Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Meklēju šķirni dzīvoklim – jūsu plusi/mīnusi

Reitings 68
Reģ: 08.05.2024
Jautājums suņu saimniecēm. Jau ilgu laiku esmu gribējusi suni un tagad ir laiks, kad potenciāli šo varētu realizēt. Ir bijusi pieredze ar suņiem (vēl pie tam ar onkoloģiski slimu + uz suņu skolām ir vests un trenēšana mani nebaida), tā kā neesmu pilnīga iesācēja, bet šo lēmumu ar vīru apsveram nopietni, jo tas tomēr būtu mūsu ģimenes loceklis. Nevēlos paņemt suni, lai pēc tam tas dzīvotu nelaimīgu dzīvi ar mums.
Ja visus plusus/mīnusus noņemtu malā, man vienmēr sirsniņā sēž pomerānijas špics (esmu tikai dzirdējusi, ka šī šķirne ir kā dīvas, protams, kažoka apkope, neirotisms vēl..).
Skatos uz dažādām šķirnēm, bet gribētu dzirdēt jūsu personīgos stāstus - šķirne, kāds ir raksturs (vai atšķiras no tā, kā šī škirne tiek raksturota oficiāli), lielākie plusi un mīnusi, kur iegādājāties un pa cik? Pašlaik dzīvojam dzīvoklī, tāpēc liels, ļoti aktīvs suns ir no-go (haskijs ideāls piemērs tam, ko negribam).
Zinu ģimeni, kas dzīvoklī bija paņēmuši pundurpinčeru un lielākoties viņi ir nožēlojuši to - šāda tipa sķirni noteikti arī nevēlos (ļoti daudz rej, stresains, ja vien nedabū pārgājiena garuma pastaigu u.tml.).
01.03.2026 12:44 |

Reitings 6282
Reģ: 07.12.2024
Neko nezinu par Pomerānijas špicu, bet noteikti, pirms ņemt suni, bez dzīvojamās platības izvērēšanas, ļoti ieteiktu apdomāt vai plānojiet suņa dzīves laikā ģimenes pieaugumu (bērnus), jo ne visas suņu šķirnes var ar to viegli sadzīvot (šis bija iemesls kādēļ tomēr mūsmājās nesāka dzīvot Akita inu).
Cik aktīvs ir jūsu dzīves veids (jo skrējējiem mopsis nederēs, bet tiem kam negribas garas pastaigas - tas ir ideāls dzīvokļa suns).
Cik daudz dzīvniekam vajadzēs palikt vienam (jo ir pašpietiekamākas un ne tik pašpietiekamas sugas).
01.03.2026 21:43 |

Reitings 2830
Reģ: 19.05.2022
Tādu, lai var paņemt padusē un aiziet, jo pilsētā bueži var satikt neskolotus suņus, kuri agresīvi. Noteikti ne ganu un medību suņi, jo pilsētā diezvai varēsiet nodrošināt lielu skriešanu un aktivitātes.
Un vēl- lai nav spalvkritis 24/7/365.
Pūdelis normālais, vesthailendas terjers, basets… Es ņemtu otro dzīvoklī, pašai ir divi labradori.
02.03.2026 01:03 |

Reitings 68
Mathilde @ 02.03.2026 01:03
Tādu, lai var paņemt padusē un aiziet, jo pilsētā bueži var satikt neskolotus suņus, kuri agresīvi. Noteikti ne ganu un medību suņi, jo pilsētā diezvai varēsiet nodrošināt lielu skriešanu un aktivitātes.
Un vēl- lai nav spalvkritis 24/7/365.
Pūdelis normālais, vesthailendas terjers, basets… Es ņemtu otro dzīvoklī, pašai ir divi labradori.

Jā, par citiem neskolotiem suņiem man īstenībā ir iekšējā baile ņemt mazu sunīti, jo negribu piedzīvot sāpīgu situāciju..
Par spalvkriti 100% piekrītu.
Labradors ir tāds foršs variants. Vai dzīvoklī dzīvo ar labradoriem? Tiem tomēr tāda laba masiņa :D
02.03.2026 16:46 |

Reitings 68
Dziedviendziesmiņa @ 01.03.2026 21:43
Neko nezinu par Pomerānijas špicu, bet noteikti, pirms ņemt suni, bez dzīvojamās platības izvērēšanas, ļoti ieteiktu apdomāt vai plānojiet suņa dzīves laikā ģimenes pieaugumu (bērnus), jo ne visas suņu šķirnes var ar to viegli sadzīvot (šis bija iemesls kādēļ tomēr mūsmājās nesāka dzīvot Akita inu).
Cik aktīvs ir jūsu dzīves veids (jo skrējējiem mopsis nederēs, bet tiem kam negribas garas pastaigas - tas ir ideāls dzīvokļa suns).
Cik daudz dzīvniekam vajadzēs palikt vienam (jo ir pašpietiekamākas un ne tik pašpietiekamas sugas).

Šis viss jau tiek izsvērts. Vienkārši ir šķirņu apraksts kādi raksturi un prasības ir oficiāli, bet kad paskaties kaut kādu it kā citu reālu saimnieku vai speciālistu viedokļus kaut vai youtube (piem., ārzemju audzētāji vai dresētāji), tad tur atšķiras viedokļi. Esmu dzīvokļu māju rajonos redzējusi daudz visādas suņu šķirnes, bet tas man nepalīdz :D Vislabāk ir dzirdēt reālos stāstus, jo ir lietas, kas vienam būs deal breaker, bet cits ar to varēs sadzīvot ar konkrēto šķirni. Vienam ķemmēt savu suni katru dienu ir pilnīgi ok, bet kādam citam tas ir milzīgs apgrūtinājums. Tāpēc arī taujāju pēc personīgās pieredzes :)
02.03.2026 16:52 |

Reitings 2363
Reģ: 31.01.2023
Špiciem ir nejauks raksturs.
02.03.2026 17:35 |

Reitings 8831
Reģ: 13.04.2022
Sekoju Twitter meitenei, kura dzīvo ar rotveileri, cik saprotu, tad dzīvoklī.
Izskatās, ka jebkura šķirne ir ok, ja attiecīgi darbojas ar to.
02.03.2026 18:57 |

10 gadi
Reitings 54
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, vai visi špici tādi, bet paziņām ir ļoti skaļš, rej uz visu un visiem, brūk virsū cilvēkiem nikni riedams, mājās negrib palikt viens. Savējiem, protams, mīlulītis un jaukumiņš.
02.03.2026 18:58 |

Reitings 68
Lilili @ 02.03.2026 18:58
Nezinu, vai visi špici tādi, bet paziņām ir ļoti skaļš, rej uz visu un visiem, brūk virsū cilvēkiem nikni riedams, mājās negrib palikt viens. Savējiem, protams, mīlulītis un jaukumiņš.

Par tiem mazajiem sunīšiem mans novērojums ir, ka tā kā suņuks ir mazs un mīlīga paskata, tad saimnieki laikam uzskata, ka uz viņu nekāda disciplīna neattiecas (it kā, ka atbildība mazāka atiecībā uz to). Manai krustmātei bija krievu toiterjers, kurš raksturā bija baigi nejauks (protams, viņa viņu nedisciplinēja, tāds rezultāts - mēģini pat pietuvoties tam cilvēkam, bet suns uz Tevi rej kā velns, kož vēl).
Tā ir mazo sunīšu slimība laikam - saimnieki, kas nedod disciplīnu un nesocializē.
02.03.2026 21:40 |

Reitings 2409
Reģ: 20.06.2023
Lilili @ 02.03.2026 18:58

Man kaimiņos ir vismaz 2 špici, un viņi visu laiku rej. 😄
03.03.2026 19:49 |

Reitings 2830
Reģ: 19.05.2022
LeediiB @ 02.03.2026 16:46

Jā, par citiem neskolotiem suņiem man īstenībā ir iekšējā baile ņemt mazu sunīti, jo negribu piedzīvot sāpīgu situāciju..
Par spalvkriti 100% piekrītu.
Labradors ir tāds foršs variants. Vai dzīvoklī dzīvo ar labradoriem? Tiem tomēr tāda laba masiņa :D

bija domāts otrais variants t.i. westterjers. Tie ubermazie ir nekāds variants manā skatījumā.
Labradors dzīvoklī droši, ka var arī, bet es pret, jo liels, spalvas nonstopā krīt, patīk visādi netīrumi pastaigās un dzīvoklī grūti visu sakārtot, lai nav visu laiku jāuzkopj grīdas. Manējie ir arī dīvāna suņi, pat mēdz nakti gulēt gultās, bet dienā paguļ arī uz terases vai dārzā. Plusi- maz rej, labsirdīgi, gudri, bet ietiepīgi ( tas mīnuss), aktīvi pastaigās, pārējo laiku guļ vai staigā pakaļ pa pēdām. Tie galīgi nav sargsuņi un nekādās būdās vai voljēros nedzīvos. Ceļojumos ņemam līdzi vai atstājam auklei. Suns ir kā kārtējais bērns.
03.03.2026 20:13 |

Reitings 62
Reģ: 15.12.2023
Manuprāt, Franču buldogs ir ideāls suns dzīvoklim. Ne pa lielu, ne mazu, kluss, nerej, kamēr neviena mājās nav, guļ, nekādas blēņas nedara. Vienīgais, daudziem problēma ar deguniem, līdz ar to kràc, mans gan nekrāc, bet tàpat urkšķ savā nodabā un pufus laiž, smaržīgu màju var aizmirst 😀
04.03.2026 06:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits