Sveikas!
Šorīt esmu atgriezusies no Valentīndienas ballītes ar ļoti pozitīvām emocijām un jaunām dzīves macībām. Ballē iepazinos ar Gunāru - staltu, dzīvesgudru vīrieti, kurš padziļināti interesējas par politiku un astroloģijas zinātni. Tāpat viņa kaislība ir alus, vīna un viskija degustācijas draugu lokā, šajā jomā viņš ir īsts speciālists, piedāvā arī konsultācijas.
Vakara gaitā Gunārs mani grieza Vīnes valša virpuļos, cienāja ar cepumiem un paša darināto stiprināto ābolu vīnu, runājām par dzīves jēgu, stulbajiem Latvijas politiķiem, amerikāņu laimi, kuriem beidzot ir kārtīgs rīcības prezidents, kā arī šobrīd labvēlīgo zvaigžņu stāvokli jaunu projektu uzsākšanai dzīvē.
Taču īpaši novērtēju viņa racionālo un pilsonisko stāju posmā, kad devāmies prom no ballītes. Kā īstam vīrietim pienākas, viņš mani pavadīja līdz savām mājām. Kad bijām nonākuši pie viņa namdurvīm, viņš izteica racionālu priekšlikumu - taksometrs ir dārgs, varu tev piedāvāt naktsmājas šeit pat, tādējādi arī atrāk tiekot pie iespējas baudīt naktsmieru, kā arī rīkoties dabai draudzīgi un nākamajā dienā izmantot sabiedrisko transportu. Protams, piekritu.
Tālāk jau viņš stāstīja par samilzušajām globālā klimata pārmaiņu problēmām un nepieciešamību taupīt enerģiju, kā rezultātā vienojāmies, ka nakšņosim vienā gultā zem vienas segas, radot siltuma sinerģiju un taupot tās patēriņu dzīvokļa apsildei.
Tālāk jau viņš atvēra vairākus Latvijas demogrāfijas politikas dokumentus, kuros analizēta sarežģītā demogrāfiskā situācija Latvijā. Gunārs skaidroja, ka mūsu pilsoniskais pienākums ir nevilcināties un jau tūliņ pat ķerties klāt pie dzimstības rādītāju uzlabošanas. Mēs nedrīkstam palikt vienaldzīgi pret šo nopietno problēmu.
Vai arī jūsu izredzētais ir pilsoniski atbildīgs un racionāls vīrietis?