Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pēc dzemdībām

Reitings 2
Reģ: 28.04.2025
Help! Ir pagājis gads kopš piedzima otrais mazais, beidzot esmu saņēmusies sakārtot savu ķermeni. Ēdu kā pagadās, jo bērniem ir maza vecumu starpība un vīrs raujas pa darbiem, par palīdzību nesūdzos, taču pirms otrajām dzemdībām biju krietni labākā fiziskajā formā, galīgi neizdodas atgriezt savu līdzšīnejo formu…Gribu palīdzību no malas, meklēju foršu un iejūtīgu uztura speciālisti, svārstos starp Sandiju Šplītu no veselības centra 4, Aiju Bahmani no vivendi centra, Paulu Ločmeli vai Lindu Federu
Ja kādai ir cits zināms speciālists gaidīšu ieteikumus, par analīzēm viss ir nodots un uz rokām, tāpēc meklēju tieši kas palīdzēs tikt galā ar uzturu un ķermeni
28.04.2025 23:49 |

Reitings 608
Reģ: 09.06.2023
Par Sandiju ir dzirdētas labas atsauksmes, bet pieļauju, ka Linda vēl ir laba
29.04.2025 18:27 |

10 gadi
Reitings 11802
Reģ: 29.01.2009
Nezinu par uztura speciālistiem, bet man ļoti palīdzēja nomest svaru fāstings. Un nekādas uzkodiņas starp ēdienreizēm. Vēl var izlasīt ļoti labu grāmatu - Glikozes revolūcija. Bet nu es neēdu praktiski neko neveselīgu, vienmēr ļoti parasti un garlaicīgi ēdieni mājās - omlete, griķi ar vistas fileju, salāti ar tunci vakariņās utmldz. Jo vienkāršāks ēdiens jo labāk! Nekādi čipši, kolas, mērcītes, ļoti trekns un cepts ēdiens netiek lietots. Miltu izstrādājumi - nē. No augļiem retu reizi ābols vai apelsīns.
03.05.2025 15:00 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6452
Reģ: 13.11.2016
Anggggst @ 03.05.2025 15:00
Nezinu par uztura speciālistiem, bet man ļoti palīdzēja nomest svaru fāstings. Un nekādas uzkodiņas starp ēdienreizēm. Vēl var izlasīt ļoti labu grāmatu - Glikozes revolūcija. Bet nu es neēdu praktiski neko neveselīgu, vienmēr ļoti parasti un garlaicīgi ēdieni mājās - omlete, griķi ar vistas fileju, salāti ar tunci vakariņās utmldz. Jo vienkāršāks ēdiens jo labāk! Nekādi čipši, kolas, mērcītes, ļoti trekns un cepts ēdiens netiek lietots. Miltu izstrādājumi - nē. No augļiem retu reizi ābols vai apelsīns.

Par fāstinga labvēlīgu ietekmi uz veselību esmu skeptiska, bet par veselīgu uzturu pilnīgi piekrītu. Neveselīgu ēdienu, uzkodu, izslēgšana no ēdienkartes ļoti palīdz. Es gan salīdzinoši daudz ēdu arī augļus.
03.05.2025 15:04 |

Reitings 2
Reģ: 08.05.2025
@Buckshot Roulette Ja meklējat sirsnīgu un iejūtīgu eksperti, Aija Bahmani no Vivendi tiek augstu novērtēta par savu empātisko, dzīvesveidu apzinošo pieeju, kas ir ideāli piemērota atveseļošanai pēc dzemdībām.
08.05.2025 09:42 |

Reitings 813
Reģ: 28.01.2023
Agrāk izmantoju fastingu 16:8. Ēdu no 10-18.00. No rīta brokastis tāpat nekad negribējās tāpēc ap 10 bija ideālais laiks. Ļoti vieglas brokastis, pēc tam ap 15 pusdienas, un 18 pēdējo reizi vakariņas. Parasti vēl vakaros ap 21 taisīju tēju bez cukura. + pa dienu vismaz 1.5l ūdens. Fastinga laikā protams nē našķiem strap ēdienreizēm un obligāti salktie ogļhidrāti un olbaltumvielas kas pakāpeniski krītas neizraisot straujas cukuras maiņas. Darbojas lieliski. Pieliec klāt sportu, ej ātrās pastaigās ar mazo un mājās vēl vingro, viss izdosies. Nepadodies ja piemēram 2-3 nedēļas svars nekrītas, jāļauj tam visam iekustēties un organismam pārslēgties
08.05.2025 10:48 |

