Zilais Valis @ 03.02.2025 09:58
Manuprāt, 1300-1800 ir ļoti labas algas pašreiz. Ļoti. Es negrasos teikt, ka kāds piepušķo, bet konstatēšu faktu, ka šeit salasījušies nedaudz virs vidējā. Jautājums, kur ir visi pārējie, kas pelna zem 1000 vai tieši 1000? Ticiet man, viņu ir ļoti daudz. Bet tad jāsecina, ka viņus šis forums pavisam nesaista?
Pō @ 03.02.2025 11:09
Neviena taču te nenāks un neteiks, ka pelna minimālo, lai kaut kādas Sarmas & cō nosauktu par bomzi.
Šajā laikā tikai idioti neskatās cenas un neseko akcijām pārtikas veikalos
Džinga @ 03.02.2025 11:22
Tu jauc Sarmu ar Gloriju :D
Glorija atnāks uz mājām un piekaus tās, kurām vīrs pelna zem 5k :D
Pō @ 03.02.2025 11:28
Jūs te dažas vienā maisā bāžamas. Pat dziļu apšaubu, ka pārītis te nesarunājas pašas ar sevi katrā otrajā diskusijā.
Džingas, Sarmas un Glorijas, vienalga.. visas širmenieces.
Krišjānis Kariņš @ 03.02.2025 11:29Nav pat neiespējami, ka šajā forumā vidējā alga ir augstāka nekā valstī vai Rīgā kopumā. Zinot dažādus zemo algu pelnītājus, es īsti neredzu, ka viņus īpaši interesētu sēdēt pie datora, forumā lasīt entās lapas garas diskusijas, kaut ko pašiem drukāt par un ap random tēmām. Tā vairāk tāda Rīgas ofisnieku nodarbe. Ja uztaisītu profesiju diskusiju, nez vai te būtu daudz apkopējas, pavāres, kasieres utt. - neskaitot studentes.
akul12 @ 03.02.2025 11:55Forumā rakstītais ir kā šovs ģimene burkā...
Atnāk filmēšanas komanda, māja smuka, vīrs smuks, bērni smuki dzīve izdevusies... Bet vēlāk izrādas, ka no mājas saimniece met ārā, vīrs dzērājs un bērni skolā nesekmīgi.
Tāpat ar algām it kā pelna, bet patiesībā nekā nav un kā nemaime, tā jāubago.
Krišjānis Kariņš @ 03.02.2025 12:30
Tas jau tā vispār pa dzīvi. Ne pārāk sen pati nošokējos. Ar paziņu kaut kā par dzīvesvietām sākām runāt, viņa tā savu dzīvokli izreklamēja, šķita top klase. Vēlāk uzaicināja ciemos uz vieniem svētkiem un jāsaka, ka tik nolaistā midzenī es no koju gadiem nebiju bijusi. Viņai viss šķiet superīgi, bet domāju lielai daļai šī foruma būtu kauns uz tādu vietu aicināt cilvēkus, vismaz man noteikti. Kādai citai arī viņas neglītais vīrs izskatās kā Breds Pits un regulāra nodzeršanās tikai tāda mierīga pasēdēšana vien ir. Cilvēki paši sev mēdz tādus brīnumus iestāstīt, ka no malas atliek tikai stāvēt un brīnīties.
Pō @ 03.02.2025 12:35Ar algām jau tas pats... viens teiks, ka dzīvo labi ar 800 EUR, citam mūžīgi nepietiks arī ar 5000tk ikmēneša algu.
Tiem, ar mazākiem ienākumiem mazāk būs visādu kredītu utml, kamēr tiem ar lielajiem ienākumiem, nereti pilna pakaļa kredītu.
Džinga @ 03.02.2025 12:34
Es kaut kad lasīju, ka Reddit tas pats notiek, ja sāk runāt par algām un dzīves līmeni, viss tiek piepušķots, ja ne pārspīlēts. Internetā vienkārši vieglāk uzturēt to ilūziju par superīgo dzīvokli. Tavā gadījumā viss agri vai vēlu atklājās, bet internets jau neuzzinās kā ir patiesībā.
Krišjānis Kariņš @ 03.02.2025 12:51
Kāda to jau rakstīja, bet man arī nešķiet, ka tēmā tika minēti kādi īpaši neticami cipari. Augstākais 1800eur uz rokas, kas Rīgas ofisniekiem nav retums. Nedala arī pa labi un pa kreisi, bet retums nav.
Bet liela jēga diskusijai nav, par to piekrītu. Ja tiešām interesē algas, var iegūglēt vidējās pa visiem Latvijas reģioniem, profesijām un ko tik ne. Forumā prasīt cilvēku algas šķiet jau uz ko citu mērķēts.