Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tetovējumu kvalitāte

Reitings 16
Reģ: 07.06.2025
Cik ilgi mēs maksāsim par “Instagram vārdu”, nevis īstu kvalitāti?
Mans tetovējums pie @inkbybane izskatījās wow… pirmās pāris nedēļas.
Tagad – izplūdis, ar reljefu, vietām atgādina rētu (cik noprotu, tad tā arī ir rēta).
Nesen devos pie cita mākslinieka, lai to pielabotu. Viņš paskatījās un pateica, ka pat lāzeris vairs neizņems.
Tajā brīdī es sapratu – šis vairs nav tikai par estētiku.
Tas ir par atbildību.
Varbūt tas ir tikai mans gadījums. Bet ja nu ne?
Gribētu dzirdēt arī jūsu pieredzi ar tetovējumiem.
07.06.2025 21:57 |

Reitings 258
Reģ: 28.01.2025
Paprasi atpakaļ naudu.
07.06.2025 22:19 |

Reitings 16
patroneses @ 07.06.2025 22:19
Paprasi atpakaļ naudu.

Es arī to apsvēru… bet kā lai prasa naudu atpakaļ, ja viss notika tikai skaidrā naudā, bez čeka, bez rēķina, bez jebkāda pierādījuma?
Un, jā – cik saprotu, viņa nemaz nav reģistrēta oficiāli. Tātad – arī nodokļi nav maksāti.
Arvien vairāk jūtos kā muļķe, ka uzticējos, tikai tāpēc, ka Instagram viss izskatījās “pro”.
07.06.2025 22:25 |

Reitings 78
Reģ: 02.07.2023
Nu, neko darīt - pieņem kā mācību. Gaidi, kamēr pilnībā(!) sadzīst un tad domā, vai taisīt cover up/lāzerot vai lāzerot daļēji + cover up. Tetovētāja izvēle ir viens no svarīgākajiem lēmumiem dzīvē un par neuzmanību/nepietiekamu due diligence/kapeiku pišanu nākas samaksāt ar neglītu tetovējumu. Un par maksāšanu skaidrā vispār neizteikšos.
07.06.2025 22:56 |

Reitings 258
Kristyāna @ 07.06.2025 22:25

Es arī to apsvēru… bet kā lai prasa naudu atpakaļ, ja viss notika tikai skaidrā naudā, bez čeka, bez rēķina, bez jebkāda pierādījuma?
Un, jā – cik saprotu, viņa nemaz nav reģistrēta oficiāli. Tātad – arī nodokļi nav maksāti.
Arvien vairāk jūtos kā muļķe, ka uzticējos, tikai tāpēc, ka Instagram viss izskatījās “pro”.

Tak pieej klāt un paprasi.
Pasaki ka nepatīk rezultāts un gribi naudu atpakaļ. Gan jau ka atdos. Sākumā nesāc draudēt. Pieklājīgi pasaki ka gribi naudu atpakaļ.
07.06.2025 23:10 |

Reitings 16
Pilnīgi piekrītu – tetovētāja izvēle tiešām ir nopietns lēmums.
Tieši tāpēc arī gribas, lai tie, kas sevi sauc par “profesionāļiem”, strādā ar atbildību. Ar čeku. Ar normāliem rezultātiem, kas neizskatās pēc rētas pēc 8 mēnešiem.
Par “kapeiku pišanu” – samaksāju pilnu cenu, ko viņa pati nosauca. Skaidras naudas formātā, bez jautājumiem.
Ja runājam par due diligence – varbūt tieši šādas diskusijas palīdz citām meitenēm izvēlēties gudrāk. Un varbūt kādam vajadzētu sākt ar sevis izvērtēšanu, pirms kritizē citus. Varbūt vispirms pašai derētu izprast, ko “due diligence” īsti nozīmē.
Jo, ja “profesionāļi” strādā bez reģistrācijas, bez čeka, bez nodokļiem un vēl atstāj reljefainu, izplūdušu tetovējumu – jautājums nav par mani. Jautājums ir par viņu.
Bet paldies par “līdzjūtību”.
07.06.2025 23:36 |

Reitings 16
patroneses @ 07.06.2025 23:10

Tak pieej klāt un paprasi.
Pasaki ka nepatīk rezultāts un gribi naudu atpakaļ. Gan jau ka atdos. Sākumā nesāc draudēt. Pieklājīgi pasaki ka gribi naudu atpakaļ.

Saprastu, ja būtu bijis rēķins, kvīts vai vismaz līgums.
Bet ko nozīmē “pieej klāt”, ja viss noticis bez jebkādas dokumentācijas? Bez pierādījumiem, skaidrā naudā?
Ja tā tiešām būtu profesionāle, tad būtu, pie kā “pieiet klāt”.
Bet šobrīd vienīgais, ko var darīt – dalīties pieredzē, lai citām nav jāmaksā ar savu ādu.
Cerēt uz naudu atpakaļ ir jau optimisms. Par normālu attieksmi – utopija.
07.06.2025 23:38 |

Reitings 258
Kristyāna @ 07.06.2025 23:38

Saprastu, ja būtu bijis rēķins, kvīts vai vismaz līgums.
Bet ko nozīmē “pieej klāt”, ja viss noticis bez jebkādas dokumentācijas? Bez pierādījumiem, skaidrā naudā?
Ja tā tiešām būtu profesionāle, tad būtu, pie kā “pieiet klāt”.
Bet šobrīd vienīgais, ko var darīt – dalīties pieredzē, lai citām nav jāmaksā ar savu ādu.
Cerēt uz naudu atpakaļ ir jau optimisms. Par normālu attieksmi – utopija.

Lai pieietu klāt un paprasītu - nekādu rēķinu nevajag. Rēķins var noderēt ja vēršas tiesā vai PTAC.
07.06.2025 23:59 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
Kristyāna @ 07.06.2025 23:36
Pilnīgi piekrītu – tetovētāja izvēle tiešām ir nopietns lēmums.
Tieši tāpēc arī gribas, lai tie, kas sevi sauc par “profesionāļiem”, strādā ar atbildību. Ar čeku. Ar normāliem rezultātiem, kas neizskatās pēc rētas pēc 8 mēnešiem.
Par “kapeiku pišanu” – samaksāju pilnu cenu, ko viņa pati nosauca. Skaidras naudas formātā, bez jautājumiem.
Ja runājam par due diligence – varbūt tieši šādas diskusijas palīdz citām meitenēm izvēlēties gudrāk. Un varbūt kādam vajadzētu sākt ar sevis izvērtēšanu, pirms kritizē citus. Varbūt vispirms pašai derētu izprast, ko “due diligence” īsti nozīmē.
Jo, ja “profesionāļi” strādā bez reģistrācijas, bez čeka, bez nodokļiem un vēl atstāj reljefainu, izplūdušu tetovējumu – jautājums nav par mani. Jautājums ir par viņu.
Bet paldies par “līdzjūtību”.

Nuuu ir jākaunina tādas naivās, hroniski instagram sēdošās bez jebkādas kritiskās domāšanas, jo šis ir vienīgais veids, kā jums pielec.
Čeki un nodokļi tevi uztrauc tikai šobrīd kā papildu munīcija. Kad gāji izņemt naudu bankomātā, tad kaut kā bija vienalga. Līdz ar to atbalsti ēnu ekonomiku un esi līdzvainīga.
08.06.2025 00:42 |

Reitings 16
Diabolus @ 08.06.2025 00:42

Nuuu ir jākaunina tādas naivās, hroniski instagram sēdošās bez jebkādas kritiskās domāšanas, jo šis ir vienīgais veids, kā jums pielec.
Čeki un nodokļi tevi uztrauc tikai šobrīd kā papildu munīcija. Kad gāji izņemt naudu bankomātā, tad kaut kā bija vienalga. Līdz ar to atbalsti ēnu ekonomiku un esi līdzvainīga.

Mīļā, tu vari kaunināt, cik sirds vēlas — bet fakts paliek fakts: tu šeit nerunā ar upuri, kurš lūdz sapratni. Tu runā ar cilvēku, kurš beidzot pateica skaļi to, ko daudzi citi vienkārši norij.
“Nauda no bankomāta” nav līdzdalība ēnu ekonomikā — tas ir uzticēšanās akts, kurš tika izmantots. Un starp citu — neviens te neprasīja padomu.
Bet, protams, tev tas šķiet ērts brīdis kļūt par VID pārstāvi, morālo audzinātāju un forumu policisti vienlaikus.
Ironiski, ka tieši tu — cilvēks ar 1215 komentāriem forumā, kas balstās uz baumām, spriedelējumiem un pasīv-agresīvu tukšrunu — pēkšņi esi kļuvusi par kritiskās domāšanas eksperti.
Teorijā tu izklausies zinoša. Dzīvē — vienkārši skaļa.
Un zini, kas ir patiesi skumji? Tas, ka tu vairāk uztraucies par to, kā es maksāju, nevis par to, kā šis “meistars” strādā.
08.06.2025 01:18 |

Reitings 2760
Reģ: 11.04.2023
Ja tetovējums ir krāsains, tad izplūšana ir normāla parādība.
Tetovējumu vietā notur mūsu imūnsistēma un melnā krāsa vislabāk satur kontūras.
Piemērām krāsaini tetovējumi bez melnām kontūrām izplūdīs un ar laiku pat pazūdīs saplūstot ar ādas toni.
P.S Tāpēc man ir tikai melnbalti tetovējumi
08.06.2025 07:58 |

Reitings 258
Izplūst vai neizplūst, bet tetovējumi var izraisīt diskrimināciju kā darba tirgū tā arī jebkur citur. Tetovējums ir muļķība - tāpat kā pielīmēts apģērbs, vai mūžīga frizūra. Forši ja var nomazgāt vai pats noiet nost. Bet uz mūžu... kad āda mainās, ķermenis mainās... Uz kādu vienu eventu kāds zīmējums būtu wou. Bet tetovējums ir apmēram kā grafiti. Pat ja grafiti smuks - jauns žogs ir smukāks.
08.06.2025 10:27 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
Kristyāna @ 08.06.2025 01:18

Mīļā, tu vari kaunināt, cik sirds vēlas — bet fakts paliek fakts: tu šeit nerunā ar upuri, kurš lūdz sapratni. Tu runā ar cilvēku, kurš beidzot pateica skaļi to, ko daudzi citi vienkārši norij.
“Nauda no bankomāta” nav līdzdalība ēnu ekonomikā — tas ir uzticēšanās akts, kurš tika izmantots. Un starp citu — neviens te neprasīja padomu.
Bet, protams, tev tas šķiet ērts brīdis kļūt par VID pārstāvi, morālo audzinātāju un forumu policisti vienlaikus.
Ironiski, ka tieši tu — cilvēks ar 1215 komentāriem forumā, kas balstās uz baumām, spriedelējumiem un pasīv-agresīvu tukšrunu — pēkšņi esi kļuvusi par kritiskās domāšanas eksperti.
Teorijā tu izklausies zinoša. Dzīvē — vienkārši skaļa.
Un zini, kas ir patiesi skumji? Tas, ka tu vairāk uztraucies par to, kā es maksāju, nevis par to, kā šis “meistars” strādā.

Atliek tikai cerēt, ka turpmāk spēsi caur migliņu aizkulties līdz tam tālajam, aizmirstajam nostūrim savā galvā, kuru dēvē par loģiku.
08.06.2025 10:58 |

Reitings 2760
patroneses @ 08.06.2025 10:27
Izplūst vai neizplūst, bet tetovējumi var izraisīt diskrimināciju kā darba tirgū tā arī jebkur citur. Tetovējums ir muļķība - tāpat kā pielīmēts apģērbs, vai mūžīga frizūra. Forši ja var nomazgāt vai pats noiet nost. Bet uz mūžu... kad āda mainās, ķermenis mainās... Uz kādu vienu eventu kāds zīmējums būtu wou. Bet tetovējums ir apmēram kā grafiti. Pat ja grafiti smuks - jauns žogs ir smukāks.

Ja prātiņa pietrūkst netetovēt naida, cietumnieku, seksuālus simbolus, tad ar vai bez tetovējumiem diskriminēs darba tirgū, jo muļķus nevienam nevajag.
Pie tam galvas, pirkstu tetovējumi, kuri izraisa vislielāko nepatiku apkārtējiem, jau ir atkarība no sāpēm, nevis odziņa. Tās vietas ir sāpīgas.
Tieši veciem tetovējumiem ir sava burvība un savs stāsts.
08.06.2025 11:20 |

Reitings 258
akul12 @ 08.06.2025 11:20

Ja prātiņa pietrūkst netetovēt naida, cietumnieku, seksuālus simbolus, tad ar vai bez tetovējumiem diskriminēs darba tirgū, jo muļķus nevienam nevajag.
Pie tam galvas, pirkstu tetovējumi, kuri izraisa vislielāko nepatiku apkārtējiem, jau ir atkarība no sāpēm, nevis odziņa. Tās vietas ir sāpīgas.
Tieši veciem tetovējumiem ir sava burvība un savs stāsts.

Darba tirgus pieļauj tetovējumus tad kad tie nav saskatāmi. Aiz biksēm sev odziņas var droši tetovēt. Bet kāds to odziņu ieraugot - var ierakstīt to kā mīnusu kopējā bilancē. Vai arī par sarkano karogu nosaukt un jau pašā sākumā norakstīt. Var būt ka tieši pretēji... Bet diez vai. Tīra manta ir tīra manta.
08.06.2025 12:25 |

Reitings 16
Diabolus @ 08.06.2025 10:58

Atliek tikai cerēt, ka turpmāk spēsi caur migliņu aizkulties līdz tam tālajam, aizmirstajam nostūrim savā galvā, kuru dēvē par loģiku.

Interesanti, kā cilvēks ar vairāk nekā 700 komentāriem forumā joprojām nav iemācījies atšķirt diskusiju no personīga uzbrukuma.
Tu neraksti, lai pievienotu vērtību — tu raksti, lai dominētu. Un tas, Diabolus, ir tieši tas, kas tevi padara nevis iespaidīgu, bet neveiklu.
Tavs mēģinājums mani “pamācīt” par loģiku ir tikpat pārliecinošs kā tavs statuss šeit — balstīts uz daudz teksta un maz jēgas.
Tu uzbrūc, jo nevari izturēt, ka kāds pateica skaļi to, ko citi tikai domā.
Un starp mums ir ļoti vienkārša atšķirība:
Man ir pieredze, kas maksāja laiku, nervus un ādu.
Tev — komentāru skaits, karma punktos un vēlme būt gudrai tur, kur sen jau vairs neviens neklausās.
Es neatbildu tev, jo mani interesē tavs viedoklis.
Es atbildu, lai citi redzētu, kā izskatās cilvēks, kurš vienmēr runā — bet neko tā arī nepasaka.
08.06.2025 13:19 |

Reitings 16
patroneses @ 08.06.2025 10:27

Šis bija mans pirmais tetovējums. Un, visticamāk, arī pēdējais.
Es šo ierakstu nepublicēju, lai kāds spriestu par manu gaumi, maniem lēmumiem vai manu ādu. Es to publicēju, lai brīdinātu citus par konkrētu “mākslinieku”, kurš sabojāja darbu. Punkts.
Nevienā brīdī es nejautāju: “Ko jūs domājat par tetovējumiem?”
Es neielēcu kāda cita tēmā. Es neuzbruku nevienam. Es izveidoju jaunu diskusiju un dalījos ar pieredzi, kas man izmaksāja vairāk, nekā daudzi no jums vispār spēj iedomāties.
Un ko es saņēmu? Nevis līdzjūtību. Nevis pieredzes apmaiņu. Bet virsrakstu līmeņa spriedumus, tukšu moralizēšanu un komentārus, kas parāda tikai vienu — cik sekli, ļauni un nelaimīgi var būt cilvēki, kad viņiem trūkst cits veids, kā izcelties.
Ja tevi neinteresē tetovējumi — skrollē tālāk. Ja tev nepatīk citu pieredze — nepiedalies. Bet, lūdzu, netēlo, ka esi “godīgs”, ja vienīgais, ko dari, ir izgāzt žulti bez filtra un ar segvārdu.
Mēs tik bieži sūdzamies, ka mūsu valsts ir sabojāta. Bet paskaties, kā mēs izturamies viens pret otru. Kā norokam cilvēku, kurš vienkārši uzdrošinājās pateikt: “Šis nav OK.”
Tāpēc saku skaidri: ja jums nav ko jēdzīgu teikt, ejiet komentēt kādā citā tēmā. Šī nebija domāta jums. Es nerunāju ar jums.
08.06.2025 13:31 |

Reitings 16
akul12 @ 08.06.2025 07:58
Ja tetovējums ir krāsains, tad izplūšana ir normāla parādība.
Tetovējumu vietā notur mūsu imūnsistēma un melnā krāsa vislabāk satur kontūras.
Piemērām krāsaini tetovējumi bez melnām kontūrām izplūdīs un ar laiku pat pazūdīs saplūstot ar ādas toni.
P.S Tāpēc man ir tikai melnbalti tetovējumi

Paldies, tiešām forši redzēt normālu komentāru šajā diskusijā. Reti, kad kāds padalās ar info bez sarkasma vai uzbraucieniem.
Man tetovējums arī ir pavisam vienkāršs — melns, maziņš, ar smalkām līnijām. Bez krāsām, nekas traks vai uzkrītošs. Atrodas paslēptā vietā, ne jau uz pieres, kā varbūt kādai ‘forumietei’ šķiet.
Tāpēc arī vilšanās bija diezgan liela — līnijas šķības, izplūdums jau sadzīšanas sākumā. Nu, vienkārši nekvalitatīvs darbs.
Tu pie viena un tā paša meistara ej, vai esi meklējis dažādus? Varbūt varam uztaisīt ‘shout-out’ tavam tetovētājam, ja protams, vēlies padalīties.
Es tagad vienkārši cenšos saprast — kāpēc vispār kvalitāte tik bieži tiek aizvietota ar frāzi “nu, katram sava gaume”? Jo, nu, līniju taisnums nav gaumes jautājums.
08.06.2025 13:40 |

Reitings 2760
Kristyāna @ 08.06.2025 13:40

Paldies, tiešām forši redzēt normālu komentāru šajā diskusijā. Reti, kad kāds padalās ar info bez sarkasma vai uzbraucieniem.
Man tetovējums arī ir pavisam vienkāršs — melns, maziņš, ar smalkām līnijām. Bez krāsām, nekas traks vai uzkrītošs. Atrodas paslēptā vietā, ne jau uz pieres, kā varbūt kādai ‘forumietei’ šķiet.
Tāpēc arī vilšanās bija diezgan liela — līnijas šķības, izplūdums jau sadzīšanas sākumā. Nu, vienkārši nekvalitatīvs darbs.
Tu pie viena un tā paša meistara ej, vai esi meklējis dažādus? Varbūt varam uztaisīt ‘shout-out’ tavam tetovētājam, ja protams, vēlies padalīties.
Es tagad vienkārši cenšos saprast — kāpēc vispār kvalitāte tik bieži tiek aizvietota ar frāzi “nu, katram sava gaume”? Jo, nu, līniju taisnums nav gaumes jautājums.

Smalkas līnijas nav pateicīgas tetovējumiem, viņas mēdz izplūst vai izbalēt ar laiku. Pie tam līniju, tekstu u.c ir paši grūtākie un tikai daži tetovētāji māk izpildīt bez kļūdām.
Cilvēkiem tieši otrādi liekas, ja tetovētājs māk uzlikt suņa portretu, tad līnijas ir sīkums.
08.06.2025 14:10 |

Reitings 258
es par tavu gaumi neko neteicu. Es par tetovējumiem vispār. Kaut kāda sērga ar tetovējumiem. Jauni cilvēki vēlas kaut ko uztetuvēt un paši nezin ko tieši. Bet nu vajag. Var būt kāds izlasīs un atliks šādu lēmumu. Jo tetovējumi patiesībā ir manā ieskatā muļķīgi. Stāvi blakus kādai rindā .... viss izpildīts ideāli, un smuki, bet bez tetovējuma būtu vēl smukāk. Dizains bez funkcionalitātes - ir oldschool. Apmēram kā baroka mēbeles vai Rundāles pils.
08.06.2025 15:12 |

Reitings 2760
Stāvi blakus kādai rindā .... viss izpildīts ideāli, un smuki, bet bez tetovējuma būtu vēl smukāk.

Kāda starpība, kas stāv veikal rindā blakus, vienu dienu 40 gadniece ar izplūdušu tramp stamp (jo pirms 20 gadiem bija modē), citu dienu pēc čurām smirdošs bezpajumtnieks.
08.06.2025 15:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits