patroneses @ 17.03.2025 13:29
Forši būs tas ka nevajadzēs iespringt par gatavošanos, organizēšanu un finansēšanu.
Nekādas briesmas tur nevar būt principā.
Rietumusawle @ 17.03.2025 14:22
Tu tiešām gribētu iespējams Tavu vienīgo kāzu organizēšanu uzticēt šādiem vecākiem, kas acīmredzot neņem vērā līgavas intereses? Tas jau ka piedalīties karnevāla nevis būt līgavai savas kāzās.
Stjuarte @ 16.03.2025 22:31
Nelaulā ārpus baznīcas. Vismaz tik cik esam painteresējušies un google saka.
No manas puses vecāku arguments, ka bērnus pēc tam jākristī un ja vecāki nav laulājušies baznīcā, tad tas ir problemātiski.
Man nav tā, ka esmu galīgi pret baznīcu, bet līgavainis vispār no tā svešs un man pašai nav tik būtiski baznīcā precēties. Līgavainis nokristīts tika, bet tas arī viss. To visu tik īsā laika posmā viņam samācīt un man atsvaidzināt būtu sarežģītāk nekā izvēlēties dzimtsarakstu pārstāvi un laulāties pilī/muižā. Draudzene nesen tieši apprecējās Bīriņu pilī, man patika. Bija zolīdas kāzas un skaisti. Kaut ko līdzīgu arī gribu. Vienīgais varbūt citur, tuvāk turpmāko svinību vietai, ko esam noskatījuši.
patroneses @ 17.03.2025 15:58
Kāpēc vienīgo kāzu? Tev paliks pāri nauda un varēsi vēl reiz nosvinēt kāzas pa savam ja vēlēsies. Kāzas svinēt var vairākas reizes.
Rietumusawle @ 17.03.2025 17:18
Cik kāzas tad vajag organizēt un būt līgavai lai visi apmierināti? ???
Vai tad tur tie vecāki ir atspērušies visas kāzas pilnībā apmaksāt?😀patroneses @ 17.03.2025 13:29
Forši būs tas ka nevajadzēs iespringt par gatavošanos, organizēšanu un finansēšanu.
Nekādas briesmas tur nevar būt principā.
Jā, jā īpaši baznīcā? Ko man tagad darīt? Ja mēs kādreiz ar pirmo vīru izdabājām vecākiem ar to baznīcu? 🙈 Mēs paši to negribējām! Tagad topošais vīrs grib to baznīcu lai mums būtu, es arī gribu, viņam tās vispār pirmās kāzas dzīvē atšķirībā no manis. Ir starpība, ja pāris pats nonāk pie tāda slēdziena, ne vecāki uzplijās. Jaunībā vispār nav jāskrien uzreiz uz baznīcu. Tas mans viedoklis!patroneses @ 17.03.2025 21:06
Tik cik grib, tik arī organizē.
Dovana @ 17.03.2025 22:50Jā, jā īpaši baznīcā? Ko man tagad darīt? Ja mēs kādreiz ar pirmo vīru izdabājām vecākiem ar to baznīcu? ? Mēs paši to negribējām! Tagad topošais vīrs grib to baznīcu lai mums būtu, es arī gribu, viņam tās vispār pirmās kāzas dzīvē atšķirībā no manis. Ir starpība, ja pāris pats nonāk pie tāda slēdziena, ne vecāki uzplijās. Jaunībā vispār nav jāskrien uzreiz uz baznīcu. Tas mans viedoklis!
patroneses @ 17.03.2025 23:44Ja baznīcā laulās - vienalga varēs šķirt pie jebkura notāra vai caur tiesu. Baznīcas laulības nekādus sarežģījumus nespēj radīt.
Lielākais risks ir tas ka mācītājs var sagribēt pirms laulāšanas veikt visādas iesvētības un ticības pārbaudes. Tā ka laulāties baznīcā var būt visai sarežģīti.
Protams to vair neitralizēt vienkārši noziedojot mācītājam palielāku summu.
Tad paliks tas risks, ka otru reizi baznīcā nelaulās. Tas ir - salaulājas baznīcā, šķiras pie notāra, tad mēģina vēl reiz baznīcā laulāties bet baznīca atteiks nākošo laulāšanu baznīcā.
Dziedviendziesmiņa @ 17.03.2025 23:24
Un kā ir- katoļu baznīca (no iepriekš rakstītā, sapratu, ka par to ir stāsts)- mūsdienās pieļauj laulības šķiršanu?
Ziņkārojos, jo vienīgais, ko par to zini ir, ka laulības šķiršanas lieguma dēļ Karalis Henrijs britiem izveidoja anglikāņu atzaru ..
Tagad jau Var, var ir iespējams, bet ļoti, ļoti grūti. Ar cik piegājieniem pagaidām nemācēšu teikt. Ja pareizi saprotu Nav tā, ka šķir, bet pašu laulību atzīst par spēkā neesošu. Ja pabeigšu to procesu padošu ziņu te.Dziedviendziesmiņa @ 17.03.2025 23:24
Un kā ir- katoļu baznīca (no iepriekš rakstītā, sapratu, ka par to ir stāsts)- mūsdienās pieļauj laulības šķiršanu?
Ziņkārojos, jo vienīgais, ko par to zini ir, ka laulības šķiršanas lieguma dēļ Karalis Henrijs britiem izveidoja anglikāņu atzaru ..
Tu tak esi stiprā vējā stāvējusi🙈 Tu vispār saproti ko nozīmē šķirt laulību tiesā un pie notāra? Likumīgi viņa ir spēkā, tikai ne attiecībā uz pašu baznīcu!patroneses @ 17.03.2025 23:44Ja baznīcā laulās - vienalga varēs šķirt pie jebkura notāra vai caur tiesu. Baznīcas laulības nekādus sarežģījumus nespēj radīt.
Lielākais risks ir tas ka mācītājs var sagribēt pirms laulāšanas veikt visādas iesvētības un ticības pārbaudes. Tā ka laulāties baznīcā var būt visai sarežģīti.
Protams to vair neitralizēt vienkārši noziedojot mācītājam palielāku summu.
Tad paliks tas risks, ka otru reizi baznīcā nelaulās. Tas ir - salaulājas baznīcā, šķiras pie notāra, tad mēģina vēl reiz baznīcā laulāties bet baznīca atteiks nākošo laulāšanu baznīcā.
Dovana @ 18.03.2025 12:01Tu tak esi stiprā vējā stāvējusi? Tu vispār saproti ko nozīmē šķirt laulību tiesā un pie notāra? Likumīgi viņa ir spēkā, tikai ne attiecībā uz pašu baznīcu!