Stambulas konvencija?

Patīk
Reitings 487
Reģ: 08.09.2025
Dāmas, kāds ir jūsu viedoklis par Stambulas konvenciju?
31.10.2025 23:44 |

Reitings 3345
Reģ: 11.04.2023
Sabiedrība nav Tallinas ielas kvartāls 😁
Pārējai sabiedrībai konvencija vienaldzīga vai ir pret to.
06.11.2025 09:19 |

Reitings 90
Reģ: 12.10.2025
AmieB @ 06.11.2025 09:12

Tas nebija uzbrukums, bet interese, kā uztverat šādus argumentus.
Abas "ierakuma puses" piesauc to, ka sabiedrību kaut kas uztrauc. Kurā brīdī, mēs varam teikt ka sabiedrību uztrauc - tas ir cilvēku skaits, kas pauž viedokli, tas ir paudēju statuss sabiedrībā, kaut kas vēl?

Ja to izmanto kā argumentu, piemēram, "tauta ir pret konvenciju", tad uzskatītu, ka tas ir neko neizsakošs teikums. Ja to izmanto kā atbildi uz jautājumu "kāpēc cilvēki ies" un es atbildu "sabiedrību tas uztrauc", tad loģiski saprotams, ka sabiedrība = tie, kas ies.
Vēl var skatīties skaitliski, jo, kā redzam, atbalstītāji vairāk rīkojās (pikets, manabalss.lv iniciatīva).
06.11.2025 09:20 |

10 gadi
Reitings 4398
Reģ: 29.01.2009
Es ietu, ja pirmajās rindās nestāvētu atkal Saberova ar savu cirka trupu.
Jā, mana kvēlākā vēlēšanās ir lai Putins atstiepjas, es domāju, ka Šlesis ar Armaņevu ir pašlabuma meklētāji, nekad par viņiem nebalsotu, bet nē - es neatbalstu pusaudžu apziņas un ķermeņu kropļošanu, neatbalstu vīriešus sieviešu sportā un dušās, un sakiet, cik gribat, ka konvencija nav par to - tad kāpēc tie frīki ir tur, pašā priekšā?
06.11.2025 09:20 |

Reitings 160
Reģ: 18.12.2023
akul12 @ 06.11.2025 09:19
Sabiedrība nav Tallinas ielas kvartāls ?

Tad ierakumu puse - Tallinas ielas kvartāla sabiedrība vs pārējā sabiedrība?
Kas ir tas Tallinas ielas kvartāls?
06.11.2025 09:21 |

Reitings 3345
Forumiete39 @ 06.11.2025 09:17

Daļēji pareizi, tikai ne no koalīcijas puses, bet no pērkamās ZZS un opozīcijas puses. Un tur tad ir tas, ko teicu, ka šīm partijām - konvencijas pretiniekiem - tas nav par ideju, bet par vēlēšanām. Savukārt konvencijas atbalstītājiem varētu uztraukt daudzi jautājumi, t.sk. arī tas, ka jau spēkā esošas konvencijas denonsēšanu nav jāizmanto politisko partiju reklāmā.

Pērkami vai nē zzs ir senākā partija Latvijā viņi zina drēbi, bet jv kad striķi trūkst tikai pāriet jaunā čaulā Jaunais laiks, Vienotība, Jaunā vienotība drīz būs "Visjaunākā vienotība"
Par progresīvajiem, tos pat jv pacieš ar sakostiem zobiem, jo bez viņiem sēdētu opozīcijā.
06.11.2025 09:22 |

Reitings 90
IceCream @ 06.11.2025 09:20
Jā, mana kvēlākā vēlēšanās ir lai Putins atstiepjas, es domāju, ka Šlesis ar Armaņevu ir pašlabuma meklētāji, nekad par viņiem nebalsotu, bet nē - es neatbalstu pusaudžu apziņas un ķermeņu kropļošanu, neatbalstu vīriešus sieviešu sportā un dušās, un sakiet, cik gribat, ka konvencija nav par to - tad kāpēc tie frīki ir tur, pašā priekšā?

Par 1.teikumu - man liekas, ka daudzos cilvēkos, spriežot pēc sarunām ar cilvēkiem klātienē un sociālo tīklu domubiedru grupās, ir šī dilemma dažādos protestos, ka piekrīti protesta idejai, bet nepatīk persona, personu grupa, kas to rīko un negrib būt ar to asociēti.
Konkrēti par Stambulas konvenciju to neesmu lasījusi, bet senāk gan.
06.11.2025 09:23 |

Reitings 160

Es pat nebiju ievērojusi tādu Saberovu, paskatījos Googlē, ka tāda diezgan skandaloza māksliniece, kam patīk provocējošas performances.
Reizēm ir vērts padomāt, kas tieši atgrūž šādās personībās un kāpēc. Un, vai vienas personības dēļ ir vērts kaut ko nedarīt? Pat vēlēšanu biļetenos ir iespēja svītrot konkrētu kandidātu, balsojot par partiju.
06.11.2025 09:33 |

Reitings 160
akul12 @ 06.11.2025 09:22

Pērkami vai nē zzs ir senākā partija Latvijā viņi zina drēbi, bet jv kad striķi trūkst tikai pāriet jaunā čaulā Jaunais laiks, Vienotība, Jaunā vienotība drīz būs "Visjaunākā vienotība"
Par progresīvajiem, tos pat jv pacieš ar sakostiem zobiem, jo bez viņiem sēdētu opozīcijā.

Jā, ZZS noteikti ar AL priekšgalā zina drēbi. es pat teiktu, ka arī drēbi no 80-tajiem. Nomenklatūra no 80-tajiem, tikai citās drēbītēs.
06.11.2025 09:35 |

Reitings 3345

Tur tā sāls, jo sieviešu (ģimenes) vardarbības jomā konvencija bijusi nebijusi.
Jau no laika gala vietējā likumdošana tajā jomā ir puslīdz sakārtota (uzlabojumi vienmēr vajadzīgi), vienīgi izpilde klibo, jo kā jau iepriekš minēju daļa policijas vizītes pie vardarbīgas ģimenes beidzas ar neko pašu izsaucēju dēļ... Tad arī saprotams, ka iestājas nihilisms pret visiem un pa starpai notiek traģēdijas...
Par izglītošanas sadaļu, ko šeit piemin, kā liekas par ko vairāk izglītos Vardarbību ģimenēs vai jaunajiem sociālajiem dzimumiem?
Pie tam sen jau varēja būt paaudze bez vardarbības, jo palielu daļu puiku audzina mātes vienas un vecmāmiņas no kurienes viņiem vēlāk tā vardarbība nāk? (ja runājam konkrēti par vīriešu vardarbību ģimenēs)
06.11.2025 09:35 |

Patīk
Reitings 3023
Reģ: 03.11.2023
akul12 @ 06.11.2025 09:19
Sabiedrība nav Tallinas ielas kvartāls ?

Nu jau tu vienkārši melo. Ja argumenti sāk beigties, tad jāpieņem, ka pienācis laiks paklusēt. 😄
06.11.2025 09:44 |

Reitings 3345
Džinga @ 06.11.2025 09:44

Nu jau tu vienkārši melo. Ja argumenti sāk beigties, tad jāpieņem, ka pienācis laiks paklusēt. ?

Ko tieši meloju?
Vairākums sabiedrības neinteresējas par politiku vai interesējas tikai par to, kas skar personīgi.
Piemēram, vairāk cilvēku uztrauc Eiropas zaļā kurss ar iespējamu krāsns apkures aizliegšanu Latvijā, kā SK
06.11.2025 09:51 |

Reitings 90
AmieB @ 06.11.2025 09:33

Es pat nebiju ievērojusi tādu Saberovu, paskatījos Googlē, ka tāda diezgan skandaloza māksliniece, kam patīk provocējošas performances.
Reizēm ir vērts padomāt, kas tieši atgrūž šādās personībās un kāpēc. Un, vai vienas personības dēļ ir vērts kaut ko nedarīt? Pat vēlēšanu biļetenos ir iespēja svītrot konkrētu kandidātu, balsojot par partiju.

Droši vien jāizvērtē katram personīgi, cik tas atsevišķais cilvēks vai personu grupa nepatīkama un vai tiešām tiksi ar to saistīts, ja atnāksi. Šis ir liels protests un noteikti ir cilvēki, kas neatbalsta Mētru.
Es nepiedalītos tādā protestā, ko organizē Rosļikovs, lai vai par kādu tēmu tas būtu. :D
06.11.2025 10:10 |

Reitings 160
akul12 @ 06.11.2025 09:51

Ko tieši meloju?
Vairākums sabiedrības neinteresējas par politiku vai interesējas tikai par to, kas skar personīgi.
Piemēram, vairāk cilvēku uztrauc Eiropas zaļā kurss ar iespējamu krāsns apkures aizliegšanu Latvijā, kā SK

Te ir arī svaigi publicēti dati no pētïjuma
https://satori.lv/article/aktivie-piesardzigie-un-vilusies
"Lielākā daļa Latvijas sabiedrības labprāt izvairītos gan no informācijas, gan no diskusijām par politiku, proti, 51,1% respondentu valsts pētījumu programmas "Saliedētība" aptaujā vai nu drīzāk, vai pilnīgi piekrīt apgalvojumam "es cenšos izvairīties no ziņām par politiku". Tāpat, par spīti teicienam, ka latvieša mīļākā uzkoda ir cits latvietis, 76,5% respondentu vai nu drīzāk, vai pilnīgi piekrīt, ka "labāk nesākt sarunas par politiku, lai nebojātu attiecības". "
06.11.2025 10:58 |

10 gadi
Reitings 4398
Reģ: 29.01.2009
Forumiete39 @ 06.11.2025 10:10

Droši vien jāizvērtē katram personīgi, cik tas atsevišķais cilvēks vai personu grupa nepatīkama un vai tiešām tiksi ar to saistīts, ja atnāksi. Šis ir liels protests un noteikti ir cilvēki, kas neatbalsta Mētru.
Es nepiedalītos tādā protestā, ko organizē Rosļikovs, lai vai par kādu tēmu tas būtu. :D

Precīzi, kaut kur lasīju komentāru, ka kovida laikos varēja taisīt piketus un ko, bet tiklīdz viņos pieslēdzās virpuļūdeņu Pļaviņš un citas folijgalvas, tas uzreiz aizbaidīja daudzus.
Alise Zariņa, kura apsēsta ar ļaunajiem baltajiem vīriešiem kopš metoo laikiem, un tās pārējās, kas musulmaņu lakatos ietinušās kā ekstāzē kliedz Kis, kis kauns, diemžēl, nebūs tie, kas mani vadītu šādā protestā.
P.S. Tas ir tas, ko viņa sludināja pirms iepriekšējās reizes
06.11.2025 11:08 |

Reitings 319
Reģ: 20.02.2024
Ka sabiedrību uztrauc SK es arī nepiekristu. Tie, kas paniko jau kādu trešo nedēļu no vietas, ir ierastā cilvēku grupa, kas regulāri pavelkas uz socmediju postiņiem un krīt histērijās uz līdzenas vietas. Tas ir raksturīgi ne tikai Šlesera elektorātam, bet arī progresīvo elektorātam, kas ir vienas monētas divas puses. Dažādas intereses un vērtības dzīvē, viena un tā pati emocionālā nestabilitāte, viena un tā pati neieinteresētība politikā un jebkādos citos nopietnos jautājumos, ārpus ik pēc pāris mēnešiem uzpeldošās histērijas par ''Latvijai gals klāt, mēs visi mirsim!!!111 sievietēm atņems visas tiesības!!1 visiem bērniem nomainīs dzimumu!!! vaaaaaaahhhhh"
06.11.2025 11:18 |

Patīk
Reitings 3023
Krišjānis Kariņš @ 06.11.2025 11:18
Ka sabiedrību uztrauc SK es arī nepiekristu. Tie, kas paniko jau kādu trešo nedēļu no vietas, ir ierastā cilvēku grupa, kas regulāri pavelkas uz socmediju postiņiem un krīt histērijās uz līdzenas vietas. Tas ir raksturīgi ne tikai Šlesera elektorātam, bet arī progresīvo elektorātam, kas ir vienas monētas divas puses. Dažādas intereses un vērtības dzīvē, viena un tā pati emocionālā nestabilitāte, viena un tā pati neieinteresētība politikā un jebkādos citos nopietnos jautājumos, ārpus ik pēc pāris mēnešiem uzpeldošās histērijas par ''Latvijai gals klāt, mēs visi mirsim!!!111 sievietēm atņems visas tiesības!!1 visiem bērniem nomainīs dzimumu!!! vaaaaaaahhhhh"

Pilnīgi nepiekrītu tev, cik redzu aktivizējušies arī vairāki paziņas, kas citos gadījumos vispār nekur neiesaistās. Ieskaitot uzņēmumus, kas palīdz ar gatavošanos protestiem, vakar Madara cosmetics padalījās, ka pie viņiem var saņemt plakātus. Vairāki ziņu portāli dalās ar aicinājumu iet protestēt.
Tā kā galīgi nebūs patiesība, ka tā ir kaut kāda histēriķu grupiņa. Šlesers & co gan, šķietami, vārās savā burbulī.
06.11.2025 11:24 |

Reitings 3345
AmieB @ 06.11.2025 10:58

Te ir arī svaigi publicēti dati no pētïjuma
https://satori.lv/article/aktivie-piesardzigie-un-vilusies
"Lielākā daļa Latvijas sabiedrības labprāt izvairītos gan no informācijas, gan no diskusijām par politiku, proti, 51,1% respondentu valsts pētījumu programmas "Saliedētība" aptaujā vai nu drīzāk, vai pilnīgi piekrīt apgalvojumam "es cenšos izvairīties no ziņām par politiku". Tāpat, par spīti teicienam, ka latvieša mīļākā uzkoda ir cits latvietis, 76,5% respondentu vai nu drīzāk, vai pilnīgi piekrīt, ka "labāk nesākt sarunas par politiku, lai nebojātu attiecības". "

Atkal kārtējā nodokļu maksātāju naudas izpļekāšana.
Tas, ka politika, attiecības, sekss, reliģija, ienākumi u.c lietas nav apspriežamas mazpazīstamu cilvēku kompānijās ir nerakstīts likums no seniem laikiem.
Bet progresīvie vēl jo projām neuztver sociālās normas... Ar savu karogu lien visur, būtu iemācījušies small talk.
06.11.2025 11:24 |

Reitings 3345
Džinga @ 06.11.2025 11:24

Pilnīgi nepiekrītu tev, cik redzu aktivizējušies arī vairāki paziņas, kas citos gadījumos vispār nekur neiesaistās. Ieskaitot uzņēmumus, kas palīdz ar gatavošanos protestiem, vakar Madara cosmetics padalījās, ka pie viņiem var saņemt plakātus. Vairāki ziņu portāli dalās ar aicinājumu iet protestēt.
Tā kā galīgi nebūs patiesība, ka tā ir kaut kāda histēriķu grupiņa. Šlesers & co gan, šķietami, vārās savā burbulī.

Vienā teikuma daļā "nepiekrītu", otrā apstiprini Krišjānis Kariņš rakstīto, ka cilvēki, kuri politikai neseko pēķšņi aktivizējušies.
Tas ierakstās tomēr zem "histēriķu grupiņa"
06.11.2025 11:33 |

Patīk
Reitings 3023
akul12 @ 06.11.2025 11:33

Vienā teikuma daļā "nepiekrītu", otrā apstiprini Krišjānis Kariņš rakstīto, ka cilvēki, kuri politikai neseko pēķšņi aktivizējušies.
Tas ierakstās tomēr zem "histēriķu grupiņa"

Tu vispār iedziļināijies?
Tika apgalvots, ka tā ir tā pati histēriķu grupa, kas parasti, es teicu, ka nē - šoreiz iesaistās daudz vairāk cilvēku.
Vecīt, izgulies, atpūties.
06.11.2025 11:35 |

Reitings 319
Reģ: 20.02.2024
Džinga @ 06.11.2025 11:24

Tas, ka nekur neiesaistās, nenozīmē, ka nepavelkas emocionāli. Manā paziņu lokā arī gandrīz visi, kas aizgāja protestēt, parasti protestos neiet. Bet pasaules redzējumu veido un arī pirms tam veidoja no socmediju postiņiem. Un ar regularitāti var no viņiem dzirdēt stereotipiskākos un seklākos izteikumus par politiku.
06.11.2025 11:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)