Pelnīšana.

Reitings 42
Reģ: 24.07.2024
Cik šobrīd pelnāt mēnesī? Vai darbs ir Latvijā vai ārzemēs? Vai Jūs apmierina pašreizējais atalgojums?
02.02.2025 22:58 |

Reitings 2407
Reģ: 11.04.2023
patroneses @ 04.02.2025 20:01
Latiņa nav sev, bet citam. Tur tā problēma.
Ja nabaga pelnrušķīte nebūtu dabūjusi princi, tad pasakai būtu pavisam bēdīgas beigas. Par pārējām ciema pelnrušķītēm pasakai nebija ko teikt.
Vīrietim jābūt, vīrietim jādara... visas olas vienā grozā.

Neredzu problēmu, kaķīšiem vienmēr vajag siltas mājas, ja nesanāk ar latiņām 🧐
Par pelnrušķīti pasaka ir pavisam, kā kulaks uz acs un aktuāla arī šodien.
Augsta statusa vīrietis dos priekšroku jaunai un skaistai sievietei, nevis ar lielāko pūru.
04.02.2025 21:05 |

Reitings 61
Reģ: 02.02.2025
akul12 @ 04.02.2025 21:05

Neredzu problēmu, kaķīšiem vienmēr vajag siltas mājas, ja nesanāk ar latiņām ?
Augsta statusa vīrietis dos priekšroku jaunai un skaistai sievietei, nevis ar lielāko pūru.

Tā nonākam pie atziņas, ka sievietes labākā īpašība ir jaunums un skaistums, bet vīrietim - turīgums. :) Laikam jau daļai cilvēku tā tiešām ir.
04.02.2025 21:15 |

Reitings 2407
Ancite32 @ 04.02.2025 21:15

Tā nonākam pie atziņas, ka sievietes labākā īpašība ir jaunums un skaistums, bet vīrietim - turīgums. :) Laikam jau daļai cilvēku tā tiešām ir.

Vairākumam ar mazākumu izņēmumu.
Jaunām, skaistām sievietēm būs vienmēr lielāka vīriešu uzmanība
Tāpat turīgiem vīriešiem ar statusu lielāka sieviešu izvēle
04.02.2025 21:34 |

Reitings 112
Reģ: 28.01.2025
akul12 @ 04.02.2025 21:05

Neredzu problēmu, kaķīšiem vienmēr vajag siltas mājas, ja nesanāk ar latiņām ?

Tā gluži nav. Augsta statusa vīrietim nepietiks ar vienkārši jaunu un skaistu.
Un pelnrušķīte pasakā vispirms pa dārgo sapucējās, tad aizgāja uz balli, tad bija visskastākā visā ballē, tad nedaudz padejoja ar princi, tad vēl nedaudz parunāja.
Katrā no fāzēm varēja izkrist. Un šādu nabadzīgu meiteņu karaļvalstī bija čupu čupām. Kamēr karali apprecēja tikai viena.
Pie kam ar apprecēšanu parasti nepietiek. Ātri vien zvīņas no acīm princim nokrīt un sāk skatīties uz citiem dibeniem. Un tur nav tālu līdz konfliktam. Pasakas kas nebeidzas ar apprecēšanos vienmēr virza lietas uz šķiršanos. Un puskaraļvalsts tiek antiņam. Kamēr visādas meitenes nedabū neko vairāk kā rotaslietas un kleitas.
04.02.2025 23:11 |

Reitings 7115
Reģ: 01.07.2024
Ancite32 @ 04.02.2025 16:39

Ja vīrietis pelna 3x vairāk, tad varbūt arī šāds modelis nebūtu nepieciešams. To piekopj, jo ar vienu algu ir par īsu, nevis ka baigi feministiski uzskati
atkal es ar savu pieredzi... es pārskaitu savu daļu vīram tikai un vienīgi savu "feministisko uzskatu dēļ". Šobrīd tā ir apmēram puse manas algas, summa ietver pusi no mājokļa izmaksām un arī manu pārtikas daļu, jo praktiski veikalos iepērkas tikai viņš, darba laikā braukājot pa objektiem. Agrāk, kad strādāju vairāk, tā bija trešdaļa, dažbrīd tikai ceturtā daļa no maniem ienākumiem. Summu esmu aprēķinājusi pati tā, lai tā nebūtu mazāka par dzīvošanas izdevumiem, ja dzīvotu viena...tā teikt, latiņa kuru nenolaist zemāk. Kopdzīves sākumā dzirdēju tekstus, ka sievietei nav jāpelna nauda, drīkst "sēdēt stūrī un labi izskatīties". Viņa iepriekšējā kopdzīvē sievas aldziņa bijusi tikai viņas kabatasnauda (apprecējos ar atraitni). Nu, ātri vien parādīju, ka var dzīvot arī citādi.
05.02.2025 01:45 |

Reitings 61
Erna @ 05.02.2025 01:45
atkal es ar savu pieredzi... es pārskaitu savu daļu vīram tikai un vienīgi savu "feministisko uzskatu dēļ". Šobrīd tā ir apmēram puse manas algas, summa ietver pusi no mājokļa izmaksām un arī manu pārtikas daļu, jo praktiski veikalos iepērkas tikai viņš, darba laikā braukājot pa objektiem. Agrāk, kad strādāju vairāk, tā bija trešdaļa, dažbrīd tikai ceturtā daļa no maniem ienākumiem. Summu esmu aprēķinājusi pati tā, lai tā nebūtu mazāka par dzīvošanas izdevumiem, ja dzīvotu viena...tā teikt, latiņa kuru nenolaist zemāk. Kopdzīves sākumā dzirdēju tekstus, ka sievietei nav jāpelna nauda, drīkst "sēdēt stūrī un labi izskatīties". Viņa iepriekšējā kopdzīvē sievas aldziņa bijusi tikai viņas kabatasnauda (apprecējos ar atraitni). Nu, ātri vien parādīju, ka var dzīvot arī citādi.

Katram savas vēlmes.
Ja man vīrietis teiktu, ka no manis negaida finansiālu pienesumu un tiešām tā arī būtu, ka ar viņa finansēm pietiek visam, tad es pienesumu nesniegtu, bet krātu/investētu nākotnei vai nebaltām dienām.
05.02.2025 08:28 |

Reitings 2021
Reģ: 29.10.2024
patroneses @ 04.02.2025 17:01

Opcijas ir visādas. Bet vislabākā opcija ir tā kur sieviete piedalās aptuveni līdzvērtīgi, nevis iemanās visu naudu notērēt zeķubiksēs, skropstutušā, bet somiņai vēl izdīkt no vīra, jo šis var atļauties.
Tā jau protams pelnrušķītei pienākas darīt. Bet labāk tomēr ja nav pelnrušķīte.

Tev ir kaut kādi slimi aizspriedumi uz sievietēm, kas paveicas ar vīriem? Kāda personīga sāpe? 😁😁😁
Zeķbikses, tušas un somiņas.. runā, kā vecis kas neko citu sievietē neredz.
05.02.2025 09:07 |

Reitings 2021
Reģ: 29.10.2024
Ancite32 @ 04.02.2025 16:49

Sajūta, ka vienīgā iezīme, kas liek teikt, ka sievietei paveicies ar vīrieti, ir turīgums. Reāli jābūt ne tikai naudai, bet arī labam cilvēkam, mīlestībai utt. Latvijā bija stāsts, kur bagāts ārzemju vīrietis piekauj sievieti, bet viņa pieņem par to auto un citas dāvanas. Vai tā ir veiksme?

Ne visi vīrieši ar naudu ir varmākas, idioti un briesmīgi vīrieši.
Ir normāli vīrieši ar naudu, kam ir laimīgas ģimenes, laimīgas attiecības un strādājošas sievas, kas netērē savu naudu tikai zeķbiksēs un paketēs un kam nav jāatdod puse savas algas.
Jocīgā burbulī tu dzīvo, ja tev nav neviena laba piemēra un ir tikai stereotipiskas, sāpinātas, dzīvē dziļi vīlušās sievietes nostāja.
05.02.2025 09:27 |

Reitings 61
Pō @ 05.02.2025 09:27

Ir normāli vīrieši ar naudu, kam ir laimīgas ģimenes, laimīgas attiecības un strādājošas sievas, kas netērē savu naudu tikai zeķbiksēs un paketēs un kam nav jāatdod puse savas algas.
Jocīgā burbulī tu dzīvo, ja tev nav neviena laba piemēra un ir tikai stereotipiskas, sāpinātas, dzīvē dziļi vīlušās sievietes nostāja.

Es neesmu teikusi, ka visi turīgi vīrieši ir vardarbīgi. Glorija un tu visu laiku atkārto vienu un to pašu - ka veiksme ir satikt turīgu cilvēku. Es pierakstīju, ka veiksme nav satikt turīgu cilvēku, bet gan labu cilvēku, ar kuru sanāk izveidot attiecības ar abpusēju mīlestību. Turīgums ir kā patīkams blakusefekts, bet nevis pašmērķis. Ja turīgums ir galvenais mērķis, tad var sanākt šādi kā stāstīju (tas gadījums nav manā burbulī, bet notika ar sabiedrībā nedaudz zināmu personu, žozefīni) vai, piemēram, kā Jelinskai - ir kopā ar turīgu vīrieti, bet pēc visām publiskām izpausmēm var saprast, ka nav laimīga.
Liekas, ka tu novienkāršo attiecības līdz vienai pazīmei - ir nauda un tad pārējais kaut kur nostumts malā kā mazāk svarīgais. Es zinu, ka ir arī tādas sievietes, kas ir uzstādījušas sev mērķi labi dzīvot, nestrādāt un uz to gāja arī meklējot sev partneri un nedomāja par lielām jūtām vai cilvēka raksturu, savā ziņā pieejot partnera meklēšanai kā darbam, karjerai. Un tas ir labi, ja abām pusēm apmierina, tikai nevajag mētāties ar "neveiksminieces", "alfonsi" utt., jo citām ir citi mērķi un vēlmes.
05.02.2025 09:46 |

Patīk
Reitings 2707
Reģ: 03.11.2023
Pō @ 05.02.2025 09:27

Bet atceries, ka ir arī laimîgas ģimenes, kas dala uz pusēm. (Aptuveni uz pusēm, neskaita kapeikas)
Nevajag nosodīt arī šo izvēli :)
05.02.2025 09:47 |

Reitings 112
Nu pieņemsism satiki turīgu cilvēku. Viņš forsi tevi baro, dod naudu, dzīvo komfortā.
Bet vai cilvēka smadzenes spēj to sagremot ka pati esi nulle?
Atnāci kā uz degustāciju. Nu jā- forši, tas labi un šitas arī...
Bet prasās taču kāds savs ieguldījums arī.
Pieņemsim man pateiktu kāds arābu šeihs - "ko tu tur mokies. nāc dzīvot pie manis. došu ēst, dzert, gulēt gultā, neko pretī neprasīšu. Šmotkas arī būs... laba spēļu konsole, liels TV, baseins. Viss ko vajag. All inclusive."
Var būt nedēļu vai mēnesi tur padzīvotu.
Dēļ kam vairāk? Tur tak smadzenes par vati paliks.
Bet laikam jau nemanāmi.
05.02.2025 10:18 |

Reitings 157
Reģ: 09.09.2024
patroneses @ 05.02.2025 10:18
Nu pieņemsism satiki turīgu cilvēku. Viņš forsi tevi baro, dod naudu, dzīvo komfortā.
Bet vai cilvēka smadzenes spēj to sagremot ka pati esi nulle?
Atnāci kā uz degustāciju. Nu jā- forši, tas labi un šitas arī...
Bet prasās taču kāds savs ieguldījums arī.
Pieņemsim man pateiktu kāds arābu šeihs - "ko tu tur mokies. nāc dzīvot pie manis. došu ēst, dzert, gulēt gultā, neko pretī neprasīšu. Šmotkas arī būs... laba spēļu konsole, liels TV, baseins. Viss ko vajag. All inclusive."
Var būt nedēļu vai mēnesi tur padzīvotu.
Dēļ kam vairāk? Tur tak smadzenes par vati paliks.
Bet laikam jau nemanāmi.
Es uz dažiem gadiem piekristu.
Tikai ar maniem nosacījumiem .Nekādas spēļu konsoles .Sporta zāle privāti treneri,baseins .Šeihiem ir zirgi, lai apmāca kļūt par jāšanas treneri privāts pasniedzējs .Attālināti apgūtu kādu izglītību ,valodas . Tad obligāti katru otro mēnesī apcelotu pasauli .Mācītos spēlēt kādu mūzikas instrumentu .
Slinkot laiks būtu maz.
05.02.2025 11:24 |

Reitings 112
VistaVita @ 05.02.2025 11:24
Es uz dažiem gadiem piekristu.
Tikai ar maniem nosacījumiem .Nekādas spēļu konsoles .Sporta zāle privāti treneri,baseins .Šeihiem ir zirgi, lai apmāca kļūt par jāšanas treneri privāts pasniedzējs .Attālināti apgūtu kādu izglītību ,valodas . Tad obligāti katru otro mēnesī apcelotu pasauli .Mācītos spēlēt kādu mūzikas instrumentu .
Slinkot laiks būtu maz.

He he ...
Viņš tev piedāvā visu ko, neko neprasot pretī,
bet tu vēl uzstādi noteikumus.
Tev galvā vate jau saveidojusies.
05.02.2025 11:59 |

Reitings 157
patroneses @ 05.02.2025 11:59

He he ...
Viņš tev piedāvā visu ko, neko neprasot pretī,
bet tu vēl uzstādi noteikumus.
Tev galvā vate jau saveidojusies.
Tavās FANTĀZIJĀS tev ir šmotkas un spēļu konsole.
Manās fantāzijās ir mani likumi .Pavisam vienkārši 😛
05.02.2025 12:20 |

Reitings 112
VistaVita @ 05.02.2025 12:20
Tavās FANTĀZIJĀS tev ir šmotkas un spēļu konsole.
Manās fantāzijās ir mani likumi .Pavisam vienkārši ?

Tavi likumi ir vienkārši - redzi ka var paņemt - ņem maksimumu cik var paņemt un uzmet. Bet vate ir apstāklī, ka noteikumus nosaka tas, kurš dod nevis tas kurš ņem.
05.02.2025 12:39 |

Reitings 32096
Reģ: 21.08.2023
Pō @ 05.02.2025 09:07

Tev ir kaut kādi slimi aizspriedumi uz sievietēm, kas paveicas ar vīriem? Kāda personīga sāpe? ???
Zeķbikses, tušas un somiņas.. runā, kā vecis kas neko citu sievietē neredz.

Nu tāpēc ka viņš un Ancīte32 ir vīrietis.
05.02.2025 12:40 |

Reitings 61
Biezlape @ 05.02.2025 12:40

Nu tāpēc ka viņš un Ancīte32 ir vīrietis.

Kas liek domāt, ka esmu vīrietis? 😁
05.02.2025 12:44 |

Reitings 157
patroneses @ 05.02.2025 12:39

Tavi likumi ir vienkārši - redzi ka var paņemt - ņem maksimumu cik var paņemt un uzmet. Bet vate ir apstāklī, ka noteikumus nosaka tas, kurš dod nevis tas kurš ņem.
Ak Dies, tak nomierinās! Tā ir tikai fantāzija.Ko tu trako?
Tu biji spējīga pat sapņos gribēt tikai šmotkas un spēļu konsoli.Pat izfantazēt prāta nepietika ko jedzīgu.Tādām ari dzīvē patrasti ir nulle interešu .Vairāk ar tev neatbildēšu.Vari nepsihot😛😀
05.02.2025 13:02 |

Reitings 66
Reģ: 02.02.2022
Kāpēc šādas tēmas tiek aizdirstas? 😁 te neviens neprasīja jūsu viedokļus par izmaksu dalījumu, bet gan par algas apmēriem.
05.02.2025 14:39 |

Reitings 2407
Aldo @ 05.02.2025 14:39
Kāpēc šādas tēmas tiek aizdirstas? ? te neviens neprasīja jūsu viedokļus par izmaksu dalījumu, bet gan par algas apmēriem.

Viss saistīts, ienākumu dalījums ietekmē personīgos ienākumus, ja partneris dzimumloceklis pa dzīvi ar kuru jādala izdevumi pēc formulas.
Jo turīgāks partneris, jo mazāki ienākumi. Piemēram iespējams, ka no nopelnītajiem 1500 eiro partnerim jāpārskaita viss un vēl pie notāra jāņem aizņēmums no partnera.
Iespējams kādu mēnesi jādzīvo šķūnītī, jo nesanāca sakasīt pusi no komunālo izmaksām.
05.02.2025 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits