cory @ 28.01.2025 00:29
Esmu bijusi Ņujorkā vairākas reizes, bet tagad kaut kā gribas aizbraukt un izbaudīt to Ziemassvētku sajūtu un dekorācijas, tāpēc vairāk skatos uz Decembra sākuma datumiem, kad cenas vēl nav dikti uzpūstas un ir mazāk tūristu nekā pašā Ziemassvētku laikā. Lielākā daļa no Ziemassvētku dekorācijām jau tad ir uzliktas un slidotavas arī jau darbojas. Un ja tajā laikā var dabūt okey viesnīcu zem 200-250$ par nakti, tad tas manā skatījumā jau ir labs deal. Viesnīcu cenas manuprāt visur pasaulē ir kāpušas, līdz ar to nakts par 200$ tik dārgā pilsētā kā NY ir pieņemami.
Rora @ 27.01.2025 22:55Ceļot sanāk daudz un bieži. Paradokss - man riebjas lidot. Bet nu, kas jādara, jādara. Esmu bijusi ļoti daudz kur, bet ir iezīmējušās dažas "iecienītākās" vietas. Personīgi man ļoti patīk Londona, Berlīne, Vīne, Šveice. No "mazāk" patīk - Malaga, Grieķija. No "nepatīk" - Turcija, Sardīnija, Sicīlija. No "riebjas" - ASV, īpaši Lasvegasa. Nu ok, Ņujorka ir skaista, bet ņemot vērā to laiku, cik ilgi turp jālido... nē :). Nav būts un gribu - Japāna un Jaunzēlande.
cory @ 28.01.2025 00:42
ASV manuprāt ir tik dažāda, ka visu ASV nevar likt zem "riebjas". Man piemēram arī nepatīk Las Vegasa, tur tiešām nav ko darīt, ja negrib ballēties vai uzspēlēt kazino, bet 4 stundu brauciena attālumā no turienes ir Grand Canyon, kas varētu būt viens no foršākajiem nacionālajiem parkiem, kur būts. Tāpat uz mani neatstāja baigo iespaidu Washington DC, bet tai pat laikā uz San Francisko es varētu braukt vēl un vēl. Vai arī Havaju salas- Waikiki ir vieta, kur es negribētu atgriezties, ja vēl kādreiz aizbraukšu uz Havajām, bet piemēram uz Kauai salu, kas ir viena no Havaju salām, es būtu gatava jau rīt sakrāmēt koferus!
Lilac27 @ 28.01.2025 01:32Liela vēlme šogad ir ar draudzeni aizlidot uz Kapri salu vai uz Horvātiju. Augustā/septembrī
Rietumusawle @ 28.01.2025 04:24
Es arī bez ballēšanās Las Vegasu izbaudīju..Strip var staigāt, katrā hotelī interesantas dekorācijas un vizuāli krāsni, Fremont iela nakti arī koši, Cirque deju soleil arī bija tā vērts un visu laiku ir dažādi citi pasākumi. Nezinu vai brauktu vēlreiz, bet Vegas šķita daudz interesantaka par Ņujorku.
Rietumusawle @ 28.01.2025 04:16
Nu ASV nav tikai Lasvegasa un Ņujorka…teikt, ka riebjas ASV ir tāpat kā teikt, ka riebjas Eiropa..tik daudz dažādu un atšķirīgu kontrastainu vietu ir ASV
engelens @ 28.01.2025 12:23Janvāra sākuma ar bērniem biju Tenerifē, esmu sajūsmā, ka riktīgā LV vasarā + ļoti patika, ka zaļš viss, sakopts, labiekārtots. Tagad februārī ar berniem un vīru ar auto dosimies uz Itāliju slēpot, bijām jau pagajušā gada testā - paši plānojot, patika. Uz rudeni pirms skolas domāju uz Krētu vai uz to Tanzaniju, bet jāskatās, ka būs ar finansēm!
Rora @ 28.01.2025 00:10
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/17.09.2024-baltkrievija-iespejams-aizturets-latvijas-pilsonis.a569153/
Rora @ 28.01.2025 12:19
Lasvegasu var izstaigāt visu stundas laikā. Viss tur ir ar nenormālu "feika" piegaršu. Nekas tur nav - nekas vēsturisks, nekas apskatāms, bling bling no kartona un plastmasas. Viss lielākoties notiek iekštelpās. Viss ir kā desmit lielas Alfas. Nu absolūti nebaudāms pasākums. Protams, ja nebrauc spēlēt azartspēles (kam arī tā nelaimīgā Lasvegasa ir domāta).
Rora @ 28.01.2025 12:20
Precizēšu - Amerikā man traucē cilvēki. Ar savu "feiko" attieksmi un feiko smaidu. Man daudz tuvāk īsti cilvēki, jo amerikānis ir tāds, kas smaida visu laiku, katram un par visu. Bet beigās saproti, ka tas ne tuvu tā nav. Man nepatīk "feikas" lietas. Šī iemesla dēļ nepatika Dubaja.
Džinga @ 28.01.2025 12:42
Tanzānija izklausās interesant. Man arī Krētas ceļojums šobrīd ir saplānots, tikai jāizdomā kad labāk braukt.
Rietumusawle @ 28.01.2025 15:12
Šis teiktais jau vien pierāda, ka nesaprotu, ka ASV ir liela, plaša un dažādas vietas, štati. Izklausas, ka esi bijusi tūristu Vegas un Ņujorkā un no tā ar izveidojusi viedokli. Tas par šo “fake” amerikāņu smaidu ir ļoti stereotipiski. Piemēram, Aļaska un Teksasa ir kā būt divas pilnīgi savādākas valstis. Aļaskā neviens Tev “fake” nesmaidīs tāpat kā Latvijā.
Rora @ 27.01.2025 23:55
Jā, katram ir savas "sajūtas" un "gaume" . Man, piemēram, sajūtu ziņā ārkārtīgi patīk Somija, Dānija, Islande. Bet ļoti nepatika Turcija, Sicīlija Sardīnija. Varbūt tas ir saistīts ar klimatu, jo man apriori riebjas karstums. Tomēr man arī cilvēki tajās vietās, kas man simpatizē, patīk daudz labāk - tieši pēc izturēšanās.
Biezlape @ 28.01.2025 18:58
Kas nepatika Sardīnijā?
Rora @ 28.01.2025 17:25
Esmu bijusi darba sakarā, gan kā tūrists Ņujorkā, Lasvegasā, Losandželosā, Hjūstonā, Čikāgā, Dalasā, Sandjego, Filadelfijā. Gan vēl ko nebūšu nosaukusi. Dzīvojusi gan 5 zvaigžņu viesnīcās, gan mazos ūķīšos, gan pie ģimenēm - par amerikāņiem viedokli nemainīšu. Jo esmu tur arī dzīvojusi 2-3 mēnešus no vietas.