Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

LU JF maģistri

Reitings 55
Reģ: 02.09.2023
Sveiki!
Interesē LU maģistri un to apvienošana ar pilna laika darbu. Cik saprotu, studijas notiek pirmdienās un piektdienās, nedēļas vidū esot jāapgūst prakse.
Jautājums - kā jūs šīs studijas samenedžējat ar darbu? Vai tas vispār ir iespējams bez kāda, kurš tevi finansiāli atbalsta? Jo kurā katrā darba vietā nezinu vai nāks pretī ar to, ka nebūsi uz vietas pirmdienā.
Vēlos dzirdēt jūsu pieredzes stāstus!
04.06.2025 13:56 |

10 gadi
Reitings 17
Reģ: 22.08.2013
Jāsāk ar to, vai šobrīd ir stabils darbs, ja jā, jāiet runāt ar priekšniecību- ja atbalsta, uzsāc studijas, ja ne, nu tad neko! Kā arī, ja izlaidīsi pāris lekcijas, uzjautāsi kursa biedriem materiālus, “piedzīsi” lekcijas. Ne visi spēj apmeklēt VISAS lekcijas, galvenais ierasties uz eksāmenu sesiju.
Un bez finansāla atbalsta diemžēl nekur…
04.06.2025 20:33 |

Reitings 535
Reģ: 03.08.2022
Boni @ 04.06.2025 20:33
Jāsāk ar to, vai šobrīd ir stabils darbs, ja jā, jāiet runāt ar priekšniecību- ja atbalsta, uzsāc studijas, ja ne, nu tad neko! Kā arī, ja izlaidīsi pāris lekcijas, uzjautāsi kursa biedriem materiālus, “piedzīsi” lekcijas. Ne visi spēj apmeklēt VISAS lekcijas, galvenais ierasties uz eksāmenu sesiju.
Un bez finansāla atbalsta diemžēl nekur…

Jūs LU JF esiet studējusi? Tā nav tā vieta, kur var staigāt uz lekcijām kā pagadās, pie tā eksāmena arī pielaide ir jādabū. Pat visu apmeklējot ir vēl papildus liels darbs jāiegulda, lai visu noliktu.
Ja nav plāns iegūt kvalifikāciju, tad izvēlētos citu universitāti. Ja mērķis ir kvalifikācija, tad darbs ir jāliek malā un ar pilnu atdevi jāiet uz iecerēto.
04.06.2025 22:33 |

Patīk
Reitings 56591
Reģ: 12.10.2022
Parasti maģistra studijas tiek realizētas darbadienu vakaros vai brīvdienās. Par šo konkrēti nezināšu.
Ja ir pilnas slodzes darbs, vakaros lekcijas vai jāmācās, tad brīvā laika ir ļoti maz, ja arī ir, tad ir besis un nogurums. Ja ir mērķis un neatlaidīga vēlme, tad viss ir iespējams, bet būs grūti.
04.06.2025 23:03 |

Reitings 900
Reģ: 23.08.2016
Es studēju LU JF maģistros un strādāju pilna laika darbu.
Gandrīz visi studenti maģistros jau strādāja. Taisnība, ka lekcijas notika vakaros. Obligātie kursi, man šķiet, bija no 18.00. līdz 21.30. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies, bet tā bija pirms 4 gadiem.
Ar savienošanu ir tā - jāiet un jārunā ar darba devēju. Ja strādā juridiskajā profesijā, tevi sapratīs. Mani palaida gan uz praksēm, gan lekcijām, ja kāda sākās 16.30. Bet kaut ko arī sanāca palaist garām, slodze bija ļoti liela. Citi strādāja advokātu birojos uz pusslodzi. Tas, manuprāt, ir labākais grafiks, bet naudiņa būs maza.
Praksēs darīju minimumu, aizgāju reizi nedēļā uz 2h un pēc tam mājās lasīju materiālus. Jā, zinu, tā nav paredzēts, bet tā bija realitāte vairumam! Praksēs visur jautāja - vai jau strādā, un cik bieži nāksi.
Diemžēl kvalitatīvs darbs un studijas vienlaicīgi nebūs. Es izdegu. Protams, ir forši pēc studijām iziet darba tirgū ar pieredzi, bet nezinu, vai bija tā vērts.
Piebildīšu, ka maģistros darba dēļ daudziem krīt vērtējumi, daudzos kursos izbraucu ar vērtējumiem 4-6. Bet kvalifikāciju nokārtoju ar pirmo piegājienu, pateicoties labajām līmenim LU bakalaurā.
Es laikam ieteiktu meklēt pusslodzes darbu juridiskajā jomā. Pilnu laiku - ja tev ir baigā akna un enerģija.
06.06.2025 11:49 |

Reitings 3
Reģ: 07.06.2025
Esmu gan tikai bakalauros studējusi pieminētajā fakultātē un pēdējā gadā savienoju studijas ar darbu, bet tā drīzāk bija tāda svaidīšanās pa vidu. Gāju uz lekcijām, kas bija jēdzīgas un uz semināriem, kuri bija obligāti. Pārējā laikā strādāju.
Protams, bija izaicinoši, bet ne neeispējami. Neko nenožēloju, jo praktiskā pieredze man palīdzēja saprast, ka beigās tas tomēr nav mans. :D
Tavā gadījumā izskatās, ka esi pārliecināta, bet šaubies vai apvienosi. Ieteiktu parunāt ar darba devēju par tām pirmdienām. Parasti jau darba devējs ir ieinteresēts, lai darbinieks izglītojas un neesmu dzirdējusi, ka liktu "atstrādāt" tās stundas, kad nav uz vietas. Galvenais ir lai mācības netraucē paveikt visus darbus darbā (turklāt intelektuālu darbu tu vari strādāt da kaut vai 2 naktī, mājās, ja vien ir dators).
No grūtībām nav jābaidās!
07.06.2025 09:09 |

Reitings 111
Reģ: 20.01.2025
Perssefone @ 04.06.2025 13:56
Sveiki!
Interesē LU maģistri un to apvienošana ar pilna laika darbu. Cik saprotu, studijas notiek pirmdienās un piektdienās, nedēļas vidū esot jāapgūst prakse.
Jautājums - kā jūs šīs studijas samenedžējat ar darbu? Vai tas vispār ir iespējams bez kāda, kurš tevi finansiāli atbalsta? Jo kurā katrā darba vietā nezinu vai nāks pretī ar to, ka nebūsi uz vietas pirmdienā.
Vēlos dzirdēt jūsu pieredzes stāstus!
1) Runāt ar priekšniecību darbā, 2) ja alga normāla, jā, var arī bez finansiāla atbalsta. Ir darbi, kur svarīgs ir padarītais, nevis tikai atsēdēšana 9-18. Šis ir īstais laiks, lai atrastu normālu darbavietu, un ja tā būs, tad nebūs problēmu ne ar universitāti, ne ar praksi. Liela daļa studentu strādā pilna laika darbu, studē un iet praksi reizē, tā kā nesaprotu šo šokēšanos par apvienošanu, turklāt uz praksi bieži vien studenti iet vienreiz nedēļā, max divreiz. Kā jau teica - šajā nozarē darba devējiem būtu jāsaprot :D Un tici vai nē, bet daudziem vēl atliek laiks darīt savas lietas. Viss atkarīgs no katra paša attieksmes.
07.06.2025 19:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits