Random domas.

Reitings 16
Reģ: 02.02.2025
Būs te cepiens tagad. 😀 Es (un ne tikai es) Esmu novērojis vienu lietu. Tas jau vairs nav noslēpums ka Latvijā ir sieviešu deficīts. Jau ziņu portālos par to bij rakstīts, ka dzimstība kritiska, demogrāfija iet uz leju utt. Pēdējo pāris gadu laikā no Latvijas ir vēl izbraukušas 88 tūkstoši sievietes. Vietā ir sabraukuši pāris tūkstoši "kūpinātie" (indieši pakistānieši) tas nozīmē ka vecuma grupā 18-45 jau bija vīrieši vairāk nekā sievietes, tad tagad statistiski ir vēl vairāk vīriešu uz to mazo sieviešu skaitu. BET. Ieejot tādos saitos kā Badoo, Tinder, viņi ir pilni ar brīvām un netik brīvām sievietēm.
Nopietns jautājums mani ir ieinteresējis. Ja mums Latvijā uz vienu sievieti ir vismaz 7 vīrieši (rupji ņemot) tad jau visām sen jau vajadzēja būt aizņemtām, noprecētām un iepazīšanās saitiem tukšiem. Jautājums - kas jums nepatīk? Kas jums sievietēm pietrūkst, kad daža laba pat pāris gadus sēž internetā un nevar atrast vīrieti, valstī kur tie ir pilns un vēl pāri paliek?
19.04.2025 21:31 |

Reitings 2694
Reģ: 11.04.2023
Gaby Moreno @ 21.04.2025 05:49
Kaut kur nesen lasīju amerikāņu sociologa (vai demogrāfa, īsti neatceros) rakstu par to ka šobrīd Rietumu pasaulē sievietes un vīrieši ideoloģiski ir maksimāli atsvešinājušies viens no otra, kas arī izskaidro to, kāpēc daudzās valstīs sarukusi dzimstība un arvien mazāk cilvēki precas. Jo vairumā sievietes sākušas apjēgt, ka laulība vairāk ir izdevīga vīrietim.
Kas to lai zin, varbūt mūs gaida Dienvidkorejas vai Japānas liktenis, kur dzimstības rādītāji ir sarukuši tiktāl, ka jau ir radījuši neatgriezeniskas sekas turpmākai populācijai.

Kā tieši vīrietis iegūst no laulības vairāk?
Vairākums vientuļo māšu mājsaimniecības ir uz nabadzības sliekšņa.
Šīs visas ideoloģijas, ka sievietei nevajag vīrieti un vīrietim nevajag sievieti ir labi atbalstītas no kapitālistu puses. Jo viss, ko ģimenei vajag 1 eksemplārā, tagad vajag 2 eksemplāros un tas nozīmē vairāk nopelnītas naudas.
Dkorejā, Japānā nekāda izmiršana nedraud tuvākajā nākotnē, tās ir pietiekoši lielas valstis, uztraukums ir par sociālo pakalpojumu, izmaksu uzturēšanu, jo cilvēki dzīvo ilgāk, bet paaudžu nomaiņa nenotiek. Līdz ar to mazāk strādājošo uz daudzo pensionāru skaita.
Pie mums šī problēma ir vēl izteiktāka, bet kā vienmēr, mūsu politiķi ieņēmuši strausa pozu un izliekas, ka viss kārtībā. Jau tagad 3 strādājošie uz 1 pensionāru, nākotnē šī proporcija tikai samazināsies. Tādā veidā nespējot nodrošināt nākotnes pensionārus.
21.04.2025 08:30 |

Reitings 222
Reģ: 28.01.2025
Jo vairumā sievietes sākušas apjēgt, ka laulība vairāk ir izdevīga vīrietim.
Jā - interesants fenomens. Sievietes uzmanīgi skatās lai kaut kas nebūtu vairāk izdevīgs vīrietim. Patiesībā cenšas lai vīrietim vispār nekas nebūtu izdevīgi, jo tad jūtas apzagtas.
Vīrieši arī apjēdz ka no laulības vīrietim vispār nekādas jēgas. Tāpēc laulības notiek retāk.
Kādreiz sekss ārpus laulībām bija aizliegts un tas bija tas iemesls kāpēc laulājās. Pa kluso protams saseksoja tāpat, bet tas bija pirms laulībām, kas būs. Tagad laulības un sex galīgi nekādi nav saistīti. Tāpēc skatās kas ir izdevīgi.
21.04.2025 10:33 |

Reitings 2694
patroneses @ 21.04.2025 10:33
Jo vairumā sievietes sākušas apjēgt, ka laulība vairāk ir izdevīga vīrietim.
Jā - interesants fenomens. Sievietes uzmanīgi skatās lai kaut kas nebūtu vairāk izdevīgs vīrietim. Patiesībā cenšas lai vīrietim vispār nekas nebūtu izdevīgi, jo tad jūtas apzagtas.
Vīrieši arī apjēdz ka no laulības vīrietim vispār nekādas jēgas. Tāpēc laulības notiek retāk.
Kādreiz sekss ārpus laulībām bija aizliegts un tas bija tas iemesls kāpēc laulājās. Pa kluso protams saseksoja tāpat, bet tas bija pirms laulībām, kas būs. Tagad laulības un sex galīgi nekādi nav saistīti. Tāpēc skatās kas ir izdevīgi.

Pie tam pašas sievietes atbalsta, piekrītot vienas nakts, fwb attiecībām... kuras sievietei tiešām nekādu labumu nenes tikai traumas, kuras pēcāk ārstē ieejot normālās attiecībās.
21.04.2025 10:42 |

Reitings 16
Reģ: 02.02.2025
Gaby Moreno @ 21.04.2025 05:49
Kaut kur nesen lasīju amerikāņu sociologa (vai demogrāfa, īsti neatceros) rakstu par to ka šobrīd Rietumu pasaulē sievietes un vīrieši ideoloģiski ir maksimāli atsvešinājušies viens no otra, kas arī izskaidro to, kāpēc daudzās valstīs sarukusi dzimstība un arvien mazāk cilvēki precas. Jo vairumā sievietes sākušas apjēgt, ka laulība vairāk ir izdevīga vīrietim.
Kas to lai zin, varbūt mūs gaida Dienvidkorejas vai Japānas liktenis, kur dzimstības rādītāji ir sarukuši tiktāl, ka jau ir radījuši neatgriezeniskas sekas turpmākai populācijai.
Vispār laulība ir izdevīga tieši sievietēm. Vīrietis no laulības neko neiegūst, bet šķiršanās gadījumā riskē pazaudēt visu sievai. Dzīvojam materiālisma laikmetā, tāpēc arī Latvijas zagsi čīkst ka viņiem bizness slikts, neprecās kā kādreiz. Nabadzīgos "rabaķagas" neviena negrib precēt, turīgie biznesmeņi latvijā ir maz, līdz ar to kāzu cermonijas ir maz.
21.04.2025 10:44 |

Reitings 3
Reģ: 23.08.2024
Jus latvjieši buusit aizvietojami. Shas budet 150k bruunie pie baltijas robezam. jusu meitenes jav draudzejas ar bruniem cilvekim un taisa deti. latvij bus musulman valsts par brunu un musulmanu latviju.
(Dzēsts)
21.04.2025 12:24 |

Reitings 1662
Reģ: 19.05.2016
Vienas vienīgas problēmas ieviešot vīrieti mājās, vienai daudz mierīgāka, laimīgāka dzīve.
22.04.2025 14:58 |

Reitings 262
Reģ: 20.02.2024
Diabolus @ 20.04.2025 10:43

Es te nedomāju tādas, kuras var nomainīt traktoram riepu, ja vajag, jo arī tādas sievietes var būt sievišķīgas. Es vairāk par to, ka pēc maniem novērojumiem daudzas vientuļās sievietes uzskata (pamatoti), ka visu var pašas un var vēl labāk par vīriešiem, un tad, lai no tā vīrieša būtu kāda jēga, viņam jābūt nu tik extra, ka ir nereāli tādu atrast. Tur vairāk ir doma paņemt, nekā dot, kas ir ļoti vīrišķīga iezīme.

Manuprāt, ir divu tipu cilvēki. Tie, kas joprojām dzīvo alus laikmetā un pretējo dzimumu vērtē pēc ''viņš/a man var iedot to un šito'', t.i., manā vietā pacelt smagu dīvānu, manā vietā nopelnīt naudu, manā vietā izaudzināt bērnu utt. Un tie, kas dzīvo mūsdienās un saprot, ka jā, visu ikdienai nepieciešamo pārsvarā var izdarīt abi dzimumi bez īpašām problēmām. Vecis var uztaisīt vakariņas un samest drēbes veļas mašīnā, vecene var atnest piķi mājās. Bet bērni jāaudzina abiem. Tas, ar ko šādus ''visu varu pats/i'' cilvēkus var paņemt, ir personība un labs raksturs. Pavisam vienkārši tas, lai cilvēki gribētu ar tevi kopā pavadīt laiku - ļoti daudz laika - bez kaut kāda papildus labumu rēķināšanas, ko tu viņam iedosi. Problēma, ka daudziem nav ne rakstura, ne personības. Protams, to seklāko galu var nosmelt arī ar izskatu un ar naudu, bet atkal problēma, ka daudziem pat tā nav.
22.04.2025 17:09 |

Reitings 802
Reģ: 13.06.2024
Tīri mans novērojums: latviešu vīrieši ir tādi-nekādi. Labākie jau sen ir aizņemti un, pat ja kaut kādā brīdī nonāk brīvu vīriešu statusā, ilgi vien nebūs jāgaida, kad tādi atkal atradīs attiecības, jo labi, tiešām sakarīgi un forši vīrieši tāpat vien apkārt nemētājas. Uzskatu, ka pa lielam tam, kādēļ vīrietis ilgstoši ir viens, vienmēr ir kaut kāds iemesls. Un te es nerunāju par vīriešiem, kuri apzināti izvēlas būt vieni, bauda dzīvi un brīvību. Es runāju par tiem, kuri vēlas attiecības, bet nezin kādu iemeslu dēļ ir vieni jau gadiem ilgi. Mana pieredze ar latviešu vīriešiem pierādījusi to, ka tam vienmēr ir kāds iemesls. Tīri pirmais, kas ienāk prātā (iz manas pieredzes): kapeiku, atvainojos, "pisēji", kuri katru mazāko maksājumu sadalīs uz pusēm; tādi, kuri mīl staigāt pa kreisi un tajā pat nesaskata neko sliktu; tādi, kuriem ir problēmas ar atkarībām (neesmu pret smēķēšanu un iedzeršanu normas robežās, taču, ja cilvēks darba dienā jau 8:00 no rīta sāk dzert aliņu, tā ir problēma); diezgan aprobežota, šaura dzīves uztvere; rasisms, homofobija, ksenofobija; ļoti zems intelekts, nespēja gramatiski pareizi rakstīt; interešu trūkums, hobiju neesamība, grāmatu nelasīšana, nespēja uzturēt intelektuāla rakstura sarunas; vīrišķības un vīrišķīgu rakstura īpašību trūkums. Kāda velna pēc normālām sievietēm ar tādiem vajadzētu tērēt savu laiku? Pilnīgi saprotams, ka tad labāk būt vienai, nekā tērēt savu laiku un savu vienīgo dzīvi kopā ar kaut kādu tūdaliņu.
22.04.2025 17:33 |

Reitings 2694
rasisms, homofobija

Kā tas ikdienā izpaustos? Kādu bolta kurjeru nolamājis un neiet ikgadējos praida gājienos 😁
Kā šīs vīrieša īpašības ietekmē attiecības ikdienā? Ja abi attiecībās vienas rases un heteroseksuāli!
22.04.2025 17:50 |

Reitings 175
Reģ: 03.02.2025
ronnie @ 22.04.2025 17:33
Tīri mans novērojums: latviešu vīrieši ir tādi-nekādi. Labākie jau sen ir aizņemti un, pat ja kaut kādā brīdī nonāk brīvu vīriešu statusā, ilgi vien nebūs jāgaida, kad tādi atkal atradīs attiecības, jo labi, tiešām sakarīgi un forši vīrieši tāpat vien apkārt nemētājas. Uzskatu, ka pa lielam tam, kādēļ vīrietis ilgstoši ir viens, vienmēr ir kaut kāds iemesls. Un te es nerunāju par vīriešiem, kuri apzināti izvēlas būt vieni, bauda dzīvi un brīvību. Es runāju par tiem, kuri vēlas attiecības, bet nezin kādu iemeslu dēļ ir vieni jau gadiem ilgi. Mana pieredze ar latviešu vīriešiem pierādījusi to, ka tam vienmēr ir kāds iemesls. Tīri pirmais, kas ienāk prātā (iz manas pieredzes): kapeiku, atvainojos, "pisēji", kuri katru mazāko maksājumu sadalīs uz pusēm; tādi, kuri mīl staigāt pa kreisi un tajā pat nesaskata neko sliktu; tādi, kuriem ir problēmas ar atkarībām (neesmu pret smēķēšanu un iedzeršanu normas robežās, taču, ja cilvēks darba dienā jau 8:00 no rīta sāk dzert aliņu, tā ir problēma); diezgan aprobežota, šaura dzīves uztvere; rasisms, homofobija, ksenofobija; ļoti zems intelekts, nespēja gramatiski pareizi rakstīt; interešu trūkums, hobiju neesamība, grāmatu nelasīšana, nespēja uzturēt intelektuāla rakstura sarunas; vīrišķības un vīrišķīgu rakstura īpašību trūkums. Kāda velna pēc normālām sievietēm ar tādiem vajadzētu tērēt savu laiku? Pilnīgi saprotams, ka tad labāk būt vienai, nekā tērēt savu laiku un savu vienīgo dzīvi kopā ar kaut kādu tūdaliņu.

Un tad ir otra čupa ar tiem jokainajiem vīriešiem, kuriem vienmēr atrodas tādas jokainās draudzenes, kas gatavas tādam bomāram vel dzemdēt bērnus.
22.04.2025 17:59 |

Reitings 2694
Kanga @ 22.04.2025 17:59

Un tad ir otra čupa ar tiem jokainajiem vīriešiem, kuriem vienmēr atrodas tādas jokainās draudzenes, kas gatavas tādam bomāram vel dzemdēt bērnus.

Kā tieši traucē šie jocīgie vīrieši un sievietes? Viņiem jau ir match and smash vienam ar otru!
22.04.2025 18:02 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 22.10.2009
mana uzskata attiecibas un laulibas ir vajadzigas ikai jauniba,berniem utt...tagad jau 45,neredzu pilnigi nekadu iemeslu,kapec man vajadzetu attiecibas vai vel trakak ar kadu dzivot kopa...redzeju nesen kautkadu video,kur stastija,ka attiecibas vajag tikai cilvekiem ar kautkadam traumam,kuras cilveks censas risinat caur otru cilveku....garigi veselam cilvekam otrs cilveks un attiecibas neesot vajadzigas,jo pats spej but laimigs ar sevi..un es tam piekritu
22.04.2025 18:05 |

Reitings 175
akul12 @ 22.04.2025 18:02

Kā tieši traucē šie jocīgie vīrieši un sievietes? Viņiem jau ir match and smash vienam ar otru!

Tādiem bērni tiek noņemti vai dzīvo šausmīgos apstākļos, izaug ar ačgārnu izpratni par normālu dzīvi.
22.04.2025 18:07 |

Reitings 2694
Kanga @ 22.04.2025 18:07

Tādiem bērni tiek noņemti vai dzīvo šausmīgos apstākļos, izaug ar ačgārnu izpratni par normālu dzīvi.

Nariki un alkoholiķi ir visos sociālos slāņos, arī ķipa normālās ģimenēs.
Tāpat no jokainām ģimenē izaug daudz gaišu cilvēku.
Nav tikai balts vai melns.
22.04.2025 18:10 |

Reitings 175
akul12 @ 22.04.2025 18:10

Nariki un alkoholiķi ir visos sociālos slāņos, arī ķipa normālās ģimenēs.
Tāpat no jokainām ģimenē izaug daudz gaišu cilvēku.
Nav tikai balts vai melns.

Lielāka iespēja tikt pie nākamā narika un alkoholiķa ir tieši tām ģimenēm, kurās jau sākotnējais uzstādījums ir bomžoties un dzerstīties.
22.04.2025 18:12 |

Reitings 2694
Kanga @ 22.04.2025 18:12

Lielāka iespēja tikt pie nākamā narika un alkoholiķa ir tieši tām ģimenēm, kurās jau sākotnējais uzstādījums ir bomžoties un dzerstīties.

Par bomžošanos taisnība, jo šādiem bērniem nav vecāku finansu atspēriena un var ātrāk nonākt uz ielas.
Bet par dzerstīšanos nepiekrītu, finansiālais spilvens šos alkoholiķus, narikus ilgu laiku slēpj no sabiedrības acs. Līdz nodzeras līdz pelītēm.
22.04.2025 18:17 |

Reitings 222
Reģ: 28.01.2025
Sievietes jau arī ir kapeikpisējas. Kāds tur brīnums ja vīrieši arī tādi paši?
Laulības vajadzīgas ir sievietēm, jo laulībās visiem bērniem jau ir noklusētā paternitāte - vīrietis no kura varēs pieprasīt uzturlīdzekļus. Vīrieši turpretī - nevar pieprasīt uzturlīdzekļus no sievām saviem ārlaulībā dzimušajiem bērniem. Sievietes var. Tādējādi ja sievietēm laulības vajag, tad arī jācenšas vīrieti nomotivēt.
22.04.2025 18:29 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 22.10.2009
normali tevi rupejas pasi par saviem berniem,ari neesot vairs kopa...bet tadi apbizotie tetukini,tiem ja pasaules gals,ka jauztur savs berns
22.04.2025 18:39 |

Reitings 2694
selestine @ 22.04.2025 18:39
normali tevi rupejas pasi par saviem berniem,ari neesot vairs kopa...bet tadi apbizotie tetukini,tiem ja pasaules gals,ka jauztur savs berns

Pasaules gals ir tāds, ka matemātiski noskaita alimentus nemaz neiedziļinoties vai vīrietis viņus var samaksāt.
Rēķinot to, ka šķiroties pieaug arī paša uzturēšanas izmaksas, kā piemērām jāīrē dzīvoklis no kāda saimnieka, ni aģentūras...
22.04.2025 18:43 |

Reitings 175
patroneses @ 22.04.2025 18:29
Sievietes jau arī ir kapeikpisējas. Kāds tur brīnums ja vīrieši arī tādi paši?
Laulības vajadzīgas ir sievietēm, jo laulībās visiem bērniem jau ir noklusētā paternitāte - vīrietis no kura varēs pieprasīt uzturlīdzekļus. Vīrieši turpretī - nevar pieprasīt uzturlīdzekļus no sievām saviem ārlaulībā dzimušajiem bērniem. Sievietes var. Tādējādi ja sievietēm laulības vajag, tad arī jācenšas vīrieti nomotivēt.

Dzimšanas apliecība ja norāda tēvu vai tad ar to nepietiek lai alimentus pieprasītu, pat bez laulības slēgšanas?
22.04.2025 19:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!