Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīvokļa pārdošana

Reitings 19
Reģ: 31.01.2023
Vēlamies pārdot dzīvokli, kurā šobrīd dzīvojam. Dzīvoklis ir kredītā, bet banka ir informēta par to, ka pārdosim.
Vai kāds ir pārdevis dzīvokli, kamēr tajā vēl dzīvojat? Kādā veidā plānojāt apskates, vai runājāt kādas dienas, kad potenciālie pircēji nāks skatīties? Būšu pateicīga uzklausīt jebkuru pieredzi un ieteikumus.
29.10.2025 23:08 |

Reitings 93026
Reģ: 30.01.2023
Neko neplānoju. Uzturu ideālu kārtību pēc sludinājuma ielikšanas,lai jebkurā brīdi potenciālie pircēji var braukt apskatīt. Kad zvana,sarunājam jebkuru laiku,kas abiem ir ērts. Kaut vai pēc 10 minutēm,ja esmu mājas un otrs ir tuvumā.
30.10.2025 07:20 |

Reitings 430
Reģ: 08.09.2025
Mēs pirkām tādu dzīvokli. Par to tak vienojas, kad varēs apskatīt. Neviens pircējs nezudīs, ja nevarēsi stundas laikā viņam atrādīt dzīvokli. Jārēķinās, ka pircēji gribēs apskatīt visas telpas. Paprasot atļauju, mēs drusku palaidām ūdeni vannā, lai redzētu, ka viss darbojas un tāpat, paprasot atļauju, drusku pavirinājām virtuves iekārtu, lai saprastu, kāda, kādā stāvoklī, tā ir.
Tāpat sagatavojiet vismaz 3 mēnešu rēķinus, lai pircēji redzētu, cik lieli tie ir. Ja rēķini ir virtuāli, tad esiet gatavi tos nosūtīt e-pastā.
30.10.2025 08:19 |

Reitings 160
Reģ: 18.12.2023
Jā, ir šāda pieredze. Jāpiedomā vairāk par kārtību un personiskākas lietas novācu nost no acīm. Kā arī es drošāk jutos, ja apskates laikā bija klāt arī vīrs. Mēs gan bijām salikuši diezgan daudz bildes un detalizētu aprakstu (gan plāns, gan par rēķiniem, gan apsaimniekošanas īpatnībām) cerībā, ka mazāk nāks apskatīt.
Pirmie gan atskrēja mākleri, kas piedāvāja savus pakalpojumus. Tiem atteicām.
Izaicinošākais ir saplānot darījumu plūsmu un savu pārvākšanos, jo reizēm lietas mēdz nedaudz kavēties - rindas pie notāra, Zemesgrāmatas lietas (man iekrita formēšana decembra otrā pusē) u.tml.
30.10.2025 08:57 |

Reitings 3302
Reģ: 11.04.2023
Pirmie gan atskrēja mākleri, kas piedāvāja savus pakalpojumus. Tiem atteicām.

Kā bez tiem, tāpat, kā tirgojot auto pirmie zvana perekupi un piedāvā sviestmaizi.
Bet nav ar pirkstu taisīti mākleri, viņi seko tendencēm. Uzoduši Rīgas turīgo hipsteru vēlmi pārcelties uz laukiem, tagad facebook mākleri daudz tirgo nolaistus lauku īpašumus par Pierīgas cenām.
30.10.2025 10:09 |

Reitings 166
Reģ: 23.11.2022
Pārdevu savu dzīvokli tieši šādi - pašiem tur dzīvojot iekšā. Par apskatēm vienmēr vienojas iepriekš, uz to brīdi sakārto dzīvokli, novāc visu lieko no virsmām. Gluži tāpat, kā uz fotografēšanu. Tam, ka var safotografēt tā, lai mazāk nāk skatīties, neticu, nepazīstu nevienu nopietnu pircēju, kas pirks dzīvokli, neapskatot to dzīvē.
Lielākā problēma ir nevis apskatītāji, kas vēlas pirkt, bet salāgot visu pārdošanu ar izvākšanos tā, lai tad, kad dzīvoklis ir pārdots, ir uz kurieni izvākties. Pēc pārrakstīšanas zemesgrāmatā parasti līgumā vienojas, cik ilgā laikā esošais īpašnieks dzīvokli atbrīvos un diez vai kāds jaunais īpašnieks vēlēsies gaidīt mēnešiem ilgi.
30.10.2025 12:37 |

Patīk
Reitings 3017
Reģ: 03.11.2023
Elemelekaramele @ 30.10.2025 12:37
Pārdevu savu dzīvokli tieši šādi - pašiem tur dzīvojot iekšā. Par apskatēm vienmēr vienojas iepriekš, uz to brīdi sakārto dzīvokli, novāc visu lieko no virsmām. Gluži tāpat, kā uz fotografēšanu. Tam, ka var safotografēt tā, lai mazāk nāk skatīties, neticu, nepazīstu nevienu nopietnu pircēju, kas pirks dzīvokli, neapskatot to dzīvē.
Lielākā problēma ir nevis apskatītāji, kas vēlas pirkt, bet salāgot visu pārdošanu ar izvākšanos tā, lai tad, kad dzīvoklis ir pārdots, ir uz kurieni izvākties. Pēc pārrakstīšanas zemesgrāmatā parasti līgumā vienojas, cik ilgā laikā esošais īpašnieks dzīvokli atbrīvos un diez vai kāds jaunais īpašnieks vēlēsies gaidīt mēnešiem ilgi.

Labi sabildēts dzīvoklis nenozīmē, ka pircējs to nopirks dzīvē neapskatot. :D Labi sabildētam dzīvoklim uzreiz atkritīs daļa pircēju, kas ieraudzīs kaut ko, kas galīgi nepatīk.
Es nekad nesaprotu tos sludinājumus, kas ieliek bildes tikai ar fasādi vai tikai ar iekštelpām, kam vajag to, ka zvanās par katru sīkumu un nāk apskatīt, tikai lai aplauztos?
30.10.2025 13:36 |

Reitings 3302
Reģ: 11.04.2023
Džinga @ 30.10.2025 13:36

Labi sabildēts dzīvoklis nenozīmē, ka pircējs to nopirks dzīvē neapskatot. :D Labi sabildētam dzīvoklim uzreiz atkritīs daļa pircēju, kas ieraudzīs kaut ko, kas galīgi nepatīk.
Es nekad nesaprotu tos sludinājumus, kas ieliek bildes tikai ar fasādi vai tikai ar iekštelpām, kam vajag to, ka zvanās par katru sīkumu un nāk apskatīt, tikai lai aplauztos?

Jā jā ko tik neizdomā... 1 no 100 un tas pats naudas maiss ar naudu naļikā.
Vidējam pircējam noteikti vajadzēs skatīt dzīvokli + vēl vērtējumu, jo tāpat, kā autore dzīvokļus pērk kredītā.
Fasādi liek, tie kuri grib nopārdot neremontētu, izplēstu dzīvokli par remontēta dzīvokļa cenu.
30.10.2025 14:04 |

Reitings 166
Reģ: 23.11.2022
Džinga @ 30.10.2025 13:36

Man jau liekas, ka pārdodot, tieši ir labi, ka nāk skatīties uz vietas, nevis kaut ko pārprot no bildēm un nemaz nepiezvana. Jo vairāk atnāk apskatīties, jo lielāka iespēja, ka kāds nopirks. Protams, ar mēru, jo fotogrāfijām ir tomēr arī jābūt reālistiskām.
Un es, starp citu, pati esmu staigājusi pa dzīvokļiem, bez nopietnas vēlmes pirkt, vienkārši, lai salīdzinātu un novērtētu cenas/kvalitātes attiecību. Pa jaunajiem projektiem vairāk gan, ne tādiem dzīvokļiem, kur cilvēki dzīvo iekšā.
31.10.2025 13:18 |

Reitings 20
Reģ: 01.08.2025
svarīgi, lai sakārto visu maksimāli kompakti. ja ir pilns ar skapjiem tie dzīvokli vizuāli padarīs mazāku. viennozīmīgi atbaidīs.
pirms nāk pircēji ieliec cepeškrāsnī kanēļmaizītes (kaut vai tās Dobeles pusfabrikātu), lai ir mājas smarža
Pārdošanai un dzīvošanai ir viens liels pluss 😀 visu laiku centīsies uzturēt dzīvokli kārtībā un tīrībā. ja nu kāds piesakās šovakar uz apskati. Apskates laikiem gan centies pieskaņoties pircējam. emocionāli tas būs svarīgi
31.10.2025 15:19 |

Patīk
Reitings 3017
Reģ: 03.11.2023
Elemelekaramele @ 31.10.2025 13:18
Man jau liekas, ka pārdodot, tieši ir labi, ka nāk skatīties uz vietas, nevis kaut ko pārprot no bildēm un nemaz nepiezvana. Jo vairāk atnāk apskatīties, jo lielāka iespēja, ka kāds nopirks. Protams, ar mēru, jo fotogrāfijām ir tomēr arī jābūt reālistiskām.
Un es, starp citu, pati esmu staigājusi pa dzīvokļiem, bez nopietnas vēlmes pirkt, vienkārši, lai salīdzinātu un novērtētu cenas/kvalitātes attiecību. Pa jaunajiem projektiem vairāk gan, ne tādiem dzīvokļiem, kur cilvēki dzīvo iekšā.

Nu, jā, laikam katram savs. Es sabildētu tā, lai pēc iespējas vairāk ekskursantu uzreiz atkrīt un nāk tie, kuriem reāli dzīvoklis jau patīk no bildēm.
01.11.2025 10:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits