Kanga @ 22.04.2025 19:10
Dzimšanas apliecība ja norāda tēvu vai tad ar to nepietiek lai alimentus pieprasītu, pat bez laulības slēgšanas?
Krišjānis Kariņš @ 22.04.2025 17:09
Manuprāt, ir divu tipu cilvēki. Tie, kas joprojām dzīvo alus laikmetā un pretējo dzimumu vērtē pēc ''viņš/a man var iedot to un šito'', t.i., manā vietā pacelt smagu dīvānu, manā vietā nopelnīt naudu, manā vietā izaudzināt bērnu utt. Un tie, kas dzīvo mūsdienās un saprot, ka jā, visu ikdienai nepieciešamo pārsvarā var izdarīt abi dzimumi bez īpašām problēmām. Vecis var uztaisīt vakariņas un samest drēbes veļas mašīnā, vecene var atnest piķi mājās. Bet bērni jāaudzina abiem. Tas, ar ko šādus ''visu varu pats/i'' cilvēkus var paņemt, ir personība un labs raksturs. Pavisam vienkārši tas, lai cilvēki gribētu ar tevi kopā pavadīt laiku - ļoti daudz laika - bez kaut kāda papildus labumu rēķināšanas, ko tu viņam iedosi. Problēma, ka daudziem nav ne rakstura, ne personības. Protams, to seklāko galu var nosmelt arī ar izskatu un ar naudu, bet atkal problēma, ka daudziem pat tā nav.
45? Pēc tekstiem izklausies 65+, sen jau pārstājusi interesēties par dzīvi un vīriešiem. Normālā situācijā cilvēki parasti vēlas legalizēt savas attiecības, nevis dzīvot "ar draugu". Ja vīrietis nepiedāvā precēties, tātad sieviete nav pārāk liela vērtība viņa acīs.selestine @ 22.04.2025 18:05mana uzskata attiecibas un laulibas ir vajadzigas ikai jauniba,berniem utt...tagad jau 45,neredzu pilnigi nekadu iemeslu,kapec man vajadzetu attiecibas vai vel trakak ar kadu dzivot kopa...redzeju nesen kautkadu video,kur stastija,ka attiecibas vajag tikai cilvekiem ar kautkadam traumam,kuras cilveks censas risinat caur otru cilveku....garigi veselam cilvekam otrs cilveks un attiecibas neesot vajadzigas,jo pats spej but laimigs ar sevi..un es tam piekritu
Manuprāt, ir divu tipu cilvēki. Tie, kas joprojām dzīvo alus laikmetā un pretējo dzimumu vērtē pēc ''viņš/a man var iedot to un šito'', t.i., manā vietā pacelt smagu dīvānu, manā vietā nopelnīt naudu, manā vietā izaudzināt bērnu utt. Un tie, kas dzīvo mūsdienās un saprot, ka jā, visu ikdienai nepieciešamo pārsvarā var izdarīt abi dzimumi bez īpašām problēmām. Vecis var uztaisīt vakariņas un samest drēbes veļas mašīnā, vecene var atnest piķi mājās. Bet bērni jāaudzina abiem. Tas, ar ko šādus ''visu varu pats/i'' cilvēkus var paņemt, ir personība un labs raksturs. Pavisam vienkārši tas, lai cilvēki gribētu ar tevi kopā pavadīt laiku - ļoti daudz laika - bez kaut kāda papildus labumu rēķināšanas, ko tu viņam iedosi. Problēma, ka daudziem nav ne rakstura, ne personības. Protams, to seklāko galu var nosmelt arī ar izskatu un ar naudu, bet atkal problēma, ka daudziem pat tā nav.
Skrūvgriezis @ 22.04.2025 19:53Vispār jau es piekrītu — mūsdienās tiešām trūkst normālu veidu, kā iepazīties. Sociālo tīklu laikmets, manuprāt, ir pamatīgi sačakarējis to, kā mēs viens uz otru skatāmies. Visi tie dating appi liekas tik virspusēji — kā skatīšanās veikala skatlogā: izvēlies pēc iepakojuma, bet kas tur iekšā, nav ne jausmas. Viena lieta, ko es esmu pamanījis (un tas arī ir labi pētīts) — tinderī un bamblā jā, parasti ir kādi septiņi vīrieši uz vienu sievieti. Bet dzīvē, gluži pretēji — man apkārt ir pilns ar brīvām meitenēm, kamēr puiši visi aizņemti. Kā tas vispār strādā? ?
akul12 @ 22.04.2025 19:20
Pietiek, bet ir atšķirība vai laulībā esot bērns automātiski ierakstīts, kā tēvs pat bez klātbūtnes.
Jeb ilgadējo piegulētāju ar varu (tiesu) jāvelk uz dzimsarakstu nodaļu , lai uzliek parakstu, ka atzīst bērnu.
Laulība ir tikai sievietes interesēs, lai piegulētājs nevarētu aiziet vieglu sirdi.
Pilgrim @ 22.04.2025 19:3145? Pēc tekstiem izklausies 65+, sen jau pārstājusi interesēties par dzīvi un vīriešiem. Normālā situācijā cilvēki parasti vēlas legalizēt savas attiecības, nevis dzīvot "ar draugu". Ja vīrietis nepiedāvā precēties, tātad sieviete nav pārāk liela vērtība viņa acīs.
akul12 @ 22.04.2025 17:50
Kā tas ikdienā izpaustos? Kādu bolta kurjeru nolamājis un neiet ikgadējos praida gājienos ?
Kā šīs vīrieša īpašības ietekmē attiecības ikdienā? Ja abi attiecībās vienas rases un heteroseksuāli!
ronnie @ 22.04.2025 22:39
Pag, Tu tiešām uzskati, ka tādas lietas nekādā mērā neietekmē attiecības? Nē, nu varbūt kāda ķer kaifu, atrodoties blakus vecim, kurš homoseksuālus cilvēkus saukā par "pederastiem" un priecājas par to, ka Juglas kanālā noslīcis Indijas pilsonis (kad šī ziņa parādījās medijos, komentāri, kuros latvieši ar ļaunu prieku priecājās par to, ka kaut kāds "melnais" nosprādzis, bira kā no pārpilnības raga), taču man, kā cilvēkam, kurš citus cilvēkus nevērtē pēc to ādas krāsas/orientācijas/rases/tautības utt., nebūtu nekā kopīga ar indivīdu, kurā iekšā mīt akls naids pret kādu sabiedrības grupu.
ronnie @ 22.04.2025 22:39
Pag, Tu tiešām uzskati, ka tādas lietas nekādā mērā neietekmē attiecības? Nē, nu varbūt kāda ķer kaifu, atrodoties blakus vecim, kurš homoseksuālus cilvēkus saukā par "pederastiem" un priecājas par to, ka Juglas kanālā noslīcis Indijas pilsonis (kad šī ziņa parādījās medijos, komentāri, kuros latvieši ar ļaunu prieku priecājās par to, ka kaut kāds "melnais" nosprādzis, bira kā no pārpilnības raga), taču man, kā cilvēkam, kurš citus cilvēkus nevērtē pēc to ādas krāsas/orientācijas/rases/tautības utt., nebūtu nekā kopīga ar indivīdu, kurā iekšā mīt akls naids pret kādu sabiedrības grupu.
Diabolus @ 22.04.2025 22:35
Piekrītu. Vienīgi iepazīšanās saitos primārā interese nekad nav personība, jo tas nevar būt atlases kritērijs. Tātad pat tiem, kuri meklē sev nopietnu partneri, pirmais kritērijs ir izskats, tad imidžs (lasi - nauda), un tikai tad raksturs. Ja nu kāds ir ieinteresēts pirmkārt uzzināt cilvēka raksturu, tad viņam šajos saitos nav ko darīt.
Diabolus @ 22.04.2025 22:35
Piekrītu. Vienīgi iepazīšanās saitos primārā interese nekad nav personība, jo tas nevar būt atlases kritērijs. Tātad pat tiem, kuri meklē sev nopietnu partneri, pirmais kritērijs ir izskats, tad imidžs (lasi - nauda), un tikai tad raksturs. Ja nu kāds ir ieinteresēts pirmkārt uzzināt cilvēka raksturu, tad viņam šajos saitos nav ko darīt.
Krišjānis Kariņš @ 23.04.2025 09:52
Tu izklausies pēc cilvēka, kam patīk sev un citiem stāstīt cik viss ir bezjēdzīgi, katastrofāli, un nolemti. Tas noteikti traucēs veidot attiecības. Iepazīšanās saitos ir cilvēki, kurus interesē tieši raksturs, un arī tādi tur atrod sev attiecības. Ja tev ir sajūta, ka tur nav nevienas normālas sievietes šajā ziņā, tad gan jau pats svaipo plikus dibenus bildēs. Nu vai arī vienmēr variants, ka pārvērtē sevi, un labu raksturu meklējošas sievietes tevi neuzskata par ņemamu kandidātu. Te jau kā pirmā asociācija ar labu raksturu tika minēti bomži - ja tev arī ir šāda asociācija, tad visdrīzāk tev ir tas variants, kur pats sevi pārvērtē un vainu novel uz ''seklām sievietēm'', ka neiet attiecībās.
Diabolus @ 23.04.2025 12:19
Nav katastrofāli, bet domāju gan, ka hroniska tinder lietošana pārsātina.
Es šobrīd nesvaipoju, jo esmu precēta, ar bērniem. Ir vēl kādi citi varianti, kāpēc man šāds viedoklis?