Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Labākās budžetēšanas metodes un finanšu pārvaldības padomi

Reitings 3
Reģ: 18.01.2025
Sveiki, vēlos uzzināt, kādas budžetēšanas metodes izmantojat, lai sakārtotu savas finanses. Vai varat ieteikt efektīvus veidus, kā pārvaldīt finanses un mazināt stresu par naudas jautājumiem? Dalieties savā pieredzē vai padomos, kas ir palīdzējuši jums uzlabot finanšu situāciju. Paldies jau iepriekš!
18.01.2025 11:10 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Pārskatīt savus abonamentus.
Izskatīt cik mēnesī iztērē pārtikā un alko.
Cik bieži dodies izklaidēs un kādās summās.
Beigu beigās vislabāk ir nolikt sev mērķi iekrājumiem. Tad arī rodas azarts menedžēt.
18.01.2025 11:28 |

Reitings 235
Reģ: 20.02.2024
1. Saņem algu
2. Samaksā visus rēķinus
3. Daļu atlikušā ieguldi vai vismaz ieliec krājkontā, atkarībā no situācijas tā var būt arī maza summa, piemēram, 30-50 eur
4. Pārējo tērē
5. Kredītus neņem
6. Dari kaut ko, lai pelnītu vairāk - mēģini celt algu esošajā darbā, meklē citus darbus, atrodi kādu veidu kā nopelnīt kaut ko paralēli darbam utt.
18.01.2025 11:33 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
Stresam par naudas jautājumiem ir jābūt konstantam.
Jāsaplāno daudz maz komfortabls budžets un jāatstāj kontā šo naudu un mēģina ar to izdzīvot.
Vienlaicīgi visas pozīcijas jāpakļauj revīzijai un optimizācijai.
Tāpat jāsaprot tas ka saražot kaut ko sev ir daudz izdevīgāk nekā saražot citam, kurš tev par to samaksās naudu, no kuras tu nomaksāsi nodokļus, un par atlikušo naudu nopirksi to ko saražojis kāds cits un nomaksāja nodokļus - un nodokļu naudu pievienoja cenai.
Tā ka - jāsamazina dzīves līmenis un nav jālieto citu saražots produkts iespēju robežās.
Darbs ir vajadzīgs, bet pēc darba ir kaudze laika, kurā var kaut ko sev saražot nevis lūrēt filmas.
Apmēram tāds ir kopējās optimizācijas vektors, jo valsts uzsēdās uz darba dalīšanas parazitēšanu un tieši darba dalīšana tiek aplikta ar nodokli, kas ar vien aug un plāno turpināt augt.
18.01.2025 11:41 |

Reitings 1158
Reģ: 13.12.2023
Krišjānis Kariņš @ 18.01.2025 11:33
1. Saņem algu
2. Samaksā visus rēķinus
3. Daļu atlikušā ieguldi vai vismaz ieliec krājkontā, atkarībā no situācijas tā var būt arī maza summa, piemēram, 30-50 eur
4. Pārējo tērē
5. Kredītus neņem
6. Dari kaut ko, lai pelnītu vairāk - mēģini celt algu esošajā darbā, meklē citus darbus, atrodi kādu veidu kā nopelnīt kaut ko paralēli darbam utt.

Ļoti labi ieteikumi.
Un pāri visam - - NETĒRĒT PĀRI SAVĀM IESPĒJĀM.
18.01.2025 11:47 |

Patīk
Reitings 2603
Reģ: 03.11.2023
Jautājums izklausās pēc ChatGPT :D
18.01.2025 12:08 |

Reitings 3
Gribētu pamēģināt savu budžetu pārskatīt un izveidot sistēmu, lai pec iespējas veiksmīgāk izdotos sasniegt savus finanšu mērķus. Varbūt kāds var padalīties ar to kur sākt, piemēram kādu labu excel piemēru vai budžētēšanas aplikāciju vai ko citu noderīgu?
21.01.2025 14:55 |

Reitings 3
Gribētu pamēģināt savu budžetu pārskatīt un izveidot sistēmu, lai pec iespējas veiksmīgāk izdotos sasniegt savus finanšu mērķus. Varbūt kāds var padalīties ar to kur sākt, piemēram kādu labu excel piemēru vai budžētēšanas aplikāciju vai ko citu noderīgu?
21.01.2025 14:55 |

Reitings 10
Reģ: 25.06.2015
Vislielākais caurums, kur paliek nauda, ir neapdomīgi pirkumi. Vai sanāk pirkt pārtiku, kas jāizmet, saskaitīt, cik tiek iztērēts kafijas krūzītēm ārpus mājas, vai pērk drēbes, ko uzvelk vienu reizi, vai vajag 5 pārus līdzīgus apavus utt. Vispirms jāsaprot, cik kādām pozīcijām tiek tērēts parasti un tad jāskatās, ko var samazināt. Var sākt excelī pierakstīt visu, ko tērē - sadalot pa pozīcijām (pārtika, obligātie rēķini, sadzīves preces, veselībai/higiēnai/skaistumam, var izdalīt atsevišķi bērnu izdevumus, mājdzīvnieku izdevumus utt). Atvērt krājkontu, kur uzreiz algas dienā ieskaita kādu summu, ko nevar aiztikt (un neaiztiek, izņemot extra gadījumus, piem., zobārsts, nevis tāpēc, ka draugi uzaicina uz ballīti un vajag naudu). Te pareizi saka, nelekt augstāk par savu d.... Ja reiz vajag iekrāt, tad tādam mērķim arī sekot, bez izņēmumiem. Esmu dzirdējusi, ka Swedbank ir kaut kāds budžeta plānotājs, ja ir karte tur, bet nezinu, kā tas strādā.
22.01.2025 09:06 |

Reitings 10
Vislielākais caurums, kur paliek nauda, ir neapdomīgi pirkumi. Vai sanāk pirkt pārtiku, kas jāizmet, saskaitīt, cik tiek iztērēts kafijas krūzītēm ārpus mājas, vai pērk drēbes, ko uzvelk vienu reizi, vai vajag 5 pārus līdzīgus apavus utt. Vispirms jāsaprot, cik kādām pozīcijām tiek tērēts parasti un tad jāskatās, ko var samazināt. Var sākt excelī pierakstīt visu, ko tērē - sadalot pa pozīcijām (pārtika, obligātie rēķini, sadzīves preces, veselībai/higiēnai/skaistumam, var izdalīt atsevišķi bērnu izdevumus, mājdzīvnieku izdevumus utt). Atvērt krājkontu, kur uzreiz algas dienā ieskaita kādu summu, ko nevar aiztikt (un neaiztiek, izņemot extra gadījumus, piem., zobārsts, nevis tāpēc, ka draugi uzaicina uz ballīti un vajag naudu). Te pareizi saka, nelekt augstāk par savu d.... Ja reiz vajag iekrāt, tad tādam mērķim arī sekot, bez izņēmumiem. Esmu dzirdējusi, ka Swedbank ir kaut kāds budžeta plānotājs, ja ir karte tur, bet nezinu, kā tas strādā.
22.01.2025 09:07 |

Reitings 10
.
22.01.2025 09:07 |

Reitings 4
Reģ: 25.01.2024
https://www.nerdwallet.com/article/finance/nerdwallet-budget-calculator
20/30/50
20% no algas iet uz uzkrājumiem un parādiem
30% izklaidei (klubi, hobiji, kino, ceļojumi utt.)
50% pamatvajadzībām (rēķini, pārtika utt.)
Esmu izveidojusi excel tabulu ar formulām pamatojoties uz šo budžetēšanas metodi, bet tā man nepalīdz, man vajag kko ko redzu ikdienā.
Ir tāfele uz kuras pierakstu savus ikdienas pārtikas tēriņus, jo tai pārāk daudz tiek tērēts, tas palīdz.
22.01.2025 10:57 |

Patīk
Reitings 2603
krodina @ 22.01.2025 10:57
https://www.nerdwallet.com/article/finance/nerdwallet-budget-calculator
20/30/50
20% no algas iet uz uzkrājumiem un parādiem
30% izklaidei (klubi, hobiji, kino, ceļojumi utt.)
50% pamatvajadzībām (rēķini, pārtika utt.)
Esmu izveidojusi excel tabulu ar formulām pamatojoties uz šo budžetēšanas metodi, bet tā man nepalīdz, man vajag kko ko redzu ikdienā.
Ir tāfele uz kuras pierakstu savus ikdienas pārtikas tēriņus, jo tai pārāk daudz tiek tērēts, tas palīdz.

Bet ko tev reāli dod tās tabulas? Tiešām paskaties, ka par daudz pirki tomātus un nākammēnes pirksi mazāk?
Esmu kaut kad par šo domājusi, okei, viss ir pierakstīts, nav jautājumu, kur tā nauda pazūd, bet kādu pienesumu vēl tas dod?
22.01.2025 11:13 |

Reitings 4
Reģ: 25.01.2024
Džinga @ 22.01.2025 11:13

Bet ko tev reāli dod tās tabulas? Tiešām paskaties, ka par daudz pirki tomātus un nākammēnes pirksi mazāk?
Esmu kaut kad par šo domājusi, okei, viss ir pierakstīts, nav jautājumu, kur tā nauda pazūd, bet kādu pienesumu vēl tas dod?

Jā, ja apsver visus par un pret un saproti, ka varēji iztikt bez tiem tomātiem, tad tieši tā tas arī strādā.
+ var beidzot sakārtot savu ēdienkarti.
Ja konkrēti par pārtiku ir jautājums, tad, vispār man ir pārtikas dienas budžets 5 EUR, pērc tikai nepieciešamo, netaisu tabulu ko un cik daudz pirku, bet cik iztērēju.
Citi izdevumi tabulā, principā 1x uztaisi, saproti kas lieks un no kā jātiek vaļā un viss, centies pie tā pieturēties.
22.01.2025 11:23 |

Reitings 2
Reģ: 14.01.2025
Sveiki! Man ir ļoti noderīga budžeta plānošanas metode 50/30/20. Tas nozīmē, ka 50 % ienākumu tiek tērēti pirmās nepieciešamības precēm (mājoklim, pārtikai, komunālajiem pakalpojumiem), 30 % - personīgajiem izdevumiem (izklaidei, hobijiem) un 20 % - uzkrājumiem vai parādu atmaksai.
Vēl viena noderīga funkcija ir dažādu lietotņu izmantošana, kas ļauj viegli sekot līdzi saviem izdevumiem un ienākumiem. Tās palīdz skaidri redzēt, kur jūsu nauda aiziet, un palīdz pārdomāt impulsīvus pirkumus.
22.01.2025 14:09 |

Reitings 235
Reģ: 20.02.2024
Izskatās kārtējā tēma, kur fake profili diskutē savā starpā.
22.01.2025 15:14 |

Patīk
Reitings 2603
Krišjānis Kariņš @ 22.01.2025 15:14
Izskatās kārtējā tēma, kur fake profili diskutē savā starpā.

Nu totāli, kaut kāda datoru saruna vienam ar otru
22.01.2025 15:50 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits