Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sievietes jāmotivē 4 - 6 bērniem

Reitings 61
Reģ: 12.10.2023
Radīt pēcnācējus ir pienākums.
Sievietes jāmotivē 4 - 6 bērniem"-
Lai glābtu demogrāfisko situāciju Latvijā, jāmotivē sievietes radīt četrus, piecus, sešus bērnus
- Diskusija par pienākumu radīt nākamo paaudzi "mūsu ciltij"
Mūsu ciltij nederot viens bērns.
Viedokļi par šo visu?
17.01.2025 00:32 |

10 gadi
Reitings 1361
Reģ: 16.01.2013
Sākumā vajag nodrošināt, ka sievietei atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā nesamazinās ienākumi, jo izdevumi nesamazinās,pat palielinās. Kāpēc kaimiņi Igauņi spēj nodrošināt normālus apstākļus,kur sieviete saņemt 100% pabalstu no vidējiem ienākumiem gada laikā.
Savādāk mums ir variants - piedzemdē, izdzīvo un tad žigli jaatgriežas darbā, lai varētu izdzīvot /dzīvot,kā nu kuram sokās.
Tāpat prasās atbalsts un pēc dzemdību vizītes ne tikai pie ginekologa,bet arī pie fizioterapeita un psihologa. Šobrīd par sievieti parūpējas, kad tā ir gaidību laikā, bet kad piedzemdē, tad vairs nē...
Mans izskats ir, ka ja šīs lietas tiktu sakārtotas (atbalsts, finansiālā puse), tad arī daudz vairāk vecāku vēlētos vairāk par vienu vai diviem bērniem.
17.01.2025 00:52 |

Reitings 5778
Reģ: 19.06.2022
Redzamais vārds @ 17.01.2025 00:32
Lai glābtu demogrāfisko situāciju Latvijā, jāmotivē sievietes radīt četrus, piecus, sešus bērnus
Viedokļi par šo visu?

Sākumā vīriešus jāmotivè kļūt par normāliem, adekvātiem cilvēkiem. Kad tas izdosies, tad padomāsim. 😀🙅
17.01.2025 00:53 |

Patīk
Reitings 2142
Reģ: 03.11.2023
Man šķiet, ka kāds no politiķiem jau teica, ka tas ir bulšits, jo valstī jārada piemērotus apstākļus un tad arī būs vairāk bērnu. Tieši tik vienkārši.
17.01.2025 01:13 |

Reitings 619
Reģ: 13.06.2024
Man varētu piešķirt kaut miljardu lielu atlīdzību, taču es tik un tā nedzemdētu bērnu, jo negribu. Taču tas, kas mani nebeidz pārsteigt, ir tas, ka tiek runāts par lielākiem pabalstiem, vietām bērnu dārzos utt., taču neviens nerunā par VALSTI kā tādu. Jejbogu, ja valsts būs tāda, kāda tā ir tagad (attīstības līmenī viena no pēdējām valstīm ES), tad kurš te vēlēsies atrasties? Protams, var jau piedzemdēt kaut miljons bērnu, taču, ja valsts būs tāda, kāda tā ir pažreiz, kurš no tā miljona izvēlēsies palikt un maksāt nodokļus tādā valstī kā Latvija? Ja arī tiks piedzemdēti tie bērni, kuri tik ļoti esot Latvijai vajadzīgi, tieši cik daudzi no viņiem paliks Latvijā? Kas ir tas, kas mudinās šos topošos nodokļu maksātājus palikt Latvijā? Latvija kā valsts jau sen ir sapuvusi no iekšienes.
17.01.2025 01:40 |

Reitings 354
Reģ: 07.12.2024
*Dārta @ 17.01.2025 00:52
Sākumā vajag nodrošināt, ka sievietei atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā nesamazinās ienākumi, jo izdevumi nesamazinās,pat palielinās. Kāpēc kaimiņi Igauņi spēj nodrošināt normālus apstākļus,kur sieviete saņemt 100% pabalstu no vidējiem ienākumiem gada laikā.
Savādāk mums ir variants - piedzemdē, izdzīvo un tad žigli jaatgriežas darbā, lai varētu izdzīvot /dzīvot,kā nu kuram sokās.
Tāpat prasās atbalsts un pēc dzemdību vizītes ne tikai pie ginekologa,bet arī pie fizioterapeita un psihologa. Šobrīd par sievieti parūpējas, kad tā ir gaidību laikā, bet kad piedzemdē, tad vairs nē...
Mans izskats ir, ka ja šīs lietas tiktu sakārtotas (atbalsts, finansiālā puse), tad arī daudz vairāk vecāku vēlētos vairāk par vienu vai diviem bērniem.
17.01.2025 06:16 |

Reitings 401
Reģ: 30.08.2024
nespīd neko nodrošināt. Kur ņems līdzekļus lai visiem visu nodrošinātu?
Vajag konstruktīvākas idejas.
Motivēt ar nodrošināšanu diez vai izdosies.
17.01.2025 07:04 |

Reitings 471
Reģ: 03.08.2022
Nevar mani valsts nekādi motivēt dzemdēt, man ir divi bērni un vairāk negribu, tas vispār nav par naudu, es esmu daudz gadus veltījusi tikai bērniem, un godīgi varu atzīt, ka tālāk gribu padzīvot arī sev. Par to naudu es arī nepiekrītu, kad es dzimu vecākiem, nekādu pabalstu vispār nebija, tāpat tie bērni dzima un daudz. Vispār neatbalstu nekādus pabalstus, kas tiek piešķirti tāpat, jo tas veicinās dzemdēt nelabvēlīgas ģimenes. Nodrošiniet bezmaksas augstāko izglītību visiem, tas jau būtu daudz.
17.01.2025 08:16 |

Reitings 1396
Reģ: 20.06.2023
Redzamais vārds @ 17.01.2025 00:32
Viedokļi par šo visu?

Mans viedoklis ir, ka tu esi aprobežots jāklis, kam pašam nav nekāda sajēga par bērniem un to audzināšanu.
17.01.2025 08:35 |

10 gadi
Reitings 1037
Reģ: 23.04.2014
Sievietes grib,lai apstākļi būtu tādi it kā bērni neko nemainītu un dzīvotu tā, it kā nedzemdētu. Bērns parādījas un lai lūdzu nekas nemainās- ne naudas mazāk ( piemaksas,lai pašai naudas paliek tik,cik bez bērna, lai komunālo daļu nosedz, pabalstus visādus un priekšrocības utt),ne negulētu nakšu (lūdzu aukles piešķiriet utml), un vēl dzīvojamo platību palieliniet,no sevis neņems nost. Nebūs tā nekad! Tāpēc jau būt par māti ir ziedošanās,kaut kas svēts savā ziņā. Nedos neko apmaksāti fizioterapeiti-gaidīsi 5 gadus rindā.
Tās ir mūsdienu vērtības,kas mainījušās. Tagad ir ES ES un ES. Negrib neviens ziedoties, kādam kalpot, tāda beznosacījuma mīlestība ir tikai pret bērniem un arī tā izkūp- vispirms samaksājiet un tad dzemdēšu, neko negribu ne upurēt ne ziedot.
Bet ja reiz par skaitļiem,tad vienā vārdā gribētos,lai bērnu skaits ģimenē nav saistīts ar nabadzības risku. Jo šobrīd tā arī ir- jo vairāk bērnu,jo lielāks nabadzības risks. Tas nav ok.
17.01.2025 08:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits