Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aizdevums no privātpersonas

10 gadi
Reitings 268
Reģ: 30.07.2012
Sveikas! Neesmu šeit kādu brīdi aktīvi bijusi, bet gribēju lūgt palīdzību, saprotu, ka saņemšu arī nosodījumu, bet šobrīd ūdens mutē smeļas.
Gribēju lūgt palīdzību, esmu iepērusies ar ātrajiem kredītiem, visu cītīgi maksāju, līdz nācās pārvākties uz jaunu īres mājokli, kas šķita paceļams, bet rēķini pārsteidza un vairākus mēnešus bija ap štuku, mana alga ir 1500eiro, kas nav slikti, bet kredītu maksājumus nevarēju veikt pilnā apmērā, līdz ar to tagad ir iekavēti maksājumi, ar kādu sanāca vienoties, bet šobrīd, lai tiktu atpakaļ grafikos, man mēnesī jāatstāj tam vairāk kā astoņsimts eiro, netieku ar šo visu galā. Kredītu apvienošanu šobrīd nepiedāvā. Varbūt ir kāds cilvēks, kas ir gatavs izpalīdzēt šādā situācijā, ar Jūsu nosacījumiem. Sīkāk padalīšos individuālā sarakstē.
Kauns ir milzīgs, bet maniem tuviniekiem nav šādas iespējas.
Paldies!
28.11.2025 14:39 |

Reitings 426
Reģ: 28.01.2025
Pasaki kreditoriem, ka ja viņi neapturēs jaunu procentu aprēķinu - nemaksāsi vispār. Bet ja apturēs - pamazām izmaksāsi maksājot 300 eur/mēnesī. Un pārstāj maksāt kamēr šie nenāk pie prāta.
Nav jēgas maksāt, ja nav cerību nomaksāt.
28.11.2025 16:39 |

10 gadi
Reitings 268
Tas jau tā nestrādā, nodos vienkārši tālāk piedziņai.
28.11.2025 18:35 |

10 gadi
Reitings 268
Visu laiku man izdevās samaksāt, tikai lielie rēķini par mājvietu iegrieza ne pa jokam, maksāju, bet mazākas summas.
28.11.2025 18:36 |

Patīk
Reitings 812
Reģ: 08.09.2025
Te taču ir vai bija vīrs.
28.11.2025 18:50 |

Reitings 426
Rožaināk @ 28.11.2025 18:35
Tas jau tā nestrādā, nodos vienkārši tālāk piedziņai.

Vienkārši jāsagatavojas uz iespējamo piedziņu - jātiek vaļā no mantām, īpašumiem.
Un tad lai tik piedzen.
28.11.2025 19:29 |

10 gadi
Reitings 268
patroneses @ 28.11.2025 19:29

Vienkārši jāsagatavojas uz iespējamo piedziņu - jātiek vaļā no mantām, īpašumiem.
Un tad lai tik piedzen.

Vai Tev ir bijusi šāda situācija? Nebija tā, ka ļoti pieaug pamatsumma nododot?
29.11.2025 14:07 |

Reitings 426
Rožaināk @ 29.11.2025 14:07

Vai Tev ir bijusi šāda situācija? Nebija tā, ka ļoti pieaug pamatsumma nododot?

Pamatsumma pieaugt nevar, Pieaug tikai procenti. Parāda kopsumma arī var pieaugt. Un ja kredītu tu nomaksāt nespēj, tad nav nekādas nozīmes par cik tas pieaug - tāpat nespēj nomaksāt.
Un ja nespēj nomaksāt un ar aizdevēju nevar sarunāt uz veidu ko tu spēj - nav nekādas jēgas mēģināt maksāt.
Tas, ka aizdevējs nepiekritīs uz taviem noteikumiem, tas ir skaidrs. Bet ir jāmēģina sarunāt tev pieejams aizdevuma atmaksas veids un rakstiski aizdevējam piedāvā savu risinājumu to pamatojot. Uz ko aizdevējs nepiekritīs un noraidīs tavu labo gribu. Līdz ar to pats atteiksies no iespējama risinājuma un uzņemsies negatīvās sekas. Vēlāk, ja kāds pārmetīs nemaksāšanu - teiksi, ka lūk tavu risinājumu noraidīja, bet savu risinājumu nepiedāvāja. Tāpēc maksājumi ir pārtraukti.
Neatrisināmi uzdevumi nav jārisina.
30.11.2025 07:11 |

10 gadi
Reitings 268
patroneses @ 30.11.2025 07:11

Pamatsumma pieaugt nevar, Pieaug tikai procenti. Parāda kopsumma arī var pieaugt. Un ja kredītu tu nomaksāt nespēj, tad nav nekādas nozīmes par cik tas pieaug - tāpat nespēj nomaksāt.
Un ja nespēj nomaksāt un ar aizdevēju nevar sarunāt uz veidu ko tu spēj - nav nekādas jēgas mēģināt maksāt.
Tas, ka aizdevējs nepiekritīs uz taviem noteikumiem, tas ir skaidrs. Bet ir jāmēģina sarunāt tev pieejams aizdevuma atmaksas veids un rakstiski aizdevējam piedāvā savu risinājumu to pamatojot. Uz ko aizdevējs nepiekritīs un noraidīs tavu labo gribu. Līdz ar to pats atteiksies no iespējama risinājuma un uzņemsies negatīvās sekas. Vēlāk, ja kāds pārmetīs nemaksāšanu - teiksi, ka lūk tavu risinājumu noraidīja, bet savu risinājumu nepiedāvāja. Tāpēc maksājumi ir pārtraukti.
Neatrisināmi uzdevumi nav jārisina.

Bet jāmaksā jau tāpat un beigās būs vairāk ar visiem parāda piedziņas izdevumiem, es jau ar viņiem sazinos , prasa 400 eiro mēnesī, 200 eiro mēnesī, 300 eiro, mazāk nav ar mieru, tad jau citu variantu man nav, kā ļaut, lai iet tālāk. Drausmīgs ieberziens sanācis, likās, jau, ka tikšu galā.
01.12.2025 20:25 |

Reitings 426
Rožaināk @ 01.12.2025 20:25

Bet jāmaksā jau tāpat un beigās būs vairāk ar visiem parāda piedziņas izdevumiem, es jau ar viņiem sazinos , prasa 400 eiro mēnesī, 200 eiro mēnesī, 300 eiro, mazāk nav ar mieru, tad jau citu variantu man nav, kā ļaut, lai iet tālāk. Drausmīgs ieberziens sanācis, likās, jau, ka tikšu galā.

Vienmēr ir vairāki varianti kā rīkoties.
Ja izdevīgāk maksāt - vajag maksāt. Bet reizēm ir izdevīgāk nemaksāt. Lūk bariņš tēvu nemaksā uzturlīdzekļus un krāj parādu. Dzīves beigas parādu dzēsīs. Pierast pie jebkuras situācijas.
Ja nomaksāt nevar, bet parāds tikai aug - tad maksāt nav jēgas.
Es vienreiz sarunāju, ka varu 40 eur mēnesī maksāt un procenti neaug. Kad ieskrēja prēmija nomaksāju vairāk. Kad bija liela prēmija visu atlikumu reizē.
01.12.2025 22:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits