Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kviešu pārslas-cepumi?

 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009

Sveikas, mīļās meitenes :)

Sagribēju draugam pagatavot auzu pārslu cepumiņus,bet konstatēju,ka mājās nav auzu pārslas-ir tikai kviešu pārslas :)

un jautājums sekojošs-Jūsuprāt,vai no šīm pārslām varētu pagatavot kaut kādus garšīgus cepumiņus? :)

19.01.2011 23:37 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
pati atradu recepti un cepumi jau cepas :)


Auzu, rudzu, kviesu parslu cepumi
Vajadzes:
300 g parslu
180 g taukvielu (margarinu vai sviestu)
100 g cukuru
3 olas
50 g miltu
1/2 tejk. vanilina cukura

Idejas garsas variancijam:
50 g zavetu plumju
30 g zavetu zemenu
30 g zaqvetu aprikozu
30 g zavetu kirsu
20 g magonu
20 g sezama seklinu
30 g saulespuku seklinu
40 g kapati lazdu riekstu
30 g kirbju seklinu
Pusi no dota auzu parslu daudzuma apcep 80 g taukvielu un atdzese. Cukuru saputo ar atlikusajam taukvielam, olu dzeltenumiem, vanilinu. Pievieno miltus, apceptas un neapceptas parslas, stingri saputotus olu baltumus. Labi samaisa. Sadala tris dalas. Katrai pievieno kadu piedevu no minetajam garsas variancijam, ja vajag - sasmalcinatu.
Ar tejkaroti liek uz pannas un cep 22 - 28 minutes 170 - 180 grados C.

Ieteikumi:
1. Ja grib trauslakus cepumus, uz pannas jaliek planakas miklas picinas.
2. Cepot krasni, nevajadzetu lietot pannas ar cauruminiem.
3. Auzu parslas var aiztat ari ar kviesu un rudzu parslam. Tada gadijuma ieteicams samazinat taukvielu daudzumu lidz 120 - 140 g.


20.01.2011 00:46 |
 
Reitings 105
Reģ: 17.09.2009
es ar pēc šitās receptes cepu. ņamm (l)
20.01.2011 00:48 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
es ar sezamiņu :) (l)
bija garšīgi?
20.01.2011 00:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!