ir vīrs,lai skatās.Reāli uz to tagad jaunās mātes nu tā brauc ārā!!!! (e)
20.01.2011 13:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)