10 gadi
Reitings 4019
Reģ: 29.01.2009
debestinaa @ 08.05.2025 10:48
Agrāk izmantoju fastingu 16:8. Ēdu no 10-18.00. No rīta brokastis tāpat nekad negribējās tāpēc ap 10 bija ideālais laiks. Ļoti vieglas brokastis, pēc tam ap 15 pusdienas, un 18 pēdējo reizi vakariņas. Parasti vēl vakaros ap 21 taisīju tēju bez cukura. + pa dienu vismaz 1.5l ūdens. Fastinga laikā protams nē našķiem strap ēdienreizēm un obligāti salktie ogļhidrāti un olbaltumvielas kas pakāpeniski krītas neizraisot straujas cukuras maiņas. Darbojas lieliski. Pieliec klāt sportu, ej ātrās pastaigās ar mazo un mājās vēl vingro, viss izdosies. Nepadodies ja piemēram 2-3 nedēļas svars nekrītas, jāļauj tam visam iekustēties un organismam pārslēgties

Nu nevar tā fastingot uz dullo. Ir jānovērtē sava veselība no sākuma. Ja žults krājas pa tukšo ilgu laiku, tas ir taisnākais ceļš uz žultsakmeņiem.
08.05.2025 12:38 |

Reitings 1209
Reģ: 13.12.2023
debestinaa @ 08.05.2025 10:48

Badošanās ir tik tizla. Un nav ilgtspējīga. Ja gribas ēst, tad ir jāpaēd, vienalga cikos, tikai jautājums, KO tu ēd.
Kopumā jaunajai māmiņai galvenais dabūt vērtīgas uzturvielas, vitamīnus, badošanās absolūti nav aktuāla un ieteicama.
08.05.2025 14:30 |

Reitings 813
Nesanāk nekāda badošanās. Vidēji ceļos 8 tapēc nespēju iedomāties ēst uzreiz. Optimālais laiks arî ir tie 10 no rīta. Un vakaros vidēji dodos gulēt laicīgi ap 22, kas ir pilnīgi adekvāti jo ēšanas jāizbeidz vidēji 3-4 stundas pirms miega. Un dienas gaitā no tiem 10-18 mans uzturs bija maksimāli sabalansēts un rēķināju līdzi obv, taukiem, ogļhidrātiem. Pāēdusi biju vienmēr un nekad izbadējusies.
Tagad no rītiem arī nekad nēēdu līdz vidēji 10/11 bet vakaros pedējā ēšana ir ap 20 jo gulēt dodos vēlāk. Tāpēc arī svars nekrīt nost kad ēd starp ēdienreizēm un niekojas un ēd sūdus. Dodies pie uztura speciālista kas pateiks tieši to pašu ko chatgpt
09.05.2025 07:56 |

Reitings 173
Reģ: 03.02.2025
debestinaa @ 09.05.2025 07:56
Nesanāk nekāda badošanās. Vidēji ceļos 8 tapēc nespēju iedomāties ēst uzreiz. Optimālais laiks arî ir tie 10 no rīta. Un vakaros vidēji dodos gulēt laicīgi ap 22, kas ir pilnīgi adekvāti jo ēšanas jāizbeidz vidēji 3-4 stundas pirms miega. Un dienas gaitā no tiem 10-18 mans uzturs bija maksimāli sabalansēts un rēķināju līdzi obv, taukiem, ogļhidrātiem. Pāēdusi biju vienmēr un nekad izbadējusies.
Tagad no rītiem arī nekad nēēdu līdz vidēji 10/11 bet vakaros pedējā ēšana ir ap 20 jo gulēt dodos vēlāk. Tāpēc arī svars nekrīt nost kad ēd starp ēdienreizēm un niekojas un ēd sūdus. Dodies pie uztura speciālista kas pateiks tieši to pašu ko chatgpt

Tev ir bērni?
09.05.2025 09:07 |

Reitings 1209
debestinaa @ 09.05.2025 07:56

Ja tu nebadojies, tad jau tas nav fastings 😂😂 Vienīgā jēgpilnā frāze - sabalansēts uzturs, viss pārējais, tsk rēķināšana, svēršana, laika atskaite utt ir diezgan murgaini un absolūti nav ilgtspējīgi, īpaši pie autores dzīvesveida.
09.05.2025 13:01 |

Reitings 173
Diabolus @ 09.05.2025 13:01

Ja tu nebadojies, tad jau tas nav fastings ?? Vienīgā jēgpilnā frāze - sabalansēts uzturs, viss pārējais, tsk rēķināšana, svēršana, laika atskaite utt ir diezgan murgaini un absolūti nav ilgtspējīgi, īpaši pie autores dzīvesveida.

Tapēc arī prasiju vai viņai maz ir bērni. Bieži cilvēki neapzinās kādas korekcijas tie ievieš.
09.05.2025 14:54 |

Reitings 813
Kanga @ 09.05.2025 14:54

Tapēc arī prasiju vai viņai maz ir bērni. Bieži cilvēki neapzinās kādas korekcijas tie ievieš.
berni ievieš korekcijas ka jāēd mēsli ?
09.05.2025 18:07 |

Reitings 173
debestinaa @ 09.05.2025 18:07
berni ievieš korekcijas ka jāēd mēsli ?

Ka bieži nepietiek laika pagatavot kaut ko veselīgu.
09.05.2025 18:28 |

Reitings 1209
Ja nu gadījumā nesanāk atrast labu uztura speciālistu, es varu padalīties ar savu veiksmīgo stratēģiju, lai gan manam ķermeņa tipam nav nosliece uz aptaukošanos, bet varbūt noderēs…
1) Ēd to pašu, ko tavs viengadnieks, jo ap šo laiku jau gandrīz visas ēdiena grupas var apgūt. Dubults ieguvums. Vai, ja tavs ēdājs ļoti izvēlīgs, sataisi sev visai nedēļai lielu zupas vai sautējuma katlu.
2) Vakarā sataisi visai nedēļai vai vismaz vairākām dienām puslīdz veselīgas uzkodas, piemēram, omletes mafinus vai ko tml. Vai sapērc un sabāz somā burkānus, bērnu batoniņus bez cukura, siera nūjiņas utt.
Sanāk daudz darba vienu vakaru, toties pārējo laiku vari čilot un nav tās tukšā vēdera panikas.
Citi lietotāji acīmredzot nav dzirdējuši, ka zīdainis prasa daudz laika un fizisko resursu.
09.05.2025 22:21 |

Reitings 813
Kanga @ 09.05.2025 18:28

Ka bieži nepietiek laika pagatavot kaut ko veselīgu.
nē, tātad tas vienkārši ir ģimenes ēšanas paradumi, ka tiek ēstas neveselīgas lietas, kas nav ok ne jebkurā vecumā. Ja cilvēks to apzinās, ka neatkarīgi no situācijas viņam ir jāēd kvalitatīvi, tad arī problēmu nebūs. Nav laiks ir tikai atruna. 10min laikā samet visus dārzeņus katlā- sautējums, iemet cepenē zivi-10min. Tas vienkārši ir cilvēku dzīvesveids un atrunas- ka nav laiks, vienkārši citas prioritātes un labāk aprij kaut kādu baltmaizi ar desu nekā pilngraudu maizi ar avokādo kas pagatošanas laikā aizņem tik pat daudz laiku.
10.05.2025 11:10 |

Reitings 173
debestinaa @ 10.05.2025 11:10
nē, tātad tas vienkārši ir ģimenes ēšanas paradumi, ka tiek ēstas neveselīgas lietas, kas nav ok ne jebkurā vecumā. Ja cilvēks to apzinās, ka neatkarīgi no situācijas viņam ir jāēd kvalitatīvi, tad arī problēmu nebūs. Nav laiks ir tikai atruna. 10min laikā samet visus dārzeņus katlā- sautējums, iemet cepenē zivi-10min. Tas vienkārši ir cilvēku dzīvesveids un atrunas- ka nav laiks, vienkārši citas prioritātes un labāk aprij kaut kādu baltmaizi ar desu nekā pilngraudu maizi ar avokādo kas pagatošanas laikā aizņem tik pat daudz laiku.

Es pieļauju ka daļēji tev arī ir taisnība, jo principā svarīgi kādi izejprodukti ir tajā ledusskapī un ko reāli vari no viņiem pagatavot. Teorētiski var piedomāt pie uzkodām, piemēram. Snikera vietā uzēzt cherry tomātus vai burkānu. Ja ēd mājās tad pagatavot ko normālāku par mac n cheese. Vienīgi tad pie tā jāpievēršas arī otrajai pusītei un abiem jābūt uz viena viļna. Es pēdējā laikā cenšos izslēgt cukura patēriņu un ēst kaut maķenīt veselīgāk. Bet teikšu kā ir, ir grūti paiet garām tam saldumu plauktiņam, kuru vīrs ik pa laikam papildina. Dažreiz "noraujos" un apēdu nevis grieķu, bet parasto jogurtu. Tā kā principā autorei iesaku darīt lietas pamazām, nevis strauji nomest. Ķermeni un prātu ir jāpieradina pie lietām. It īpaši, ja ir tendence apēst emocijas.
11.05.2025 08:26 |

Reitings 813
Kanga @ 11.05.2025 08:26

Es pieļauju ka daļēji tev arī ir taisnība, jo principā svarīgi kādi izejprodukti ir tajā ledusskapī un ko reāli vari no viņiem pagatavot. Teorētiski var piedomāt pie uzkodām, piemēram. Snikera vietā uzēzt cherry tomātus vai burkānu. Ja ēd mājās tad pagatavot ko normālāku par mac n cheese. Vienīgi tad pie tā jāpievēršas arī otrajai pusītei un abiem jābūt uz viena viļna. Es pēdējā laikā cenšos izslēgt cukura patēriņu un ēst kaut maķenīt veselīgāk. Bet teikšu kā ir, ir grūti paiet garām tam saldumu plauktiņam, kuru vīrs ik pa laikam papildina. Dažreiz "noraujos" un apēdu nevis grieķu, bet parasto jogurtu. Tā kā principā autorei iesaku darīt lietas pamazām, nevis strauji nomest. Ķermeni un prātu ir jāpieradina pie lietām. It īpaši, ja ir tendence apēst emocijas.
nu es runāju tieši tikai par to nevis visu pārējo. Nevajag barot ne bērnus ne sevi ar sūdiem. Visu var aizstāt. Ir tik daudz variāciju. Chat gpt mierīgi sastada plānus, bet ja nav disciplīna neēst tos mēslus neviens uztura speciālists nepalīdzēs🤣 Tas ka tur mājas kaut 5 bērni un nav laika, nav laika kam? Bērni neēd? A kāpēc bērni tiek baroti ar sliktu pārtiku? Kāpēc nevar nepirkt visādas baltmaizes,margarīnus, desas un treknus sierus, jogurtus un keloksus? Viss slēpjqs tikai tajā kā pātiek visa ģimene.
11.05.2025 11:12 |

Reitings 173
debestinaa @ 11.05.2025 11:12
nu es runāju tieši tikai par to nevis visu pārējo. Nevajag barot ne bērnus ne sevi ar sūdiem. Visu var aizstāt. Ir tik daudz variāciju. Chat gpt mierīgi sastada plānus, bet ja nav disciplīna neēst tos mēslus neviens uztura speciālists nepalīdzēs? Tas ka tur mājas kaut 5 bērni un nav laika, nav laika kam? Bērni neēd? A kāpēc bērni tiek baroti ar sliktu pārtiku? Kāpēc nevar nepirkt visādas baltmaizes,margarīnus, desas un treknus sierus, jogurtus un keloksus? Viss slēpjqs tikai tajā kā pātiek visa ģimene.

It kā neko nepareizu nesaki bet tev tas viedoklis tik uzbrūkošs un ass. It kā normāla diskusija.
Ja par laika trūkumu, tad es pilnībā saprotu kur tas laiks pazūd. Ja abi strādā, paralēli ir kaut kādas mājas, saimniecības lietas (nē, es nerunāju par veļas mazgāšanu vai traukiem), tad laiks pazūd ļoti strauji. Un tad tu ieej veikalā, nopērc gatavo pārtiku un ēd, jo fiziski nav laika neko pagatavot.
11.05.2025 12:13 |

10 gadi
Reitings 4151
Reģ: 22.11.2013
Dodies pie uztura speciālista kas pateiks tieši to pašu ko chatgpt

Ak, kas par naidu pret uztura speciālistiem. Vai pie citiem veselības aprūpes speciālistiem arī neej, jo ChatGPT pateiks to pašu?
Man prieks, ka autore plāno aiziet pie uztura speciālista. Tomēr veicot uztura maiņu sākotnēji vajag ielūkoties pacienta analīzēs, pretējā gadījumā var iebraukt citā grāvī.
14.05.2025 11:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits