Olšūnu donorēšana jau necik neatšķiras no med. apaugļošanas procesa organisma čakarēšanas ziņā. Viss tas pats - stimulēšana ar injekcijām un tad "ievākšana", vienīgi, ka pēc tam to apaugļoto šūnu atpakaļ dzemdē ievietos citai sievietei. Sorry, neesmu mediķis precīziem terminiem, tuva sieviete gāja cauri, stāstīja par savu pieredzi.
Es laikam ziedotu, pirmēram, vienīgi savas ģimenes ietvaros, pie lielas nepieciešamības. Kā jau minēja citas, mulsinoša tā doma par saviem gēniem kaut kur nezināmā pasaulē.
Gaby Moreno @ 03.07.2025 06:32
Liels respekts tām sievietēm, kas to dara ,bet es kategoriski ne uz ko tādu neparakstìtos, jo vairākkārt esmu lasījusi, cik riskants ir tas process un cik ļoti rezultātā var tikt sačakarēti hormoni ,pat ja viss tiek veikts super atbildīgi no ārsta puses. Diemžēl organisma reakcija var būt neparedzama.
Tas ka daļa no maniem gēniem kaut kur aug, mani galīgi nesatrauktu, jo būšana par vecāku priekš manis tomēr ir par audzināšanu, emocionālo/finansiālo/laika ieguldījumu nevis līdzīgu gēnu kopumu.
Tad Tu varētu arī dzemdēt un atdot bērnu?
Megija1234 @ 02.07.2025 20:19
Man liekas, ka tieši labi šādiem bērniem ies, jo tie kas ļoti vēlas bet nespēj tieši novērtēs. Nelabvēlīgas ģimenes ar to neņemsies, jo tas tomēr naudu maksā.
Nu nevar zināt, un ja uznāk vēlāk kaut kādi melnie, ka ģenētiski nav pašas bērns?
Es godīgi pasaku, ka man ļoti žēl to sieviešu, kam neizdodas tikt pie bērna dabīgā ceļā, bet tajā pat laikā tas tomēr arī iespaido emocionāli.