Iemācīties krievu valodu

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009

Kāda nezin vai kaut kur ir nopērkama kāda grāmata, ar kuras palīdzību varētu iemācīties krievu valodu, pašmācības ceļā?Varbūt kāds disks vai kaut kas tāds.

06.01.2011 02:52 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Ja interesē gramatika, tad jebkuras mācību grāmatas vari paņemt un mācīties. Būs gan uzdevumi, gan piemēri utt. :D Un grāmatas var iegādāties grāmatnīcās. :D Globuss, Zvaigzne ABC, V&R utt Pasaki pārdevējai, kāda līmeņa grāmatas vēlies, apskati, ja domā, ka der-ņem. Likumu grāmatas vari vēl kādā bibliotēkā papildus paņemt. :) Ir arī tās "Špiks" grāmatiņas, arī krievu valodai paredzēta, ja nemaldos. :)
Veiksmi valodas apguvē!! (l)
06.01.2011 14:03 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Paldies, Cloo!
Taurenīt, Tu man iesaki šķirties no sava drauga, kā iemeslu minot, ka man vajag krievu, kas runās ar mani krieviski?
Eh..
Viss - eju prom, šodienai pietiks padomu! :)
06.01.2011 14:06 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
womankind, nju es tak nezināju, ka Tev jau ir pusis, domāju, nju ja nav, tad laba iespēja :)

Nju tad kādu draudzeni atrod :) Ar ko tusēt un pie kuras pārvākties dzīvot tikai un kādu weekendu vien :D
06.01.2011 14:11 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
esmu atpakaļ! :)
Taurenīt - padomā taču! Ja manā draugu lokā būtu krievvalodīgie, es jau sen valodu būtu apguvusi, ne? - te iepriekš ieteiktajā komunikācijā.
Man dzīvē iegriezies tā, ka nekur iepriekš, līdz ienākšanai darba tirgū, ar krievvalodīgajiem vairāk kā garāmejošās frāzēs neesmu saskārusies. Plus vēl skolā skolotājas mainījās katru gadu - līdz ar to mācību process izčakarēts.
Viss. Punkts. Lūkošos grāmatās!
06.01.2011 17:55 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nju tad mēģini tagad kādu meiteni atrast ar ko patusēt, nekad jau nav par vēlu :)
06.01.2011 18:04 |

Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Es par sevi brīnos.. Krievu draugu, paziņu man nekad nav bijis, bet kaut kā caur filmām laikam, agrāk arī TV bija krievu val. daudz vairāk saklausījos un māku krievu valodu. Saprotu perfekti, māku lasīt, varbūt kādu burtu nezinu, bet tā uz izjūtām :D Rakstīt gan neprotu nemaz, tikai savu vārdu un moloko :D
Un tie visi locījumi un galotnes.. Nekādu gramatiku neesmu mācījusies, bet arī tas uz izjūtām. Ja pasaku kādreiz nepareizi, pati to jūtu. Nu kā latviešu valodā, nedomājot par likumiem par galotnēm, bet izjūti, kad ko jāliek beigās :) Krievi ir teikuši, ka man neesot baigais LV akcents. Vienīgais grūti ātri atcerēties vajadzīgos vārdus īstajā brīdī. Tāpēc ilgāka saruna ļoti nogurdina.
07.01.2011 04:02 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Jā,krievu valoda man ir pat ļoti spiesta lieta,jo lai arī man radi no vienas puses ir cēlušies no pašas krievzemes,es neciešu ne krievu valodu,ne pašus krievus.Nu nejau tāpēc,ka cilvēkiem kāda vaina būtu,man vienkārši riebj,ka man ar viņiem LATVIJĀ krieviski jārunā!Viņi te dzīvo gadiem,bet nejēdz valsts valodu iemācīties un tāpēc darba devēji prasa to krievu valodu.Nemācītos viņu,ja vien vienīgais,kas man iztrūktu,lai dabūtu darbu,nebūtu tā krievu valoda.
Nevajag man ne rakstīt, ne visus burtus perfekti zināt,man vajag tikai pašu minimālo-saprast,ko viņi man saka un mācēt kaut cik,necik pretī atbildēt.

Nekā personiska,man nav nekas pret tiem,kas latviešu valodu prot,bet kad pie manis pienāk krieviski runājoša, jauna sieviete kaut ko prasa un es viņai skaidrā latviešu valodā palūdzu,lai runā latviski, viņa man atbild-ja ņimagu pa latiški,tad man vienkārši gribās viņai pa pakaļu iespert un aizdzīt uz Tēvzemi,tur latviksi runāt neliks,tas pats reizēm ieejot veikalā,kur ar mani pārdevēja nemāk runāt latviski,bet buldurē krieviski.Mani vienkārši tracina tas,ka man ar Latvijas iedzīvotāju jārunā krieviski.
07.01.2011 05:47 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
ha berniba es nezinu kapec,draudzejos ar krievu tautibas berniem vairak ka latviesu, bet runat runaju latviski ar viniem. Un mana pamate,reiz omitei bija teikusi ka laikam man ista mate bijusi krieviete, jo draudzejos ar krievu berniem un stils ar pec vinas domam ka krievu meitenei:D
AR omiti smejamies neizdevusies krieviete esmu, jo nu neko gandriz es nesaprotu ko runa,.
un un un kad bija man gadi nju 15 /16 visam draudzenem teicu ka man draugs nebus krievs jo runat nemaku krieviski. un ziniet? 4 .gadus ka draugs ir KRIEVS:D un labaka draudzene ar krieviete:D BET ES JO PROJAM NEMAKU UN NESAPROTU KRIEVISKI:D
Draugs reiz teica man ka tad kad man naw jasaprot ko runa krieviski es visu loti labi esmu sapratusi,bet kad ir jasaprot es neko nesaprotu:D
09.04.2014 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)