Īpašais moments

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Teiksiet tēma iztirzāta no matu galiem līdz papēžiem bet uz sitiena nevaru atrast ! Pec cik ilga laika saņēmāt bildinājumu? Tūlīt mums jau 6tais gads, visi draugi apprecējušies pat tie kuriem attiecības gadu, a manējam visu laiku atrunas ka gaidot *īpašo momentu*
23.01.2025 20:43 |

Patīk
Reitings 3474
Reģ: 03.11.2023
Lilac27 @ 24.01.2025 11:01
Autore neatbild katru minūti tāpēc ka autore strādā slimnīcā un nevar visu laiku būt pie telefona nejau tas nozīmē ka neatbildu, jo nemāku izrunāties vai tēma ir fake :D
Es māku izrunāties, bet kā jau minēju man netiek paskaidrots kas ir tas īpašais moments. Saka tikai ka gaida kaut kādu momentu bet viņš nepaskaidro neko tālāk un izvairās par to runāt. Pati iemeslu es nevaru iedomāties, jo mums nav tādu šķēršļu kuru dēļ precēties nevarētu. Un nē, tie draugi vīrieši nav īpaši vecāki par viņu kuri jau ir apprecējušies. 25-30 vecuma kategorija. Tur ilgākais ir bijis kādi 3 gadi kad notiek jau bildinājums

Nu piedod, bet tad ir traki, ja par nopietniem nākotnes plāniem viņš izvairās runāt un tev nesanāk viņu piedabūt izrunāties. Ja bērni ir tikai pēc kāzām un par kāzām sarunu nav, tad tas ir nenopietni
24.01.2025 11:34 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
law7 @ 24.01.2025 11:25
Par vecumu es jautāju arī tādēļ, ka savos 30+ labi redzu, ka nav gluži tā, ka vīrieši negrib precēties, taču redzu arī, ka daudziem vīriešiem tas saistīts ar viņu vecumu, kas acīmredzot nozīmē lielāku briedumu. Tā vīrieši, kuriem nav bērnu, liela daļa pēc 30 ļoti labprāt apprecas. Kāds 32, kāds 35, kāds 38 gados, kāds vēl vēlāk.
Turklāt ļoti izteikta tendence ir, ka tie labie vīrieši daudzi 30+ vecumā precas ar jaunākām sievietēm, es gan ar to šeit nedomāju milzīgas vecuma starpības.

Es teiktu ka tas nav tik daudz saistīts ar vecumu bet gan ar dzīves ambīcijām. Ja vīrietis grib sasniegt konkrētus punktus dzīvē, tad arī nereti laulība un kopumā attiecības kā tādas paliek otršķirīgas. Šis gan nav autores gadijums, jo nav saprotams, ko viņas vīrietis vispār dzīvē grib.
24.01.2025 11:50 |

Reitings 1731
Reģ: 19.05.2016
Biju attiecībās 7 gadus - nenāca ne prātā precēties. Satiku tagadējo - man bija uzreiz skaidrs, ka precēšos. "Īpašais moments" - klasiska atruna.
24.01.2025 12:01 |

Reitings 2420
Reģ: 31.01.2023
Psihologi uzskata, ka bildinājumam jābūt 2 gadu laikā. Un arī neiesaka sievietei vienkārši sākt dzīvot kopā, bez jebkāda statusa. Ziniet, tiešām smieklīgi klausīties "mums ar draugu ir 3 bērni, mēs ar draudzeni esam kopā 10 gadus". Pat ja nav līdzekļu ideālām kāzām, tagad var reģistrēt kopdzīvi pie notāra. No pieredzes - ja vīrietis grib šo konkrēto sievieti, viņš pat precēties negribētāju apprecēs. Ja vīrietis negrib precēties, tad apzināti vai zemapziņas līmenī - negrib konkrēto sievieti.
Iesaku aiziet uz pāru terapiju un salikt punktus uz i speciālista vadībā. Lai veicas!
24.01.2025 12:11 |

