Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Medicīnas prasības dienestā NBS vai policijā

Reitings 315
Reģ: 24.04.2020
Sveiki!
Vai šeit ir kāds no NBS vai policijas? Apsveru karjeras maiņu uz dienestiem. Veselība un fiziskais man ir ideāli, esmu daudz uz to trenējusies, bet man ir -3.5 dioptrijas acīm. Acu ārste iesaka netaisīt operāciju, jo nu tā tomēr ir operācija, bet dzīvot, kā ir. Tā skaitās viegla tuvredzība, vismaz tā man teica. Ar vieglu tuvredzību esmu dzīvojusi visu savu dzīvi, esmu iztikusi gan ar brillēm, gan lēcām, gan bez, vēl arī profesionāli sportojot. Kā uz šādu lietu skatītos ārsti NBS vai policijā?
17.06.2026 00:11 |

Reitings 11
Reģ: 15.08.2024
Nezinu precīzi, taču VAD tā robeža brillēm, kad neņem ir -5 dioptrijas, kas skaitās kapacitātes skalā 4, taču Jūsu gadījumā ar -3.5 D Jums kapacitāte būtu 5, kas ir atbilstoša prasībām.
https://likumi.lv/ta/id/355356-noteikumi-par-iesaucamo-veselibas-stavokla-prasibam-un-veselibas-parbaudem
Uzskatu, ka NBS vajadzētu būt līdzīgi. Zinu, ka zemessardzē arī ņem kaut vai ir -5. Tur tā veselības kapacitāte var būt par 3, cik es zinu.
17.06.2026 01:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits