Pō @ 04.02.2025 15:28Man gan besī Glorija un viņas pretīgā izteikšanās maniere, tomēr es šur tur varu piekrist, tomēr.. Vai tā uz pusēm dalīšana nav jauno cilvēku problēma? 20+ gadi? Tā nav tā jaunā mode un jaunās randiņošanas un kopdzīves tendences?
Nekad dzīvē neesmu neko dalījusi uz pusēm ne randiņojot, ne dzīvojot kopā, ne pirms, ne pēc laulības vai bērnu rašanos un godīgi sakot, es noteikti uz tādu vīrieti skatītos citādāk. Tiešām nevaru iedomāties nevienu sev zināmo vīrieti, kam dzimšanas gada skaitlis sākas ar 1, kas punktuāli dalītu visu uz pusēm.
Kanga @ 04.02.2025 15:53
Man šķiet daudzi šo "dalīšanu uz pusēm" uztver ļoti ačgārni. Es nedomāju, ka šādos modeļos sēž pie viena galda un skalda katru čeku uz pusēm vai vel trakāk - svītro ārā to, ka skuvekļus izmanto vīrs, tapēc tikai viņš par to maksās vai paketes manējās, tapēc vīrs nemet ne kapeiku. Man šķiet, ka tas 50 uz 50 ir ar sava veida variācijām. Par konstantajiem maksājumiem tur metas abi kopā, vai viens sedz vienu pozīciju, otrs sedz otru, neatkarīgi cik tur sanāk tajā rēķinā. Kā piemēram dzīvošana īrētā dzīvoklī. Viens sedz īres maksu, otrs komunālos. Un tur baigi nedala cents centā kurš tad vairāk iztērējis vai kurš mazāk. Tāpat var darīt ar pārtiku. Vienā veikalā viens samaksā, otrā otrs. Vai arī beigās sarunā cik pārskaitīt, ja šķiet ka pa daudz sanācis patērēties tajos veikalos un maksājis viens. Man vismaz ir tāda izpratne par finansēm attiecībās.
Pō @ 04.02.2025 15:58
Iespējams. Nezinu. Neviens par to lāga nerunā, tikai uzmet kūkumu, nostājas šķībā pozā un drukā apvainojies. Vai mājas solis arī tiek sadalīts 50:50? Bērnu aprūpe? Bērnu izdevumi? Kurš sedz tos?
Ja ienākumi ir vienādi, es varētu šo te saprast, bet ja vīrietis pelna 3x vairāk, kamēr viens zaļi dzīvo, otram tik tā vien ir.. un kā tad? Vai šādās attiecībās notiek naudas "aizdošana" vīram/sievai?
Iespējams. Nezinu. Neviens par to lāga nerunā, tikai uzmet kūkumu, nostājas šķībā pozā un drukā apvainojies. Vai mājas solis arī tiek sadalīts 50:50? Bērnu aprūpe? Bērnu izdevumi? Kurš sedz tos?
Ja ienākumi ir vienādi, es varētu šo te saprast, bet ja vīrietis pelna 3x vairāk, kamēr viens zaļi dzīvo, otram tik tā vien ir.. un kā tad? Vai šādās attiecībās notiek naudas "aizdošana" vīram/sievai?
Kanga @ 04.02.2025 15:53
Man šķiet daudzi šo "dalīšanu uz pusēm" uztver ļoti ačgārni. Es nedomāju, ka šādos modeļos sēž pie viena galda un skalda katru čeku uz pusēm vai vel trakāk - svītro ārā to, ka skuvekļus izmanto vīrs, tapēc tikai viņš par to maksās vai paketes manējās, tapēc vīrs nemet ne kapeiku. Man šķiet, ka tas 50 uz 50 ir ar sava veida variācijām. Par konstantajiem maksājumiem tur metas abi kopā, vai viens sedz vienu pozīciju, otrs sedz otru, neatkarīgi cik tur sanāk tajā rēķinā. Kā piemēram dzīvošana īrētā dzīvoklī. Viens sedz īres maksu, otrs komunālos. Un tur baigi nedala cents centā kurš tad vairāk iztērējis vai kurš mazāk. Tāpat var darīt ar pārtiku. Vienā veikalā viens samaksā, otrā otrs. Vai arī beigās sarunā cik pārskaitīt, ja šķiet ka pa daudz sanācis patērēties tajos veikalos un maksājis viens. Man vismaz ir tāda izpratne par finansēm attiecībās.
Ancite32 @ 04.02.2025 15:44Kā jums liekas, cik vienam cilvēkam būtu jāpelna, lai spētu uzturēt 3 cilvēkus - sevi, otru un bērnu? Man liekas, ka vērts partnerim nestrādāt tad, ja otrs var nodrošināt ļoti labu dzīves līmeni, jo kāda jēga sēdēt mājās un nespēt neko atļauties, lai tikai pašai nav jāiet strādāt. Vai strādāt un nelikt kopējā katlā, bet redzēt, ka ar vienu algu ir par īsu un tu vari atļauties to, ko otrs nevar un par bērnu vispār nav skaidrs, kā tad notiek.
Tādā gadījumā, lai izbaudītu nestrādāšanu, manuprāt, uz 3 cilvēkiem vajag vismaz 4 tūkstošus uz rokas.
patroneses @ 04.02.2025 16:24Dalīšana uz pusēm ir labāk nekā nedalīšana jebkurā gadījumā. Ja vīrietis pelna daudz un ja vīrietis pelna maz.
Nedalīšana uz pusēm sanāk ja sieviete ir zero - neko nemāk un netaisās mācīties un darīt.
Tas nav labāk. Tāpat nav labāk ja vīrietis sktaida 3 darbos un raujas lai sieviete var slaistīties.
Tāpat nav labāk ja vīeietim nauda nāk viegli un daudz, bet sieviete koncentrējas uz nekā nedarīšanu, jo var atļauties. Dumji tas ir. Bet normāli.
Ancite32 @ 04.02.2025 16:39
Ja vīrietis pelna 3x vairāk, tad varbūt arī šāds modelis nebūtu nepieciešams. To piekopj, jo ar vienu algu ir par īsu, nevis ka baigi feministiski uzskati
Pō @ 04.02.2025 16:45
Vēl ir opcija, ka vīrietis pelna daudz un sieviete pelna pietiekami un ar savu naudu rīkojas pēc saviem ieskatiem, kamēr vīrietis sedz rēķinus un pārtiku.
Nav jau tikai opcijas, kur sieviete neko nedara un neko neprot. Arī strādājošām sievietēm reizēm paveicas ar bagātiem vīriešiem.
Ir vairāk opciju par tevis pieminētajām.
Pō @ 04.02.2025 16:49
Vienvārdsakot, aiz baigās pārticības neviens neraujas "desu dalīt uz pusēm".
Pō @ 04.02.2025 16:49
Vienvārdsakot, aiz baigās pārticības neviens neraujas "desu dalīt uz pusēm".
Pō @ 04.02.2025 16:45
Vēl ir opcija, ka vīrietis pelna daudz un sieviete pelna pietiekami un ar savu naudu rīkojas pēc saviem ieskatiem, kamēr vīrietis sedz rēķinus un pārtiku.
Nav jau tikai opcijas, kur sieviete neko nedara un neko neprot. Arī strādājošām sievietēm reizēm paveicas ar bagātiem vīriešiem.
Ir vairāk opciju par tevis pieminētajām.
Ancite32 @ 04.02.2025 16:53
Es neredzēju, ka te kaut viens cilvēks būtu teicis, ka tā ir feministiska pārliecība, runa visu laiku ir par to, vai ar 1 algu var labi dzīvot, un Glorija šos vīriešus, kas nepelna, piemēram, 4 tk un uz augšu, sauc par alfonsiem, bet sievietes, kas ar tādiem ir kopā, par neveiksminiecēm.
akul12 @ 04.02.2025 18:12
Katram sava latiņa neveiksminieka statusam, glorija uzskata, ka 4k ir minimums vīrietim, citas uzskata, ka krāvējs veikalā nav cienīgs, katram savs...
Tāpēc jau nav jāuzmet lūpa...