Random domas.

Reitings 16
Reģ: 02.02.2025
Būs te cepiens tagad. 😀 Es (un ne tikai es) Esmu novērojis vienu lietu. Tas jau vairs nav noslēpums ka Latvijā ir sieviešu deficīts. Jau ziņu portālos par to bij rakstīts, ka dzimstība kritiska, demogrāfija iet uz leju utt. Pēdējo pāris gadu laikā no Latvijas ir vēl izbraukušas 88 tūkstoši sievietes. Vietā ir sabraukuši pāris tūkstoši "kūpinātie" (indieši pakistānieši) tas nozīmē ka vecuma grupā 18-45 jau bija vīrieši vairāk nekā sievietes, tad tagad statistiski ir vēl vairāk vīriešu uz to mazo sieviešu skaitu. BET. Ieejot tādos saitos kā Badoo, Tinder, viņi ir pilni ar brīvām un netik brīvām sievietēm.
Nopietns jautājums mani ir ieinteresējis. Ja mums Latvijā uz vienu sievieti ir vismaz 7 vīrieši (rupji ņemot) tad jau visām sen jau vajadzēja būt aizņemtām, noprecētām un iepazīšanās saitiem tukšiem. Jautājums - kas jums nepatīk? Kas jums sievietēm pietrūkst, kad daža laba pat pāris gadus sēž internetā un nevar atrast vīrieti, valstī kur tie ir pilns un vēl pāri paliek?
19.04.2025 21:31 |

Reitings 2694
Reģ: 11.04.2023
Kanga @ 22.04.2025 19:10

Dzimšanas apliecība ja norāda tēvu vai tad ar to nepietiek lai alimentus pieprasītu, pat bez laulības slēgšanas?

Pietiek, bet ir atšķirība vai laulībā esot bērns automātiski ierakstīts, kā tēvs pat bez klātbūtnes.
Jeb ilgadējo piegulētāju ar varu (tiesu) jāvelk uz dzimsarakstu nodaļu , lai uzliek parakstu, ka atzīst bērnu.
Laulība ir tikai sievietes interesēs, lai piegulētājs nevarētu aiziet vieglu sirdi.
22.04.2025 19:20 |

Patīk
Reitings 2876
Reģ: 03.11.2023
Krišjānis Kariņš @ 22.04.2025 17:09

Manuprāt, ir divu tipu cilvēki. Tie, kas joprojām dzīvo alus laikmetā un pretējo dzimumu vērtē pēc ''viņš/a man var iedot to un šito'', t.i., manā vietā pacelt smagu dīvānu, manā vietā nopelnīt naudu, manā vietā izaudzināt bērnu utt. Un tie, kas dzīvo mūsdienās un saprot, ka jā, visu ikdienai nepieciešamo pārsvarā var izdarīt abi dzimumi bez īpašām problēmām. Vecis var uztaisīt vakariņas un samest drēbes veļas mašīnā, vecene var atnest piķi mājās. Bet bērni jāaudzina abiem. Tas, ar ko šādus ''visu varu pats/i'' cilvēkus var paņemt, ir personība un labs raksturs. Pavisam vienkārši tas, lai cilvēki gribētu ar tevi kopā pavadīt laiku - ļoti daudz laika - bez kaut kāda papildus labumu rēķināšanas, ko tu viņam iedosi. Problēma, ka daudziem nav ne rakstura, ne personības. Protams, to seklāko galu var nosmelt arī ar izskatu un ar naudu, bet atkal problēma, ka daudziem pat tā nav.

💯
22.04.2025 19:20 |

Reitings 1741
Reģ: 31.01.2023
selestine @ 22.04.2025 18:05
mana uzskata attiecibas un laulibas ir vajadzigas ikai jauniba,berniem utt...tagad jau 45,neredzu pilnigi nekadu iemeslu,kapec man vajadzetu attiecibas vai vel trakak ar kadu dzivot kopa...redzeju nesen kautkadu video,kur stastija,ka attiecibas vajag tikai cilvekiem ar kautkadam traumam,kuras cilveks censas risinat caur otru cilveku....garigi veselam cilvekam otrs cilveks un attiecibas neesot vajadzigas,jo pats spej but laimigs ar sevi..un es tam piekritu
45? Pēc tekstiem izklausies 65+, sen jau pārstājusi interesēties par dzīvi un vīriešiem. Normālā situācijā cilvēki parasti vēlas legalizēt savas attiecības, nevis dzīvot "ar draugu". Ja vīrietis nepiedāvā precēties, tātad sieviete nav pārāk liela vērtība viņa acīs.
22.04.2025 19:31 |

Reitings 7
Reģ: 22.06.2024
Vispār jau es piekrītu — mūsdienās tiešām trūkst normālu veidu, kā iepazīties. Sociālo tīklu laikmets, manuprāt, ir pamatīgi sačakarējis to, kā mēs viens uz otru skatāmies. Visi tie dating appi liekas tik virspusēji — kā skatīšanās veikala skatlogā: izvēlies pēc iepakojuma, bet kas tur iekšā, nav ne jausmas. Viena lieta, ko es esmu pamanījis (un tas arī ir labi pētīts) — tinderī un bamblā jā, parasti ir kādi septiņi vīrieši uz vienu sievieti. Bet dzīvē, gluži pretēji — man apkārt ir pilns ar brīvām meitenēm, kamēr puiši visi aizņemti. Kā tas vispār strādā? 🤨
22.04.2025 19:53 |

Reitings 216
Reģ: 19.08.2015

Manuprāt, ir divu tipu cilvēki. Tie, kas joprojām dzīvo alus laikmetā un pretējo dzimumu vērtē pēc ''viņš/a man var iedot to un šito'', t.i., manā vietā pacelt smagu dīvānu, manā vietā nopelnīt naudu, manā vietā izaudzināt bērnu utt. Un tie, kas dzīvo mūsdienās un saprot, ka jā, visu ikdienai nepieciešamo pārsvarā var izdarīt abi dzimumi bez īpašām problēmām. Vecis var uztaisīt vakariņas un samest drēbes veļas mašīnā, vecene var atnest piķi mājās. Bet bērni jāaudzina abiem. Tas, ar ko šādus ''visu varu pats/i'' cilvēkus var paņemt, ir personība un labs raksturs. Pavisam vienkārši tas, lai cilvēki gribētu ar tevi kopā pavadīt laiku - ļoti daudz laika - bez kaut kāda papildus labumu rēķināšanas, ko tu viņam iedosi. Problēma, ka daudziem nav ne rakstura, ne personības. Protams, to seklāko galu var nosmelt arī ar izskatu un ar naudu, bet atkal problēma, ka daudziem pat tā nav.

Labākais, kas pēdējo gadu laikā dzirdēts no Kariņa kunga. ✅👍
22.04.2025 20:31 |

Reitings 3694
Reģ: 07.09.2023
Skrūvgriezis @ 22.04.2025 19:53
Vispār jau es piekrītu — mūsdienās tiešām trūkst normālu veidu, kā iepazīties. Sociālo tīklu laikmets, manuprāt, ir pamatīgi sačakarējis to, kā mēs viens uz otru skatāmies. Visi tie dating appi liekas tik virspusēji — kā skatīšanās veikala skatlogā: izvēlies pēc iepakojuma, bet kas tur iekšā, nav ne jausmas. Viena lieta, ko es esmu pamanījis (un tas arī ir labi pētīts) — tinderī un bamblā jā, parasti ir kādi septiņi vīrieši uz vienu sievieti. Bet dzīvē, gluži pretēji — man apkārt ir pilns ar brīvām meitenēm, kamēr puiši visi aizņemti. Kā tas vispār strādā? ?

Ļoti vienkārši : vairums vīriešu, kas tur apgrozās, sākotnēji ir aizņemti un tendēti uz gadījuma sakariem. Tā bija kādus 15-17 gadus atpakaļ, un tā tas arī ir tagad, spriežot pēc tā ko rāda draudzenes un apspriež Facebook grupās. Plus vēl kā sēnes pēc lietus saradušies visādi kriptoskameri un tamlīdzīgi appisēji. Tādi, ar kuriem var izveidot ilgtermiņa attiecības, tur ir mazākumā un parasti tādās vietnēs ilgi neuzkavējas.
22.04.2025 20:52 |

Reitings 175
Reģ: 03.02.2025
akul12 @ 22.04.2025 19:20

Pietiek, bet ir atšķirība vai laulībā esot bērns automātiski ierakstīts, kā tēvs pat bez klātbūtnes.
Jeb ilgadējo piegulētāju ar varu (tiesu) jāvelk uz dzimsarakstu nodaļu , lai uzliek parakstu, ka atzīst bērnu.
Laulība ir tikai sievietes interesēs, lai piegulētājs nevarētu aiziet vieglu sirdi.

Tad jau viss pareizi, lai tik precās un maksā alimentus. :)
22.04.2025 21:13 |

Reitings 222
Reģ: 28.01.2025
Pilgrim @ 22.04.2025 19:31
45? Pēc tekstiem izklausies 65+, sen jau pārstājusi interesēties par dzīvi un vīriešiem. Normālā situācijā cilvēki parasti vēlas legalizēt savas attiecības, nevis dzīvot "ar draugu". Ja vīrietis nepiedāvā precēties, tātad sieviete nav pārāk liela vērtība viņa acīs.

Legalizēt attiecības? Attiecības ir tāpat legālas.
Ja vīrietis nepiedāvā precēties, tad iespējams baidās no atteikuma. Var būt domā ka nav cienīgs, ka viņa izaugsme ir zemāka, ka sievietei ambīcijas ir augstākas, ka viņš sievietei pagaidu variants, kamēr neuzrodas kāds ar jahtu un ferrari.
22.04.2025 22:10 |

Reitings 1210
Reģ: 13.12.2023

Piekrītu. Vienīgi iepazīšanās saitos primārā interese nekad nav personība, jo tas nevar būt atlases kritērijs. Tātad pat tiem, kuri meklē sev nopietnu partneri, pirmais kritērijs ir izskats, tad imidžs (lasi - nauda), un tikai tad raksturs. Ja nu kāds ir ieinteresēts pirmkārt uzzināt cilvēka raksturu, tad viņam šajos saitos nav ko darīt.
22.04.2025 22:35 |

Reitings 802
Reģ: 13.06.2024
akul12 @ 22.04.2025 17:50

Kā tas ikdienā izpaustos? Kādu bolta kurjeru nolamājis un neiet ikgadējos praida gājienos ?
Kā šīs vīrieša īpašības ietekmē attiecības ikdienā? Ja abi attiecībās vienas rases un heteroseksuāli!

Pag, Tu tiešām uzskati, ka tādas lietas nekādā mērā neietekmē attiecības? Nē, nu varbūt kāda ķer kaifu, atrodoties blakus vecim, kurš homoseksuālus cilvēkus saukā par "pederastiem" un priecājas par to, ka Juglas kanālā noslīcis Indijas pilsonis (kad šī ziņa parādījās medijos, komentāri, kuros latvieši ar ļaunu prieku priecājās par to, ka kaut kāds "melnais" nosprādzis, bira kā no pārpilnības raga), taču man, kā cilvēkam, kurš citus cilvēkus nevērtē pēc to ādas krāsas/orientācijas/rases/tautības utt., nebūtu nekā kopīga ar indivīdu, kurā iekšā mīt akls naids pret kādu sabiedrības grupu.
22.04.2025 22:39 |

Reitings 1210
ronnie @ 22.04.2025 22:39

Pag, Tu tiešām uzskati, ka tādas lietas nekādā mērā neietekmē attiecības? Nē, nu varbūt kāda ķer kaifu, atrodoties blakus vecim, kurš homoseksuālus cilvēkus saukā par "pederastiem" un priecājas par to, ka Juglas kanālā noslīcis Indijas pilsonis (kad šī ziņa parādījās medijos, komentāri, kuros latvieši ar ļaunu prieku priecājās par to, ka kaut kāds "melnais" nosprādzis, bira kā no pārpilnības raga), taču man, kā cilvēkam, kurš citus cilvēkus nevērtē pēc to ādas krāsas/orientācijas/rases/tautības utt., nebūtu nekā kopīga ar indivīdu, kurā iekšā mīt akls naids pret kādu sabiedrības grupu.

Vai rasisms un visas pārējās fobijas ir specifiski latviešiem raksturīgas, kaut kāda nacionālā īpatnība? Parasti jaunas meitenes no viensētas idealizē ārzemniekus, bet es tā nopratu, ka tu taču esi šur tur pabijusi.
22.04.2025 23:14 |

Reitings 254
Reģ: 11.02.2024
Pie velna tās attiecības
22.04.2025 23:23 |

Reitings 175
Sliktākais, kas šajai valstij var piederēt ir visu pieņemošs pilsonis.
22.04.2025 23:35 |

Reitings 857
Reģ: 29.04.2021
Man uzreiz rodas jautājums - kāpēc ir tāds uzskats,ka obligāti ir jābūt attiecībās ? Ja pāris gadus padzīvo viena ,bez otras puses ,tas nozīmē ka tev kautkas nav kārtībā ? Manuprāt sievietes ir palikušas vairāk sevis cienošas un protams ka neņems kuru katru sev par draugu,vīru .
23.04.2025 05:20 |

Reitings 222
Reģ: 28.01.2025
Rasisms un visādas fobijas ir normāla cilvēka reakcija.Tie cilvēki kas sabrauc šeit arī ir rasisti.
Visi LGBT arī ir ksenofobiski un bezjēgā cīnās pret heteroseksuāliem cilvēkiem. Tā ir cilvēku standart uzvedība. Un ne tikai cilvēku. Dzīvnieki arī ir rasistiski. Jāpieņem dzīve tāda kāda tā ir. Un ir tā ka iebraucēji mūs apdraud. Un LGBT arī apdraud. Visi viens otru apdraud. Tieši tāpat kā puķes pļavā. Var būt kādam liekas ka tur harmonija, bet patiesībā tā ir cīņa. Pēc gadiem ej un skaties - re sarkanā grāmata jāpapildina. Latviešu nemaz tik daudz nav palicis - ksenofobija ir loģiska. Pasaules kultūra tikai iegūst no valodu un kultūru daudzveidības, tāpat kā biotopi iegūst no sugu daudzveidības. Un saplūsšana ir pasaules mēroga problēma nevis vēlamais rezultāts.
23.04.2025 07:00 |

Reitings 2694
Reģ: 11.04.2023
ronnie @ 22.04.2025 22:39

Nemeklē vienradzi 😁
Vīrišķīgi vīrieši nebūs snowflake, kaut vai dēļ testosterona līmeņa, kurš veido vīrišķigu izskatu.
23.04.2025 09:11 |

Reitings 175
Diabolus @ 22.04.2025 22:35

Piekrītu. Vienīgi iepazīšanās saitos primārā interese nekad nav personība, jo tas nevar būt atlases kritērijs. Tātad pat tiem, kuri meklē sev nopietnu partneri, pirmais kritērijs ir izskats, tad imidžs (lasi - nauda), un tikai tad raksturs. Ja nu kāds ir ieinteresēts pirmkārt uzzināt cilvēka raksturu, tad viņam šajos saitos nav ko darīt.

Jā, izskats gan spēlē ļoti lielu lomu arī vienkārši satiekot kādu kafenē. Tā nauda jau var nebūt otrajā plānā, sākumā izskats, tad randiņā saprot kas par cilvēku un tad jau ar laiku arī naudas lietas.
23.04.2025 09:26 |

Reitings 262
Reģ: 20.02.2024
Diabolus @ 22.04.2025 22:35

Tu izklausies pēc cilvēka, kam patīk sev un citiem stāstīt cik viss ir bezjēdzīgi, katastrofāli, un nolemti. Tas noteikti traucēs veidot attiecības. Iepazīšanās saitos ir cilvēki, kurus interesē tieši raksturs, un arī tādi tur atrod sev attiecības. Ja tev ir sajūta, ka tur nav nevienas normālas sievietes šajā ziņā, tad gan jau pats svaipo plikus dibenus bildēs. Nu vai arī vienmēr variants, ka pārvērtē sevi, un labu raksturu meklējošas sievietes tevi neuzskata par ņemamu kandidātu. Te jau kā pirmā asociācija ar labu raksturu tika minēti bomži - ja tev arī ir šāda asociācija, tad visdrīzāk tev ir tas variants, kur pats sevi pārvērtē un vainu novel uz ''seklām sievietēm'', ka neiet attiecībās.
23.04.2025 09:52 |

Reitings 1210
Krišjānis Kariņš @ 23.04.2025 09:52

Tu izklausies pēc cilvēka, kam patīk sev un citiem stāstīt cik viss ir bezjēdzīgi, katastrofāli, un nolemti. Tas noteikti traucēs veidot attiecības. Iepazīšanās saitos ir cilvēki, kurus interesē tieši raksturs, un arī tādi tur atrod sev attiecības. Ja tev ir sajūta, ka tur nav nevienas normālas sievietes šajā ziņā, tad gan jau pats svaipo plikus dibenus bildēs. Nu vai arī vienmēr variants, ka pārvērtē sevi, un labu raksturu meklējošas sievietes tevi neuzskata par ņemamu kandidātu. Te jau kā pirmā asociācija ar labu raksturu tika minēti bomži - ja tev arī ir šāda asociācija, tad visdrīzāk tev ir tas variants, kur pats sevi pārvērtē un vainu novel uz ''seklām sievietēm'', ka neiet attiecībās.

Nav katastrofāli, bet domāju gan, ka hroniska tinder lietošana pārsātina.
Es šobrīd nesvaipoju, jo esmu precēta, ar bērniem. Ir vēl kādi citi varianti, kāpēc man šāds viedoklis?
23.04.2025 12:19 |

Reitings 262
Reģ: 20.02.2024
Diabolus @ 23.04.2025 12:19

Nav katastrofāli, bet domāju gan, ka hroniska tinder lietošana pārsātina.
Es šobrīd nesvaipoju, jo esmu precēta, ar bērniem. Ir vēl kādi citi varianti, kāpēc man šāds viedoklis?

Varianti ir dažādi, bet pieņēmu izplatītāko, tā kā šādi komentāri standartā nāk no vīriešiem.
23.04.2025 13:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!