Es bieži taisu mērci ar burkāniem. Vnk sagriež vai sarīvē burkānus, pieliek sīpolus, garšvielas un cep kādu laiciņu. Pēc tam pievieno krējumu, miltus, ūdeni - t.i visu ko parastai mērcei.
Man arī no laukiem sadeva daudz burkānu, sagriezu, notīrīju saliku saldētavā un arī ļoti daudz izmantoju tieši mērcēm. Kā kuru reizi, citreiz tikai burkānus, citreiz zirnīšus, kukurūzu, skābus gurķus. Tieši ar mērcēm es nekad neiespringstu,kas ir mājās to lieku klāt
Garšīga mērcīte- krabju nūjiņas sagriež gabaliņos, nedaudz apcep un tālāk gatavo kā parastu mērci. ņammm
Vēl esmu ēdusi mērci,kurā ir vārītas olas gabaliņi. Klāt vēl zaļumi. Ļoti gardi.
uztaisi parasto meerces baazi ( milti, piens, garshvielas) un piemet klaat sagrieztus svaigus spinaatus, vai saldeetus spinaatus. un ja maajaas veel siers ir to arii var pielikt.