Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā pieņemt bijušā vīra jaunās attiecības

Reitings 5
Reģ: 19.01.2025
Sveicināti! Vēršos pie jums pēc citu cilvēku pieredzes, kā pieņemt sekojošu situāciju. Izšķīrāmies ar vīru banālā - es tevi vairs nemīlu jau labu laiku - dēļ. Jutu, ka kaut kas nav, bet norakstīju to uz aizņemtību, darbiem, rutīnu. Bet tajà pat laikā, vēl esot kopā ar mani,viņs bija uzsācis attiecības ar citu. Kad tas nāca gaismā, viņš uzreiz izvācās pāris nedēļu laikā, uzreiz bij runa par šķiršanos un ka nekāda atpakaļceļa neesot un nebūšot. Viņš ievācās uzreiz pie viņas. Lielākā problēma ir tā, ka mums ir bērns, ar kuru viņš grib tikties. Es nevaru pieņemt, ka kādreiz viņš paliktu pa nakti vai ilgāk tur pie tās citas sievietes, kā to plāno nu jau bijušais vīrs. Ir nojauta, ka arī tur ir bērni. Nezinu, kà justies, kā rīkoties šajā situācijā. Varbūt kāds var padalīties līdzīgā pieredzē?
19.01.2025 01:43 |

Reitings 60
Reģ: 02.07.2023
Iesaku sastādīt pie notāra vienošanos par kontaktu, uzturlīdzekļiem un visu pārējo. Tavam ex ir tādas pašas tiesības attiecībā uz bērna audzināšanu kā tev. Arī tādi paši pienākumi. Bet tas, ka tev nepatīk, ka viņam ir jaunas attiecības, neko nenozīmē, kamēr nav pierādījumu, ka otrā ģimenē tiek apdraudēta bērna labklājība. Bērna labā iesaku pēc iespējas norīt rūgtumu un uzturēt, cik vien iespējams, normālas attiecības ar bijušo.
19.01.2025 03:04 |

Reitings 13901
Reģ: 06.07.2022
Skaties uz visu no bērna prizmas un dari tā, kā labāk viņam, nevis Tavai ievainotajai būtībai. Tavas sāpes kādudien pāries, bet bērnam var būt trauma un beigās bērns nespēs Tevi cienīt. Jārīkojas ir atvases interesēs, jo bērns ir 50% Tavs, 50% eksvīra.
19.01.2025 05:32 |

10 gadi
Reitings 3968
Reģ: 25.05.2009
Varbūt nepopulārs ieteikums, bet kapēc tu uz to nepaskaties no tās puses, kādu labumu tu varētu iegūt, kamēr bērns ciemojas pie tēva? Tev pašai negribās laiku sev? Piemēram, lai aizietu kaut kur ar draudzenēm, vai uz manikīru, vai vienkārši klusumā iedzert mājās vakarā vīnu, skatoties Netflix? Vai tev svarīgāk par laiku sev ir tas, lai vīra jaunā dāma nesadraudzējas ar jūsu kopīgo bērnu? Ko tev liekas tā cita sieviete tam bērnam nodarīs?
19.01.2025 08:52 |

Reitings 2089
Reģ: 11.04.2023
Problēma nav bērna audzināšanas sadale, bet greizsirdība vai dusmas pret jauno sievieti bijušā vīra dzīvē. Kas viss ir saprotams, jo šīs sievietes izvēle veidot attiecības ar precētu vīrieti iedzina pēdējās naglas jūsu laulībā. Sīki neanalizēsim sievietes motivāciju, jo vīrs uzsāka krāpt esot laulībā un tā ir viņa atbildība.
Ieteiktu vispirms atrast mieru sirdī par bijušo vīru, sakārtot savu personīgo dzīvi un atrast jaunu godīgu cilvēku, kurš mīlēs tevi, būs priekos un bēdās kopā.
19.01.2025 09:15 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Šis būs tas tipiskais stāsts, kur sieviete sava cietušā ego dēļ liegs bērnam redzēt tēvu, jo tur ir tā jaunā, svešā sieviete, kuru viņa tik ļoti nevar ciest
19.01.2025 10:19 |

Patīk
Reitings 2560
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 19.01.2025 10:19
Šis būs tas tipiskais stāsts, kur sieviete sava cietušā ego dēļ liegs bērnam redzēt tēvu, jo tur ir tā jaunā, svešā sieviete, kuru viņa tik ļoti nevar ciest

Ne gluži, izskatās, ka bijušais vīrs autorei pat nav pastāstījis vai jaunajai sievietei ir savi bērni.
Manuprāt, tur ir kārtīgi jāizrunā sutāciju, lai būtu drošības sajūta. Godīgi sakot, ja tur ir 2 citi bērni, nevar tak zināt pie kādiem mežoņiem aizsūtīsi savējo uz 3 dienām, to ir jāizrunā.
19.01.2025 10:26 |

Reitings 5
vispār jau prasīju par pieredzi citām, nevis piezīmes par savu ego vai ko ļauju vai neļauju. Neliedzu tēvam tikties, viņi tiekas, tikai pagaidām neitrālā teritorijā
19.01.2025 10:29 |

Reitings 2089
Interesanti, kas būtu šī neitrālā teritorija? Viesnīca, trešās personas īpašums vai tavs mājoklis?
Tavs mājoklis ir tikpat neitrāla vide, kā bijušā vīra jaunais mājoklis, kuru dala ar jauno sievieti.
19.01.2025 10:44 |

Reitings 1608
Reģ: 19.05.2016
Tiec sev pāri, viņš tev nepieder.
19.01.2025 10:50 |

Patīk
Reitings 2560
akul12 @ 19.01.2025 10:44
Interesanti, kas būtu šī neitrālā teritorija? Viesnīca, trešās personas īpašums vai tavs mājoklis?
Tavs mājoklis ir tikpat neitrāla vide, kā bijušā vīra jaunais mājoklis, kuru dala ar jauno sievieti.

Kaut vai parkā
19.01.2025 11:31 |

Reitings 964
Reģ: 29.05.2023
Oi, kā te visas apsūdz posta autori par ego un ko tik vēl nē. Bet blakusdiskusijā arī vīrietis uzsāka attiecības ar citu sievieti laulības laikā, tur gan neviens ex sievai nesaka, ka viņš viņai nepieder un vispār tā otra vīru nobūrusi.
19.01.2025 11:48 |

Reitings 1153
Reģ: 13.12.2023

Tēvu nav liegts satikt. Man arī būtu šaubas, vai atstāt bērnu aprūpē pie pilnīgi sveša cilvēka ar ļoti apšaubāmiem morāles principiem. Un bērnam tagad nav jāzina, ka tētim ir jauna mīlestība.
Ja būs abi kopā vēl pēc pāris gadiem, tad arī lai iepazīstas. Pārāk bieži dzirdēts par “lielo pēcšķiršanās” mīlestību, kura ilgst 3 mēnešus
19.01.2025 11:56 |

Reitings 2089
Merilda @ 19.01.2025 11:48
Oi, kā te visas apsūdz posta autori par ego un ko tik vēl nē. Bet blakusdiskusijā arī vīrietis uzsāka attiecības ar citu sievieti laulības laikā, tur gan neviens ex sievai nesaka, ka viņš viņai nepieder un vispār tā otra vīru nobūrusi.

Šajā situācija, vienīgie argumenti, es nevēlos, tātad ego.
Kas attiecas uz ārpuslaulību sakariem, tā ir krāpēja 100% atbildība vai atbildības trūkums, kā to uztver.
Krāpšana ir personas izvēle, kuru viņš vai viņa izdara, lai tās vietā risinātu laulībā esošās problēmas. Vienalga vai tās būtu emocionāla, seksuāla, finansu, veselības u.c rakstura problēmas.
19.01.2025 12:00 |

Reitings 2089
Diabolus @ 19.01.2025 11:56

Tēvu nav liegts satikt. Man arī būtu šaubas, vai atstāt bērnu aprūpē pie pilnīgi sveša cilvēka ar ļoti apšaubāmiem morāles principiem. Un bērnam tagad nav jāzina, ka tētim ir jauna mīlestība.
Ja būs abi kopā vēl pēc pāris gadiem, tad arī lai iepazīstas. Pārāk bieži dzirdēts par “lielo pēcšķiršanās” mīlestību, kura ilgst 3 mēnešus

Tad jautājums, kādi morāles principi ir bijušajam vīram? Vai viņam vispār vajag tikties ar bērniem?
Jebkurā gadījumā jaunā sieviete šos vīrieša morāles principus agrāk vai vēlāk pati izbaudīs uz savas ādas.
Krāpēji ļoti reti mainās!
19.01.2025 12:05 |

Reitings 3512
Merilda @ 19.01.2025 11:48

Ne es. Man liekas es esmu tā retā, kura arī tajā diskusijā saka, ka Sanai ir šausmīgi iedragāts ego un pašapziņa. Tāpat kā šajā diskusijā. Nestāstiet, ka vīrietis kas tik ātri aiziet pie citas neatstāj rētas eksenes pašapziņai.
19.01.2025 12:43 |

Reitings 3512
Daugaviete @ 19.01.2025 10:29
vispār jau prasīju par pieredzi citām, nevis piezīmes par savu ego vai ko ļauju vai neļauju. Neliedzu tēvam tikties, viņi tiekas, tikai pagaidām neitrālā teritorijā

Tātad tev ir konkrētas pretenzijas pret šo sievieti un viņas bērniem. Ko darītu situācijā, ja būtu apgrieztā loģika? Tu aizej pie cita un tavs eksis met pūku, ka viņa bērnam jātiekas ar kaut kādu citu tēviņu, kurš tagad mācīs viņa bērnam kādam ir jābūt cilvēkam?
19.01.2025 12:45 |

Reitings 5
SarmaD @ 19.01.2025 12:45

Tātad tev ir konkrētas pretenzijas pret šo sievieti un viņas bērniem. Ko darītu situācijā, ja būtu apgrieztā loģika? Tu aizej pie cita un tavs eksis met pūku, ka viņa bērnam jātiekas ar kaut kādu citu tēviņu, kurš tagad mācīs viņa bērnam kādam ir jābūt cilvēkam?
vēlreiz uzsveru, prasīju par pieredzi citām, nevis tavus komentus par savu ego vai iedomāšanos, kā būtu, ja būtu.. ja nav līdzīgas pieredzes, tad lūgums paklusēt! Paldies!
19.01.2025 12:54 |

Reitings 5
SarmaD @ 19.01.2025 12:45

lieta tāda, ka pagaidām viņš neko man nestāsta par viņu, jo esam vienojušies, ka paiet vismaz pusgads pirms bērns tiek informēts, ka tēvs dzīvo ar citu. Tapē arī nezinu, ko domāt par to citu, jo neko nezinu, tikai pēc vienas sarunas ar bijušo, likās, ka tur arī ir bērni. Un, protams, mans ego šobrīd ir driskās. Bet to es šeit tagad neapspriežu. Vēlos vienkārši uzzināt, kā citas sievietes šādā situācijā ir virzījušās uz priekšu. Tieši tās, kuras pašas reāli kam tādam gājušas cauri, nevis iedomājušās, ko būtu darījušas, ja būtu pašām tā bijis, bet reāli pašas nav ko tādu pieredzējušas. Tā kaut kā
19.01.2025 13:09 |

Reitings 10
Manuprat, vaina ir tavos ieksejos kompleksos. Tev jastrada ar sevi. Ir pat teiciens - ja gribi mainit pasauli apkart, tad vispirms sac ar sevi. Jo mes pasauli redzam taa kaa mes jutamies sevi ieksaa. Vecaki skiras, ta notiek dzive, ka cilveki viens ar otru nemak izrunaties, saprast, cienit, laiz pa kreisi utt., bet vecaki skiras viens ar otru, nevis ar berniem. Neuzskatu, ka savu kompleksu del ir jaaizliedz bernam tikties ar viru. Bernam ir jasaprot ka tevs dzivo atseviski, to visu var paskaidrot bernam nenomelnojot nevienu. Ta sieviete nav vainiga pie ta, ka virs nokrapa tevi. Ta ir vira izvele. Ja ta sieviete sit vai pazemo tavu bernu, tad ir iemesls panikai. Bet sobrid tie ir vienkarsi tavi kompleksi. Sac stradat ar sevi, pilnveido sevi un viss nokartosies
19.01.2025 13:10 |

Patīk
Reitings 2560
Diabolus @ 19.01.2025 11:56

Precīzi. Lai satiek bērnus pats, vēlāk kopā ar jauno ģimeni var paņemt līdzi kādās izklaidēs, bet mājas dzīvi un virtuvi gan vēlāk, kad būs droši, ka viss ir uz palikšanu. Un, kad būs pastāstījis kāda vispār tur ir tā ikdienas dzīve, kādi bērni, kādi ģimenes ieradumi utml.
Ja vienu ģimeni pameta ātri un caur krāpšanu, tas var notikt otrreiz
19.01.2025 13:12 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits