labrīt!
mani jau kādu laiku nomoka šis jautājums, bet tagad ir pienācis laiks uz to rast atbildi. :D
kā lai izvēlas bakalaura darba tēmu?! (t)
esmu salasījusies dažādu informāciju, ka lai iegūtu augstu novērtējumu jāizvēlas rakstīt par k.ko aktuālu, bet nenodrillētu: lai pasniedzējiem interesanti lasīt, plus pašai arī jābūt dikti ieinteresētai, lai varētu saņemties lielu darbu ieguldīt.
man lielāka problēma ir tāda, ka īsti nav intereses ne par ko konkrētu. man šķiet, ka interese man rastos rakstot darbu par jebkuru tēmu - jābūt taču aizraujoši pašai izpētot kādu tēmu sīki un smalki.
domāju, ka šī problēma ir saistīta ar reālās pieredzes trūkumu - mācos uzņēmējdarbību un vadīšanu [kas nozīmē ka bakalaura darba tēma var būt saistīta ar dažādām lietām: gan ar finansēm, mārketingu, vadīšanu vai nodokļiem, utt], taču vēl neesmu strādājusi darbu un nezinu gandrīz neko par to, kā tas notiek reālajā dzīvē. nezinu kādas problēmas un kā tās tiek risinātas u.tml., jo reti kurā [visdrīzāk nevienā] uzņēmumā viss notiek kā grāmatās rakstīts.
tāpat prātoju par to, vai man ir iespēja iegūt pētījumam nepieciešamos izejas datus no uzņēmuma, kurā pati nestrādāju? vai kāds dos, pat ja būs visas izziņas par datu nepieciešamību bakalaura darba izstrādāšanai?
bet principā tas, ko vēlos no jums, ir dzirdēt jūsu pieredzi par to:
*ko jūs studējāt?
*kā izvēlējāties savu tēmu?
*kāda tā bija?
*vai, ja šobrīd būtu jāraksta vēlreiz, to mainītu?
*ja jā, tad uz ko & kāpēc?
*vai process bija mokošs vai tomēr guvāt no tā arī prieku?
un vēl visādu papildus informāciju, ko varētu sniegt, lai atvieglotu man šo procesu. :-P