Reitings 430
Reģ: 20.02.2024
Lilac27 @ 24.01.2025 11:01
Autore neatbild katru minūti tāpēc ka autore strādā slimnīcā un nevar visu laiku būt pie telefona nejau tas nozīmē ka neatbildu, jo nemāku izrunāties vai tēma ir fake :D
Es māku izrunāties, bet kā jau minēju man netiek paskaidrots kas ir tas īpašais moments. Saka tikai ka gaida kaut kādu momentu bet viņš nepaskaidro neko tālāk un izvairās par to runāt. Pati iemeslu es nevaru iedomāties, jo mums nav tādu šķēršļu kuru dēļ precēties nevarētu. Un nē, tie draugi vīrieši nav īpaši vecāki par viņu kuri jau ir apprecējušies. 25-30 vecuma kategorija. Tur ilgākais ir bijis kādi 3 gadi kad notiek jau bildinājums

Jautājums, vai ar to saruna arī beidzas. Tu pajautā, kas ir īpašais moments, viņš neko konkrētu nevar atbildēt, un tas arī viss. Vai arī tu viņam saki arī to tālāko, ko mini šeit, ka nesaproti vai viņš vispār uztver attiecības nopietni, vispār grib ar tevi precēties, ka tev jau šķiet īstais vecums kāzām un bērniem un negribi atlikt visu uz ''vecumdienām'', vai tiešām viņam nav svarīgi lai tev par šo situāciju ir skaidrība utt.
Ir cilvēki, kam par šādiem tematiem ir vieglāk runāt rakstiski, caur čatu, to arī var mēģināt.
24.01.2025 12:15 |

Patīk
Reitings 3474
Pilgrim @ 24.01.2025 12:11
Psihologi uzskata, ka bildinājumam jābūt 2 gadu laikā. Un arī neiesaka sievietei vienkārši sākt dzīvot kopā, bez jebkāda statusa. Ziniet, tiešām smieklīgi klausīties "mums ar draugu ir 3 bērni, mēs ar draudzeni esam kopā 10 gadus". Pat ja nav līdzekļu ideālām kāzām, tagad var reģistrēt kopdzīvi pie notāra. No pieredzes - ja vīrietis grib šo konkrēto sievieti, viņš pat precēties negribētāju apprecēs. Ja vīrietis negrib precēties, tad apzināti vai zemapziņas līmenī - negrib konkrēto sievieti.
Iesaku aiziet uz pāru terapiju un salikt punktus uz i speciālista vadībā. Lai veicas!

Kuri psihologi? Ir kāds pētījums?
Man liekas tu jauc ar mācītājiem
24.01.2025 12:22 |

Reitings 40
Pati pie sevis esmu apdomājusies ka ja šogad nebūs bildinājums tad šķiršos, jo es vienmēr esmu vēlējos būt jauna mamma un gribu vismaz 2 bērnus arī bet viņš negrib runāt arī par bērniem bez kāzām. Ja pēkšņi viņa īpašais moments pienāks gados 50, tad man vairs neiznāks piedzemdēt bet viņš par tēvu var kļūt gan 50, gan 60 gados.
24.01.2025 12:49 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
akul12 @ 24.01.2025 10:10

Viens ir būt vienam un uzkrāt savu kapitālu, otrs ir dzīvot ntos gadus kopā un karināt makaronus, ja sakrāšu x naudu, nopirkšu x māju, tad precēšu.
Tur apakšā ir tikai divi varianti, vai nu vēlme nedalīt mantu šķiršanās gadījumā, jeb neredz nopietnu nākotni kopā.
Nebija tāda doma šoreiz, bet sievai ir cits statuss, kā draudzenei.
Labs piemērs nenopietnām attiecībām, tikai nesaprotu, ko gribēji pateikt. ? Pēc publiskās informācijas spriežot, tā arī paliks.
Tēma izcili laba, katram savs viedoklis, tāpēc šūmēšanās. Precētie vs neprecētie+ laulību gaidošās draudzenes...
Ja precēto un neprecēto argumenti visai skaidri, tad gaidošo draudzeņu ritīgs cope.

Tev noteikti ir taisnība, jo visi vīrieši domā vienādi. Bet pēc cik ilga laika tad tu bildināji savu draudzeni?
24.01.2025 12:58 |

Patīk
Reitings 3474
Lilac27 @ 24.01.2025 12:49
Pati pie sevis esmu apdomājusies ka ja šogad nebūs bildinājums tad šķiršos, jo es vienmēr esmu vēlējos būt jauna mamma un gribu vismaz 2 bērnus arī bet viņš negrib runāt arī par bērniem bez kāzām. Ja pēkšņi viņa īpašais moments pienāks gados 50, tad man vairs neiznāks piedzemdēt bet viņš par tēvu var kļūt gan 50, gan 60 gados.

Nu pirms šķiršanās gan parunā tiešām nopietni ar viņu. Neļauj pasmieties un izbeigt tēmu, nav jau jāuzstāda ultimātu, bet izrunāties vismaz vajag.
Ja jūs absolūti nevarat par to izrunāties, tad gan tiešām nav labi un nezinu vai kāzas to atrisinātu
24.01.2025 12:58 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Lilac27 @ 24.01.2025 12:49

Lūk tas, ka negrib runāt arī par bērniem, liek vēl vairāk aizdomāties par situāciju. Jo kopīgi bērni zināmā mērā ir vēl nopietnāk, nekā laulība. Laulību var šķirt, bet partneris, ar kuru rada bērnu/-us, paliek par šī bērna/-u tēvu uz visiem laikiem.
24.01.2025 13:15 |

Reitings 430
Ultimātu drīzāk vajadzētu kāzām. Jo pēc bildinājuma arī kāzas var gadiem ilgi gaidīt un tā arī nesagaidīt.
Man šķiet, ka šādā situācijā ultimāts ir normāls. Jo šobrīd jau autore pati ir neadekvātā situācijā. Vecis kaut ko pie sevis shēmo, nevar atbildēt uz elementāriem jautājumiem, bet viņai gadiem ilgi jāskrien pakaļ pavadiņā ar aizsietām acīm. Ultimāta uzstādīšanas laikā arī var izrunāties un paskaidrot, kāpēc viņa to dara.
Vispār ultimāti nekas labs nav, bet šādā situācijā labāk tā nekā gaidīt vēl gadiem ilgi un tad 35 gados sākt meklēt jaunas attiecības, kurās kaut kad varētu būt pirmais bērns.
24.01.2025 13:21 |

Reitings 3706
Reģ: 11.04.2023
Diabolus @ 24.01.2025 12:58

Tev noteikti ir taisnība, jo visi vīrieši domā vienādi. Bet pēc cik ilga laika tad tu bildināji savu draudzeni?

Man vienmēr taisnība 😁
2 gadi
24.01.2025 13:36 |

Patīk
Reitings 3474
Krišjānis Kariņš @ 24.01.2025 13:21
Ultimātu drīzāk vajadzētu kāzām. Jo pēc bildinājuma arī kāzas var gadiem ilgi gaidīt un tā arī nesagaidīt.
Man šķiet, ka šādā situācijā ultimāts ir normāls. Jo šobrīd jau autore pati ir neadekvātā situācijā. Vecis kaut ko pie sevis shēmo, nevar atbildēt uz elementāriem jautājumiem, bet viņai gadiem ilgi jāskrien pakaļ pavadiņā ar aizsietām acīm. Ultimāta uzstādīšanas laikā arī var izrunāties un paskaidrot, kāpēc viņa to dara.
Vispār ultimāti nekas labs nav, bet šādā situācijā labāk tā nekā gaidīt vēl gadiem ilgi un tad 35 gados sākt meklēt jaunas attiecības, kurās kaut kad varētu būt pirmais bērns.

Bet baigais prieks precētes zinot, ka otrs to dara tikai ultimāta dēļ jau arī kaut kā stulbi. Man liekas, ka tur jāizrokas līdz pašai saknei, kāpēc tad tas bildinājums nav un tad var izpriest ko darīt tālāk.
Ja viņš kategoriski atsakās normāli pateikt iemeslu, tad vienkārši nav drošs par kopdzīvi
24.01.2025 13:37 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
law7 @ 24.01.2025 13:15

Lūk tas, ka negrib runāt arī par bērniem, liek vēl vairāk aizdomāties par situāciju. Jo kopīgi bērni zināmā mērā ir vēl nopietnāk, nekā laulība. Laulību var šķirt, bet partneris, ar kuru rada bērnu/-us, paliek par šī bērna/-u tēvu uz visiem laikiem.

Zināmā mērā? 😂 Ja laulība ir botokss, tad bērni ir pilnais sejas transplants 😂😂
24.01.2025 13:48 |

Reitings 40
Džinga @ 24.01.2025 13:37

Bet baigais prieks precētes zinot, ka otrs to dara tikai ultimāta dēļ jau arī kaut kā stulbi. Man liekas, ka tur jāizrokas līdz pašai saknei, kāpēc tad tas bildinājums nav un tad var izpriest ko darīt tālāk.
Ja viņš kategoriski atsakās normāli pateikt iemeslu, tad vienkārši nav drošs par kopdzīvi

Ja viņš pateiktu iemeslu tad es priecātos pat ja tas būtu skarbs, bet tur tā problēma ka viņš nesaka un izvairās. Nevaru piesiet viņu un nelaist vaļā kamēr iemeslu nepateiks
Bet mēs attiecībās esam 6 gadus un 5 no tiem dzīvojam kopā. Vai tad pēc tik ilga laika varētu būt nedrošs par kopdzīvi?
24.01.2025 13:48 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Var jau uz to lietu skatīties tā - lai kaut ko nedarītu, nekādus iemeslus nevajag. Iemeslus vajag, lai kaut ko darītu.
24.01.2025 13:52 |

Patīk
Reitings 3474
Lilac27 @ 24.01.2025 13:48

Ja viņš pateiktu iemeslu tad es priecātos pat ja tas būtu skarbs, bet tur tā problēma ka viņš nesaka un izvairās. Nevaru piesiet viņu un nelaist vaļā kamēr iemeslu nepateiks
Bet mēs attiecībās esam 6 gadus un 5 no tiem dzīvojam kopā. Vai tad pēc tik ilga laika varētu būt nedrošs par kopdzīvi?

Bet ja viņš negrib vēl precēties un negrib vēl bērnus, tad domā, ka viņš jūtās drošs?
Man šķiet, ka tu vari gan nelaist viņu vaļā kamēr nav sīkāki paskaidrojumi. Nevis pati arī pasmejies un ej prom, bet pasaki, ka tu to domā ļoti nopietni un tas tevi sāk ļoti uztraukt. Ka nejūties vairs droši par attiecībām un viņam ir jārunā,.
24.01.2025 13:52 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
-Varbūt cilvēks ir šo gadu laikā noguris no attiecībām.
-Varbūt cilvēks pret tevi nejūt vairs mīlestību, palicis tikai pieradums un nevat saprast kā lai to paziņo tev vai cenšas sevi izprast
-Varbūt cilvēks gredzenu jau ir nopircis un gaida tavu dzimšanas dienu / valentīna dienu / iepazīšanās gadadienu...
- Varbūt cilvēks vispār sevi neredz laulībā, neredz tēva lomā
-Varbūt cilvēks grib sasniegt konkrētu punktu dzīvē un tad domāt par laulību un bērniem
Varbūtības te ir dažādas un neatkarīgi no tā kādus iemeslus mēs te apzelējam, tu patiesību vari uzzināt tikai izvedot viņu uz konkrētu, pieaugušu cilvēku sarunu.
24.01.2025 14:09 |

Reitings 430
Džinga @ 24.01.2025 13:37

Viņš jau netiek spiests ar varu precēties. Viņam tiek dota izvēle - vai nu līdz datumam x apprecamies, vai arī šķiramies. Tad viņš izvēlas, kuru no šīm opcijām grib. Vienmēr var arī piedāvāt savu variantu, ja ir ko piedāvāt (šeit izklausās, ka nav). Un vienmēr var runāt līdz paliek slikti, kamēr tuvojas tas ultimāta datums. Bet vienkārši turpināt muļļāties apkārt ar jautājumiem un skriet pavadiņā pēc 6 gadiem jau ir visai bezjēdzīgi.
Protams, cits jautājums, vai autore tiešām grib tādu vīrieti precēt, un vai viņš būs labs tēvs.
24.01.2025 14:28 |

10 gadi
Reitings 4608
Reģ: 29.01.2009
Ir 2 varianti - Tu viņam jau dod visu, ko sieva var dot - seksi, tīras zeķes un kotletes ( nu tas tā tēlaini), viņam bailes Tevi pazaudēt nav, tāpēc arī neredz iemeslu precēties.
Nu un otrs - tieši otrādi, neredz Tevī sievas materiālu, bet kamēr nav to īsto, vienīgo atradis, tikmēr labi kā ir.
Nu vai vienkārši tāds memļaks, plānā galdiņa urbējs, kas nevar un nemāk neko līdz galam padarīt.
24.01.2025 23:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits