Nu lūk, es arī tīru zobus 2-3 reizes dienā un diegoju pēc katras ēdienreizes. Kad gadu nēsāju invisalign un ik nedēļu sūtīju zobu bildes klīnikai, vienmēr komentāri atpakaļ nāca, ka ''izcila zobu higiēna''. Bet tāpat problēmas laika gaitā sarodas.
Atceros, kādreiz sen atpakaļ ar vienu higiēnisti sāku pļāpāt par maniem zobiem un viņa man jautāja, vai dzeru daudz kolas un citas limonādes. Neko tādu es nedzeru ikdienā. Ar to saruna par šo aspektu arī beidzās. Pavisam nesen nejauši izlasīju, ka zobu problēmas var būt saistītas ar ph līmenī mutē - ja tas ir skābāks (tur arī asociācija ar tām limonādēm, kas arī rada skābāku vidi) tad vairāk bojājas emalja un lielāks risks caurumiem. Pagājušajā nedēļā biju nomainīt vecu plombi un arī zobārste ieminējās, ka visdrīzāk skāba vide mutē, tāpēc plombes neturas hermētiski. Bet vairs neko neteica. Būtu interesanti zināt šeit esošo zinātāju viedokli par šo. Kā saprotu, sievietēm kopumā ir šāda problēma daudz biežāk nekā vīriešiem, hormonu vai kaut kā .tml dēļ. Bet tas nav nekas, ko nebūtu iespējams ietekmēt un mazināt. Es tagad sāku par to lasīt onlainā, bet aizdomājos par to, kāpēc zobārsti par to neko nesaka, ja redz šādu problēmu? Un arī kad viena zobārste par to ieminējās, tad ļoti garāmejot un bez piebildes, ka to ir iespējams ietekmēt?