darbs,studenti,alga

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010

Sveikas!

Gribēju uzprasīt gan tām , kuras pašlaik studē, gan tām, kurām viss jau ir aiz muguras.

Tātad, kādas perspektīvas ir 1. kursa studentam atrast darbu? (tieši domāts, cik augstu varētu tēmēt? )

Cik naudas ir vajadzīgs , lai varētu nomaksāt dzīvokļa izdevumus(īre, komunālie) , transports, ēdiens utt. ? :-/

Un , kādu jūs darbu dabūjāt, ja dabūjāt, kad sākāt studenta dzīvi?

12.01.2011 21:22 |

10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
nu..es mācos 3.kursā dienas nodaļā un paralēli arī strādāju, bet nu tas tāds puslodzes darbiņš, tomēr šobrīd mani tas apmierina, jo atvieglo dzīvi vecākiem. dzīvoju kojās. par tām man dod naudu vecāki, bet pārējo maksāju pati no savas algas. ir tā..nu ir ok. dzīvot var.
1.kursā strādāju labāk apmaksātu un pilnas slodzes darbu, bet bija ļoti grūti apvienot, jo tad dzīvoju vispār bez brīvdienām, pusgadu nodzīvoju tā, vairāk nespēju. turklāt dabs sagrāva mani arī morāli. vienkārši tas nebija tā vērts. :)
13.01.2011 02:06 |

Reitings 560
Pati 1.kursā mācos,kad tikko pārvācos septembrī uz Rīgu,uzreiz arī meklēju darbu. Man paveicās-ļoti ātri atradu. Strādāju kā viesmīle iestādē,kur kopā ir bārs/restorāns/banketu zāle. No sākuma pilna slodze-4 dienas nedēļā,pārējās 3 man bija skola. Nevarēju pavilkt. Darbs bija ļoti smags,13h uz kājām,kad banketi tad tāda skriešana,citreiz vakaros braucu mājās un pa ceļam raudāju,bet naudiņu gribējās. Ilgi nepavilku,sarunājām,ka dalīšu ar citu meiteni slodzi,bet tāpat bija grūti. Nevarēju savienot ar skolu,un puisim arī laika neatlika,lai gan dzīvojam kopā,tā pēc kāda 1,5 mēneša no darba aizgāju. Tagad dzīvoju uz vecāku rēķina. :-/
13.01.2011 02:52 |

Reitings 1058
Reģ: 24.08.2010
Jūs mani sagrāvāt, es tik ļoti gaidu, kad tuliņ pabeigšu skolu un atrastu darbiņu un varētu sākt veidot dzīvi pamazām patstāvīgi. Nu viena gluži netaisos visu atmaksāt, ja maksātu, tad jau ar draugu droši vien uz pusēm un tā kā mana ģimene uz pārtiku ir visai izšķērdīga, domajams nebūtu problēmas kādreiz piemest, ja man vajadzētu.

Visas raksta, ka tik grūti apvienot, pilnīgi samulsu. Atceros 9. klasde strādāju 6dienas nedēļā, protams, bija maz laika, bet, ja tagad es dzīvotu kopā ar puisi man pilnībā nebūtu nekādu pretenziju, bet biedē, cik jūs sakāt grūti ir apvienot augstskolu ar darbiņu.

Tieši visu laiku domāju, vai labāk ir no rītiem mācīties un vakaros kko meklēt, vai vakaros mācīties un no rītiem strādāt, bet tagad pat samulsu, lasot jūsu komentārus!
13.01.2011 03:06 |

Reitings 37
Īpašā:
Bet reti kur jau var tā tieši no rīta vai vakarā. Ok, ja vakarniekos iet vai nepilna laika studijās, tad varbūt ir tā, ka tiešām baigi vakaros jānāk.
Bet, ja iet dienas nodaļā, tad jau tāpat ir kā kuru dienu un citreiz ir pat tā, ka, piemēram, no kādiem 12tiem līdz 5iem vai 6iem vakarā.. Tad nezinu, ko tur baigi var vakarā strādāt. Ja nu vienīgi kādā bārā vai kkur, kur ir tāds nestandarta darba laiks.
Bet parasti ir diezgan daudz jāmācās, un, ja pēc darba atnāksi mājās kādos 11tos 12tos, tad neko vairāk negribēsies kā iekrist gultiņā un aizmigt :D :)

Bet tas jau, protams, atkarīgs no darba un arī no studiju programmas.
13.01.2011 03:18 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
Kad mācijos augstskolā, pirmos 3 gadus nestrādāju, jo mācījos dienas nodaļā budžetā un bija neiespējami mācības apvienot ar darbu. 3.kursā sāku strādāt, jo strādāju maiņu darbu,ko varēju apvienot ar augstskolu. 4.kursa beigās sapratu,ka vairs negribu strādāt maiņu darbu un sāku meklēt normālu darbu no "9:00 - 17:00", kuru arī ļoti drīz atradu. Vēljoprojām strādāju tajā pašā darba vietā. Manā gadījumā problēmas atrast darbu nebija,jāsaka gan,ka bakalauru pabeidzu pirms 3 vai 4 gadiem. Manā gadījumā, es varēju atļauties nestrādāt pirmos kursus,jo bija,kas man finansiāli palīdzēja. Bet gribu gan teikt,ka apvienot ir diezgan grūti, pārsvarā gan tādēļ, ka ir totāls nogurums. negribētu gan teikt,ka darbu atrst šobrīd ir neiespējami - jautājums ir tikai kādu un par kādu algu. Protams,ka ir muļķīgi domāt,ka 1.kursa students tiks vadošā amatā ar algu vairāk kā 300 LVL...bet nu gadās arī tā :)
13.01.2011 14:23 |

10 gadi
Reitings 3122
Es saaku straadaat otrajaa kursaa par sekritaari kaadaa celtnieciibas firmaa. Toreiz darbu nebija atrast iipasi gruuti, pat bez pieredzes, bet nu tas bija 9 gadu atpakalj. Drosi vien, ka sobriid situaacija ir mainiijusies. :)
13.01.2011 14:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)