Es studēju LU JF maģistros un strādāju pilna laika darbu.
Gandrīz visi studenti maģistros jau strādāja. Taisnība, ka lekcijas notika vakaros. Obligātie kursi, man šķiet, bija no 18.00. līdz 21.30. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies, bet tā bija pirms 4 gadiem.
Ar savienošanu ir tā - jāiet un jārunā ar darba devēju. Ja strādā juridiskajā profesijā, tevi sapratīs. Mani palaida gan uz praksēm, gan lekcijām, ja kāda sākās 16.30. Bet kaut ko arī sanāca palaist garām, slodze bija ļoti liela. Citi strādāja advokātu birojos uz pusslodzi. Tas, manuprāt, ir labākais grafiks, bet naudiņa būs maza.
Praksēs darīju minimumu, aizgāju reizi nedēļā uz 2h un pēc tam mājās lasīju materiālus. Jā, zinu, tā nav paredzēts, bet tā bija realitāte vairumam! Praksēs visur jautāja - vai jau strādā, un cik bieži nāksi.
Diemžēl kvalitatīvs darbs un studijas vienlaicīgi nebūs. Es izdegu. Protams, ir forši pēc studijām iziet darba tirgū ar pieredzi, bet nezinu, vai bija tā vērts.
Piebildīšu, ka maģistros darba dēļ daudziem krīt vērtējumi, daudzos kursos izbraucu ar vērtējumiem 4-6. Bet kvalifikāciju nokārtoju ar pirmo piegājienu, pateicoties labajām līmenim LU bakalaurā.
Es laikam ieteiktu meklēt pusslodzes darbu juridiskajā jomā. Pilnu laiku - ja tev ir baigā akna un enerģija.