Redzamais vārds @ 17.01.2025 00:32Radīt pēcnācējus ir pienākums.
Sievietes jāmotivē 4 - 6 bērniem"-
Lai glābtu demogrāfisko situāciju Latvijā, jāmotivē sievietes radīt četrus, piecus, sešus bērnus
- Diskusija par pienākumu radīt nākamo paaudzi "mūsu ciltij"
Mūsu ciltij nederot viens bērns.
Viedokļi par šo visu?
*Dārta @ 17.01.2025 00:52Sākumā vajag nodrošināt, ka sievietei atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā nesamazinās ienākumi, jo izdevumi nesamazinās,pat palielinās. Kāpēc kaimiņi Igauņi spēj nodrošināt normālus apstākļus,kur sieviete saņemt 100% pabalstu no vidējiem ienākumiem gada laikā.
Savādāk mums ir variants - piedzemdē, izdzīvo un tad žigli jaatgriežas darbā, lai varētu izdzīvot /dzīvot,kā nu kuram sokās.
Tāpat prasās atbalsts un pēc dzemdību vizītes ne tikai pie ginekologa,bet arī pie fizioterapeita un psihologa. Šobrīd par sievieti parūpējas, kad tā ir gaidību laikā, bet kad piedzemdē, tad vairs nē...
Mans izskats ir, ka ja šīs lietas tiktu sakārtotas (atbalsts, finansiālā puse), tad arī daudz vairāk vecāku vēlētos vairāk par vienu vai diviem bērniem.
Redzamais vārds @ 17.01.2025 00:32Radīt pēcnācējus ir pienākums.
Sievietes jāmotivē 4 - 6 bērniem"-
Lai glābtu demogrāfisko situāciju Latvijā, jāmotivē sievietes radīt četrus, piecus, sešus bērnus
- Diskusija par pienākumu radīt nākamo paaudzi "mūsu ciltij"
Mūsu ciltij nederot viens bērns.
Viedokļi par šo visu?
ronnie @ 17.01.2025 01:40Man varētu piešķirt kaut miljardu lielu atlīdzību, taču es tik un tā nedzemdētu bērnu, jo negribu. Taču tas, kas mani nebeidz pārsteigt, ir tas, ka tiek runāts par lielākiem pabalstiem, vietām bērnu dārzos utt., taču neviens nerunā par VALSTI kā tādu. Jejbogu, ja valsts būs tāda, kāda tā ir tagad (attīstības līmenī viena no pēdējām valstīm ES), tad kurš te vēlēsies atrasties? Protams, var jau piedzemdēt kaut miljons bērnu, taču, ja valsts būs tāda, kāda tā ir pažreiz, kurš no tā miljona izvēlēsies palikt un maksāt nodokļus tādā valstī kā Latvija? Ja arī tiks piedzemdēti tie bērni, kuri tik ļoti esot Latvijai vajadzīgi, tieši cik daudzi no viņiem paliks Latvijā? Kas ir tas, kas mudinās šos topošos nodokļu maksātājus palikt Latvijā? Latvija kā valsts jau sen ir sapuvusi no iekšienes.
šim piekrītu. Jau esošie jaunieši katrs otrais kaļ plānus, kur pēc vidusskolas dosies un daudzi - prom uz ārzemēm mācities vai strādāt. Nav nekur rožu zeme, bet šobrīd Latvijā ir nu pavisam bēdīgi.ronnie @ 17.01.2025 01:40Man varētu piešķirt kaut miljardu lielu atlīdzību, taču es tik un tā nedzemdētu bērnu, jo negribu. Taču tas, kas mani nebeidz pārsteigt, ir tas, ka tiek runāts par lielākiem pabalstiem, vietām bērnu dārzos utt., taču neviens nerunā par VALSTI kā tādu. Jejbogu, ja valsts būs tāda, kāda tā ir tagad (attīstības līmenī viena no pēdējām valstīm ES), tad kurš te vēlēsies atrasties? Protams, var jau piedzemdēt kaut miljons bērnu, taču, ja valsts būs tāda, kāda tā ir pažreiz, kurš no tā miljona izvēlēsies palikt un maksāt nodokļus tādā valstī kā Latvija? Ja arī tiks piedzemdēti tie bērni, kuri tik ļoti esot Latvijai vajadzīgi, tieši cik daudzi no viņiem paliks Latvijā? Kas ir tas, kas mudinās šos topošos nodokļu maksātājus palikt Latvijā? Latvija kā valsts jau sen ir sapuvusi no iekšienes.
Mangosaldejums @ 17.01.2025 14:45šim piekrītu. Jau esošie jaunieši katrs otrais kaļ plānus, kur pēc vidusskolas dosies un daudzi - prom uz ārzemēm mācities vai strādāt. Nav nekur rožu zeme, bet šobrīd Latvijā ir nu pavisam bēdīgi.