Atpakaļ uz Latviju ar bērnu?

Reitings 3
Reģ: 18.01.2025
Sveikas!
Pašlaik dzīvoju un strādāju Anglijā, bet ir doma braukt atpakaļ uz Latviju dzīvot. Man ir bērns kurš ir 3 gadus vecs, diemžēl bērna tēvs mani pameta un aizbrauca atpakaļ pie savas ģimenes Kenijā (pirms tam es nezināju, ka viņam ir ģimene un bērni Kenijā). Tā kā šeit viss paliek dārgāks un kļūst grūtāk, vienai uzturēt sevi un bērnu sāku domāt vai ir jēga braukt uz Latviju atpakaļ. Šeit pelnu 2500 poundus un strādāju veikalā par pārdevēju es nezinu kādas Latvija vispār algas pašlaik pārdevējiem apģērbu veikalos.
Diemžēl, ar radiniekiem kontaktu vairs nav, bet ir draudzenes, kuras gatavas atbalstīt mani, ja izdomāju braukt atpakaļ. Vienīgi, Kad pēdējo reizi biju Latvijā pirms 2 gadiem saņēmu, nepatīkamus tekstus un skatienus no dažiem nepazīstamiem cilvēkiem, dēļ mana bērna ādas krāsa jutos nekomfortabli. Anglijā šo nebiju piedzīvojusi. Vai šajā ziņā aizspriedumi pret citu rasu pārstāvjiem ir mainījusies, jo redzu ka soc tīklos latviešus ar citu krāsas tautiešiem un ar pozitīviem komentāriem.
Gribētu uzklausīt jūsu viedokļus, kuri nav manā draugu un paziņu lokā.
18.01.2025 18:24 |

Reitings 3822
Reģ: 07.09.2023
Tie šķībie skatieni ir mazākais, par ko vajadzētu uztraukties, domājot par pārcelšanos atpakaļ. Arī šeit cenas kāpj burtiski pa dienām, ko nevar teikt par algām un pabalstiem (bērna pabalsts LV ir 25 eiro mēnesī, ja kas). Ar šībrīža darba iespējām un dzīves dārdzību Tev būs 5reiz grūtāk nekā UK, īpaši ja nav atbalsta no tuvajiem. Uz draugu atbalstu es Tavā vietā īpaši nerēķinātos, jo katram jau sava dzīve un savas klapatas, kas vienmēr būs prioritāras. Varbūt ir vērts padomāt, kā varētu piepelnīties brīvajā laikā vai apgūt kādu jaunu profesiju, iziet kursus, lai dabūtu paaugstinājumu, utt.
20.01.2025 09:22 |

Reitings 2779
Reģ: 11.04.2023
Kāpēc tāda nolemtība, pārcelsies atpakaļ dabūs veci uzražos vēl sīčus un bērnu pabalsts no 25 eiro pakāpsies uz 100eiro un vairāk.
20.01.2025 09:41 |

Patīk
Reitings 24566
Reģ: 09.12.2015
Es šoreiz piekrītu Glorijai. Mūsu sabiedrība kopumā joprojām IR ļoti neiecietīga un rasistiska. Pret visu svešādo, pret melnādainajiem, pret indiešiem, pret homoseksuāliem cilvēkiem. Profesijas ietvaros pazīstu vairākus cilvēkus no minētajām grupām, kas dzīvo vai strādā Latvijā, un tāds ir arī viņu viedoklis. Jaunieši gan ir krietni atvērtāki, bet arī ne visi. Mūsu skolā melnādaina meitene tika bulingota tieši ādas krāsas dēļ.
Dotajos apstākļos, plus vēl bez finansēm, bez radu atbalsta noteikti nebrauktu prom no UK, kur ir darbs, dzīvesvieta un daudz iekļaujošāka sabiedrība.
20.01.2025 19:26 |

Reitings 809
Reģ: 14.05.2019
Man arī šķiet, ka būs grūti, gan naudas, gan apstākļu dēļ. Protams, ja esi gatava, ka būsi grūti un atgriešanās ne uz ko ir tas, ko tiešām vēlies, tad uz priekšu. Bet tas var nebūt tik ātri iedzīvoties. Arī ar draudzenēm var sanākt tā , ka tomēr tik daudz nevar palīdzēt kā gribētos. Vai pašai būs neērti lūgt.
Gribas domāt, ka jums tur ir labi. Es ļoooti apdomātu šādu lēmumu. Tavā vietā nogaidītu vairākus mēnešus vai pat gadu un ja domas nemainās, tad tiešām to var apsvērt.
Vēl var ieteikt padomāt par kādiem kursiem un izmācīties jau esot tur kaut ko ar ko var papildus piepelnīties, ja brauc uz Latviju. Manikīrs, vaksācijas utt. Praktizēties un tad jau Latvijā ir papildus lieta , kur nopelnīt.
20.01.2025 23:03 |

Reitings 2183
Reģ: 28.04.2019
Ar pārdevēja algu Latvijā tu nepaēdināsi ne sevi, ne bērnus, kur nu vēl doma apmaksāt īri un visus rēķinus. Tad jāstrādā divos darbos
21.01.2025 10:41 |

Reitings 2183
Ceru, ka Latvijā kaut kad nākotnē būs vientuļā vecāka statuss un pabalsts, kā visās normālās valstīs. Cilvēkam vienam audzināt bērnu Latvijā ir noziegums, jau pietiek ar to, ka pati valsts aplaupa iedzīvotāju ar mazajām algām un milzīgajiem nodokļiem, tā arī nekādu atbalstu nedod cilvēkiem grūtās dzīves situācijās
21.01.2025 10:47 |

Reitings 2779
sla @ 21.01.2025 10:41
Ar pārdevēja algu Latvijā tu nepaēdināsi ne sevi, ne bērnus, kur nu vēl doma apmaksāt īri un visus rēķinus. Tad jāstrādā divos darbos

Neizskatās, ka pārdevējas cieš badu, vēl pamanās nadziņus uzlikt. 😁
Galvenais jāatrod vecis, lai ir divas algas, lai uzraksta te pat forumā metinātājam, kurš meklēja sievieti 👍
21.01.2025 10:48 |

Reitings 2779
sla @ 21.01.2025 10:47
Ceru, ka Latvijā kaut kad nākotnē būs vientuļā vecāka statuss un pabalsts, kā visās normālās valstīs. Cilvēkam vienam audzināt bērnu Latvijā ir noziegums, jau pietiek ar to, ka pati valsts aplaupa iedzīvotāju ar mazajām algām un milzīgajiem nodokļiem, tā arī nekādu atbalstu nedod cilvēkiem grūtās dzīves situācijās

Kurās valstīs tāds statuss ir?
Cik zinu tad viss atkarīgs no ienākumu lieluma?
Arī Latvijā ja dzīvo zem noteiktā nabadzībās līmeņa var pieteikties sociāliem dzīvokļiem un ir īres atvieglojumi.
21.01.2025 10:53 |

Patīk
Reitings 2912
Reģ: 03.11.2023
sla @ 21.01.2025 10:47

Jā jā, nedod pilnīgi nekādu atbalstu, nu beidzam dramatizēt. Tiešām jāsāk piekrist, ka cilvēki sāk ar vien vairāk prasīt par neko.
Ja viens no vecākiem nav vairs dzīvs, tad bērnam tiek piešķirts papildus pabalsts, un ja pareizi atceros, tas nav mazs.
Ja otrs vecāks dzīvo ārzemēs un ir uzmetis, vai nedzīvo ārzemēs un ir uzmetis, nu tad tur ir citas problēmas un nezinu vai valstij to ir jārisina citādāk kā piedzenot alimentus
21.01.2025 11:10 |

Reitings 2183
akul12 @ 21.01.2025 10:48

Neizskatās, ka pārdevējas cieš badu, vēl pamanās nadziņus uzlikt. ?
Galvenais jāatrod vecis, lai ir divas algas, lai uzraksta te pat forumā metinātājam, kurš meklēja sievieti ?

Nu ja ir vīrietis vai dzīvo ar roommates tad nadziņus var atļauties, protams
22.01.2025 09:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits